yamaha RX-V361 σε ηχεια απο hts 3115 home cinema

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

adok13

AVClub Addicted Member
16 July 2008
1,331
παιδια ειμαι ασχετος help.εχω αυτα τα ηχεια απο το home cinema philips3115

Speaker(s)
2 x right/left channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 8 Ohm - wired
2 x right/left rear channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 8 Ohm - wired
1 x centre channel speaker - 2-way - external - 120 - 20000 Hz - 4 Ohm - wired
1 x subwoofer - external - 30 - 120 Hz - 4 Ohm - wired

και θελω να αγορασω εναν ενισχυτη π.χ. yamaha RX-V361

5 x 100 W RMS, 8 Ω,
Aπόκριση συχνότητα: 10 Hz—100 kHz +0, -3 dB.
Signal-to-Noise Ratio (CD): 100 dB.
Συνολική αρμονική παραμόρφωση: 0,06%.
Συχνότητα Crossover: 40, 60, 80,90, 100, 110, 120, 160, 200 Hz.

1ον) βλεπω οτι η εξοδος του yamaha ειναι 8ohm και τα 5 καναλια ενω ta dika moy to sub kai to center ειναι 4 ohm.
2ον) Aπόκριση συχνότηταs στον yamaha einai 10 Hz-100 kHz ενω τα ηχεια μου 120-20khz,αρα τα ηχεια μου ειναι μαπα και δεν αξιζει να παρω ενισχυτη;

1)δεν έχουν σχέση τα ωμ ενισχυτή-ηχείων. Τα ωμ του ενισχυτή δίνονται για να καταλαβαίνουμε πόση ισχυ μπορεί να δώσει ο ενισχυτής σε ηχεία συγκεκριμένης αντίστασης. Δεν πρόκειται για θεμα ταιριάσματος ενισχυτή-ηχειων
2)Ουτε η απόκριση οπως την περιγραφεις έχει σχεση. Σε όλα τα 5.1 με μικρά ηχεία η απόκριση ξεκινα απο περιπου 120 αφού κάτω από 120 πάνε στο sub. Επίσης ηχεία με 100khz δεν είναι συχνό φαινόμενο.Πρέπει να έχουν super-tweeter για να ανεβαινουν τοσο ψηλα
- Δεν πρόκειται να δεις μεγάλη διαφορα (ίσως και καμια) στον ήχο σε αυτήν την κατηγορία ηχείων
- Θα δεις μεγάλη διαφορά στον ήχο αν αντί για ενισχυτή αλλάξεις ηχεία.

Απάντηση: Re: yamaha RX-V361 σε ηχεια απο hts 3115 home cinema

1)δεν έχουν σχέση τα ωμ ενισχυτή-ηχείων. Τα ωμ του ενισχυτή δίνονται για να καταλαβαίνουμε πόση ισχυ μπορεί να δώσει ο ενισχυτής σε ηχεία συγκεκριμένης αντίστασης. Δεν πρόκειται για θεμα ταιριάσματος ενισχυτή-ηχειων
2)Ουτε η απόκριση οπως την περιγραφεις έχει σχεση. Σε όλα τα 5.1 με μικρά ηχεία η απόκριση ξεκινα απο περιπου 120 αφού κάτω από 120 πάνε στο sub. Επίσης ηχεία με 100khz δεν είναι συχνό φαινόμενο.Πρέπει να έχουν super-tweeter για να ανεβαινουν τοσο ψηλα
- Δεν πρόκειται να δεις μεγάλη διαφορα (ίσως και καμια) στον ήχο σε αυτήν την κατηγορία ηχείων
- Θα δεις μεγάλη διαφορά στον ήχο αν αντί για ενισχυτή αλλάξεις ηχεία.

Α μπράβο...έδωσες την μαγική συνταγή!!!

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ.ειμαι τελειως ασχετος τελικα,αλλα εμαθα τουλαχιστων οτι η ποιοτητα εξαρταται απτα ηχεια και οχι απτον ενισχυτη.:a0210:

Απάντηση: Re: yamaha RX-V361 σε ηχεια απο hts 3115 home cinema

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ.ειμαι τελειως ασχετος τελικα,αλλα εμαθα τουλαχιστων οτι η ποιοτητα εξαρταται απτα ηχεια και οχι απτον ενισχυτη.:a0210:

Η ποιότητα εξαρτάται και απο τα δύο, αλά κυρίως σε χαμηλά κόστη τα ηχεία βρίσκονται στους πρώτους κρίκους της αλυσίδας.