Yamaha A-S700

Φαντασου οτι την ιδια χαλια ποιοτητα στο θεμα αυτι εχει και ο AS 2000 :help:
Δεν εχω δει απο κοντα τα μεγαλυτερα αδερφια του A-S700,αλλα η αληθεια ειναι οτι πηγε το μυαλο μου και σε αυτα!Τωρα μου το επιβεβαιωνεις.Παντως το μαναδικο μειονεκτημα που μπορω να βρω για τον ενισχυτη του τιτλου (για εμενα) ειναι ο συγκεκριμενος διακοπτης.

Παιδιά γειά σας....χρειάζομαι 1 βοήθεια,σε σχέση με τον ενισχυτή του τίτλου που έχω.(Αφού υπάρχει αυτό το νήμα,θα το γράψω εδώ).
1 μερά που πήγα να τον ξεσκονίσω,στο καλυμά του σε ένα σημείο δημιουργήθηκε ένα άσπρο σημάδι....(δεν είναι χτύπημα) προφανώς έτσι όπως το έκανα με το χέρι μου έγινε αυτό.Δεν είναι κάτι τρομερό,αλλά φαίνεται.Χρησιμοποίησα νωπό πανί με νερό,με άζαξ,με καθαριστικό ζίφ,αλλά τίποτα.Υπάρχει τρόπος να φύγει;....ευχαριστώ smile:

Δεν εχω δει απο κοντα τα μεγαλυτερα αδερφια του A-S700,αλλα η αληθεια ειναι οτι πηγε το μυαλο μου και σε αυτα!Τωρα μου το επιβεβαιωνεις.Παντως το μαναδικο μειονεκτημα που μπορω να βρω για τον ενισχυτη του τιτλου (για εμενα) ειναι ο συγκεκριμενος διακοπτης.

Τι εννοείς?

Γνωρίζω πολύ καλά τον Α-S1000 και Α-S2000. O διακόπτης επιλογής πηγών δουλεύει μια χαρά, χωρίς τζόγο. Αλλά......

Όταν αγόρασα τον Α-S2000, παρατήρησα ότι το ρυθμιστικό του Volume είχε πολύ τζόγο και γύριζε κάπως έκκεντρα.

Έσφιξα την αλενόβιδα που το συγκρατεί και τα πράγματα βελτιώθηκαν θεαματικά. Αλλά πάλι ήταν λίγο έκκεντρη η κίνηση.

Το έλυσα λοιπόν και πήρα το αλουμινένιο Volume στο χέρι. Και εκεί τα πήρα στο κρανίο.

Τι είχε κάνει ο Τζαπανέζος...:bang::7SFGSFG:

Ακούς ASTOBOY? :earmuffs:

Το άκρο του άξονα-ρυθμιστικού (περί encoder πρόκειται), είχε την παρακάτω μορφή :

RK09D1130009.jpg

ΑΛΛΑ η αλενόβιδα δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με το επίπεδο σημείο του άξονα. Ήταν ακριβώς στην αντίθετη πλευρά, οπότε πατούσε στο ημικύκλιο! (Το αλουμινένιο volume knob δεν έχει εγκοπή για να ευθυγραμμιστεί με την αντίστοιχη εγκοπή του άξονα).

Δεν μπορείς να αλλάξεις την σχετική θέση του knob ως προς τον άξονα, γιατί μετά η ένδειξη θέσης πάει περίπατο.

Το μόνο που έκανα ήταν να λιμάρω ελάχιστα και πολύ προσεκτικά την θέση του άξονα που πατά η αλενόβιδα για να γίνει πιο επίπεδη η επιφάνεια. Έβαλα και ελάχιστη ταινία τεφλόν (μία περιστροφή) στον άξονα, και όλα ήρθαν στην θέση τους. (Ο άξονας του encoder δεν έχει τζόγο, μπορείς να το διαπιστώσεις όταν λύσεις το knob).

Ρε παιδιά...ποιός τζαπανέζος;

Στην Κίνα και στην Μαλαισία φτιάχνονται...

Γραμμές παραγωγής είναι κι εκεί θα μου πείτε,πολυυυύ πιό φθηνές απο την Ιαπωνία βέβαια...

Ωστόσο στα τελικά προϊόντα σ' αυτή την περίπτωση,ότι πληρώσεις σε υλικά και διαδικασίες ελέγχου ποιότητας παίρνεις και γι' αυτό δεν φταίνε οι Κινέζοι...

Last edited:
Εγώ μίλησα για τον επιλογέα εισόδων,σε σχέση με την αίσθηση που σου δίνει στην χρήση του.Και υπάρχει πάνω σε αυτό 1 άποψη του σάκη πετρόπουλου στο νήμα (μετά απο ερώτηση δική μου) που έχει με τις επισκευές....όπου πρόσφατα είχε στον πάγκο του τον S500.Όσο για τα μεγαλύτερα αδέρφια του,δεν γνωρίζω τι πάιζει.....ο φίλος ''colombos74'' το ανέφερε.Αλλά επειδή φτιάχνονται στην μαλαισία-κίνα,δεν πάει να πεί ότι δεν αξίζουν σαν μηχανήματα (Ή οποιαδήποτε άλλης εταιρίας).....δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον S700....άψογος!! θα συμφωνήσω με τον φίλο ''DIPIE''....όντως είναι πιο φθηνά,αφού φτιάχνονται εκτός ιαπωνίας.Αλλά δεν παύουν να έχουν υψηλά υλικά στα σημεία,με καλή τοπολογία και σωστή δόμηση.

θα έλεγα ότι το ''made in japan'',είναι και θέμα ψυχολογικό....εν μερει!

φαντάζομαι το σχόλιο του Zoupermanll περί τζαπανέζου παέι στο σχεδιασμό του knob χωρίς εγκοπή και όχι στο θέμα της συναρμολόγησης.....

φαντάζομαι το σχόλιο του Zoupermanll περί τζαπανέζου παέι στο σχεδιασμό του knob χωρίς εγκοπή και όχι στο θέμα της συναρμολόγησης.....

Αυτό που αναφέρει σχετικά με το ποτενσιόμετρο,το έχω εντοπίσει.....αλλά είναι αμελητέο,ελάχιστες φορές το καταλαβαίνω.
Εδώ να αναφέρω ότι στον παλλιό sansui που έχω το ποτενσιόμετρο είναι απολύτως ακριβές......έστω και για μηχάνημα παραγωγής!!
Είναι και πως θα μάθει ο καθένας.....εάν καλομάθει,το αναζητάει μετά συνέχεια!

Καλησπέρα παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω τον as700 τι ηχεία θα μου προτείνετε σε μια τάξη κόστους γύρω στα 400ε ευχαρηστω

ηχεια που να μην ειναι τονισμενα στα πριμα, βεβαια αυτα ειναι γουστα απλα οι yamaha ειναι λιγο τονισμενοι στα πριμα.
αλλα οταν αποφασισεις το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καταστημα σοβαρο και εξειδικευμενο με το αντικειμενο, οχι του τυπου media ktl.

ακους και διαλεγεις ;)

Με έναν φίλο συνδυάσαμε τον AS-500 με τα Klipsch RB-51 II

1.JPG.jpeg

Πολύ πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

Καλησπέρα παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω τον as700 τι ηχεία θα μου προτείνετε σε μια τάξη κόστους γύρω στα 400ε ευχαρηστω

Και καλά θα κάνεις,είναι σπουδαίος ενισχυτής στην κατηγορία του,και για τα λεφτά του! Για ηχεία μπορείς να δείς τα ''monitor audio bx2'', ή τα ''magnat monitor supreme 200''...εάν μιλάμε για ηχεία βάσης.Βέβαια υπάρχουν αρκετά ηχεία στην κατηγορία.Με λίγο ψάξιμο θα βρείς πολλά αξιόλογα. Αρκεί να κάνεις ακροάσεις με τα ακουσματά σου,για να είσαι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές!

+1 σε magnat (παρεξηγημενα ηχεια για πολλους) εμενα μου αρεσουν
τον εχω ακουσει με magnat monitor και με το 200αρι που ειναι βασης αλλα και με κολωνες supreme 1000 και 2000. http://www.skroutz.gr/s/336230/Magnat-Monitor-Supreme-1000.html
ταιριαζαν πολυ.

αλλα οπως ειπε και ο φιλος Panos87 ''Αρκεί να κάνεις ακροάσεις με τα ακουσματά σου,για να είσαι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές!''

+1 σε magnat (παρεξηγημενα ηχεια για πολλους) εμενα μου αρεσουν

Και έχουν καλή πρόσληψη ισχύος,και για το μεγεθός τους έχουν αρκετό μπασάκι...και γενικά για τα λεφτά τους,είναι ευκαιρία!

Φίλος έχει τον 500 με q-acoustics 2020 αλλά και με τα 2010, τον συνδιασμό τον έχω ακούσει πολλές φορές και ματσάρει πολύ καλά θα έλεγα (προσωπικά μου άρεσε περισσότερο με τα 2010).

Φίλος έχει τον 500 με q-acoustics 2020 αλλά και με τα 2010, τον συνδιασμό τον έχω ακούσει πολλές φορές και ματσάρει πολύ καλά θα έλεγα (προσωπικά μου άρεσε περισσότερο με τα 2010).

Xωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα συγκεκριμένα ηχεία...νομίζω ότι θα πέσουν μικρά για τον S700!

Παιδία τι θα λέγατε τότε για τα μεγάλα αδερφάκια των 2020, τα 2050; Δεν του κάθονται κουτί;