Ξυλουργός???

360ps3

New member
30 April 2008
44
Ξέρει κανείς κανένα ξυλουργό στην περιοχή των Αθηνών που μπορεί να αναλαβει δύο καμπίνες μικρές για 1 ζευγάρι ηχεία (Fostexakia) που θέλω να φτιάξω?
Τα πολύ μικρά θέλω να φτιάξω για near field ακροάσεις. (FF85K)

Για να κόψεις τα ξύλα μπορείς να περάσεις από σίδερα Χαλανδρίου, και γενικά από οποιοδήποτε diy ξυλουργείο.
Εάν εννοείς τα μικρά Bass reflex είναι πολύ εύκολο να τα κολλήσεις και μόνος σου… καθώς … Τέτοια εποχή ακόμα και οι ξυλουργοί κάνουν διακοπές.
Εάν εννοείς να σου κατασκευάσει την κόρνα καλό θα ήταν να βρεις κάνα ξεφτέρι.

Για να κόψεις τα ξύλα μπορείς να περάσεις από σίδερα Χαλανδρίου, και γενικά από οποιοδήποτε diy ξυλουργείο.
Εάν εννοείς τα μικρά Bass reflex είναι πολύ εύκολο να τα κολλήσεις και μόνος σου… καθώς … Τέτοια εποχή ακόμα και οι ξυλουργοί κάνουν διακοπές.
Εάν εννοείς να σου κατασκευάσει την κόρνα καλό θα ήταν να βρεις κάνα ξεφτέρι.

Οχι μόνο τα ξύλα να κόψει και να τα κολλήσει θέλω.
Βασικά ψάχνω κάποιον να έχει μασίφ ξύλο γιατί αυτόν που βρήκα δουλεύει μόνο νοβοπάν.
Λέτε κανονικό ξύλο να μου πάει πολύ?

Η fostex στα σχέδια προτείνει plywood, δηλ. κόντρα πλακέ θαλάσσης.
Γενικά είναι το προτεινόμενο ξύλο για αντίστοιχες κατασκευές. Δεύτερη επιλογή είναι συνήθως το MDF, και χειρότερη επιλογή το ξύλο τύπου praktiker που αποτελείται από σανίδες πρεσαριστές. Ανάλογα με το ξύλο, αλλάζει και ο ήχος που παίρνεις από την καμπίνα. Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις που αναλύουν τα παραπάνω εδώ μέσα.
Εάν το αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου άλλωστε… μπορώ να βάλω και εγώ ένα χεράκι… αλλά μαραγκός δεν είμαι :-)
(για το bass reflex)
Για το κόλλημα μια ατλακόλ, 3 σφικτήρες και μια γωνιά μαραγκού από praktiker είναι ότι χρειάζεσαι.
Μετά ένα ποτήροτρύπανο 7,4 και λύμες για την τρύπα του ηχείου.
Το κόστος από όσο καταλαβένεις θα είναι πολύ μικρό <50 ε
Και θα σου πάρει άντε δύο απογεύματα… Για το βάψιμο ή επένδυση υπολόγισε άλλα δύο απογεύματα τουλάχιστον.

Η fostex στα σχέδια προτείνει plywood, δηλ. κόντρα πλακέ θαλάσσης.
Γενικά είναι το προτεινόμενο ξύλο για αντίστοιχες κατασκευές. Δεύτερη επιλογή είναι συνήθως το MDF, και χειρότερη επιλογή το ξύλο τύπου praktiker που αποτελείται από σανίδες πρεσαριστές. Ανάλογα με το ξύλο, αλλάζει και ο ήχος που παίρνεις από την καμπίνα. Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις που αναλύουν τα παραπάνω εδώ μέσα.
Εάν το αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου άλλωστε… μπορώ να βάλω και εγώ ένα χεράκι… αλλά μαραγκός δεν είμαι :-)
(για το bass reflex)
Για το κόλλημα μια ατλακόλ, 3 σφικτήρες και μια γωνιά μαραγκού από praktiker είναι ότι χρειάζεσαι.
Μετά ένα ποτήροτρύπανο 7,4 και λύμες για την τρύπα του ηχείου.
Το κόστος από όσο καταλαβένεις θα είναι πολύ μικρό <50 ε
Και θα σου πάρει άντε δύο απογεύματα… Για το βάψιμο ή επένδυση υπολόγισε άλλα δύο απογεύματα τουλάχιστον.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
Thanks !!!!!!!!

Δεν εχω κανενα εργαλειο για αυτο ψαχνομαι για μαραγκο.
Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ηταν ενα μικρο ηχειακι αλλα με κουρμπαριστες γωνιες ετσι ωστε να δειχνει τουλαχιστον ομορφο.
Αυτος ειναι και ο λογος που ψαχνω μασιφ ξυλο.
Απο βαψιμο κατι θα καταφερω παντως.

Κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου που να ξεφευγει λιγο απο την κλασσικη κουτιλα.
speakers.jpg

Βλέπω EBP=235 για τα ff85k. Αυτό συνήθως σημάνει ότι προορίζονται για κόρνα.
Αν δεν κάνω λάθος “rule of thumb”
EBP<50 closed/sealed enclosure
50<EBP<100 bass reflex
EBP>150 πάει προς κόρνα

Το παραπάνω βέβαια δεν είναι ‛νόμος’, και κατά καιρούς έχω διαβάσει σχόλια που απαξιώνουν τα όσα προανέφερα.
Ας πει καμία γνώμη και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση από εμένα.

Αντίστοιχο ηχείο με μικρότερο ebp είναι το fe87e.
Οι μετρήσεις frequency response που δίνει η fostex για το ff85k και το fe87e είναι δύσκολο να μεταφραστούν με ποιοτικά κριτήρια.
Έχει κανείς εμπειρία με τα παραπάνω ηχεία σε μικρά bass reflex?

Γενικά, όσο το ψάχνεις τόσο μαθαίνεις...

Αντε βρε παιδια εχουμε ξεροσταλιασει :heeeelllllooooo:

Δε σε καταλαβαινω. Τελος παντων, το "κανονικο" ξυλο δεν κανει για ηχεια ,αν αυτο εννοεις.....

Οχι συγνωμη λαθος. :ernaehrung004:
Το ξεροσταλιασαμε πηγαινε στο ερωτημα που περιμενουμε απαντηση του φιλου tmjuju ετσι ωστε να ειμαστε σιγουροι και να προχωρησουμε σε παραγγελια.