Yamaha or Marantz

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

meatball

New member
12 April 2013
21
Καλησπέρα παιδιά!

εν συντομία προσπαθώ να αποφασίσω μεταξυ των δύο χωρίς να υπαρχει η δυνατότητα δυστυχώς να τους ακούσω side-by-side.

- marantz 5007
- yamaha rx-v673

η χρήση ειναι και για μουσική την οποία θα ηθελα να ακούω σε καλή ποιοτητα (γιαυτό σκεφτομαι τον μαραντζ) και για ταινίες. μουσική ροκ και ακουστική οχι ηλεκτρονική

παντού λένε οτι οι yamaha είναι φοβεροί στις ταινίες αλλα οχι τόσο μουσικοί, για μαραντζ οσον αφορα τα avr δεν έχω εικόνα, σε αλλα προιόντα τους την συμπαθώ την εταιρία

βασικά θα ήθελα να μου πείτε αποψη για το ποιον θα διαλεγατε και αποψη για την αναπαραγωγή μουσικής απο εναν yamaha

υγ. κρατιεμαι με νυχια και με δόντια να μην ανεβασω το budget και να αρχισω να κοιταω yamaha rx-a820

υγ2. ο προηγούμενος avr που θα αντικαταστήσω τωρα είναι ένας cambridge audio azur με τον οποίο είμαι πολυ ικανοποιήμενος απο ήχο αλλα ειναι 10+ ετών και δεν έχει λειτουργίες που μου λείπουν (πχ HDMI)

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Γνωμη μου ειναι να μην διαθεσεις πολλα για την αγορα του πολυκαναλου γιατι η κυρια χρηση του ειναι οι ταινιες.Θα δεις ενα απο τα μοντελα που αναφερεις που να εχει ολες τις εισοδους-εξοδους που σου χρειαζονται και λιγες παραπανω,γιατι στο μελλον κατι επι πλεον θα συνδεσεις.Και οι δυο που αναφερεις για av παιζουν καλα μουσικη με μικρες διαφορες.Αν θελεις να παιζει ο ενισχυτης μουσικη κατα 51% σε σχεση με τις ταινιες τοτε αργοτερα οταν θα μπορεις θα παρεις και εναν δικαναλο [με τα επιπλεον λεφτα που θα εδινες για τον πολυκαναλο συν κατι ακομα]γιατι αλλη η δουλεια του παπα και αλλη του ζευγα.

meatball

New member
12 April 2013
21
ισχύει αυτο που λες, προφανως καταννοω οτι ο δικαναλος δεν εχει καμια συγκριση στη μουσικη αλλα βλεπω ταινίες και σειρές καθε μέρα, ακόμα και ποδοσφαιρα κτλ στον ΟΤΕ tv μέσα από τον cambridge μου περνάνε. οπότε τον θέλω τον πολυκαναλο απλά αναβαθμίζω γιατί δεν έχω hdmi, upscaling, room correction και αλλα τέτοια καλούδια

απλά θέλω και οταν ακούω μουσική να μην ξενερώνω..! πάνω σε αυτό επειδή παιζω πολύ απο το pc μου και από ένα htpc, άμα του βάλω πάνω ένα dac θα δω αισθητή διαφορά? δεν θέλω να ακουστώ αφελής αλλά δεν το έχω δει ποτέ οπότε δεν ξέρω

ο δικαναλος ειναι πονεμενη ιστορία, μου αρέσουν παρα πολύ κσποια μηχανήματα που έχω δει αλλα...θέλει budget..

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Ανδρέα τα αυτιά μας είναι κάτι παραπάνω απο τεκμηρίωση, αλλά είναι λογικό αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία ακρόασης / σύγκρισης AV και σημαντικά οικονομικότερου δικάναλου, δίπλα δίπλα, να έχεις αυτή την απορία.

Για αρχή ρίξε μια ματιά στα specs. Τι τροφοδοτικά φορούν οι ΑV για να οδηγήσουν 5 ή 7 ηχεία και τι οι δικάναλοι για 2...
Διάβασε τις τιμές παραμόρφωσης των AV... στις περισσότερες περιπτώσεις όταν θα χρειαστεί να δώσουν τα Watt που αναφέρουν ξεφεύγουν απο τις τιμές του HiFi!

Δες τα υλικά υλοποίησης (πχ τις μπόρνες των ηχείων ή τα βύσματα εισόδων line)

Δες τα κυκλώματα προενίσχυσης στριμωγμένα μαχζί με αυτά του video ή της ισοστάθμισης κτλ

Οι AV είναι εργοστάσια, είναι τεχνολογικά θαύματα, είναι vfm... δεν είναι όμως ο σκοπός τους η ποιοτική αναπαραγωγή μουσικής.
δεν έχουν κουρδιστεί και στηθεί για αυτό το σκοπό.

