Yamaha rx-v 467 και απαγωγή θερμότητας

dimi45

New member
7 February 2010
50
Καλησπερα παιδες!!Ανοιξα το ιδιο θεμα και στην κατηγορια σερβις κτλ αλλα για να ειμαι καλυμενος 100% γραφω και εδω..Λεπον
Μολις ολοκληρωσα το home cinema εχοντας πια
για ενισχυτη τον yamaha rx-v 467,front speakers crystal audio T1,Suround Speakers crystal audio-B1 sub yamaha sw-030 center crystal THX-CE..
Λοιπον οταν παιζει μουσικη και δυναμωνω μεχρι τα "-12db" ο ενισχυτης μετα απο κανα 15λετο καιει στην κυριολεξια!!!
Σκεφτομαι μηπως φταινε οι αντιστασεις των ηχειων που ειναι 8Ω αλλα πεφτουν μεχρι τα 4Ω, σε συνδυασμο με την αποσταση απο το πιο πανω ραφι που ειναι κοντα στα 35 εκατοστα και δεν βοηθαει να αναπνευσει καλα!!!
Γι'αυτο σκεφτηκα να κανω μια πατεντουλα και να βαλω πανω σε μια βαση με 4 ποδια,3 ανεμιστηρες 12mm απο pc "πατενταρισμενους" με ανταπτορα 12V out 220V in για να παιρνει ρευμα απο την πριζα απ'ευθειας και να ΔΙΩΧΝΕΙ τον αερα!!
Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας αν πρεπει να το κανω αυτο και αν ναι ποια να ναι η φορα του αερα και αν ειναι φυσιολογικο να καιει..
Σας ευχαριστω πολυ!

Re: yamaha rx-v 467 αναβαθμιση?

35cm αποσταση απο πανω ειναι οκ. Τη πατεντα κανε την αμα θες, καλυτερα βαλε ενα ανεμιστηρα στο πλαι να βαζει αερα και ενα απο πανω (στην αλλη ακρη) να βγαζει. Παντως τα -12 ειναι αρκετη ενταση, λογικο ειναι να ζεσταινεται.

Ενα ανεμιστηράκι μόνο αλλά να φυσάει πάνω στον ενισχυτή είναι αρκετό, έτσι το είχα εγώ πριν τον κάνω προενισχυτή και κυριολεκτικά το κράταγε κρύο!! Επίσης καλό θα ταν να είναι εντελώς ελεύθερος απ την πάνω και πλαινή πλευρά που έχει τις σίτες αερισμού. Εχε υπόψιν σου ότι άσχετα που δεν το γράφει στο manual, όλοι οι YAMAHA έχουν ένα μικρούλι ανεμιστηράκι, όταν πιάνεις ακραίες θερμοκρασίες και τα κλείσεις όλα και σκύψεις πάνω στον ενισχυτή, λογικά θα το ακούσεις.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας!!Σκεφτομουν να συνδυασω τις αποψεις σας!!Να βαλω τον εναν να φυσα και τον αλλον πιο διπλα να βγαζει!!!...κ.Κωστα τι ανεμιστηρα ειχατε βαλει και το κραταγε κρυο? 12mm?και αν ναι που?εκει που ζεσταινεται?

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας!!Σκεφτομουν να συνδυασω τις αποψεις σας!!Να βαλω τον εναν να φυσα και τον αλλον πιο διπλα να βγαζει!!!...κ.Κωστα τι ανεμιστηρα ειχατε βαλει και το κραταγε κρυο? 12mm?και αν ναι που?εκει που ζεσταινεται?

Χα χα όχι και κύριε και με μεγαλώνεις:bigcry: Λοιπόν το ανεμιστηράκι το είχα βάλει σε απόσταση 30cm ώστε να πιάνει όλη την επάνω επιφάνεια του ενισχυτή και με κλίση, απλά πολύ γρήγορα επειδή προχώρησα στην αγορά τελικού μιας και ο YAMAHA μου είχε pre-out, το έβγαλα μιας και με χάλαγε αισθητικά. Πάντως μην ανησυχείς και τόσο, αν πιάσει ακραία θερμοκρασία απλά θα σβήσει μόνος του.

Γεια σας κι από μένα.
Παιδιά, μήπως πρέπει ο φίλος dimi45 να δεί το θέμα καλύτερα? Το λέω διότι πρόσφατα πήρα κι εγώ τον ίδιο ακριβώς AV και δεν ζεσταίνεται καθόλου. Παίζει σχεδόν ασταμάτητα όλο το απόγευμα με την τηλεόραση (ή και μουσική) και το βράδι οπωσδήποτε dvd -περιπέτεια με την ένταση όχι χαμηλά. Δεν μπορείς να τον πεις ούτε "χλιαρό" και αυτός ήταν ένας κύριος λόγος που δεν προτίμησα τον Onkyo, τον οποίο είδα σε φίλο μου να "ψήνεται" κυριολεκτικά.
Γι αυτό λέω μήπως συμβαίνει κάτι που πρέπει να το δείς τώρα στην αρχή?
Τάσος.

Φιλε Τασο καλησπερα!!!μολις συνειδητοποιησα οτι εγραψα μια μεγαλη μπουρδα!Η αποσταση ειναι απο το πανω ραφι 9 εκατοστα και οχι 35!!!Οποτε μαλλον η εξαγωγη αερα ανακυκλωνει τον ηδη υπαρχων ζεστο και γινεται χαμος!!!Γι'αυτο και ελεγα να βαλω τα ανεμιστηρια!!Φιλε Τασο τι ηχεια φορας γιατι και αυτο παιζει μεγαλο ρολο και αν ο ενισχυτης ειναι ελευθερος απο πανω!

Γειά σου, dimi45.
Το πρόβλημα είναι η κακή θέση. Εγώ τον έχω τελείως ελεύθερο από παντού: Τον έβαλα στην κορυφή του έπιπλου-πύργου, στη θέση που ήταν κάποτε το πικ-απ, το οποίο πήγε, δυστυχώς, στο μουσείο του σπιτιού (αποθήκη απορρυπαντικών). Τέλεια θέση, σίγουρα θα βρείς κι εσύ κάποια ανάλογη και χαίρομαι που το πρόβλημά σου θα λυθεί αμέσως.
Για τα ηχεία που ρωτάς: Τον έχω συνδέσει σε 5+1. Τα 5 είναι όλα 8 ωμα (Eltax), 110w, woofer 130mm και bass-reflex στην πλάτη του το καθένα. Το sub είναι Pioneer S-120W. Τα λιγώτερο εντυπωσιακά του κόσμου...αλλά δεν έχω κανένα παράπονο.
Πολύ θα χαρώ αν βοήθησα.
Τάσος.

Προσέξτε γιατί όλα τα ηχεία λένε 8 Ohm αλλά να κοιτάτε συνήθως σε παρένθεση λένε και πόσο χαμηλά κατεβαίνουν, για παράδειγμα τα δικά μου λένε 8 αλλά στην παρένθεση γράφει ότι φτάνει τα 4,3 που σημαίνει σχεδόν διπλάσιο φορτίο για τον ενισχυτή!!!!!!!

Ενας ανεμιστήρας να φυσάει ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ είναι αρκετός.

Να τραβάει τον ζεστό αέρα έξω δηλαδή.

Αν βάλεις να φυσάει μέσα δεν θα έχεις αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Yamaha rx-v 467 και απαγωγή θερμότητας

Κι όμως παλιότερα που είχα το ίδιο πρόβλημα είχα βάλει να φυσάει αλλά με γωνία και πίστεψέ με είχα φοβερά αποτελέσματα, κράταγε όλον τον ενισχυτή κρύο!!!!!

Η χρήση ανεμιστήρων σε ενισχυτές δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Φανταστείτε την σκόνη που θα μαζέψει σε ένα χρόνο.

Η χρήση ανεμιστήρων σε ενισχυτές δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Φανταστείτε την σκόνη που θα μαζέψει σε ένα χρόνο.

Ναι είναι κι αυτό ένα θεματάκι, πολύ σωστή επισήμανση, εγώ το έκανα για 2 μήνες μόνο το καλοκαίρι και μετά προέκυψε αγορά τελικού οπότε δεν πρόλαβε λογικά να μου δείξει κάτι τέτοιο. Τελικά μάλλον αν δεν μπορεί να αλλάξει θέση ο φίλος μας, καλό θα ήταν ανεμιστηράκι απαγωγής θερμότητας, (να ρουφάει).

Καλησπερα παιδια!!συγνωμη για την καθυστερηση.Λοιπον το εκανα το πατεντακι και ο ενισχυτης ψυχεται αρκετα καλα μπορω να πω!!Επισης επειδη προνοησα για την σκονη που λετε εβαλα ενα ψιλο πανακι που ειχε το κουτι του υπολογιστη και ολη η σκονη μενει εκει!!Η πατεντα εγινε με ενα 14mm πανω απο την οροφη του ενισχυτη να ΜΠΑΙΝΕΙ αερας και στην πλαγια πλευρα(στις σχισμες) ενας 12mm να βγαινει αερας!!!Οποτε και να μπαινει σκονη το "ρευμα" που δημιουργειται την βγαζει!!
Σας ευχαριστω πολυ για τις ιδεες σας και την βοηθεια σας!

Re: Απάντηση: Yamaha rx-v 467 και απαγωγή θερμότητας

Όταν όμως από πάνω έχει μόνο 5 πόντους αέρα τι μπορεί να γίνει ?