Re: Απάντηση: Yamaha RX A1070
Ακριβώς τοποθετήθηκαν τα καινούργια Dali altego ως front -height.
Είχα απωθημένο να κρεμάσω τα Dali meneout μιας οι οποίες αναφορές (review) που γινόντουσαν ήταν πάνω σε βάση .
Αυτό που άκουσα λοιπόν τόσο σε δικάναλη όσο σε home cinema ήταν άκρως εντυπωσιακό ειδικότερα με το χαμηλό που έβγαζε μια τόση μικρή καμπίνα ...Όμως λόγω της διαφάνειας που αρέσκομαι σε αυτήν για τα ακούσματα και τις προτιμήσεις που έχω σε δικάναλη ακρόαση ,ξεκρεμάστηκαν ,πρόκειται για ηχείο αναφοράς για μένα και όσο του δίνεις ποιοτικά ρεύματα τόσο ξεδιπλώνει τις αρετές του για αυτό άλλωστε έχω ασχοληθεί ώρες μαζί του προβαίνοντας ακόμη και σε αγορά ακριβών καλωδίων για τα συγκεκριμένα ηχεία .
Τα altego αν και ακόμη άστρωτα είναι μια τελείως διαφορετική προσέγγιση ...Ευέλικτο ως προς την τοποθέτηση πάνω στο ηχείο ,οροφή ,τοίχος κτλ έτσι είναι σχεδιασμένο ,το εντυπωσιακό είναι ο διακόπτης του όπου η διασπορά του μεγαλώνει χωρίς να χαθεί αυτό που λέμε το axis responce.
Τα άκουσα και σε δικάναλη ακρόαση τοποθετημένα πάνω στον τοίχο συντονισμοί δεν υπήρχαν(στιβαρή κατασκευή καμπίνας ) διαφάνεια λες και είχες ακουστικά στο κεφάλι σου ,πολύ καλές μεσαίες ,έτσι όπως μας έχει συνηθίσει η dali....Κλείνεις τα μάτια σου και δεν σε απασχολούν οι ποιότητα των ηχογραφήσεων ούτε των ενισχυτικών .
Με την προσθήκη ενός υπουγουφέρ έχω την αίσθηση ότι θα ψαρώσει κόσμο .
Ίσως και να είναι ο προάγγελος τέτοιον ηχείων από την Dali αφού το όνομα του (κωδικός ) είναι C1.
Όμως θα χρειστούν ρεύματα από πίσω για να ακουστεί δυνατά μιας και η ευαισθησία του είναι χαμηλή 83db.