Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,652
Πειραιάς
Το διάβασα κ είπα να το μοιραστώ μαζί σας. :singer:

Το King Kong δεν είναι πια το μοναδικό hd-dvd που έχει ελληνικούς υπότιτλους !

Έχει κ παρέα τα Top Gun & Manchurian Candidate στα 27 περίπου ευρώ από εδώ :

http://www.ezydvd.com.au/item.zml/794450
&
http://www.ezydvd.com.au/item.zml/794456

:grinning-smiley-043

Που θα παει.... θα ξεκινησει και το HD-DVD... σιγα σιγα... Δεν ειναι δυνατόν...

Παντως δεν το φανταζομουνα οτι εν ετη 2007-2008 θα αργουσε τοσο πολυ η βιομηχανια θεαματος να εκμεταλλευτει
τα μιλιουνια των θεατων μια χωρας... για να βγαλει Ευρουλακια...

Και καλα... οι συλλογοι (αν υπαρχουν) των video-clubs της χωρας... δεν εξασκουν καμμια πιεση προς HD-DVD μεριά..?

Απάντηση: Re: Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

Που θα παει.... θα ξεκινησει και το HD-DVD... σιγα σιγα... Δεν ειναι δυνατόν...

Παντως δεν το φανταζομουνα οτι εν ετη 2007-2008 θα αργουσε τοσο πολυ η βιομηχανια θεαματος να εκμεταλλευτει
τα μιλιουνια των θεατων μια χωρας... για να βγαλει Ευρουλακια...

Και καλα... οι συλλογοι (αν υπαρχουν) των video-clubs της χωρας... δεν εξασκουν καμμια πιεση προς HD-DVD μεριά..?
Καλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματά Και ας υποθέσουμε ότι από την καινούρια χρονιά αποφασίζουν με το καλημέρα να ρίξουν στην αγορά 150 τίτλους HD-DVD με ελλ υπότιτλους στην αγορά . Πόσα από τα video club της χώρας νομίζεται ότι θα τα αγοράσουν? Για να μην πω κανένα και φανώ απαισιόδοξος θα πω πως άντε μια δυο γνωστές αλυσίδες και αυτές επιλεκτικά 2 – 4 τίτλους . Αφού ρε παιδιά τα έχουμε πει . Τι να τους κάνω εγώ στο μαγαζί τους τίτλους HD τώρα ? Έχω καμιά 15 αριά τίτλους σε BR και ζήτημα αν μου κάναν από 1 άντε 2 ενοικιάσεις . Και μιλάμε για BR που παίζει στο PS3 όχι για HD-DVD . Και μη μου πείτε τώρα αυτό παίζει στο XBOX γιατί θα γελάσω . Πόσοι νομίζεται που έχουν το X-box αγόρασαν και το HD – DVD ? Από 100 πελάτες που έχω με το 360 κανένας δεν έχει HD kit . Δεν είναι όλος ο κόσμος σαν κι εμάς φίλοι μου . Θέλει χρόνο το πράμα . Εδώ το DVD όταν βγήκε που έπαιζε και μόνο του στην αγορά έκανε τουλάχιστόν 2 χρόνια για κυκλοφορούν 5 – 10 τίτλοι το μήνα με υπότιτλους . Ουσιαστικά το μεγάλο μπάμ έγινε μετά τα 3 χρόνια κυκλοφορίας του νέου φόρμα και αφού οι συσκευές έπεσαν κάτω απ τα 100 χιλιάρικα . Το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα . Όποιο στρατόπεδο κι αν επικρατήσει θα χρειαστεί να βγάλει player με 100 για να βάλει ο μέσος έλληνας HD στο σαλόνι του . Μόνο τότε θα συγκινηθούν οι εταιρίες και θα παράγουν ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά .

