YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

bose

Senior Member
24 January 2007
331
Κατερίνη
Καλησπέρα σε όλους σας.
Πρώτα απ' όλα να διευκρινήσω ότι ο τίτλος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντικείμενο διαμάχης των δύο σχολών.
Επί της ουσίας λοιπον,μετά από 12 χρόνια παρέα με τον αδυνατούλη NAD 312 (2x25watt) ήρθε η στιγμή για ουσιαστική αναβάθμιση,και λέγοντας ουσιαστική εννοώ αναβάθμιση με βάση τις ηχητικές απαιτήσεις μου κι όχι βάση παλαιότητας/μάρκετινγκ/καταναλωτικής μανίας κλπ.
Διαβάζοντας αρκετά στο παρόν φόρουμ(κι αλλού) επί σειρά ετών απόψεις χρηστών κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Υamaha είναι αυτό που ζητάω,δηλ πέρα απ το value for money έχουν δυναμικό και λεπτομερή χαρακτήρα σε συνδυασμό με το επαρκές και στακάτο χαμηλό,κάτι στο οποίο η αγγλική σχολή και οι nad υστερούν έχοντας έναν ποιό flat απρόσωπο θα έλεγα χαρακτήρα (αλλά ομολογουμένως μουσικό) και "άρρωστο" χαμηλό.
Σκεφτόμουν να βάλω έναν τελικό της Nad και τον 312 να τον χρησιμοποιήσω πλέον ως προενισχυτή αλλά πολύ φοβάμαι ότι δε θα αλλάξω καθόλου σε χαρακτήρα παρά τα πλέον 'κυβικά" του σε σχέση με τον Yamaha.

Aυτή είναι η άποψη που αποκόμισα από τα διάφορα φόρα χωρίς να έχω ακούσει εκτενώς κάποιους ενισχυτες της Υamaha (πλην ενός φίλου) καθώς η ακρόαση είναι δύσκολη περίπτωση ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα,οπότε κάθε γνώμη θα ήταν πολύτιμη.

Επειδή λοιπόν θα αλλαχτούν και τα ηχεία (Bose 301) θεωρώ ότι καλό θα ήταν να μείνουμε στο παρόν θέμα και να μην ανοίξω άσκοπα και δεύτερο στο περί ηχείων μιας και μιλάμε πλεόν για σετ.
Η μουσική που ακούω είναι ambient electronica/new age και γενικά instrumental καθώς επίσης και οχρηστρική.
Λιγότερο δε Ελληνικό έντεχνο αλλά και rock.
Η μουσική τώρα όπως αποδίδεται έχει ανεπαρκές χαμηλό,τα δυναμικά ανύπαρκτα (αν και από γκάζια η αλήθεια είναι ότι σηκώνει) και σε χαμηλές εντάσεις δε γεμίζει το χώρο(~25m* καθιστικό/κουζινα ενιαίος χώρος),γενικά θα έλεγα ακούγεται πολύ ρηχή η μουσική.
Θέλω μπάσα και γενικά χαμηλό που να μπορεί το σύστημα να ανταπεξέλθει στο χαμηλό του εκάστοτε προγράμματος (όπου αυτό φυσικά είναι απαιτητό απ το μουσικό πρόγραμμα) τόσο στο στακάτο όσο δε και στην έκταση του.
Δυναμικές και ταχύτητα απ το ηχεία και να ακούγεται η μουσική πλούσια.

Εχω καταλήξει σε ηχεία δαπέδου και είμαι ανάμεσα σε Jamo και Jbl.
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Ας τα πάρουμε βήμα-βήμα.

Κατά την άποψή μου, βάζοντας έναν τελικό, δεν θα αλλάξεις τον χαρακτήρα του ήχου που ακούς αυτή τη στιγμή, απλά θα έχεις καλύτερη οδήγηση (όσο "απλό" μπορεί να είναι αυτό).

Αν έχεις λοιπόν πρόβλημα με την οδήγηση, τότε βάλε έναν τελικό. Αν θέλεις να αλλάξεις τον ήχο σου, άλλαξε ενισχυτή.

Σε καμία περίπτωση όμως μην αγοράσεις στα τυφλά, με βάση τα review των περιοδικών. Κρίμα είναι να δώσεις 500 και να το μετανιώσεις μετά.

Οπότε τι θέλεις εσύ? Καινούριο ήχο, ή καλύτερη οδήγηση?

Last edited:
Το θέμα της οδήγησης όμως τώρα που το σκέφτομαι, θα το δεις όταν αλλάξεις τα ηχεία σου. Οπότε μάλον πρέπει να συζητήσουμε πρώτα για ηχεία και μετά για τον ενισχυτή. Έτσι δεν είναι?

