Yamaha AV Receivers & THX τι παίχθηκε;

johnyosfp

Established Member
19 June 2006
286
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,

πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο γνωστού περιοδικού του χώρου, στο οποίο κατά την αναφορά στον νέο Yamaha RXV 3800 ο συντάκτης έγραψε πως οι ενισχυτές της Yamaha δεν φέρουν την στάμπα του THX πλέον,

α) γνωρίζει κανένας τι παίχθηκε; γιατί από όσο νομίζω στην προηγούμενη σειρά ενισχυτών, υπήρχε η πιστοποίηση THX Select

β) Τελικά πόσο σημαντικό είναι να έχει ένας ενισχυτής αυτή την πιστοποίηση;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Μάλλον η THX διέκοψε με την Yamaha γιατί είδε πόσο μάπα ενισχυτές βγάζει..:flipout:

Υ.Γ. I'm kidding, δεν έχω ιδέα γιατί.
Αν δείς όμως στο ίδιο τεύχος,ο "μεγάλος" της Yamaha φέρνει την πιστοποίηση και μάλιστα εξελιγμένη.Ενδιαφέρον!
Προφανώς οι μικροί δεν επαρκούν..

κάθε στάμπα πλερώνεται και επειδής μπήκε κάτι άλλο στη θέση του το τσουξ
πήρε δρόμο
στις φτηνιάρικες σειρές το thx sx το μονο που προσφέρει είναι να κάνει ότι το dolby pro logic II x
στις ακριβές σειρές υπάρχει η επεξεργασία thx ultra 2 cinema η οποία είναι μαζι με το logic 7 της lexicon απο τις καλύτερες επεξεργασίες που υπάρχουν στην πιάτσα την σήμερον ημέρα
το απλο τσουξ δεν κάνει πολλά πράματα πλέον αλλά δεν βλάπτει αν υπάρχει όπως λέει και το hometheatermag σαν απάντηση σε κάποιον αναγνώστη που είχε την ίδια απορία

όλοι οι μεγάλοι denon pioneer yami marantz εχουν σφραγίδα ultra 2
είναι ένα must γοήτρου απο τότε που βγήκε η σφραγίδα ultra μεχρι την τωρινή utra 2 plus

Το σήμα THX δέν είναι στάμπα!!! το ίδιο λάθος έκανε παλιά το περιοδικό Hitech,
τα μηχανήματα που έχουν το σήμα έχουν μέσα και άλλα κόλπα (Hardware) για να φτιάχνουν τον ήχο κατά τους τεχνικούς τού Λούκας, ψάξτε λίγο και θα τα βρήτε όλα στο Ίντερνετ!! έχω ενισχυτές THX από εποχής PRO LOGIC, KENWOOD KRX-1000, και αργότερα AC-3 KENWOOD KRF-9992D μέχρι σημερα! όταν λοιπόν ενεργοποιώ το συστημα THX η διαφορά είναι αρκετή, ακόμη και σε αίσθηση περιβάλοντος ήχου.
Όμως αυτά πληρώνονται και η YAMAHA από την αρχή είχε δηλώσει ότι τα μηχανήματά της είναι τόσο καλά που δεν χρειάζονται επιβεβαίωση εξωτερική, κάπου το είχα διαβάσει δεν θυμάμαι πριν χρόνια, νομίζω στο HITECH.

Last edited:
ααχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ τι λες
αν μιλάς για απλό τσουξ
αν μιλάς για ultra 2 ναι κάνει διαφορά

Όμως αυτά πληρώνονται και η YAMAHA από την αρχή είχε δηλώσει ότι τα μηχανήματά της είναι τόσο καλά που δεν χρειάζονται επιβεβαίωση εξωτερική, κάπου το είχα διαβάσει δεν θυμάμαι πριν χρόνια, νομίζω στο HITECH

γιαυτο κόλλαγε στάμπες μέχρι την πρόπροηγουμενη σειρά

Re: Απάντηση: Yamaha AV Receivers & THX τι παίχθηκε;

δεν παίρνεις καλύτερα ένα xt τουλάχιστον αυτό είναι αξιόπιστο

OK λοιπόν, ας πούμε ότι οι Yamaha δεν είναι καλοί.

Ποιοι είναι οι καλοί; Στη μέση κατηγορία τιμής φυσικά, μέχρι τα 1500 .. οι οποίοι φυσικά επιβάλλεται να υποστηρίζουν και τα καινούργια φορμά ήχου.

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζετε στάμπες για να δηλώσει η YAMAHA ότι έχει την τεχνογνωσία του HT.
Άλλωστε τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι αυτοί που σνομπάρουν την ΤΗΧ.

η στάμπα ειναι χρήμα και επειδή τα λεφτά πάνε αλλού το πρώτο θύμα ειναι το τσουξ
η denon δεν είχε ποτέ σταμπάρει τα φτηνά μηχανάκια της
ολα τα ακριβά denon marantz pioneer yamaha παντα είχαν έχουν και θα έχουν στάμπα ultra 2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha AV Receivers & THX τι παίχθηκε;

OK λοιπόν, ας πούμε ότι οι Yamaha δεν είναι καλοί.

Ποιοι είναι οι καλοί; Στη μέση κατηγορία τιμής φυσικά, μέχρι τα 1500 .. οι οποίοι φυσικά επιβάλλεται να υποστηρίζουν και τα καινούργια φορμά ήχου.

Denon 3808 -bye-:grinning-smiley-043