Εγώ πιστεύω πως θα χρειαστούμε τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα για να μπορούμε να έχουμε 10 – 15 τίτλους το μήνα στα ράφια των video club . Μακάρι να βγω ψεύτης

Άντε καλή χρονιά σε όλους παιδία

Καλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματά Και ας υποθέσουμε ότι από την καινούρια χρονιά αποφασίζουν με το καλημέρα να ρίξουν στην αγορά 150 τίτλους HD-DVD με ελλ υπότιτλους στην αγορά . Πόσα από τα video club της χώρας νομίζεται ότι θα τα αγοράσουν? Για να μην πω κανένα και φανώ απαισιόδοξος θα πω πως άντε μια δυο γνωστές αλυσίδες και αυτές επιλεκτικά 2 – 4 τίτλους . Αφού ρε παιδιά τα έχουμε πει . Τι να τους κάνω εγώ στο μαγαζί τους τίτλους HD τώρα ? Έχω καμιά 15 αριά τίτλους σε BR και ζήτημα αν μου κάναν από 1 άντε 2 ενοικιάσεις . Και μιλάμε για BR που παίζει στο PS3 όχι για HD-DVD . Και μη μου πείτε τώρα αυτό παίζει στο XBOX γιατί θα γελάσω . Πόσοι νομίζεται που έχουν το X-box αγόρασαν και το HD – DVD ? Από 100 πελάτες που έχω με το 360 κανένας δεν έχει HD kit . Δεν είναι όλος ο κόσμος σαν κι εμάς φίλοι μου . Θέλει χρόνο το πράμα . Εδώ το DVD όταν βγήκε που έπαιζε και μόνο του στην αγορά έκανε τουλάχιστόν 2 χρόνια για κυκλοφορούν 5 – 10 τίτλοι το μήνα με υπότιτλους . Ουσιαστικά το μεγάλο μπάμ έγινε μετά τα 3 χρόνια κυκλοφορίας του νέου φόρμα και αφού οι συσκευές έπεσαν κάτω απ τα 100 χιλιάρικα . Το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα . Όποιο στρατόπεδο κι αν επικρατήσει θα χρειαστεί να βγάλει player με 100 για να βάλει ο μέσος έλληνας HD στο σαλόνι του . Μόνο τότε θα συγκινηθούν οι εταιρίες και θα παράγουν ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά .

Εγώ πιστεύω πως θα χρειαστούμε τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα για να μπορούμε να έχουμε 10 – 15 τίτλους το μήνα στα ράφια των video club . Μακάρι να βγω ψεύτης

+1...................................................................................................................................................................................................................................................................................................0
καλα θα κανουμε να τον ακουμε ολοι μας.

Re: Απάντηση: Re: Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

+1..................................
καλα θα κανουμε να τον ακουμε ολοι μας.

Eγω γι αυτο καθυστερω την αγορα PS3 , να το κανω τι αυτη τη στιγμη? Ωραια στην αρχη θα νοικιασω καποιους τιτλους που υπαρχουν στα τοπικα DVD club αλλα μετα απο κανα μηνα που θα τους δω ολους (μιλαμε για 20-30 τιτλους) τι θα βλεπω?
Να αγοραζω συνεχεια νεες ταινιες δεν συμφερει (και συλλογη με 150 γνησια DVD που εχω δεν τα εχω δει πανω απο μια φορα το καθενα) , οποτε ας ληξει πρωτα ο πολεμος και ας πεσουν οι τιμες και βλεπουμε.

+ πολλααααααα

2 χρονια για να νοικιαζεις hi def δισκακια οπως κανουμε τωρα με τα dvd

Μα βρε παιδιά, εγω να πάω να αγοράσω HD-DVD player.

ΤΙ να το κάνω αν δεν υπάρχει τιτλος ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ουτε για δείγμα;

και ακόμα και αυτοί που πωλούνται δεν εχουν υπότιτλους.
και πρεπει να τους παραγγείλεις... απο την αυστραλία για να τους δείς με Ελληνικά. Ακόμα και ετσι, ρε γμτ, πόσες φορές πιά να την δω την ταινία? ακόμα και την αγαπημένη μου την ειδα 3 φορες και εκτοτε σκονίζεται στο ράφι.

