Yamaha A-S700

Re: YAMAHA A-S700

είδε τελικά κανεις πόσο ειναι οι πυκνωτες που φοραει,

γενικα τα yamaha δεν ανεβαζουν πολύ τα βαττ στα 4 ωμ,
οπως κι αλλοι ενισχυτες, στην τροφοδοσια/πυκνωτες, οφείλεται αυτο;

ειναι καλο να εχει πολλους των 2200 μF ELNA
να ειχε 10 x 2200 μF ανα καναλι όπως ο destiny.
Mε ζητούμενο τα ρευματα και την αυξηση στα 4 ωμ.

Κατι που εχει ο ενισχυτης σε σχεση με τα μεγαλυτερα αδερφια του ειναι και ρυθμοστικο loudness,δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζει αυτο σε ενα ενισχυτη hi-fi.Θα προτιμουσα εναν λιτο ΑS-1000 χωρις ρυθμιστικα τονικοτητας,phono stage (αχρηστο για τους περισσοτερους)

Σίγουρα λογιστικά αυτό που ζητάς θα είχε κάποια λογική στο τμήμα marketing κάποιας ευρωπαικής ίσως ετιαρίας όχι όμως και για τους Ιάπωνες που εκτός απο τελειομανείς είναι και πολύ τίμιοι και προτιμούν να λανσάρουν ολοκληρωμένες απο κάθε άποψη λύσεις καλύπτοντας τον αγοραστή σε κάθε πιθανή ανάγκη του.

Όσον πάντως αφορά το θέμα των ρυθμιστικών (εντάξει το phono πολούς δεν τους απασχολεί) νομίζω οτι είσαι λάθος, να εξηγηθώ όμως..
Το πρόβλημα με τα ρυθμιστικά δεν είναι οτι χαλάνε σώνει και καλά το ηχητικό αποτέλεσμα αλλα οτι κοστίζουν όταν είναι ποιοτικά κάτι απαραίτητο για να μήν συμβαίνει το προηγούμενο.
Αυτό αποδεικνύεται εύκλα αφου η Luxman για παράδειγμα τα έχει ακόμα και στον πανάκριβο ολοκλωρωμένο της του οποίου ως κάτοχος σε διαβεβαιώνω οτι κάνουν θαύματα σε παλιές εγγραφές η χαμηλές στάθμες με αποκορύφωμα το Loudness!

Eξάλου επιλογή του χρήστη είναι αν θα τα χρησιμοποιήσει η όχι πάντως για να καταλήξω όλα αυτά τα περι ουδέτερου ήχου, "φλάτ" και κουραφέξαλα νομίζω οτι είναι σοφίσματα κατασκευαστών που απλά ή θελαν να ξεφορτωθούν το μεγάλο κόστος που έχουν τα ποιοτικά κυκλώματα τέτοιου είδους.

Εξάλου το ίδιο νομίζεις θα ακούγεται λόγου χάριν η αγαπημένη σου ορχήστρα στην μία αίθουσα η σε μια άλλη; ή το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει όταν ηχογραφεί στο τάδε ή το δείνα στούντιο ή με άλλους ηχολήπτες; To flat δεν υπάρχει στον πραγματικό ήχο και θα ..συμφωνήσω με αυτήν την λογική μόνο όσον αφορά το να μην δημιουργούνται ευφωνικές παραμορφώσεις για λόγους εντυπωσιασμου απο κάποια συσκευή.

Τώρα που η Ιαπωνική μηχανή πήρε ξανάμ προστά στο HI FI πολλά στεγανά θα σπάσουν αφου αυτοί οι άνθρωποι σπάνιο για την εποχή μας διακρίνονται απο
ένα ήθος τιμιότητας και ειλικρίνειας και θα την σπάσουν σε πολούς Ευρωπαίους κυρίως κατασκευαστές οι οποίοι ναι μεν απορρίποτυν τα ρυθμιστικά γατι δεν είναι "flat" το αποτέλεσμα αλλα απο την άλλη προσπαθούν να μας πείσουν να χρυσοπληρώσουμε το κάθε είδου βουντού που κάνει θαύματα (και τους βολεύει...).

Τέλος για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και υπάρχουν και πολλές τίμιες ευρωπαικές και αμερικάνικες εταιρίες αλλα όπως και να έχει γίνεται και μεγάλο "όργιο" είδικά στη μεσαία κατηγορία ενισχυτικών οπού εκφύσεως το κόστος κατασκευής είναι υψηλό ενώ παράλληλα πρέπει αφου αυτό πέσει όσο το δυνατόν να υπάρχει και αποτέλεσμα που να δικαιολογεί τα ήδη μεγάλα ..απλά όχι τεράστια... ποσά κτήσης.

Αυτά.

