Yamaha AV receiver + flac ?

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
10,003
Αθηνα
Αγορασα προσφατα εναν yamaha 679 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τις δυνατοτητες του. Δοκιμαζω τωρα το κομματι της μουσικης και ηθελα να ρωτησω πως ακουστε μουσικη και ειδικα αρχεια flac. Εχω φορτωμενη ολη μου τη μουσικη στο σερβερ μου το οποιο τρεχει madsonic (fork του subsonic). Χρησιμοποιοντας το app της εφαρμογης μπορουσε να "πεταξω" μουσικη απο τον σερβερ στον ενισχυτη. Οταν δοκιμασα να το κανω με flac ομως, το πειραμα απετυχες. Ακουγα κατι παραξενους ηχους "τσικ-τσικ", σαν να μην αναγνωριζει το φορματ. Ο ενισχυτης υποτιθεται οτι μπορει να αναπαραγαγει flac αρχεια. Οταν περασα το αρχειο στο κινητο και εκανα bluetooth συνδεση κινητου-ενισχυτη το αρχειο επαιζε κανονικα. Μπορει να γινει flac streaming μεσω dlna; ειναι ελλειψη του πρωτοκολλου μηπως; ή μηπως ειναι προβλημα του dlna server; να δοκιμασω αλλους dlna server (π.χ. ultimate, serviio?)

Ευχαριστω πολυ!

ΥΓ: το ξερω οτι το θεμα αφορα δικαναλο ηχο, αλλα επειδη ο ενισχυτης ειναι πολυκαναλος ειπα να το αναρτησω εδω.

Μηπως μεσο δυκτιου δεν παιζει flac και μονο απο usb μπορει?το τσεκαρες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μηπως μεσο δυκτιου δεν παιζει flac και μονο απο usb μπορει?το τσεκαρες?
Κιομως ..... απο οτι διαβαζω λεει οτι αρχεια Flac τα αναπαραγει μεσο δυκτιου....

Τελικά κάτι έφταιγε με το masonic. Έβαλα το serviio και όλα καλά!

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Επανερχομαι με μια ισως χαζη ερωτηση :)
Με εχει εκνευρισει η εφαρμογη της yamaha για την αναπαραγωγη μουσικης και ψαχνω εναλλακτικες. Αρχικα σκεφτηκα αναπαραγωγη μεσω kodi. Τα αρχεια επαιξαν, αλλα στον ενισχυτη ειδα pcm. Αυτο σημαινει φανταζομαι οτι η αποκωδικοποιηση γινεται απο το kodi και οχι απο τον ενισχυτη. Ψαχνοντας λιγο παραπανω βρηκα μερικα (λιγο παλαιοτερα.. 1-2 χρονια) αρθρα στο νετ, που ελεγαν οτι δεν γινεται flac bitstreaming μεσω hdmi ή μαλλον ας το πω καλυτερα οτι δεν το υποστηριζουν οι av ενισχυτες. Ισχυει αυτο; και αν ναι, ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος να παιξει κανεις flac χρησιμοποιωντας av (δικτυακα);

Ευχαριστω πολυ!

Αρχικα ταλαιπωρησα λιγο τον @Panoramix και τον @djx33 ωστε να καταλαβω λιγο καλυτερα πως δουλευει μια αλυσιδα μηχανηματων οταν παιζει δικαναλο ηχο. Μετα googlαρα λιγο και τελικα δοθηκε λυση στο προβλημα και γραφω μερικες γραμμες για να καθοδηγησω καποιον ο οποιος ενδεχομενως αντιμετωπισει το ιδιο θεμα με εμενα (και με αλλους ενισχυτες).

Το προβλημα μου ηταν οτι το interface του ενισχυτη για την αναπαραγωγη (δικτυακα) μουσικης ειναι μαυρο χαλι. Χρησιμοποιω ηδη kodi για αναπαραγωγη βιντεο οποτε σκεφτηκα να φτιαξω και music library. Αρχικα χρησιμοποιησα το kodi για την αναπαραγωγη της μουσικης, αλλα δεν μου αρεσε πολυ η ιδεα γιατι θεωρω οτι δεν χρησιμοποιειται ετσι πληρως ο ενισχυτης. Στη συνεχεια ενεργοποιησα και τον dlna server του kodi για τις βιβλιοθηκες. Επομενο βημα να μπορεσω να χρησιμοποιω το κινητο ως remote. Χρησιμοποιουσα απο παλια το yatse και οντως μπορεις να διαλεξεις τον ενισχυτη, ως upnp client, να παιξει τα αρχεια. Εκει κολλησα γιατι οταν επαιζε flac ακουγα τα γνωστα "τσκ τσκ" χωρις καθολου να ακουγεται μουσικη, που συμβαινει οτι κατι δεν καταλαβαινει στο codec. Απογοητευτηκα γιατι θεωρησα οτι το ολο εγχειρημα δεν θα δουλεψει. Χρησιμοποιουσα αλλωστε μια εφαρμογη (yatse) αφιερωμενη πανω στο kodi. Googlαροντας λιγο, ειδα οτι και αλλες εφαρμογες upnp μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως τηλεχειριστηριο για dlna clients. Κατεβασα το bubleupnp και ολα τελεια! Χρησιμοποιω τον server του kodi (αρα ξεφορτωνομαι το serviio απο τον σερβερ ξαλαφρωνοντας τον λιγο) και τελικα χρησιμοποιειται η built in εφαρμογη του ενισχυτη για την αναπαραγωγη αρχειων, αφου το buble δρα απλα σαν διαμεσολαβητης.