Οσο για το blu-ray εγω μια φορα κι ενα καιρο (προ 2000) αγοραζα DVD και, βιαστικός και απρόσεκτος οπως ήμουνα, καταφερα και τα χαραζα μεχρι που τα εκανα να μην παιζουν.
Η κατάσταση προσφατα εχει βελτιωθεί (βλέπε εμαθα το τι κοστίζουν the hard way), αλλα οσον αφορα την αντοχή του BR δεν χρειαζεται να εισαι επιστήμονας για να το καταλάβεις οτι ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ να το αγορασεις, πόσο μάλλον να το ενοικιάσεις (με τον προηγούμενο ενοικιαστη να μην πρόσεχε το παιδάκι του που βρήκε παιχνίδι το "στρογγυλό μπλέ καθρεφτάκι" στο κουτί δίπλα στην τηλεόραση).

Και αν υπάρχουν μόνο 10 τίτλοι στο ράφι, πάλι, γιατί να αγοράσω συσκευή απο την στιγμή που θα δω και τους 10 μια, δυο φορές και μετα...πάπαλα? καθε 3μηνο μια ταινία? πρώτα θα τα παιξουν οι πυκνωτές του τροφοδοτικου και μετά θα υπάρξει αξιόλογο περιεχόμενο, οπως συμβαίνει ήδη στις περιοχές που ανυπομονούν για την επιγεια ψηφιακή και εκαναν το λάθος να αγοράσουν επίγειους ψηφιακους δέκτες, είτε USB και PCI είτε Set-top box.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΔΕΝ προχωρουν οι πωλήσεις, κύριοι.
οποιο φορματ και να υποστηρίζουμε και να εκθειάζουμε.

Φέρτε περιεχόμενο να το δουμε να κα..ωσουμε να παμε να αγοράσουμε συσκευες.

Επιτέλους καιρός ήταν να δούμε και με ελληνικούς υπότιτλους υψηλής ευκρίνειας ταινίες, μπράβο!!!

Επιτέλους καιρός ήταν να δούμε και με ελληνικούς υπότιτλους υψηλής ευκρίνειας ταινίες, μπράβο!!!

???? και όλοι οι τίτλοι BD με ελληνικούς υπότιτλους που κυκλοφορούν τι είναι ???? ταινίες χαμηλής ευκρίνειας??? δεν καταλαβαίνω......................
εκτός αν εννοείς HD-DVD ............

Το 2007 βγήκαν 65-70 ταινίες BD που έχουν Ελληνικούς υπότιτλους ... μέσος όρος 5-6 το μήνα.
Με την λογική άυξηση που υπήρχε το 2007 και θα συνεχίσει το 2008, δεν είναι μακριά το 10-15 το μήνα που είπες... αν με αύξηση του ενδιαφέροντος τις φέρουν τα videoclub, θα μπορούσε να γίνει πολύ πριν το τέλος του νέου χρόνου.

Οι εταιρίες (sony βασικά) έκαναν το πρώτο βήμα (συν το hitech), και τώρα ίσως είναι και δικό μας θέμα να αφήσουμε την "κλάψα" και να ενημερωθεί ο κόσμος για να αρχίσει να βλέπει BD.

ΥΓ
Χωρίς να ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι, ένας τρόπος για να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση θα ήταν να προσπαθήσουμε να αρχίσουμε ένα κατάλογο με τα videoclub που ενοικιάζουνε HD δισκάκια.
Με περιοχή - αριθμό δίσκων - τιμή κλπ ... ίσως να στείλουμε κάποια email ή να πάρουμε μερικά τηλέφωνα, και αν υπάρξει ενδιαφέρον και γίνει κάπως αξιοπρεπής η λίστα , ίσως μπορέσει να συνεχιστεί με την βοήθεια και άλλων forum του χώρου και να σπρώξει έτσι την κατάσταση με το HD στην χώρα μας.
(Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον με τις 42.000 υπογραφές, θα ήταν καλό να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει η προσπάθεια...)

Last edited:
Το ζήτημα είναι άλλο, blizard.
Ελάχιστοι έχουν HD τηλεοράσεις, πόσο μάλλον προβολείς. Μη βλέπεις εμάς εδώ μέσα, σταγόνα στον ωκεανό είμαστε.

42000 υπογραφές, κάποιοι υπέγραψαν χωρίς καν να ξέρουν τι είναι το HD, επειδή τους έβαλαν δικοί μας για να αυξήσουν τα νούμερα.