Εχεις δίκιο σ' αυτό που λες και το σκέφτηκα αρκετά.
Θεωρούσα ότι προσθέτοντας τελικό μαζί με την καλύτερη οδήγηση θα άλλαζε και ο ηχητικός χαρακτήρας,θα απέδιδαν δηλ τα ηχεία το max του χαρακτήρα τους (όποιος κι αν είναι αυτός,καλός ή κακός)
Οπως και να έχει επειδή κι εγώ καταλήγω στο δικό σου συμπέρασμα,ότι δηλ με την προσθήκη ενός τελικού nad δε θα αλλάξει τελικά ο ηχητικός χαρακτήρας θέλω να βελτιώσω και την οδήγηση και τον ήχο γενικότερα.

.......προσθέτοντας τελικό μαζί με την καλύτερη οδήγηση θα άλλαζε και ο ηχητικός χαρακτήρας,θα απέδιδαν δηλ τα ηχεία το max του χαρακτήρα τους (όποιος κι αν είναι αυτός,καλός ή κακός)....

Μάλον έχεις δίκιο σ' αυτό, αλλά τα 301 δεν έχουν μπάσο. Τα έχω ακούσει με δικάναλο "ψηφιακό" της Onkyo 2x100W και δεν...

Σε κάθε περίπτωση, θα σου πρώτεινα να κοιτάξεις πρώτα για ηχεία και μετά για ενισχυτή.

Ας πει και κανένας άλλος όμως....

Μάλον έχεις δίκιο σ' αυτό, αλλά τα 301 δεν έχουν μπάσο. Τα έχω ακούσει με δικάναλο "ψηφιακό" της Onkyo 2x100W και δεν...

Σε κάθε περίπτωση, θα σου πρώτεινα να κοιτάξεις πρώτα για ηχεία και μετά για ενισχυτή.

Ας πει και κανένας άλλος όμως....

Ουτως ή άλλως αυτή θα είναι η σειρά,πρώτα τα ηχεία αλλά όπως και να έχει ένας ποιό δυνατός ενιχυτής επιβάλεται για να οδηγηθούν σωστά ανεξαρτατήτου επιλογής.
Αυτό που με παραξενεύει κι έμεινα άναυδος είναι η αλήθεια ότι τώρα που τα 301 τοποθετήθηκαν σε βάσεις έχασαν κατά πολύ σε χαμηλό (σε σχέση με πριν που ήταν ψηλά και σχεδόν κολητά στις γωνίες) αν και με 8ιντσο γούφερ θα μπορούσαν και καλύτερα υποθέτω.
Οπως και να έχει η γενικότερη φιλοσοφία του ήχου δε μου αρέσει καθόλου,πολύ ρηχός/στεγνός ήχος και θέλω κάτι πολύ καλύτερο.

Roksan(νέο μοντέλο) ενισχυτής με Monitor Αudio silver RS6 ηχεία.

Ο εγγλέζος είναι σαφώς καλύτερος του Yamaha που αναφέρεις.

Ο ήχος θα είναι πολύ καλύτερος απ' αυτόν που ακούς τώρα(κι ιδιαίτερα μέσω των απαράδεκτων σε ήχο 301),αλλά και πολύ καλός σε σχέση με το ποσό που θα διαθέσεις.

Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Roksan(νέο μοντέλο) ενισχυτής με Monitor Αudio silver RS6 ηχεία.

Ο εγγλέζος είναι σαφώς καλύτερος του Yamaha που αναφέρεις.

Ο ήχος θα είναι πολύ καλύτερος απ' αυτόν που ακούς τώρα(κι ιδιαίτερα μέσω των απαράδεκτων σε ήχο 301),αλλά και πολύ καλός σε σχέση με το ποσό που θα διαθέσεις.

