Yamaha Aventage RX-A3050

Re: Yamaha Aventage RX-A3050 .

Πριν ειχα onkyo και ποιο πριν denon...μπορώ να πω τώρα πως σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή!ωραίος μεστος ήχος,μεγαλα αποθέματα ισχυος.,πολύ καλο app,έχει και dolby atmos...σιγά σιγά τον ανακαλύπτω...και εν αναμονή του dtsx update

Κααατάαλαβα,θα με βάλεις στην πρίζα πάλι να δώσω τον Ζ9 στον ανηψιό.Τα άλλα τα έδωσα στην ψυχοκόρη μου που τη μεγάλωσα από μωρό,όταν παντρεύτηκε.Και ηχεία transmission line μέσα.
Πόσον καιρό τον έχεις και με τι ηχεία παίζεις;(Εγώ με τον Ζ9 παιζω μόνον τα δύο κεντρικά,(έχω δύο Mg12 δεξιά και αριστερά), γιατί θα εμπόδιζαν την εικόνα στο πανί του προβολέα, και τα μπροστά, πάνω στον τοίχο και πίσω από τα εμπρός ηχεία ,αυτά για τα εφέ της Yamaha.Τα κεντρικά,τα παίζω με έναν Parasound 2X350,και τα πίσω με έναν Adcom 3X250.Ετσι δεν έχω πρόβλημα με την ισχύ του Yamaha,μάλλον σαν προενισχυτή τον χρησιμοποιώ.
Και μάλιστα,τώρα που το σκέφτομαι,θα μπορούσα να αγοράσω καναν προενισχυτή AV της Yamaha,αν έχει,και να χρησιμοποιήσω τον Ζ9 σαν πηγή ισχύος,μιάς και μου λείπουν έξοδοι ισχύος.
Πως το βλέπετε αυτό,γίνεται;

Έχει για 5 κανάλια όμως οπότε αν ακολουθήσει αυτή τη λύση που κι εμένα με γοητεύει, θα πρεπει να προυπολογησει και ενα δικαναλο ακόμα.

Μα γιατί,οι ενισχυτές του Ζ9,και έχει μπόλικους, δεν πιάνονται;Αφού θα τον συνδέσω με τον προενισχυτή.

Απάντηση: Re: Yamaha Aventage RX-A3050 .

Μα γιατί,οι ενισχυτές του Ζ9,και έχει μπόλικους, δεν πιάνονται;Αφού θα τον συνδέσω με τον προενισχυτή.
Με αυτό το σκεπτικό πρότεινα τον 5100 νομίζω πως τουλάχιστον 2 κανάλια μπορείς να οδηγήσεις με τον Ζ9.

Και εγώ πιστεύω ότι ο 5100 είναι ότι καλύτερο- Μάλλον όμως είναι και ακριβότερη λύση.

Τα τελικά σταδια του Ζ9 δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρακάμτοντας το volume control. Όχι βέβαια ότι είναι και τίποτα απαγορευμένο να μεσολαβήσουν για 2 κανάλια - δεν χάθηκε και ο κόσμος αν γίνει ρύθμιση σωστή.

Πάρε τον προενισχυτη καλύτερα, φίλε. Έτσι και αλλιώς τα τελικά στάδια του ολοκληρωμένου, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις ποτέ
(και δεν έχει και νόημα δλδ) με τα ηχεία που παίζεις.

Καλησπερα,μετα απο πολυ καιρο!.Επειδη εχω ενα σχεδον παρομοιο σετ,δλδ z9,parasound a21,μαλλον,λεω μαλλον, εχω ασχημα νεα.Εχω την σειρα ηλεκτρα της focal,με μπροστινα τα 936,και πλαινα τα διπολα της ιδιας σειρας.Μεχρι τωρα τα 936 τα οδηγουσε ο Α21 και τα αλλα 5 ο Ζ9.Σκεφτομουν λοιπον να παρω τον cx 5001 σαν προ,να αφησω τα 936 στον Α21,τα υπολοιπα στον Ζ9 και να επερνα εναν φτηνο 5καναλο για τα ατμος.Μιλησα με μνμ με νακα,και μου το απεκλεισαν.Ο λογος ειναι πως ο Ζ9 εχει prein μονο για τα 2 μπροστινα και κεντρικο ηχεια.Δεν ξερω αν ειναι ετσι,αλλα ετσι μου ειπαν.Αν καποιος φιλος κοιτωντας την πλατη του καταλαβει κατι αλλο,με μεγαλη χαρα να το ακουσω.Θα μας γλυτωνε απο ασκοπα εξοδα.Ευχαριστω πολυ.