Κάτσε να αλλάξει πρώτα ο κόσμος τηλεοράσεις και βλέπουμε.

Εδώ η ξαδέρφη μου πήγε κι αγόρασε CRT τηλεόραση (χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν) με τη δικαιολογία ότι δε θέλει από τις άλλες, που τους κάνουν όλους "χοντρούς και κοντούς"! Τι να πεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

Το 2007 βγήκαν 65-70 ταινίες BD που έχουν Ελληνικούς υπότιτλους ... μέσος όρος 5-6 το μήνα.
Με την λογική άυξηση που υπήρχε το 2007 και θα συνεχίσει το 2008, δεν είναι μακριά το 10-15 το μήνα που είπες... αν με αύξηση του ενδιαφέροντος τις φέρουν τα videoclub, θα μπορούσε να γίνει πολύ πριν το τέλος του νέου χρόνου.

Κι όμως εγώ το βλέπω μακριά . Τα περισσότερα βγήκαν μαζεμένα στην αρχή για εντυπωσιασμό ενώ τους τελευταίους μήνες έχει φρενάρει η παραγωγή και η αναλογία είναι κάπου στο μισό δισκάκι το μήνα.

Οι εταιρίες (sony βασικά) έκαναν το πρώτο βήμα (συν το hitech), και τώρα ίσως είναι και δικό μας θέμα να αφήσουμε την "κλάψα" και να ενημερωθεί ο κόσμος για να αρχίσει να βλέπει BD.

Δεν είναι θέμα κλάψας , κάθε άλλο . Μακάρι να τελειώνουμε όσο γρηγορότερα γίνεται . Άλλωστε εμείς τα video clubπεριμένουμε αυτήν την εξέλιξη πολύ περισσότερο απ τους απλούς χρήστες αφού θα τονώσει λίγο την αγορά και το ενδιαφέρον του καταναλωτή . Το πρόβλημα είναι η Sonyπου όπως λές έκανε το πρώτο βήμα αλλά δυστυχώς δεν φτάνει αυτό . Εν ανάγκη και εφόσον την ενδιαφέρει τόσο πολύ ν απολαμβάνουμε την ποιότητα της εικόνας HDας κάνει πίσω στον πόλεμο και ας παραδώσει τα όπλα στο αντίθετο στρατόπεδο έτσι ώστε να τρέξει το πράμα . Άλλωστε αυτή είναι συνηθισμένη στα χαμένα formatστο παρελθόν . Ένα ακόμα δεν πειράζει .

ΥΓ
Χωρίς να ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι, ένας τρόπος για να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση θα ήταν να προσπαθήσουμε να αρχίσουμε ένα κατάλογο με τα videoclub που ενοικιάζουνε HD δισκάκια.
Με περιοχή - αριθμό δίσκων - τιμή κλπ ... ίσως να στείλουμε κάποια email ή να πάρουμε μερικά τηλέφωνα, και αν υπάρξει ενδιαφέρον και γίνει κάπως αξιοπρεπής η λίστα , ίσως μπορέσει να συνεχιστεί με την βοήθεια και άλλων forum του χώρου και να σπρώξει έτσι την κατάσταση με το HD στην χώρα μας.

Τα videoclubόσο βλέπουν τα 5 – 10 κομμάτια που αγόρασαν να μένουν ανοίκιαστα χωρίς να τα ακουμπάει κανείς , δύσκολα θα ξανά αγοράσουν τίτλους τουλάχιστόν παλαιότερους η όχι πρώτους . Δεν είναι θέμα videoclubαλλά θέμα εταιριών και κυρίως της Sonyκλπ που αν δεν κάνουν την χοντρή κίνηση playerκάτω απ τα 100 και καμιά 150 -200 τίτλους με την μία στην αγορά δεν πρόκειται να τρέξει τίποτα γρήγορα . Εντωμεταξύ ´όσο αυτοί καθυστερούν τόσο πληθαίνει το κοινό του downloadingκαι της πειρατείας αλά αυτοί το χαβά τους . Πάμε την συζήτηση όμως αλλού .

(Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον με τις 42.000 υπογραφές, θα ήταν καλό να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει η προσπάθεια...)