Kαλημέρα παιδιά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά να σημειώσω εδώ ότι κοντά στο χιλιάρικο για Αγγλικό ενισχυτή (πλην του nad κι αυτόν υπό πολλή σκέψη πάλι αν και γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα κυβικά του) δε δίνω,αν φτάσω σε αυτό το επίπεδο τιμής προτιμώ να πάω σε μια μεγάλη εταιρία στη high class κατηγορία της όπως ο Yamaha A-S1000/Denon ή με κλειστά μάτια στον Adcom(ισχύς τροφοδοτικού και ποιότητα δεδομένη ακόμα και σε πολύ δύσκολα φορτία).
Αυτό που με χαλάει στα αγγλικά μηχανάκια πέραν της flat,άχρωμης και υποτονικής φιλοσοφίας των μηχανημάτων τους θα έλεγα ακόμα και στην απόδοση του χαμηλού(ας με διορθώσει κάποιος αν λάθος τα εκτίμησα γενικότερα ως φιλοσοφία) όπου νιώθεις μια άρρωστη μουσική χωρίς ρυθμό είναι η προχειρότητα των κατασκευών τους,τάιραπ αρπακολίστικα στα καλώδια και γενικά χυμαδαριό κατασκευές που κατά τη γνώμη μου δε δικαιολογούνται για τα λεφτά που ζητάνε.
Ο πελάτης όταν πληρώνει τα θέλει όλα και δε μιλάω για λαμπάκια και τα συναφή παραφερνάλια των φθηνιάρικων.
Θεωρώ ότι αρκετές "εξειδικευμένες" εταιρίες είναι πολύ υπερτιμημένες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Οσο αναφορά τον ήχο γενικότερα απ τα ηχεία θέλω ζωντάνια,πλούσιο ήχο να είναι ταχύτατα στα γρήγορα περάσματα και φυσικά χαμηλό.
Μου είναι αδιάφορα τα ηχεία που έχουν μόνο καλές μεσαίες ή ξυρίζουν στα πρίμα ή μόνο μπουμάρουν.
Δηλ για να γίνω σαφής θα πρέπει πχ στο Oxygene iv στην αρχή του κομματιού ο ρυθμός και γενικότερα το χαμηλό να σε κάνει θεό.
Ενα ηχείο που απλά παίζει ρηχό χαμηλό σε τέτοια κομμάτια είναι σαν να τα ακούς χωρίς ρυθμό και δε μιλάω για το στακάτο μπασο των μπιτ αλλά για την σαφή έκταση του χαμηλού γενικότερα.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει ένα ηχείο σαν το Jamo E 680.

Τώρα με συγχωρείς,όλα αυτά που υποτίθεται ότι κάνουν οι "εγγλέζοι",που τα άκουσες;:BDBDG54:

Εχεις ακούσεις,κανέναν καλό και φθηνό "εγγλέζο" με ηχεία της προκοπής στο σπίτι σου;

Τώρα με συγχωρείς,όλα αυτά που υποτίθεται ότι κάνουν οι "εγγλέζοι",που τα άκουσες;:BDBDG54:

Εχεις ακούσεις,κανέναν καλό και φθηνό "εγγλέζο" με ηχεία της προκοπής στο σπίτι σου;

Εχω nad,έχω ακούσει κι άλλους nad κι άλλα ηχεία σε φίλους αλλά και σε εκθέσεις.
Η άποψη μου είναι εντελώς προσωπική και η αλήθεια είναι ότι έχω ξενερώσει τα μέγιστα από ακρόαση ηχείων κι ενισχυτών αγγλικής σχολής (3500 γιούρος μόνο τα ηχεία!!!).
Ακόμα κι αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου (το δέχομαι) σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ανεχτώ το χύμα των εσωτερικών τους κατασκευών,αυτό πίστεψέ με όσο καλό κι αν ακούγεται ένα μηχανάκι δεν είμαι διατεθιμένος να το πληρώσω.
Ακουσα σε φίλο yamaha ενισχυτή (κατα πολύ φθηνότερο και παλαιότερο απ τον as700) με ΑS κι έπαθα πλάκα με τη ζωντάνια και τη ρωμαλαιότητα του.

Last edited:
Σεβαστή η άποψή σου,αλλά πάντως οι Yamaha είναι μηχανήματα που δεν είναι ιδιαίτερα "ζωντανά".Πιθανότατα ο χώρος του φίλου σου(πολύ ζωντανός) μαζί με τα ηχεία του μέσα στο ίδιο χώρο,να σου έδωσαν αυτό που άκουσες.

Σεβαστή η άποψή σου,αλλά πάντως οι Yamaha είναι μηχανήματα που δεν είναι ιδιαίτερα "ζωντανά".Πιθανότατα ο χώρος του φίλου σου(πολύ ζωντανός) μαζί με τα ηχεία του μέσα στο ίδιο χώρο,να σου έδωσαν αυτό που άκουσες.

Ισως,απλά το πρόβλημα εδώ σε μας είναι ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά για ακρόαση και δεν ξέρω στη Θεσ/νίκη κατά πόσο έχουμε αυτήν την ευελιξία,δυστυχώς.

Οπως και να έχει πρώτα θα αλλαχτούν τα ηχεία,για τα Jamo E680 και E855 καθώς και τη σειρά των JBL έχει κάποια γνώμη κάποιος να μας πει?