Re: Απάντηση: Yamaha Aventage RX-A3050

Εγώ έχω δύο ακόμη ενισχυτές,εκτός από τον Ζ9.Εναν Parasound,2X350,και έναν Adcom,3X250.Ετσι,οδηγώ τα εμπρός με τον Parasound,τα πίσω με τα δύο κανάλια του Adcom,και περισσεύει και ένα ακόμη.Ετσι,ο Ζ9,αυτή τη στιγμή οδηγεί μόνον τα μεσαία, και τα δύο μικρά Canon που έχω στον τοίχο ψηλά δίπλα στο πανί του προβολέα,και που τα έχει η Yamaha για τα εφέ.
Τώρα,αν μπει σύστημα που υποστηρίζει το Atmos,πόσα ακόμα ηχεία χρειάζονται,ένα ακόμα ζευγάρι;Αρα,δεν έχω πρόβλημα αριθμού καναλιών,εκτός από αυτό που είπε ο φίλος,ότι δηλαδή δε γίνεται να βάλω έναν προενισχυτή,πχ τον CX-A5100,και να κρατήσω τον Ζ9 για τα κανάλια του μόνον.
Εσύ έχεις άποψη για το θέμα αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha Aventage RX-A3050

Καλημερα δλδ στην ουσια εχεις ενα τρικαναλο παραπανω,αφου εχουμε και οι δυο απο ενα καλο δικαναλο.Το θεμα ειναι πως απο Ζ9 παιρνεις ισχυ σαν τελικο μονο στα 2 μεγαλα μπροστινα και το κεντρικο.Εγω που εχω πχ ενα συστημα 7.2 για να το κανω 11.2 η 9.2.2 η 9.2.4 απο τον Ζ9 παιρνω μονο το κεντρκο και απο τον Parasound τα 2 μπροστινα,δλδ 3 απο τα 11 καναλια που θελω.Αντιθετα ελπιζα να παρω τουλαχιστον αλλα 2 καναλια,αλλα δεν γινεται.Και λυπαμαι να τον σκοτωσω,ειναι καλο μηχανημα.
Στην περιπτωση μας/σου μονο ,φανταζομαι,να γινεται το εξης.Αφηνουμε τον z9 να οδηγει μπροστινα και κεντρικο,και για τα αλλα 6 η 8 καναλια βαζουμε τους τελικους που υπαρχουν,πραγμα που δεν ειναι λογικο αφου ολα τα αλλα καναλια εχουν χαμηλοτερη απαιτηση ρευματος και λιγοτερες πληροφοριες
Για ατμος μπορεις να βαλεις 1η 2 ζευγαρια ηχεια.
Αυτα εχω καταλαβει.
Η απντηση τοτε απο Νακα ηταν η εξης
''Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δυστυχώς ο Ζ9 έχει εισόδους για το τελικό του στάδιο μόνο στα frondηχεία και στο centerαλλά δεν έχει για τα περιφερειακά.Αν θέλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν τελικό για αυτά τα ηχεία και τον άλλο τελικό, που έχετε να τον χρησιμοποιήσετε για τα περιφερειακά ηχεία.
Πάντα στη διάθεση σας.
Ευχαριστώ.

Best regards,

ANDREAS MARTZOUKOS
Tech. Dept. Manager
Ph. Nakas S.A.
Tel. +30 210 6686260 ''

Last edited:
Αν είναι όντως έτσι, δε χρειάζεται να δεσμευεστε απο τη διάταξη που αναφέρεται στην απάντηση. Μια χαρά θα παίξει αν τσιμπησετε τα preouts του νέου για τα surround και τα ριξετε στα τελικά σταδια και απο εκεί με καλώδιο ηχείων στα surround σας.