Τελος καλο ολα καλα!

Η αληθεια ειναι πως οχι, αλλα απο την αλλη ομως η βιβλιοθηκη της μουσικης μου δεν εχει ποιοτικα αρχεια. Τωρα αρχιζω και την εμπλουτιζω με flac. Να ειμαι ειλικρινης κιολας, ουτε τα ηχεια μου ειναι κατι το φοβερο και τρομερο. Πιο πολυ ειναι το πεισμα να "γινει αυτο που θελω οπως το θελω" :)

Μεγαλυτερη διαφορα στα flac ειδα ενεργοποιωντας το pure direct του ενισχυτη, ενω οταν τον ειχα πρωτο αγορασει και ειχα παιξει με αυτην την επιλογη δεν καταλαβαινα διαφορα.

Αλήθεια σας αρέσει ο ήχος από pure direct;
Εμένα καθόλου! Παίρνω πολύ καλύτερο ήχο στη μουσική με την αυτόματη ισοστάθμιση (που έχει κάνει το Audyssey) ενεργοποιημένη.
Από εκεί και πέρα, με το equalizer στο ΟΝ, παίζω με τα διάφορα listening modes ανάλογα πως θέλω να ακούσω τη μουσική (πχ PLII Music αν θέλω να ακούω και από τα 5.1 ηχεία ή Stereo αν θέλω 2.1, κλπ)...

προσωπικα το προτιμω, αλλα νομιζω οτι εχει να κανει παρα πολυ με τα ηχεια και τον χωρο. Επειδη θυμαμαι τα ηχεια σου, δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με τα δικα μου! Στο plii μου αρεσει οντως οτι ο ηχος σε περικυκλωνει, αλλα με αποσυντονιζει ταυτοχρονα κιολας γιατι τα πισω ηχεια ειναι κοντα στη θεση ακροασης (30-40 ποντοι). Σε μεγαλυτερο σαλονι με πιο μακρια απο τη θεση ακροασης ισως να ειναι πιο ωραιο το αποτελεσμα.

Το 2.1 ειναι πιο ανεκτο, αλλα εχει τεραστια σημασια το sub.

Προσωπικες παντα οι αποψεις και οπως μου καθεται στο αυτι.

Μα τις αποστάσεις (χρονοκαθυστέρηση) και τα levels τα διορθώνει το μικροφωνάκι της αυτόματης ισοστάθμισης (audyssey, mcacc, κλπ).
Έτσι ώστε στη θέση ακρόασης να ακούς ταυτόχρονα τον ήχο και στην ίδια ένταση, από όλα τα ηχεία...

Το θέμα είναι ότι ακόμα και σε στέρεο (όπου επεμβαίνει ο ενισχυτής), το pure direct μου ακούγεται πάρα πολύ χάλια!
Δηλ. πολύ καλύτερο το listening mode του Stereo από το Pure Direct.
Ενώ όντως θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Δεν καταλαβαίνω γιατί... Τέλος πάντων...

Ασχετο....δοκιμασες με foobar flac δυκτιακα??για δες το .....Με denon 3200 αυτο κανω και απλα τα σπαει...

Ασχετο....δοκιμασες με foobar flac δυκτιακα??για δες το .....Με denon 3200 αυτο κανω και απλα τα σπαει...

Αυτο ειναι για windows ετσι δεν ειναι; Αν ναι, τοτε δεν με βολευει. Πανω στον ενισχυτη ειναι συνδεδεμενο ενα shield tv και υπαρχουν unraid, xpenology servers που τρεχουν 24/7. Για αυτο το λογο προσανατολιζομουν σε δικτυακη λυση που να χρησιμοποιει τον player ειτε του ενισχυτη ειτε του shield (οποτε ηθελα κατι σε android).

Αν κανω λαθος, πες μου να δω πως μπορω να το στησω!