Ο χώρος έχει μεγάλη σημασία για το τι τελικά θ' ακούσεις.Τι ίδιο σύστημα σ' άλλο χώρο,ακούγεται εντελώς διαφορετικά(εκτός των...bose:twoguns:,που δεν παίζουν μουσική,όπου και να τα βάλεις).

Γι' αυτό,πρίν αγοράσεις οτιδήποτε,προσπάθησε να στο φέρουν για να τ' ακούσεις στο χώρο σου.Αν απευθυνθείς,σ' ένα σοβαρό κατάστημα,με την διαβεβαίωση,ότι θ' αγοράσεις απο εκεί,σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν.

Ο χώρος έχει μεγάλη σημασία για το τι τελικά θ' ακούσεις.Τι ίδιο σύστημα σ' άλλο χώρο,ακούγεται εντελώς διαφορετικά

Ναι έτσι είναι,και η αλήθεια είναι οτι ο χώρος που άκουσα τον yamaha μα τα as ήταν ιδιαίτερα μικρός.
Παρ' όλα αυτά επειδή έμαθα απ έξω τον ηχητικό χαρακτήρα του δικού μου συστήματος είναι φύση αδύνατον ακόμα και σε τέτοιο χώρο να είχα τεοια απόδοση ή και παραπλήσια.

(εκτός των...bose:twoguns:,που δεν παίζουν μουσική,όπου και να τα βάλεις).

Η αλήθεια πονάει αλλά μάλλον έτσι είναι:ADFADF1:

Γι' αυτό,πρίν αγοράσεις οτιδήποτε,προσπάθησε να στο φέρουν για να τ' ακούσεις στο χώρο σου.Αν απευθυνθείς,σ' ένα σοβαρό κατάστημα,με την διαβεβαίωση,ότι θ' αγοράσεις απο εκεί,σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν.

Είμαι από Κατερίνη φίλε μου,δε νομίζω να γίνετε γι αυτό και θέλω γνώμες όσο αναφορά τα ηχεία τουλάχιστον.

Βλέπω να κατεβαίνεις μια βόλτα στην Αθήνα... Κλείσε ραντεβού με 3-4 μαγαζιά σε μια μέρα για να προλάβεις να ακούσεις πολλά συστήματα.

Αν θες "ζωντανό" ήχο δοκίμασε Yamaha ενισχυτή (τη νέα σειρά με τη ρετρό εμφάνιση) και ηχεία της σειράς Yamaha Soavo.

Βλέπω να κατεβαίνεις μια βόλτα στην Αθήνα... Κλείσε ραντεβού με 3-4 μαγαζιά σε μια μέρα για να προλάβεις να ακούσεις πολλά συστήματα.

Αν θες "ζωντανό" ήχο δοκίμασε Yamaha ενισχυτή (τη νέα σειρά με τη ρετρό εμφάνιση) και ηχεία της σειράς Yamaha Soavo.

Τουλάχιστον προς το παρόν δε το βλέπω φίλε μου.
Από ηχεία έχω καταλήξει στα Jamo....είδωμεν.
Οσο αναφορά τον ενισχυτή έχω ακούσει yamaha δικάναλο από φίλο μου δεκαετίας (φθηνή σειρά) κι ο δικός μου ο nad μπροστά του είναι να τον βαράς κλωτσιές.:twoguns:
G@mo και τη αγγλική μας θεωρία για το ότι έχουμε κι εμείς μηχανήματα,τα αγγλικά μηχανάκια είναι για να ακούς beetles:sleep: και τα γιαπωνέζικα/αμερικάνικα για να ακούς madonna/κλασσική/new ambient=τα πάντα:music-smiley-005:
Ο ενισχυτής θα είναι ο YAMAHA A-S 700:worshippy:

Τουλάχιστον προς το παρόν δε το βλέπω φίλε μου.
Από ηχεία έχω καταλήξει στα Jamo....είδωμεν.
Οσο αναφορά τον ενισχυτή έχω ακούσει yamaha δικάναλο από φίλο μου δεκαετίας (φθηνή σειρά) κι ο δικός μου ο nad μπροστά του είναι να τον βαράς κλωτσιές.:twoguns:
G@mo και τη αγγλική μας θεωρία για το ότι έχουμε κι εμείς μηχανήματα,τα αγγλικά μηχανάκια είναι για να ακούς beetles:sleep: και τα γιαπωνέζικα/αμερικάνικα για να ακούς madonna/κλασσική/new ambient=τα πάντα:music-smiley-005:
Ο ενισχυτής θα είναι ο YAMAHA A-S 700:worshippy:

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Ωραίος...

