Yamaha CD-S2000 δεν αναγνωριζει πάντα τα hybrid SACDs...

RiRiIII

New member
30 September 2010
64
Αθήνα/Ελλάδα
Δυστυχως εδώ και κανενα μηνα το ηλικιας 4 ετων αρκετα ακριβο Yamaha CD-S2000 μου δυσκολευεται να διαβασει τα hybrid SACDs: σε μερικα δισκακια παει κατευθειαν στο CD layer χωρις να αναγνωριζει οτι ειναι SACD layer, και σε αλλα αναγωριζει ότι προκειται για hybrid SACDs (αναβει το σχετικο λαμπακι) αλλα παιζει μονον το CD layer. Τα ιδια αυτα δισκακια τα δοκιμασα στο παλαιοτερο Marantz SA-7001 (KI) και εκεί δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Επισης σημειωσα οτι το προβλημα δεν συμβαινει σε ολα τα δισκακια μου (εχω αρκετά: 500+). Μαλιστα φαινεται το προβλημα οτι 90% επικεντρωνεται αποκλειστικα στα παλαιοτερα δισκακια (2006 και πισω).

Καμια ιδεα ή παμε για γδυσιμο στο Νακα? Υπαρχει εμπειρια απο εκεί?

Ευχαριστω,

Αλεξανδρος

Μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις το λέιζερ. Με κάποιο ειδικό CD καθαρισμού, ή με μπαστουνάκια για τα αυτιά, οινόπνευμα και πολλή προσοχή. Αν δε δουλέψει και αυτό τότε θέλει συντήρηση, ίσως επαναρύθμιση του λέιζερ, αν είσαι τυχερός.

Μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις το λέιζερ. Με κάποιο ειδικό CD καθαρισμού, ή με μπαστουνάκια για τα αυτιά, οινόπνευμα και πολλή προσοχή. Αν δε δουλέψει και αυτό τότε θέλει συντήρηση, ίσως επαναρύθμιση του λέιζερ, αν είσαι τυχερός.

Θα προσπαθησω με ενα CD της SONY που εχω τοτε, καθοτι δεν βλεπω να υπαρχει προσβαση στα lens χωρις αποσυναρμολογηση (ισχύει αυτο?)

Ευχαριστω

Αλ

Μην κάνεις τίποτα χωρίς να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι ξέρεις τι κάνεις. Δοκίμασε με ένα cd καθαρισμού που πθανότατα να σου δώσει λύση αν δεν τοέχεις ξανακάνει ποτε. Τα κατσαβιδιάσματα άστα καλύτερα για αυτούς απο τους οποίους μπορείς να ζητήσεις "τα ρέστα"..

Βεβαιως, κι ευχαριστω. Το περιεργο (και υποπτο) ειναι οτι το προβλημα παρουσιαζεται μονον στα hybrid SACDs, και οχι στα single layer SACDs [στα οποια δεν χρειαζεται μεταβαση σε εναν εκ των δυο layers.]

Θα κανω αυριο τον καθαρισμο με το CD και βλεπουμε.

Αλεξ

Αν δεν καταφέρεις τίποτα με το cd καθαρισμού ,μάλλον πας για αλλαγή κεφαλής (Λέιζερ) γιατί το sacd είναι πιο απαιτητικό σε διάβασμα...Από το απλό cd .

Καλά μην βιάζεστε να το θάψετε, αν δεν έχει καθαριστει καθόλου το λέιζερ για 4 χρόνια είναι απολύτως φυσιολογικό να αρχίσει τα κόλπα αφου πιθανότατα έχει πιάσει "πουλόβερ" επάνω. Ας γίνει πρώτα ένας καθαρισμός με το είδικό δισκάκι (κάτι που έτσι κιαλλιώς πρέπει να γίνεται το λιγότερο κάθε μήνα) και αν συνεχίσει το πρόβλημα βλέπουμε..

Μακαρι 1000 φορες! Ευχαριστω για την αισιοδοξια - ασχετως αυτου ειναι φοβερο μηχανημα ιδιως με τις balanced εξοδους του.

Το καθαρισα με το CD της Sony και ολα πηγαν ΟΚ. Τα καθαρισα ολα με τη σειρα τους...

Ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον και συγγνωμη για την ερασιτεχνικη προσεγγιση. Ειλικρινα, ουδεποτε ειχα καθαρισει τα lens καθοτι ειχα μεινει με την εντυπωση οτι αυτα τα καθαριστικα δισκακια δεν κανουν τιποτε ή/και μπορει να δημιουργησουν γρατζουνιες στους φακους...

Παραμενω ευγνωμων.

Λιγος Stravinsky για να εορτασω το γεγονος:

CSOResound_Pulcinella.jpg

Αλεξ

Να μην είσαι ευγνώμων,για αυτό άλλωστε είναι το forum ,αφού γλίτωσες την αλλαγή κεφαλή (λέιζερ) είσαι τυχερός !Να χαίρεσαι το μηχάνημα σου .

Το καθαρισα με το CD της Sony και ολα πηγαν ΟΚ. Τα καθαρισα ολα με τη σειρα τους...

Ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον και συγγνωμη για την ερασιτεχνικη προσεγγιση. Ειλικρινα, ουδεποτε ειχα καθαρισει τα lens καθοτι ειχα μεινει με την εντυπωση οτι αυτα τα καθαριστικα δισκακια δεν κανουν τιποτε ή/και μπορει να δημιουργησουν γρατζουνιες στους φακους...

Παραμενω ευγνωμων.

Λιγος Stravinsky για να εορτασω το γεγονος:

CSOResound_Pulcinella.jpg

Αλεξ

Η Πουλτσινέλλα είναι φοβερή ... από την δεύτερη φάση του Στραβίνσκυ που μου αρέσει και περισσότερο, ότε και ρίχνει την ματιά του στο μπαρόκ και Περγκολεζίζει ... ωραίο δισκάκι, το έχω σε digital download ...

Η Πουλτσινέλλα είναι φοβερή ... από την δεύτερη φάση του Στραβίνσκυ που μου αρέσει και περισσότερο, ότε και ρίχνει την ματιά του στο μπαρόκ και Περγκολεζίζει ... ωραίο δισκάκι, το έχω σε digital download ...

Απίθανο έργο πράγματι. Θα πρότεινα και αυτήν την ηχογράφηση:

512H8bxGUoL._SL500_AA280_.jpg

Εγώ έχω ως κορυφαία την του Ανσερμέ... βρήκα και ένα βιντεάκι από την εκτέλεση αυτή, με την εκπληκτική mentre l' erbetta...
Είθε το μηχανάκι σου να μην σε ξαναταλαιπωρήσει ...

https://www.youtube.com/watch?v=n749ZrJTBX0