Yamaha RX-V2500 & νέα φορμά ήχου!

Είσαι σίγουρος οτι στο υλικο απο το usb παρέχεται 7καναλη πληροφορία;
Μήπως το dune δε μετατρέπει τα 5καναλα σε 7καναλα;

Ναι το υλικό από usb έχει 7καναλη πληροφορία και μάλιστα dts master audio 7.1, τώρα όσο αναφορά το dune αν μετατρέπει τα 5καναλα σε 7καναλα,στις ρυθμίσεις έχει επιλογές και για 5.1 αλλά και για 7.1 , τα έχω δοκιμάσει και τα 2 αλλά τίποτα. Μήπως κάποιος που έχει το dune ,ξέρει να μας απάντηση.?

Το υλικό που έχεις στα USB έχει ήχο DTS MA 7.1 αλλά αν το έχεις συνδέσει με coaxial θα περάσει μέχρι 5.1 (DTS Core). Αν το έχεις συνδέσει αναλογικά θα έπρεπε να ακούς όντως 7.1 (να παίζουν δηλαδή και τα πίσω ηχεία).

Το Dune από όσο γνωρίζω δεν μετατρέπει τίποτα σε τίποτα (δεν έχει μέσα τέτοια DSP). Το ότι υποστηρίζει έξοδο 7.1 αναφέρεται στην HDMI του και στην πολυκάναλη αναλογική.

Και αναλογικά είναι συνδεδεμένο 7.1 αλλά και ψηφιακά (coaxial) ,και στις 2 περιπτώσεις (όποια και να διαλέξω) δεν παίζουν τα 2 πίσω ηχεία.
Θα κάνω ένα έλεγχο πάλι από συνδέσεις μέχρι και της ρυθμίσεις και τον 2 (AV και dune) μήπως έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά έτσι όπως το βλέπω είμαι για αγορά νέου ενισχυτή με θύρα HDMI για να παρακολουθήσω ταινίες μέσω USB και τα νέα φορματ ήχου DTS Master audio 7.1 κ.α.

γιατι καποιους σταθμους δεν μπορω να τους περασω στο vtuner του yamaha?
αυτος π.χ http://www.paradiseradio.gr/ δεν περναει απο οποια ιστοσελιδα και να τον εχω τσιμπησει.
τι να κανω?

τελικα γνωριζεις κανενας την λυση..?