Λοιπόν οι Yamaha έχουν πολύ καλό value for money. Αν ακούσεις ραδιοενισχυτή Yamaha των 400 δίπλα σε NAD των 1000 , λες ΟΚ. Ο NAD έχει καλύτερο ήχο, αλλά όχι για τα 600 παραπάνω Ευρώ που ζητάει. 200 Ευρώ του τα έδεινα, άντε και 300 για να λέω ότι έχω NAD, αλλά με τίποτα παραπάνω. Οπότε, καταλήγεις να πάρεις τον ραδιοενισχυτή της Yamaha και να είσαι super ευχαριστημένος με την επιλογή σου και να μην θέλεις να ξαναδεις τους NAD. Αυτό έπαθα εγω, ενω ήμουν έτοιμος κι όλας να αγοράσω NAD. Οπότε σε καταλαβαίνω πλήρως.

Αν τώρα ανέβεις σε κατηγορία στη Yamaha, τότε δεν είναι ότι απλά δεν θέλεις να ξαναδείς τους NAD, αλλά σου βγαίνει και ένα βάρβαρο συναίσθημα, να τους κλωτσήσεις :flipout::flipout:

Αυτό δεν ισχύει για όλους τους Αγγλικούς ενισχυτές όμως.

Last edited:
Αnyway, κατά την γνώμη μου, πολύ καλές οι επιλογές σου για τα Jamo και τον Yamaha.

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Ωραίος...

Λοιπόν οι Yamaha έχουν πολύ καλό value for money. Αν ακούσεις ραδιοενισχυτή Yamaha των 400 δίπλα σε NAD των 1000 , λες ΟΚ. Ο NAD έχει καλύτερο ήχο, αλλά όχι για τα 600 παραπάνω Ευρώ που ζητάει. 200 Ευρώ του τα έδεινα, άντε και 300 για να λέω ότι έχω NAD, αλλά με τίποτα παραπάνω. Οπότε, καταλήγεις να πάρεις τον ραδιοενισχυτή της Yamaha και να είσαι super ευχαριστημένος με την επιλογή σου και να μην θέλεις να ξαναδεις τους NAD. Αυτό έπαθα εγω, ενω ήμουν έτοιμος κι όλας να αγοράσω NAD. Οπότε σε καταλαβαίνω πλήρως.

Ασε,μη γελάς καθόλου ρεζίλι έγινα,πήγα κι εγώ με έναν αέρα να ακούσω το παρακατιανό μηχάνημα ο g@maw και καλά/η κουλτούρα/η γνώση και μας πήραν πρέφα και τα ραδίκια:bigcry:

Αν τώρα ανέβεις σε κατηγορία στη Yamaha, τότε δεν είναι ότι απλά δεν θέλεις να ξαναδείς τους NAD, αλλά σου βγαίνει και ένα βάρβαρο συναίσθημα, να τους κλωτσήσεις :flipout::flipout:

Αν ανέβεις κατηγορία και συγκρίνεις μηχανάκια στα ίδια λεφτά δε θα θες να τον βαράς κλωτσιές αλλά να τον πατήσει το τραίνο:jester:

Αυτό δεν ισχύει για όλους τους Αγγλικούς ενισχυτές όμως.

Σαφώς,έχει και ενισχυτές με ενάμιση δισεκατομύριο ευρώ (το ρυθμιστικό του volume και η βαφή είναι εξτρά,τα γρέζια επίσης απ τις ατέλειες του φινιρίσματος τα αφαιρείς κατά τις σαφής οδηγίες του μάνουαλ με τροχάκι!!) που πράγματι έχουν καλό ήχο.....τα αξίζουν τα λεφτά τους:BDGBGDB55:

Last edited:
Σαφώς,έχει και ενισχυτές με ενάμιση δισεκατομύριο ευρώ (το ρυθμιστικό του volume και η βαφή είναι εξτρά,τα γρέζια επίσης απ τις ατέλειες του φινιρίσματος τα αφαιρείς κατά τις σαφής οδηγίες του μάνουαλ με τροχάκι!!) που πράγματι έχουν καλό ήχο.....τα αξίζουν τα λεφτά τους:BDGBGDB55:

:flipout::flipout:

Είσαι υπερβολικός. Κάνε μια βόλτα να ακούσεις Roksan και μετά έλα να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τους Αγγλικούς ενισχυτές.

Τεσπα. Πάρε τον Yamaha με τα Jamo και θα είσαι μια χαρά. Για ποιά Jamo λες?