Εμένα προσωπικά οι υπογραφές κι ένα εκατομμύριο να ήταν δεν μου λένε τίποτα . Και άντε βάζανε υπότιτλούς σε 300 τίτλους αύριο το πρωί , πόσοι από τους 42 χιλιάδες που υπέγραψαν νομίζεις πως θ αγόραζε playerτον επόμενο μήνα ?
Κάλλιστα θα μπορούσαμε να μαζέψουμε υπόγραφές για να οργανωθούν ταξίδια στο φεγγάρι . Όλοι θα ήμασταν σύμφωνοί , θα μαζεύαμε 10 εκ υπογραφές και όταν με το καλό γίνονταν κάτι τέτοιο με κόστος πχ 50.000 κανένας μας δεν θα ήθελε να πάρει μέρος . Μην ξεγελιόμαστε λοιπόν με τις υπογραφές κλπ .
Και το ξανά λέω δεν είναι κλάψα αυτό . Προσπαθώ να σας δείξω την πραγματικότητα που εγώ δυστυχώς την βιώνω καθημερινά
....

Εδώ η ξαδέρφη μου πήγε κι αγόρασε CRT τηλεόραση (χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν) με τη δικαιολογία ότι δε θέλει από τις άλλες, που τους κάνουν όλους "χοντρούς και κοντούς"! Τι να πεις...

καλα εκανε η ξαδερφη ,της βγαζω το καπελο,και οτι ειναι γυναικα και δεν την ενοιαξε το ντηζαινατο,δεκα φορες μπραβο...:aktion033:
θαδωσε δυο κατοσταρικα,να βλεπει τα σηριαλ της χωρις παραμορφωση,καλα λεει για τους χοντρους και τους κοντους,κι ομως αυτοι που κανουν τους εξυπνους με τις HD των 2χιλιαρικων ετσι βλεπουν.........η κοροιδια που εχει πεσει στον φουκαρα τον καταναλωτη παει συννεφο......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

ΥΓ

Σιγα μην οργανωσουμε και καμια σταυροφορια λες και προκειται για καμια αρρωστια που σκοτωνει κοσμο

καλα κανει ο κοσμος και δεν τρεχει να αγορασει Hi def, εμεις ειμαστε πειραγμενοι και το ξερουμε

αν μπορουν οι εταιρειες ας εδραιωσουν τα προιοντα τους στην αγορα προσφεροντας καλυτερη ποιοτητα-δυνατοτητες-τιμες

εγω δεν γινομαι παπαγαλακι καμιας εταιρειας

Υγ γραφεις λες και εισαι μεγαλομετοχος της Sony,get a life

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυπνάνε σιγά-σιγά...hd-dvd greek subs !

Σιγα μην οργανωσουμε και καμια σταυροφορια λες και προκειται για καμια αρρωστια που σκοτωνει κοσμο

εγω δεν γινομαι παπαγαλακι καμιας εταιρειας

ΥΓ γραφεις λες και εισαι μεγαλομετοχος της Sony,get a life
Και όμως τώρα γράφεις σαν παπαγάλος του bill gates που θέλει να αποτύχουν -καθυστερήσουν όλα για να βάλει κανά φράγκο παραπάνω στην τσέπη από το downloading.

Όλοι οι άλλοι έχουμε κάθε λόγο να διαφημίσουμε- σπρώξουμε τα Ελληνικά videoclub για να φέρουν περισσότερες ταινίες, και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι κάτι γίνεται.
(όχι για να βοηθήσουμε την sony, αλλά για να δούμε πιο πολλούς υπότιτλους στις ταινίες.... αν δεν σε ενδιαφέρει βγες καμιά βόλτα και μην σπαταλάς αρνητικά τον χρόνο σου.)

ΥΓ
Και αυτοί που έβαλαν 42.000 κόσμο να υπογράφει για υπότιτλους , είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν όποια προσπάθεια για αυτό το σκοπό...
(εκτός αν το έκαναν για spamming και από την όρεξη που έχει ο Έλληνας για κλάψα κάθε είδους προς τους τρίτους, αλλά μετά τίποτα πέραν αυτού.)