Last edited:

οι Αγγλοι θάφουν τους Ιάπωνες.

Γιατί άραγε; μήπως γιατι τα άδεια κουτάκια που μας πουλάνε πολοί απο αυτούς δεν αξίζουν τα λευτά τους;..

το περιοδικο ηχος παντως δεν εχει και τοσα αρνητικα σχολια

Έχει, απλά το κάνει διακριτικά λέει οτι υστερεί στην έκταση του χαμηλού, λόγικό με μετασχηματιστή 250VA όχι οτι έναι μικρός απλά είναι λίγος όταν απαιτούνται πολλά ρεύματα =εκταση και έλεγχος χαμηλού, άρα μεγάλα τρίδρομμα ηχεία βγαίνουν εκτός.
Για την ίστορία πάντως εγώ ξέρω εναν δύο ευρωπαικούς του ενάμισι χιλιάρικου με τέτοιου μεγέθους μετασχηματιστη...
Τον έναν μάλιστα τον είχα στην κατοχή μου για δύο χρόνια και απορούσα τίνα έφταιγε που δεν είχα μπάσο μέχρι που τον άλλαξα...

Last edited:

Δεν γνωρίζω αλλα απο αυτό που άκουσα (σε οδήγηση και έκταση χαμηλά) υπολογίζω ο AS 1000 γύρω στα διπλά.
Πάντως δεν είναι μονο ο μετασχηματιστής αλλα το τροφοδοτικό σαν σύνολο που έχει σημασία δήλαδή βάλε και ποιότητα και χωρητικότητα πυκνωτών στην εξίσωση.
Γενικά πάντως η τροφοδοσία πρώτα και η πόλωση των τρατζίστορ η mossfet μετά είναι που ξεχωρίζουν τις καλές μηχανές απ'τα σκουπίδια.
Βέβαια όχι οτι είναι σκουπίδι ο ενισχυτής του topic κάθε άλλο απλά είναι ένας απ'τους καλύτερους στα λευτά του αν είχε τα τριπλάσια (θα μπορούσε με αυτά που έχω δει) θα άλλαζε το θέμα.

Να και ένα Ελληνικό και αρκετά λεπτομερές και ειλικρινές review γιατην σειρά AS1000.
http://www.avmentor.gr/reviews/yamaha_cd_s1000_a_s1000_0.htm

οπωσδήποτε κι οι πυκνωτες.

δεν μπορώ να το πιστέψω.
από το review Το κεντρικό “κλίκ” αντιστοιχεί σε πλήρη, ηλεκτρική απομόνωση των φίλτρων. δηλαδή βγαινουν τα ρυθμιστικά εντελώς εκτός.
για τον 1000 αυτά.

Ακριβώς όπως είπα και πιο πάνω οι άνθρωποι φροντίζουν τα λευτά που χαλάμε να πιάνουν τόπο.
Θες ρυθμστικά; τάχεις!
Δεν θες ρυθμστικά; δεν τάχεις!
Θες phono; τόχεις και μάλιστα ποιοτικό
Και όλα αυτά δεν το συζητάμε σε πακέτο τέρας αξιοπιστίας και ποιότητας για τα λευτά του.
Όχι πάρε ένα μηχάνημα που σε δύο τρία χρόνια θα τρέχεις στα service και μετά άρχισε να προσθέτεις/αλλάζεις phono και καλώδια για να το φέρες στα γούστα σου κ.λ.π.. ;)

Και για να πώ την αμαρτία μου ουτε εγώ είμαι φανατικός των ρυθμιστικών, τις ελάχιστες φορές όμως που χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσω κάνουν θαύματα με αποκορύφωμα το loudness το οποίο χρησιμοποιώ κατα κόρον και πραγματικά ανασταίνει παλιές η "ψόφιες" εγγραφές χωρίς κόστος ηχητικά βέβαια!

Last edited:

Έχει, απλά το κάνει διακριτικά λέει οτι υστερεί στην έκταση του χαμηλού, λόγικό με μετασχηματιστή 250VA όχι οτι έναι μικρός απλά είναι λίγος όταν απαιτούνται πολλά ρεύματα =εκταση και έλεγχος χαμηλού, άρα μεγάλα τρίδρομμα ηχεία βγαίνουν εκτός.
Για την ίστορία πάντως εγώ ξέρω εναν δύο ευρωπαικούς του ενάμισι χιλιάρικου με τέτοιου μεγέθους μετασχηματιστη...
Τον έναν μάλιστα τον είχα στην κατοχή μου για δύο χρόνια και απορούσα τίνα έφταιγε που δεν είχα μπάσο μέχρι που τον άλλαξα...

Τι κανουν τα μεγαλα τριδρομα???Ρωτα κ εμενα που τον ακουσα με τριδρομα δαπεδου πριν τον αγορασω.Οσο για τα μεγαλυτερα αδερφια του...με αυτα δεν μπορει να συγκριθει,δεν ειναι στην κατηγορια του!!!

είδε τελικά κανεις πόσο ειναι οι πυκνωτες που φοραει,

γενικα τα yamaha δεν ανεβαζουν πολύ τα βαττ στα 4 ωμ,
οπως κι αλλοι ενισχυτες, στην τροφοδοσια/πυκνωτες, οφείλεται αυτο;

Για οποιον ενδιαφερετε ακομα ο A-S700 φοραει 2 πυκνωτες nippon chemi-con 2x15000mf στα 71volt.

Re: Απάντηση: Re: YAMAHA A-S700

Kαλά μου ακούγονται τα 15.000 mf

Nαι...δεν εχει αναγκη μπορει να οδηγησει δαπεδου τριδρομα ανετα!Με αυτα που οδηγαει τωρα δεν εχει προβλημα.Δηλαδη μπορει να παιζει για αρκετες ωρες σε μια χ ενταση κ η θερμοκρασια που ανεβαζει ειναι αναξια λογου!!!Στα 8Ω μιλαω με υψηλης ευαισθησιας ηχεια κ οχι με τα πολλα βαττ,αλλα κ στα 6 δεν νομιζω να του δημιουργησουν προβλημα...ειται ειναι ραφιου,ειτε δαπεδου ηχεια.Ο a-s700 θελει ηχεια με οχι κ τοσο υψηλη ευαισθησια κ τονισμενα υψηλα,ρωτηστε κ εμενα κατι παραπανω ξερω...:bigcry:

Ακριβώς όπως είπα και πιο πάνω οι άνθρωποι φροντίζουν τα λευτά που χαλάμε να πιάνουν τόπο.
Θες ρυθμστικά; τάχεις!
Δεν θες ρυθμστικά; δεν τάχεις!
Θες phono; τόχεις και μάλιστα ποιοτικό
Και όλα αυτά δεν το συζητάμε σε πακέτο τέρας αξιοπιστίας και ποιότητας για τα λευτά του.
Όχι πάρε ένα μηχάνημα που σε δύο τρία χρόνια θα τρέχεις στα service και μετά άρχισε να προσθέτεις/αλλάζεις phono και καλώδια για να το φέρες στα γούστα σου κ.λ.π.. ;)

Και για να πώ την αμαρτία μου ουτε εγώ είμαι φανατικός των ρυθμιστικών, τις ελάχιστες φορές όμως που χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσω κάνουν θαύματα με αποκορύφωμα το loudness το οποίο χρησιμοποιώ κατα κόρον και πραγματικά ανασταίνει παλιές η "ψόφιες" εγγραφές χωρίς κόστος ηχητικά βέβαια!

Mερικες φορες κ ενα μηχανημα παραγωγης ΑΒ με μια χ χρηση σε βαθος χρονου να αποδειχθει αξιοπιστο που για τους περισοτερους να φανταζει αδυνατον!Τα 3 χρονια που αναφερεις προφανως ως παραδειγμα,δεν ειναι τιποτα για τετοια μηχανηματα....εκτος κ αν καθε μερα βγαζεις το αχτι σου.Οσο για τα υπολοιπα οπως phono stage k loudness control,ρυθμιστικα τονικοτητας ΠΟΤΕ δεν πανε χαμενα,κ δεν βλαπτουν το μηχανημα...αρκει να υπαρχουν διακριτικα κ οχι να γεμιζουν το μηχανημα διακοπτες εις βαρος της ποιοτητας.

Σε αυτο το σημειο θελω να αναφερω κατι αρνητικο για τον συγκεκριμενο ενισχυτη,τουλαχιστον απο την δικη μου σκοπια.Ο διακοπτης ( input selector ) που επιλεγεις τις εισοδους του μηχανηματος,σε απαγοητευει στην χρηση του...φτηνη κατασκευη το συγκεκριμενο κοματι.Περιμενα κατι καλυτερο σε συγκριση κ με τον ανταγωνισμο.

Σε αυτο το σημειο θελω να αναφερω κατι αρνητικο για τον συγκεκριμενο ενισχυτη,τουλαχιστον απο την δικη μου σκοπια.Ο διακοπτης ( input selector ) που επιλεγεις τις εισοδους του μηχανηματος,σε απαγοητευει στην χρηση του...φτηνη κατασκευη το συγκεκριμενο κοματι.Περιμενα κατι καλυτερο σε συγκριση κ με τον ανταγωνισμο.

Φαντασου οτι την ιδια χαλια ποιοτητα στο θεμα αυτι εχει και ο AS 2000 :help: