Yamaha RX-V375 ή Pioneer VSX-828

pitelk

New member
17 December 2013
10
Καλησπερα παιδιά,

Ημουν σχεδον ετοιμος να αγορασω τον Pioneer VSX-828 http://www.skroutz.gr/s/3603407/Pioneer-VSX-828.html?keyphrase=Pioneer+VSX-828, και ενας φιλος μου, μου εβαλε φυτιλια προτεινοντας μου να αγορασω τον Yamaha RX-V375 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=4239.
Moυ τον προτεινε με το επιχειρημα οτι βγαζει πολυ καλυτερο ηχο!

Η αληθεια ειναι οτι τα dlna ethernet κλπ που προσφερει ο PIONEER τα εχω ηδη απο την τηλεoραση (Samung 6500 46') και δεν με ενδιαφερουνε.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βλεπω ταινιουλες με surround αντε και καμια φορα, μια στις δεκα να ακουω κανενα τραγουδακι .

τα 7.1 δεν με ενδιαφερει αμεσα, οχι πως με χαλαει για το μελλον.
Απο την αλλη η τιμη του YAMAHA ειναι 150e κατω (δλδ σχεδον 1/3 πιο χαμηλη).

Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; yamaha η pioneer?
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Re: Yamaha RX-V375 η PIONEER-VSX828

Yamaha RX-V475
Pioneer VSX-528
Denon AVR-X1000
Onkyo TX-NR414

Όλοι οι παραπάνω είναι 5.1 και με σύνδεση δικτύου και ένα δύο σκαλιά πιο πάνω από τα βασικά μοντέλα. Και περίπου στο ίδιο κόστος.

Εάν πας σε 7.1 ενισχυτή, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις τη δυνατότητα τα surround back να τα χρησιμοποιήσεις για ηχεία ύψους ή πλάτους.

Τη σύνδεση δικτύου τη θέλεις για τα fw upgrade. Σε έναν τελευταίο Yamaha που είχα, με την αναβάθμιση πέρασε και το spotify.

Last edited:

Εχω εδω και μερικα χρονια το προηγουμενο μοντελο του Yamaha rx-v375 και εχω να πω οτι για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος.Σε αυτα τα λεφτα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις κατι καλυτερο.

Εγω εχω το yamaha rxv 375 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αν ξαναπαιρνα ενισχυτη yamaha θα επαιρνα παλι. Βεβαια δεν εχω μετρο συγκρισης.
Μια σαχλαμαρα το rxv375 : για το κεντρικο ηχειο και τα surround εχει spring clips απο πισω του και οχι το αλλο που πρεπει να εχει.. Ηταν ενοχλητικο καθως δεν χωραγε το 2.5 καλωδιο απο τα ηχεια μου κατο κουρεψα ωστε να χωραει.
Περα απο αυτο το μενου του ειναι υπερευχρηστο, κατανοητο και εχει και ωραιο Design σαν συσκευη.

Σας ευχαριστώ παιδια για τις απαντησεις σας. Τεινω προς τον Yahama γιατι ειναι καλος και 150e φθηνοτερος.

"Τη σύνδεση δικτύου τη θέλεις για τα fw upgrade."

Πριν την τελικη μου αποφαση Θα μαθω τα firmware updates πως τα περνανε στον yamaha αφου δεν εχει wifi (υποψιασομαι μεσω USB).

κατι τελευταιο αλλα ΠΟΛΥ σημαντινκο: Για Τα πισω ηχεια χρειαζοναι 13 εως 15 μετρα καλωδιο. Θα υπαρχει προβλημα αποδοσης;