Γενικά οι Yamaha στις οικονομικές τους σειρές είναι αδύναμοι. Παλαιότερα είχα τον 592. Μεγάλη απογοήτευση σε θέμα οδήγησης. Τον έδωσα όπως όπως.....
Yamaha Aventage RX-A1010 A/V Receiver HT Labs Measures
Απογοητευτικες οι μετρήσεις του Yamaha Aventage RX-A1010. Ειδικά στα 5 κανάλια η απόδοση είναι κατώτερη άλλων μοντέλων των 400 ευρω!
http://www.hometheater.com/content/yamaha-aventage-rx-a1010-av-receiver-ht-labs-measures
HT Labs Measures
Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 116.9 watts
1% distortion at 133.9 watts
Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 53.5 watts
1% distortion at 65.3 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 52.5 watts
1% distortion at 63.0 watts
Nα και η μετρησεις του Yamaha RX-Z7 A/V Receiver HT Labs Measures
HT Labs Measures
Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 63.0 watts
1% distortion at 66.3 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 47.1 watts
1% distortion at 54.5 watts
αυτος δηλαδη δεν παιζει καλα με τα λιγα βατ που εχει;
Θελω να πω οτι ενας ενισχυτης 400 ευρω που στα χαρτια εχει ιδια βατ με εναν ακριβω των 2000 ευρω δε θα παιξει το ιδιο,
τα βατ ειναι σχετικα ειδικα στους AV ενισχυτες.
Δλδ και όσοι αντίστοιχοι av βγάζουν τα διπλάσια watts το κάνουν για πλάκα?
Απλώς θεωρω ότι κάποιες υλοποιησεις δίνουν βάρος στην ποιότητα κατασκευής, άλλες στις ευκολίες, και άλλες στο ρεύμα.
Οι ευκολίες είναι εύκολα διαιτητές , απο όλους με την μια. Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται σε βάθος χρόνου, και το ρεύμα μόνο αφου ακούσεις επισταμενα, και αφου κανείς στην άκρη τις κουτουρου παραπληνητικα specs των εταιρειών και βρεις κάποια αξιόπιστη μέτρηση
Ποτέ δεν έκατσα να ασχοληθώ με τα Watts των AV. Πάντα είχα τελικούς. Μόνο ένας τελικός μπορεί να οδηγήσει σωστά ένα απαιτητικό ηχείο. Άλλα πράγματα κοιτάς στους AV.
Εχω τον Α810 με Monitor Audio RS6 (6Ω, 91db) και η ισχυς του μου φαινεται ικανοποιητικη σε δικαναλο.
Ισως φταιει οτι σε σαλονι 30 τμ δεν μπορω να ακουσω πραγματικα δυνατα, για τους γνωστους λογους, αλλα θεωρω υπερβολικο να βαλω εναν τελικο 2x300 πανω του για να ακουω μουσικη στις νορμαλ στάθμες.
Αν ειχα μεγαλυτερο χωρο ή dedicated room ή εκανα παρτυ καθε μερα μπορεί να μου φαινοταν λειψός, αν ειχα χρηματα για τελικο ισως να μου αρεσε περισσοτερο ο ηχος του.
Δεν είναι τόσο πολυ το ''δυνατά'' αλλά σωστά'το '''. Όταν έβαλα τους τελικούς πάλι στην ίδια ένταση άκουγα, δεν το δυνάμωσα. Απλός αυτό που άκουγα πλέον δεν είχε καμία σχέση. Άλλαξαν αμέσως τα δυναμικά. Όλα τα ηχεία ''γέμιζαν'' πιο σωστά. Ο ήχος έγινε πολύ πιο ''γρήγορος'' με απίστευτο έλεγχο, και άλλα πολλά..... Η αρχική σκέψη ήταν οι τελικοί να είναι 30 - 40 % μεγαλύτεροι από τα ηχεία.
Τελικά πήρες τον RXA 1010; Είσαι ευχαριστημένος;Υπάρχει κάποιος κάτοχος να μοιραστεί τις εντυπώσεις του...Για τον Denon έχω διαβάσει διάφορα για προβλήματα κατόχων....Τελικα αξίζει η αγορά η πετάω τα χρήματα μου..? Τα ηχεία μου είναι jbl es 20 κεντρικό, Kef t301 fr-fl , και 4 δορυφόροι jbl scs 200.
Καλησπέρα. Πάρα πολύ ωραία. Με υγεία και καλοάκουστος. Έχει και ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας, (που κολλάω θα μου πεις) και η HDMI στην πρόσοψη, απίστευτη ευκολία, που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα μοντέλα. Εννοείται ότι και η δεύτερη HDMI είναι μεγάλη αβάντα αν και ακόμη δεν μου έχει χρειαστεί.Καλησπέρα....ναι τελικα αγόρασα τον RXA 1010 ....Έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος, το standby pass through δουλεύει άψογα και η δεύτερη hdmi out μου έλυσε τα χέρια λόγω προβολεα.Σε ταινίες που τον χρησιμοποιώ περισσότερο το ακουστικό πεδίο που δημιουργεί είναι πολυ γεμάτο και ικανοποιητικό.Ο χώρος μου στο σαλόνι είναι περίπου 25 τετρ.μετρα και το σύστημα μου σε 7.1.Επίσης εμφανισιακα είναι πολυ ωραίος αλλα τις φωτεινές ενδείξεις του θα τις προτιμουσα διαφορετικές...είχα τον Yamaha rxv-757
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.