- 24 October 2012
- 2,859
Θα συμφωνήσω και γω με τους προλαλήσαντες.Εππειδή έχω το cd-s300 γνώμη μου είναι να πας σε υψηλότερης κατηγορίας πηγή.Βρες ένα μαγαζί που έχει το cd-s700 το marantz αλλά κάνε τον κόπο και άκουσε μαζί με αυτά και κάποια dac αντίστοιχης κατηγορίας όπως το Teac UD-H01 και το Musical fidelity M1. Συγκρίνεις και βλέπεις ποιο θα σου αρέσει καλύτερα ηχητικά.
Αν καταλήξεις σε dac θα έχεις πολλαπλά οφέλη.Καταρχήν σε πρώτη φάση δε χρειάζεται να σκοτίζεσαι με το pc βάζεις ένα ομοαξονικό σε ένα dvd player που μπορεί να υπάρχει και σπίτι το συνδέεις με το dac και έχεις έτοιμο cd player.Θα πάρεις όμως και άλλα πράγματα που με κάποιο από αυτά τα cd player δε θα έχεις.
1)Θα μπορείς να αναπαράγεις lossless αρχεία είτε redbook είτε και υψηλής ανάλυσης που εξορισμού θα είναι η μέρα με τη νύχτα με τα mp3 ειδικά τα δεύτερα.
2)Θα έχεις αποκτήσει με ένα από αυτά τα dac ή κάποιο αντίστοιχο ενισχυτή ακουστικών.Κακά τα ψέμματα δυστυχώς δεν μπορούμε να ακούμε στα ηχεία με την άνεσή μας όλες τις ώρες οπότε μελλοντικά με ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών θα μπορείς να έχεις υψηλού επιπέδου ακρόαση ότι ώρα θες.
3)Αν δεν μπορείς τον υπολογιστή μπορείς με ένα οικονομικό streamer αργότερα τύπου squeezebox και σε μεταχειρισμένο να τον βγάλεις από τη μέση και να έχεις μία πολύ εύχρηστη άυλη βιβλιοθήκη που θα αναπαράγεται ποιοτικά.
Σόρυ για το μακροσκελές post απλά νομίζω ότι για ένα σεβαστό ποσό είναι κρίμα να παίζεις στην πλειοψηφία mp3.Η πηγή για την οποία θα έχεις πληρώσει δε θα αποδίδει τα μέγιστα.άσε που το usb των yamaha δεν είναι εύχρηστο εγώ μία ώρα έψαχνα το φάκελο που ήθελα κάθε φορά να ακούσω.
Αν παρόλα αυτά δεν τα γουστάρεις τα dacs με τίποτα θα πρότεινα cd-s700 ή marantz η καλύτερη πηγή θα κάνει διαφορά στο τελικό άκουσμα.
Oχι ακριβως,απλως δεν ειχα ασχοληθει με αυτα...η αληθεια ειναι οτι δεν ειμουν 100% ετοιμος για την αγορα του cd player,ποσο μαλλον τωρα που μπηκε στη μεση κ το dac!Εχω αρχισει κ το σκεφτομαι σοβαρα.Θα μπορω να μετατρεψω τα αρχεια μου σε καλυτερης ποιοτητας οπως σε μορφη wav συν του οτι θα παιζουν στο dac.Τελικα καλα εκανα κ ζητησα γνωμες