Προφανως.

Ενας τρικαναλος τελικος ειναι στην ουσια

Το που (σε ποια ηχεια) θα δωσει, δεν περιορίζεται από κάτι.

Αν σας πω ότι με κάνατε χαρούμενο,θα με πιστέψετε;:operator:
Ευχαριστώ παιδιά.

Απάντηση: Re: Yamaha Aventage RX-A3050

Συγγνωμη βρε παιδια αλλα μπερδευτηκα.Αν και ισως ειναι λιγο λαθος το νημα,αφου ειναι για τον 3050 και καταληξαμε να μιλαμε για τον προ 5001.Μου λετε οτι στην σκεψη μου για αποκτηση 5001 ,μπορω να βαλω τον z9 να δουλεψει σαν τρικαναλο;Σορυ αν σας ζαλιζω αλλα ας το παμε απο την αρχη.Μπροστινα 936,κεντρικο 901,πλαινα SR900,πισω cobalt sr800.Tα 3 πρωτα ειναι ενεργοβορα.Τα 936 τα οδηγει o parasound a21,ok;Μπορω να βαλω τα sr 900 να οδηγουνται απο τον z9;Πως;Να φευγουν απο 5001 καλωδιο του surround L/R στην εισοδο main L/R του z9 και να φευγει απο τον z9 καλωδιο απο εξοδο main L/R και να πηγαινουν στα surround sr900 L/R;Γινεται;Γιατι ξαναμιλησα με Νακα σημερα και δεν μου το προτειναν.Αν αυτο γινεται,τοτε εχω 3 καναλια απο z9 συν 2 απο parasound για main,συνολο 5,μου μενουν 6 καναλια,του κερατα ενας εξακαναλος χαμηλων απαιτησεων μενει.Πεστε μου να σας κανω αγαλμα!:SFGSFGSF:

Τι εννοεις δε σου το πρότειναν;
Τους έκανες τη συγκεκριμένη ερώτηση και σου ειπαν τι;
Δε θα παιζει καθόλου;
Δε θα παιζει καλά;
Έχουμε κάτι βαρβατους τώρα άσε τον παππού;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βέβαια και αυτό το εξακαναλος χαμηλών απαιτήσεων δεν είναι και ευκολακι αλλά άλλου πάπα ευαγγέλιο.

Οχι δεν τους εκανα αυτη την ερωτηση,γενικα ρωτησα αν μπορω να τον χρησιμοποιησω σαν τελικο αλλα οχι για τα main, και μου ειπαν οχι.Φταιω που δεν το εκανα πιο συγκεκριμενο.Τον παππου τον λυπαμαι ,ασε που πιστευω οτι τα ρευματα του και η ποιοτητα του δεν βρισκεται ευκολα σημερα[αποψη μου βεβαια,τιποτε αλλο]Συμφωνω για το εξακαναλο,αλλα ελπιζουμε.....
Ευχαριστω για το ενδιαφερον:operator:

Κοιτα, pre in φαίνεται πως εχει πάνω δεξια στην πλάτη (αυτά τα τρια γκριζωπα).
Τώρα το γιατί σου ειπαν όχι δεν μπορω να το καταλάβω.
Θεωρώ οτι κάτι παρανοησαν.
Ίσως είδαν αυτό που τώρα διαφαίνεται. Η αναγκη για ενισχυτή 6 καναλιών και σου ειπαν ενα ξερό "δεν κανει".
Στην περιπτωση σου, μάλλον θα απέρριπτα την ιδέα του προ λόγω του έξτρα κοστους. Ο νηματοθετης παει " σεμνά και ταπεινά" για ενα μαζεμενο (γελάει ο κόσμος) με μόλις 7.1 με ηλεκτροστατικά και δικαναλο τρικαναλο τελικο να υπαρχουν.
Για σένα είναι σοβαρή υπέρβαση ο προ.
Φυσικά τα παντα είναι θέμα budget τελικά...