Aμφιβάλλω αν υπάρχει ΑV κάτω απο το 2χίλιαρο που να παίζει καλύτερα μουσικό πρόγραμμα, απο τον ταπεινό ΝΑD 326 του πεντακοσάρικου (και τον διαθέτω για σύγκριση εφόσον κάποιος το επιθυμεί) αρκεί να ματσάρει με τις προδιαγραφές των ηχείων βέβαια.

STRATOS1983

Senior Member
Re: Απάντηση: Yamaha or Marantz

Ποιοτικότερη μουσική!
+1

και αν κρινεις δικαναλο με av ενισχυτη παντα σε ιδια κατηγορια τιμης(και οχι μονο), καλυτερη οδηγηση, και σιγουρα καλυτερο προενισχυτικο σταδιο.

Last edited:

meatball

New member
12 April 2013
21

ναι εγω παντως δεν το αμφισβητώ αυτό, και στο μέλλον θελω να προσθέσω δικαναλο ούτως η αλλως γιατι απλά μου αρέσουν, αλλά προς το παρόν πρέπει να διευθετήσω το θέμα home cinema και η απορίες μου παραμένουν!

α. Yamaha και μουσικότητα πως τα πανε αυτα τα 2 μαζι??
β. dac κανει διαφορά?? (ξαναλέω ακόμα και εγώ που το γράφω αυτό μου ακουγεται χαζή ερώτηση γιατί προφανώς θα κάνει κατι καλύτερο απο το dac της onboard καρτας ήχου ενός htpc ή απο το dac ενός avr που απότι διαβάζω κοστίζουν γύρω στα 3$) αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία, δεν εχω ακούσει ποτέ σε καποιο συστημα με dac και χωρίς dac για να δω τη διαφορά

meatball

New member
12 April 2013
21

αρκεί να ματσάρει με τις προδιαγραφές των ηχείων βέβαια.

αυτό που εθίξες είναι ενα αλλο θέμα που με απασχολεί, πως θα μπορουσα να δω - στα χαρτιά - ποιος από τους marantz η yamaha (έχω πλέον παει στον Α820!) θα ταιριαζε περισσοτερο με τα ηχεία μου, πριν τον αγοράσω?? έχω κάτι KEF C7 (91db)

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Σωστά. Έχουμε πει πολλές φορές ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι η συνέργεια των μηχανημάτων (αν αφήσουμε έξω την καθόλου ευκαταφρόνητη επιρροή του χώρου)

Πρώτα κοιτάμε την τροφοδοσία του ενισχυτή και τα "φρένα" των ηχείων - δηλ. τα Οhms. Aν οι βυθίσεις της καμπύλης αντίστασης/απόκρισης συχνότητας είναι μεγάλες χρειάζεται μεγάλο τροφοδοτικό ("καλά ρεύματα")

Στη συνέχεια κοιτάμε την ευαισθησία του ηχείου (πολλά db = ευαίσθητο ηχείο = παίζει και με ενισχυτή με λίγα watt)

Τρίτο μαθαίνουμε το χαρακτήρα ηχείων και ενισχυτή. Το "κούρδισμα". Ένα λεπτόηχο ηχείο θα χρειαστεί ένα στιβαρό και με καλά σώματα ενισχυτή, ενώ ένα που τσιρίζει θα παίξει καλύτερα με έναν πιο κρατημένο στις υψηλές ενισχυτή κοκ

Όλα τα παραπάνω χοντρά χοντρά για να δημιουργήσεις μια λίστα μηχανημάτων για ακρόαση.

Oi AVR της χαμηλής και μεσσαίας κατηγορίας δεν έχουν ούτε ικανα τροφοδοτικά, ούτε πολλά καλά watt (δηλ αρκετή ισχύ χωρίς παραμόρφωση)
Για αυτό το λόγο τα σινεματζίδικα ηχεία είναι συνήθως πάνω απο 6Ohm και πάνω απο 89db, με απλά απλά/τυπικά crossover που δεν απαιτούν πολύ ρεύμα απο τον ενισχυτή.

Οι Υamaha και οι Μarantz γενικά τείνουν προς το αδύναμο σε ισχύ και τροφοδοσία, αλλά στο μουσικό όσον αφορά το χαρακτήρα.
Τα ηχεία σου, είναι πολύ εύκολα αλλά όχι και με τόσο εκλεπτυσμένο ήχο. Πιστεύω ότι οι ενισχυτές που κατέληξες είναι οι ενδεδειγμένοι.
Ποιά εταιρεία απ οτις δύο? μένει να συγκρίνεις και να αποφασίσεις σύμφωνα με τα γούστα σου, αλλά και το budget σου όπως φυσικά και απο τις ευκολίες που διαθέτουν και σου χρειάζονται.

Last edited:

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Για μενα,πρεπει οπως σου αναφερουν τα παιδια να ξεκαθαρισεις τι προτιμας.Ενισχυτη για εικονα η για ηχο.
Γνωμη μου ειναι να παρεις πρωτα τον πολυκαναλο να κανεις τη δουλεια σου και μετα κουμπωνεις ενα δικαναλο για να ακουσεις ακομη πιο σωστα ηχο.
Αρα καλυτερα να παρεις αυτον τον A/V με καλυτερη κινηματογραφικη μουσικη,καλυτερη ισοσταθμιση κτλ.θα σου τα πουν καλυτερα τα παιδια.
Εκει ομως που ΠΡΕΠΕΙ να εισαι απολυτος στην αγορα του πολυκαναλου ειναι να εχει preouts για να συνδεσεις στο μελλον τον δικαναλο σου που τοτε και εκεινος πρεπει να εχει το περιφημο ht-passthrough.. -bye-

meatball

New member
12 April 2013
21

Οι Υamaha και οι Μarantz γενικά τείνουν προς το αδύναμο σε ισχύ και τροφοδοσία, αλλά στο μουσικό όσον αφορά το χαρακτήρα.
Τα ηχεία σου, είναι πολύ εύκολα αλλά όχι και με τόσο εκλεπτυσμένο ήχο. Πιστεύω ότι οι ενισχυτές που κατέληξες είναι οι ενδεδειγμένοι.
Ποιά εταιρεία απ οτις δύο? μένει να συγκρίνεις και να αποφασίσεις σύμφωνα με τα γούστα σου, αλλά και το budget σου όπως φυσικά και απο τις ευκολίες που διαθέτουν και σου χρειάζονται.

Ωραία, σε αυτό το budget όμως 600-700 ευρώ φανταζομαι δεν έχεις κάτι καλύτερο (από τον α820) να προτείνεις από avr?

όσον αφορά τη συγκριση είναι προβλημα, γιατι εκεί που θα έχουν τα ηχεία μου θα έχουν και μόνο τον ενα ενισχυτη και εκει που θα έχουν τον αλλον δεν θα έχουν τα ηχεία μου τελοσπάντων το καλό θα ήταν side by side αλλά αυτό δεν παίζει

βασικά να σου πω την αλήθεια θέλω να πετυχω εναν ήχο που να με ικανοποιεί προς το παρόν (να με ικανοποιεί ομως όχι να πω 'τι πήγα και ξοδευτηκα?') και μελλοντικά εφόσον ο avr εχει τα απαραίτητα OUT (2-ζωνες και audio out) να περάσω τα kef σε μια 2η ζωνη σαν στέρεο σε αλλο χώρο και στη βασική μου ζώνη μπροστά να συνδέσω στερεο ενισχυτη και αλλα καλυτερα ηχεία που μελλοντικά θα αγοράσω. Έχει λογική αυτό?

γενικά για τα aventage εχω διαβάσει καλά σχόλια οπότε φαντάζομαι οτι δεν θα με χαλασει κιολας??σε σινεμά ειμαι σιγουρος πως θα δω μεγαλη διαφορα από τον cambridge μου γιαυτό ρωτάω κυρίως για μουσική επειδή εκεί δεν έχω αποψη..

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Δε βλέπω κάτι παράλογο στις σκέψεις σου.
Το μόνο που πρέπει να ξεδιαλύνεις είναι οι απαιτήσεις σου και αυτό δυστυχώς γίνεται μόνο με ακροάσεις.
αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν πολλές ακροάσεις για να έχω μια ιδέα του τι θέλω και τι έχω να περιμένω απο αυτά που ψωνίζω.

Βασικά όσοι δεν το έχουν κάνει αυτό έχουν κλάψει. Μετά το 2-3ο σύστημα βλέπουν προκοπή και πάλι μόνο αν ασχολήθηκαν αρκετά.

Κάνε ακροάσεις, δες αν μπορέις να ξεδιαλύνεις όλα αυτά τα θέματα (να νοιώσεις και λίγο σίγουρος για αυτό που ακούς) και πάλι εδώ είμαστε για κατευθύνσεις και όχι επιλογή για σένα βέβαια - αυτό δεν παίζει - εμείς έχουμε άλλο ζεύγος αυτιά :grandpa:

Καλή αναζήτηση και επιτυχημένη επιλογή εύχομαι. :a0210:

meatball

New member
12 April 2013
21

Το μόνο που πρέπει να ξεδιαλύνεις είναι οι απαιτήσεις σου και αυτό δυστυχώς γίνεται μόνο με ακροάσεις.
αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν πολλές ακροάσεις για να έχω μια ιδέα του τι θέλω και τι έχω να περιμένω απο αυτά που ψωνίζω.

ισχύει αλλά..

δυστυχώς ακρόαση θές με τα ηχεία σου, και αυτό ειναι απίθανο να συμβεί για όλους τους AVR που έχεις στο μυαλό σου, επισης τα μαγαζιά δεν τους έχουν παντα ανοιχτούς αυτους που σκεφτεσαι να συγκρινεις

δυστυχώς στην ελλάδα έτσι παιζει..τον cambridge μου τον είχα πάρει από richer sounds αγγλία όταν ήμουν φοιτητής και τα παλικάρια μεχρι και σπίτι σου στα δινουν τα εκθεσιακά να τα δοκιμάσεις στο χωρο σου και με τα ηχεία σου, αυτά ειναι..