Yamaha cd-s300-700 Η Marantz cd6004 ?

Θα συμφωνήσω και γω με τους προλαλήσαντες.Εππειδή έχω το cd-s300 γνώμη μου είναι να πας σε υψηλότερης κατηγορίας πηγή.Βρες ένα μαγαζί που έχει το cd-s700 το marantz αλλά κάνε τον κόπο και άκουσε μαζί με αυτά και κάποια dac αντίστοιχης κατηγορίας όπως το Teac UD-H01 και το Musical fidelity M1. Συγκρίνεις και βλέπεις ποιο θα σου αρέσει καλύτερα ηχητικά.
Αν καταλήξεις σε dac θα έχεις πολλαπλά οφέλη.Καταρχήν σε πρώτη φάση δε χρειάζεται να σκοτίζεσαι με το pc βάζεις ένα ομοαξονικό σε ένα dvd player που μπορεί να υπάρχει και σπίτι το συνδέεις με το dac και έχεις έτοιμο cd player.Θα πάρεις όμως και άλλα πράγματα που με κάποιο από αυτά τα cd player δε θα έχεις.
1)Θα μπορείς να αναπαράγεις lossless αρχεία είτε redbook είτε και υψηλής ανάλυσης που εξορισμού θα είναι η μέρα με τη νύχτα με τα mp3 ειδικά τα δεύτερα.
2)Θα έχεις αποκτήσει με ένα από αυτά τα dac ή κάποιο αντίστοιχο ενισχυτή ακουστικών.Κακά τα ψέμματα δυστυχώς δεν μπορούμε να ακούμε στα ηχεία με την άνεσή μας όλες τις ώρες οπότε μελλοντικά με ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών θα μπορείς να έχεις υψηλού επιπέδου ακρόαση ότι ώρα θες.
3)Αν δεν μπορείς τον υπολογιστή μπορείς με ένα οικονομικό streamer αργότερα τύπου squeezebox και σε μεταχειρισμένο να τον βγάλεις από τη μέση και να έχεις μία πολύ εύχρηστη άυλη βιβλιοθήκη που θα αναπαράγεται ποιοτικά.
Σόρυ για το μακροσκελές post απλά νομίζω ότι για ένα σεβαστό ποσό είναι κρίμα να παίζεις στην πλειοψηφία mp3.Η πηγή για την οποία θα έχεις πληρώσει δε θα αποδίδει τα μέγιστα.άσε που το usb των yamaha δεν είναι εύχρηστο εγώ μία ώρα έψαχνα το φάκελο που ήθελα κάθε φορά να ακούσω.
Αν παρόλα αυτά δεν τα γουστάρεις τα dacs με τίποτα θα πρότεινα cd-s700 ή marantz η καλύτερη πηγή θα κάνει διαφορά στο τελικό άκουσμα.

Oχι ακριβως,απλως δεν ειχα ασχοληθει με αυτα...η αληθεια ειναι οτι δεν ειμουν 100% ετοιμος για την αγορα του cd player,ποσο μαλλον τωρα που μπηκε στη μεση κ το dac!Εχω αρχισει κ το σκεφτομαι σοβαρα.Θα μπορω να μετατρεψω τα αρχεια μου σε καλυτερης ποιοτητας οπως σε μορφη wav συν του οτι θα παιζουν στο dac.Τελικα καλα εκανα κ ζητησα γνωμες:grinning-smiley-043

Εχω το yamaha 700 και θελω να πω μια λεπτομερεια. Οταν βαλεις το στικακι στο usb τα παιζει ΜΟΝΟ με την συγκεκριμενη σειρα χωρις να εχεις δυνατοτητα επιλογης κομματιου . Δηλαδη αν θελεις να παιξεις το κομματι νουμερο 45 πρεπει να πατησεις 45 φορες το κουμπακι που προχωραει μπροστα. Κατα τα αλλα ειμαι εντελως ευχαριστημενος απο τον ηχο

Εχω το yamaha 700 και θελω να πω μια λεπτομερεια. Οταν βαλεις το στικακι στο usb τα παιζει ΜΟΝΟ με την συγκεκριμενη σειρα χωρις να εχεις δυνατοτητα επιλογης κομματιου . Δηλαδη αν θελεις να παιξεις το κομματι νουμερο 45 πρεπει να πατησεις 45 φορες το κουμπακι που προχωραει μπροστα. Κατα τα αλλα ειμαι εντελως ευχαριστημενος απο τον ηχο

Αρα μπορεις να επιλεξεις το κοματι που θες!Δεν μπορω να καταλαβω....

Για να βαλουμε τα πραγματα σε ταξη και να καταλαβει ο φιλος που ανοιξε το θεμα. Ο Η/Υ ειναι το καλυτερο τρανσπορτ οσον αφορα την ευκολια μιας και παιζει ολα τα φορματ ηχου. Απλα οταν χρησιμοποιει την εσωτερικη καρτα ηχου του η οποια ειναι χαμηλης ποιοτητας, για να κανει την ψηφιοαναλογικη μετατροπη, το αποτελεσμα ειναι αυτο που ειναι. Χρησιμοποιοντας τον μονο για να παρουμε το ψηφιακο σημα, και στελνοντας το σε ενα εξωτερικο μετατροπεα (DAC) υψηλοτερης ποιοτητας, η ψηφιοαναλογικη μετατροπη ειναι καλυτερη αρα καλυτερο και το αποτελεσμα. Οποιο φορματ να παιζει ο υπολογιστης, ακομα και ΜΡ3, θα ακουγεται καλυτερα απο οτι θα παιζε απο την εξοδο του υπολογιστη.

Απάντηση: Re: Yamaha cd-s300-700 Η Marantz cd6004 ?

Αρα μπορεις να επιλεξεις το κοματι που θες!Δεν μπορω να καταλαβω....

Δεν μπορεις φιλε μου, σου σπανε τα νευρα μεχρι να το βρεις. Αν θες να ακουσεις το νουμερο 50 κομματι, χωρις κιολας να βλεπεις τη λιστα των κομματιων, πρεπει να πατησεις 50 φορες forward. Αρχικα τερματιζουν τα νευρα σου, και πολυ συντομα τερματιζεις και τη ζωη του μηχανισμου του cd που δεν ειναι για τετοιες δουλειες. Τι ειναι αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις? Οτι ειναι απειρως πιο ευκολο κ φυσιολογικο να φορτωνεις ολοκληρη τη λιστα με τα κομματια σου σε εναν player των windows (winamp, foobar κλπ) , να τα βλεπεις ολα μαζι και με ενα διπλο κλικ στο ποντικι να βαζεις οποιο θες? Εαν δεν ειναι προφανης αυτη η διαφορα, τι να πω...

Last edited:
Δεν το συζητώ καθόλου για να καις cd τη σήμερον και να ακούς μουσική, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι περιορισμένα σε Mp3, άντε και σε wav.
Και εφ' όσον το μηχανάκι έχει είσοδο USB, αν αυτή δεν μπορεί να δουλέψει ως DAC, τότε μάλλον ψιλοάχρηστη είναι.

Τα CD players που έχουν δεύτερη USB που παίζουν σαν DAC από εκεί, και τέλος πάντων δικαιολογούν την ύπαρξή τους ως αυτόνομα player, είναι πολύ πιο ακριβά, και πάλι δεν έχουν τις ευκολίες του PC ως player.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα στο οποίο μάλλον υπάρχει σύγχυση και πιθανόν δημιουργεί παρανοήσεις:
Η ποιότητα των αρχείων ήχου δεν βελτιώνεται, όταν τους αλλάζουμε format.
Να παραμείνει ίδια ναι (από lossless σε lossless).
Να υποβιβαστεί ναι (από lossless σε lossy, ή από lossy σε lossy).
Να βελτιωθεί ΟΧΙ!

Η υπάρχουσα πληροφορία δεν αυξάνεται κατά τη μετατροπή.
Όταν καίμε κάποιο CD με τα mp3 μας το κάνουμε για να μπορεί να τα παίξει το Player μας, που δε θα μπορούσε αλλιώς, όχι για να γίνουν καλύτερα.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό._

Δεν το συζητώ καθόλου για να καις cd τη σήμερον και να ακούς μουσική, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι περιορισμένα σε Mp3, άντε και σε wav.
Και εφ' όσον το μηχανάκι έχει είσοδο USB, αν αυτή δεν μπορεί να δουλέψει ως DAC, τότε μάλλον ψιλοάχρηστη είναι.

Τα CD players που έχουν δεύτερη USB που παίζουν σαν DAC από εκεί, και τέλος πάντων δικαιολογούν την ύπαρξή τους ως αυτόνομα player, είναι πολύ πιο ακριβά, και πάλι δεν έχουν τις ευκολίες του PC ως player.
Πολύ σωστά!
Ένα τέτοιο θα μπορούσε π.χ. να είναι το Marantz SA-KI Pearl Lite με τιμή περίπου 1000 Ευρώ, όπως προκύπτει από τον skroutz
Στα χρήματα αυτά όμως υπάρχουν σήμερα εξαιρετικοί, έως και κορυφαίοι αυτόνομοι DAC's που σε συνδυασμό μ' ένα χαμηλομεσαίας τιμής transport CD/DVD Player και το PC θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα εξαιρετικό ως κορυφαίο σύστημα, τουλάχιστον όσον αφορά την πηγή.

Οπότε το βάρος πάλι στο DAC πέφτει.

Εκτός αν υπάρχει ή πρόκειται να δημιουργηθεί μία αξιόλογη συλλογή SACD, οπότε θα στραφούμε υποχρεωτικά προς το Player...

Re: Απάντηση: Re: Yamaha cd-s300-700 Η Marantz cd6004 ?

Δεν μπορεις φιλε μου, σου σπανε τα νευρα μεχρι να το βρεις. Αν θες να ακουσεις το νουμερο 50 κομματι, χωρις κιολας να βλεπεις τη λιστα των κομματιων, πρεπει να πατησεις 50 φορες forward. Αρχικα τερματιζουν τα νευρα σου, και πολυ συντομα τερματιζεις και τη ζωη του μηχανισμου του cd που δεν ειναι για τετοιες δουλειες. Τι ειναι αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις? Οτι ειναι απειρως πιο ευκολο κ φυσιολογικο να φορτωνεις ολοκληρη τη λιστα με τα κομματια σου σε εναν player των windows (winamp, foobar κλπ) , να τα βλεπεις ολα μαζι και με ενα διπλο κλικ στο ποντικι να βαζεις οποιο θες? Εαν δεν ειναι προφανης αυτη η διαφορα, τι να πω...

Εαν ειναι τοσο δυσκολο στους μαγκες που τα αγορασανε,να μην τα αγοραζανε ποτε!Ας το κοιταζαν αυτο το θεμα με την αναπαραγωγη.Και στο κατω κατω πηγη για cd ειναι,οχι να βαλεις 100 τραγουδια στο usb....εστω βαλτα με τη σειρα που θελεις να τα ακουσεις!Δυστηχως η ευτυχως δεν ειναι ολες οι πηγες ιδιες.

ναι, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει μεγάλο display η περιήγηση είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται προφανώς ως κάτι έξτρα που μπορεί να βολέψει κάποιον ως μια παραπάνω εναλλακτική. Αλλά σε γενικές γραμμές για πλήρη αξιοποίηση ενός αξιοπρεπούς στερεοφωνικού πρέπει να αναπαράγεις αρχεία lossless. o πιό απλός τρόπος για να το κάνεις αυτό και να έχεις και αναπαραγωγή cd είναι με τη χρήση λαπτοπ συνδεδεμένου σε dac. το όλο σκηνικό που περιγράφεις το έχω δοκιμάσει κι εγώ στο παρελθόν και δε βόλεψε καθόλου

Re: Απάντηση: Re: Yamaha cd-s300-700 Η Marantz cd6004 ?

Εαν ειναι τοσο δυσκολο στους μαγκες που τα αγορασανε,να μην τα αγοραζανε ποτε!Ας το κοιταζαν αυτο το θεμα με την αναπαραγωγη.Και στο κατω κατω πηγη για cd ειναι,οχι να βαλεις 100 τραγουδια στο usb....εστω βαλτα με τη σειρα που θελεις να τα ακουσεις!Δυστηχως η ευτυχως δεν ειναι ολες οι πηγες ιδιες.

Στο 6004 μπορείς να περιηγηθείς σε folders αλλά η σειρά των κομματιών σε κάθε folder δεν είναι επιλέξιμη. Με τα εμπρός πίσω αλλάζεις κομμάτι και με τα επάνω κάτω folder. Έχει και έλεγχο του ipod/iphone, με τους ίδιους περιορισμούς.
Μπορεί να αναπαράγει μη συμπιεσμένη μουσική έως 16/48 από φλασάκι μόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha cd-s300-700 Η Marantz cd6004 ?

Καλε μου φιλε, για σενα εγραψα οτι εγραψα παραπανω, γιατι στο ποστ #23 δεν εχεις καταλαβει τη μη λειτουργικοτητα του cd που παιζει mp3 απο usb και ετοιμαζεσαι να παρεις το cd-s300. Εσενα προσπαθουμε να προφυλαξουμε για να μην βρεθεις λογω εκπληξεων. Οι υπολοιποι που αγορασαν το CD-s300 το αγορασαν για να παιζουν δισκακια και απλα δεν τους χαλασε κ η θυρα με τις δυνατοτητες της. Ελπιζω τωρα να καταλαβες οτι ειναι αστοχη η αγορα ενος cdp με usb οταν θες να παιζεις αυλα format. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Ευχομαι καλη αναζητηση και αγορα :2thumb22sup:

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα στο οποίο μάλλον υπάρχει σύγχυση και πιθανόν δημιουργεί παρανοήσεις:
Η ποιότητα των αρχείων ήχου δεν βελτιώνεται, όταν τους αλλάζουμε format.
Να παραμείνει ίδια ναι (από lossless σε lossless).
Να υποβιβαστεί ναι (από lossless σε lossy, ή από lossy σε lossy).
Να βελτιωθεί ΟΧΙ!

Η υπάρχουσα πληροφορία δεν αυξάνεται κατά τη μετατροπή.
Όταν καίμε κάποιο CD με τα mp3 μας το κάνουμε για να μπορεί να τα παίξει το Player μας, που δε θα μπορούσε αλλιώς, όχι για να γίνουν καλύτερα.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό._

Πολύ σωστά!
Ένα τέτοιο θα μπορούσε π.χ. να είναι το Marantz SA-KI Pearl Lite με τιμή περίπου 1000 Ευρώ, όπως προκύπτει από τον skroutz
Στα χρήματα αυτά όμως υπάρχουν σήμερα εξαιρετικοί, έως και κορυφαίοι αυτόνομοι DAC's που σε συνδυασμό μ' ένα χαμηλομεσαίας τιμής transport CD/DVD Player και το PC θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα εξαιρετικό ως κορυφαίο σύστημα, τουλάχιστον όσον αφορά την πηγή.

Οπότε το βάρος πάλι στο DAC πέφτει.

Εκτός αν υπάρχει ή πρόκειται να δημιουργηθεί μία αξιόλογη συλλογή SACD, οπότε θα στραφούμε υποχρεωτικά προς το Player...

Θα προχωρησω στην παραγγελια του S700 και για να συμπληρωσω το ρακ με τα αλλα 2,αλλα κ οτι απο την στιγμη που μπορω να τα μετατρεψω σε mp3 η να τα αντιγραψω κ σε cd,κ για λογους ασφαλειας αλλα κ απο θεμα συλογης δεν βρισκω το λογο γιατι να μην το επιλεξω.Στο κατω κατω τα μισα και πλεον απο τα αρχεια που εχω ειναι mp3 οποτε εαν παω σε καλυτερη πηγη βελτιωνω την ποιοτητα κ τις επιδοσεις!Το λαπτοπ μπορει να θελω να το χρησιμοποιω για αλλους σκοπους.Το αν ισχυει τελικα σε τοσο μεγαλο βαθμο οτι ''σαμποταρουν'' τα mp3 την πηγη κατανταει κουραστικο κ μπορει να κουρασει περισοτερο τον καθε υποψηφιο φιλο.Θα πρεπει πρωτα να στησουμε το τελειο συστημα απο πλευρας χωρου κ ηχειων κτλπ,κ μετα να κρινουμε ολα τα υπολοιπα!!!Το θεμα εκλεισε.:happynewyearblue:

Θα προχωρησω στην παραγγελια του S700 και για να συμπληρωσω το ρακ με τα αλλα 2,αλλα κ οτι απο την στιγμη που μπορω να τα μετατρεψω σε mp3 η να τα αντιγραψω κ σε cd,κ για λογους ασφαλειας αλλα κ απο θεμα συλογης δεν βρισκω το λογο γιατι να μην το επιλεξω.

Κάπως έτσι περίμενα την εξέλιξη του νήματος μιας και έχεις δείξει από καιρό
την έντονη προτίμηση σου ή μάλλον την λατρεία σου στα προιόντα της ΥΑΜΑΗΑ..Δεν είναι κακό βέβαια, αλλά....

Στο κατω κατω τα μισα και πλεον απο τα αρχεια που εχω ειναι mp3 οποτε εαν παω σε καλυτερη πηγη βελτιωνω την ποιοτητα κ τις επιδοσεις!Το λαπτοπ μπορει να θελω να το χρησιμοποιω για αλλους σκοπους.Το αν ισχυει τελικα σε τοσο μεγαλο βαθμο οτι ''σαμποταρουν'' τα mp3 την πηγη κατανταει κουραστικο κ μπορει να κουρασει περισοτερο τον καθε υποψηφιο φιλο.

..τι σε κάνει να πιστεύεις οτι τα μέλη που σε συμβούλεψαν, καταναλώνοντας τον χρόνο τους
το έκαναν με διάθεση να σαμποτάρουν την ακρόαση μέσω mp3 αρχείων?

Και αφού από την αρχή είχες ήδη κατασταλάξει μέσα σου στην αγορά player γιατί άνοιξες νήμα?
Πιθανόν για επιβεβαίωση της εκλογής σου..Κατανοητό, αλλά ελαφρώς αγενές να την λες κιόλας στο τέλος
στα μέλη που έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν...

Θα πρεπει πρωτα να στησουμε το τελειο συστημα απο πλευρας χωρου κ ηχειων κτλπ,κ μετα να κρινουμε ολα τα υπολοιπα!!!

Προυποθέσεις που πληροίς ή πάλι όχι?

Δεν ειναι ολα υποκειμενικα στο hifi. Μεχρι καποιο σημειο υπαρχει αντικειμενικη αληθεια. Οπως πχ για παραδειγμα οτι τα mp3 σε σχεση με τα lossless αρχεια εχουν ακουστη διαφορα ακομα κ σε απολυτα εισαγωγικο συστημα, τοποθετημενο ακομα και πανω σε βιβλιοθηκη. Rubbish in , rubbish out λενε στο χομπι μας. Επισης πηγη ειναι και ενα dac, και το ψηφιοαναλογικο κομματι ενος dac των 300 ευρω που ειναι υπευθυνο για την "αναβαθμιση" του ηχου, ειναι κλασεις ανωτερο απο ενα ψηφιοαναλογικο κομματι ενος cdplayer της ιδιας τιμης. Ο φιλος μαλλον ειναι νεος στο χωρο και αυτο φαινεται, καποια πραγματα ειναι σιγουρο οτι θα τα καταλαβει στη διαδρομη απο μονος του με κοστος και χρονο. Αυτο που προσπαθησαμε εδω ηταν απλα να του διευκολυνουμε τη διαδρομη. Οσον αφορα το "αγενες" του θεματος, ο καθενας εδω μεσα δινει το στιγμα του με τον τροπο του και αναλογα κερδιζει τη θεση του κ το βαθμο σεβασμου κ εκτιμησης του σε αυτη τη μικρη κοινωνια του φορουμ.
Ο Jack Nickolson ειχε πει σε μια συνεντευξη του, "Υπαρχει ο σωστος τροπος, ο λαθος τροπος, και ο δικος σου τροπος", σεβαστοι και οι τρεις τροποι λοιπον. Καλη συνεχεια ευχομαι.

Φιλικα, Tyler.

Προυποθέσεις που πληροίς ή πάλι όχι?[/QUOTE]

Στην παρουσα φαση οχι γιατι περιοριζομαι λογο χωρου.Αλλα αυτη ειναι η πρωτη σοβαρη προσπαθεια να στησω ενα αξιολογο συστημα!Οσον αφορα την πηγη ισως κατα μεγαλο ποσοστο να ειχα κατασταλαξει αλλα ηθελα να παρω και καποιες γνωμες παραπανω,αλλα προς θεου δεν ηθελα να φανω αγενης!Η λυση που προτεινε ο tyler ισως να ειναι καλη λυση και ειχα μπει σε σκεψεις...αλλα τελικα προτιμησα το player της yamaha κ για λογους ομοιομορφιας...κακα τα ψεματα:D.Εμενα προσωπικα με καλυπτει αυτη η επιλογη πληρως.Δεν με ενδιαφερει να αλλαζω μηχανηματα συνεχεια!Η επομενη αγορα που θα γινει στο μελλον θα ειναι για ηχεια οταν καποια στιγμη θα παραχωρησω η σταματησουν να παιζουν τα 30χρονα sansui που οδηγαει ο yamaha.Ο φιλος ταυλερ αναφερθηκε σε σαμποταζ της πηγης,καθως συμφωνα με τον ιδιο δεν εχει νοημα αναβαθμησω την πηγη απο την στιγμη που θα παιζει mp3.Για εμενα θα ειναι αναβαθμιση οπως κ να χει!Δεν θα κατσω να σκασω αν τα αρχεια μου ειναι mp3 η οτιδηποτε αλλο...πιστευω αυτο να ειναι σεβαστο!Και τελος δεν εχω λατρεια προς την yamaha...θαυμασμος ειναι...οπως κ για την sansui,pioneer,sony,με τα θρυλικα μηχανηματα του παρελθοντος.Αλωστε υπαρχουν φιλοι εδω μεσα που θαυμαζουν μιας αλλης φιλοσοφιας μηχανηματα οπως ειναι η nad...γουστα ειναι αυτα!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ:shakehands: