YAMAHA RX-V375 ανοίγει μόνος του!!!

gshyperion

New member
4 February 2014
11
Γειά σας παιδιά,

Αγόρασα πρόσφατα τον YAMAHA RX V375. Τον έχω συδέσει με Samsung UF6400 σε HDMI ARC και παίζει απροβλημάτιστα. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης αυξομειώνεται και η φωνή από τον ενισχυτή. Ανοίγω την τηλεόραση από το τηλεκοντρόλ της, ανοίγει και ο YAMAHA αυτόματα. Κλείνω την τηλεόραση, κλείνει και ο YAMAHA.

Το πρόβλημα είναι ότι αφού έχει κλείσει, μετά από μία ώρα περίπου, ανοίγει μόνος του. Εντελώς μόνος. Χωρίς να κάνω τίποτα εκεί που κάθεται ανοίγει. Έχω αλλάξει όλες τις ρυθμίσεις και δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει.

Έχει κανείς καμία ιδέα ή το έχει αντιμετωπίσει;

Ευχαριστώ.

Re: YAMAHA RX V375 ανοίγει μόνος του!!!

Γειά σας παιδιά,

Αγόρασα πρόσφατα τον YAMAHA RX V375. Τον έχω συδέσει με Samsung UF6400 σε HDMI ARC και παίζει απροβλημάτιστα. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης αυξομειώνεται και η φωνή από τον ενισχυτή. Ανοίγω την τηλεόραση από το τηλεκοντρόλ της, ανοίγει και ο YAMAHA αυτόματα. Κλείνω την τηλεόραση, κλείνει και ο YAMAHA.

Το πρόβλημα είναι ότι αφού έχει κλείσει, μετά από μία ώρα περίπου, ανοίγει μόνος του. Εντελώς μόνος. Χωρίς να κάνω τίποτα εκεί που κάθεται ανοίγει. Έχω αλλάξει όλες τις ρυθμίσεις και δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει.

Έχει κανείς καμία ιδέα ή το έχει αντιμετωπίσει;

Ευχαριστώ.
Το πρόβλημα έχει αναφερθεί και στο νήμα της Samsung UF6500
Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου περίπτωση. Samsung UF6500 με τον YAMAHA RX V771. Μετά από κάνα δίωρο συμβαίνει αυτό ακριβώς. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να κλείνω πρώτα τον ενισχυτή από το δικό του τηλεκοντρόλ. Βέβαια έτσι δεν ανοίγουν μαζί, αλλά δεν πειράζει. Ίσως κάποια αναβάθμιση να το έλυνε το θέμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Έτσι κι αλλιώς η συνεργασία τους είναι απροβλημάτιστη.
Το συνήθισα.

Σε ευχαριστώ ρε φίλε γιατί πήγαινα να τρελαθώ. Και έψαχνα και στο δίκτυο και δεν έβρισκα τίποτα.

Ισχύει ότι αν κλείνω πρώτα τον ενισχυτή δε συμβαίνει αυτό απλά ξέχασα να το αναφέρω.

Ας είναι έτσι λοιπόν τι να κάνουμε! Ευχαριστώ και πάλι.

παίδες δοκιμάστε να κλείσετε το auto update στην ψηφιακή. θα το βρείτε κάπου κρυμμένο στο άτιμο μενού.

Φίλε μπορείς να διευκρινίσεις λίγο τι εννοείς γιατί δεν το έπιασα ακριβώς; Εννοείς το auto update του Software στην τηλεόραση;

Βρε κλείσε ότι auto update βρεις και ψάξε μήπως βρεις update για το δέκτη dtv

Σε ευχαριστώ ρε φίλε γιατί πήγαινα να τρελαθώ. Και έψαχνα και στο δίκτυο και δεν έβρισκα τίποτα.

Ισχύει ότι αν κλείνω πρώτα τον ενισχυτή δε συμβαίνει αυτό απλά ξέχασα να το αναφέρω.

Ας είναι έτσι λοιπόν τι να κάνουμε! Ευχαριστώ και πάλι.
Να 'σαι καλά.
Ο φίλος μας προτείνει :
παίδες δοκιμάστε να κλείσετε το auto update στην ψηφιακή. θα το βρείτε κάπου κρυμμένο στο άτιμο μενού.
και μάλλον έχει δίκιο. Μόλις είδα ότι στο μενού και συγκεκριμένα : ΜΕΝΟΥ -> Υποστήριξη ->Ενημέρωση λογισμικού ->
πατάμε το δεξί βελάκι και βγάζει στην καρτέλα "Ενημέρωση λογισμικού" δύο επιλογές. 1η Ενημέρωση τώρα και 2η Αυτόματη ενημέρωση όπου ήταν μάλλον ρυθμισμένη εργοστασιακά στις δύο ώρες και αυτός μάλλον ήταν ο χρόνος που περνούσε μέχρι να ανοίξει ο ενισχυτής. Επέλεξα την απενεργοποίηση και τώρα περιμένω να δω τι θα κάνει. Για δοκίμασέ το μπας και...
Αν πιάσει, χρωστάμε κέρασμα στον GnFgr:ernaehrung004:

Πήγα και εγώ στο μενού που λές και ήταν ρυθμισμένο σε: " Αυτόματη ενημέρωση 1 ώρα αφού έκλεισε η τηλεόραση". Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αυτό. Τεστάρω τώρα και θα σας πω!

Μάλλον αυτό ήταν. Δεν ξαναάνοιξε εμένα! Ευχαριστώ GnFgr!

Δυστυχώς δεν κατάφερε να μείνει κλειστή η τηλεόραση για πάνω από δύο ώρες. (η μέρα βλέπεις). Θα το ξέρω αύριο. Αν και σύμφωνα με τον gshyperion μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα.
Όλα καλά λοιπόν.
Θα ενημερώσω αύριο.

το πρόβλημα το έχω ξαναδεί (απλά δεν θυμάμαι που), και ευτυχώς έκανα μερικό documentation. Μακάρι να είναι αυτή η λύση. Πάντως και όταν το έψαχνα απο την Samsung δεν έλαβα καμία απολύτως βοήθεια, και όπως λέει και ο φίλος παραπάνω στο νετ βρίσκεις πολύ δύσκολα κάτι για να καταλάβεις τι γίνεται.
Το αστείο είναι ότι η αναβάθμιση για τον δέκτη DTV (τουλάχιστον η αυτόματη αναβάθμιση) έπρεπε να γίνεται μέσω "αέρα". Το γιατί ξυπνάει τα πάντα είναι ένα θέμα.
Αν θυμάμαι καλά οι Samsung ανοίγουν σαν τρελές ακόμα και αν έχεις καρφωμένη CI κάρτα και το auto update της ψηφιακής ανοιχτό.

Πραγματικά εύχομαι να ήταν κάτι τόσο απλό παίδες.

το πρόβλημα το έχω ξαναδεί (απλά δεν θυμάμαι που), και ευτυχώς έκανα μερικό documentation. Μακάρι να είναι αυτή η λύση. Πάντως και όταν το έψαχνα απο την Samsung δεν έλαβα καμία απολύτως βοήθεια, και όπως λέει και ο φίλος παραπάνω στο νετ βρίσκεις πολύ δύσκολα κάτι για να καταλάβεις τι γίνεται.
Το αστείο είναι ότι η αναβάθμιση για τον δέκτη DTV (τουλάχιστον η αυτόματη αναβάθμιση) έπρεπε να γίνεται μέσω "αέρα". Το γιατί ξυπνάει τα πάντα είναι ένα θέμα.
Αν θυμάμαι καλά οι Samsung ανοίγουν σαν τρελές ακόμα και αν έχεις καρφωμένη CI κάρτα και το auto update της ψηφιακής ανοιχτό.

Πραγματικά εύχομαι να ήταν κάτι τόσο απλό παίδες.
Φίλε GnFgr:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
9 ώρες πέρασαν από τότε που την έκλεισα. Και σήμερα το πρωί που τον είδα ήταν κλειστός! Λύθηκε το θέμα, που πίστευα ότι ήταν bug και όχι ρύθμιση. Αν και όπως σωστά αναφέρεις το γιατί "ξυπνάει" τα πάντα μάλλον από μόνο του είναι bug.
Τέλος πάντων, όλα καλά.
Σ' ευχαριστώ πολύ και βέβαια η πρόταση για κέρασμα ισχύει. :ernaehrung004:

Bug είναι φυσικά! Το να δει η τηλεόραση για νεο firmware είναι δικιά της δουλειά, αρα δεν πρεπει να ξυπνάει καμια περιφερειακή συσκευή.

Έτσι για να υπάρχει γραμμένο.
Εκτός από το θέμα με τις περιφερειακές συσκευές, υπάρχει και το θέμα να ανάβει η τηλεόραση μόνη της, αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια CI κάρτα. Η λύση είναι πάλι η ίδια. Αυτά πάντα σε Samsung.

Έτσι για να υπάρχει γραμμένο.
Εκτός από το θέμα με τις περιφερειακές συσκευές, υπάρχει και το θέμα να ανάβει η τηλεόραση μόνη της, αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια CI κάρτα. Η λύση είναι πάλι η ίδια. Αυτά πάντα σε Samsung.
Ευτυχώς δεν έχω τέτοιο θέμα. Μια χαρά λοιπόν!

Επειδή έχω μείνει πολύ πίσω στον ήχο, να ρωτήσω: εκτός από ipod, όταν συνδέσεις usb stick παίζει mp3? Άλλες συσκευές όπως tablets, smartphones κ.λ.π.?