Yamaha RX-V659 τα έφτυσε!

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Καλησπέρα.

Έχω τον ενισχυτή αυτόν εδώ και 10 χρόνια. Προχθές τα 'φτυσε και δεν ανοίγει με τίποτα. Δείχνει να μην παίρνει ρεύμα καθόλου.
Αξίζει να τον πάω για επισκευή (πόσο, περίπου, μπορεί να στοιχίσει); Ή να πάω για καινούργιο; Αν φτιάχνεται με 50-100 ευρώ, σκέφτομαι να τον δώσω για επισκευή, αλλιώς δεν με συμφέρει. Η γνώμη σας;

Ευχαριστώ ήδη.

Re: Yamaha RX-V659 τα ´φτυσε!

Μάλλον το τροφοδοτικό κάηκε. Ρώτα τι πολίτικη έχουν πριν το πας από εκεί (κάποια service μόνο και μόνο για να το ανοίξουν θέλουν ένα πόσο και μετά αν κρίνεις ότι δεν αξίζει να το φτιάξεις πάλι θα πρέπει να τους δώσεις κάποια χρήματα και είναι κρίμα)

Re: Yamaha RX-V659 τα ´φτυσε!

Τελικά έστειλα τον ενισχυτή στο σέρβις της Κομοτηνής (μένω Αλεξανδρούπολη). Όμως έχουν περάσει ήδη 2 εβδομάδες (από χθες μπήκαμε στην τρίτη) και εξέλιξη καμία. Μου τα μασάει ο τεχνικός. Περιμένανε, λέει, το σχεδιάγραμμα του ενισχυτή από την Αθήνα και η καθυστέρηση οφείλεται στα "κεντρικά", λες και είναι τρομερά δύσκολο να στείλουν το σχεδιάγραμμα με ένα μέιλ. Τι να πω; Έχω αρχίσει να τα παίρνω. Όποιος έχει σχετική εμπειρία, ας μου πει. Μήπως βιάζομαι; Η καθυστέρηση δικαιολογείται; Μήπως πάλι ψάχνουν ανταλλακτικά και δεν τα βρίσκουν; Ο τεχνικός με κρατάει στο σκοτάδι. Τον έχω ενοχλήσει με αρκετά τηλεφωνήματα, και σήμερα, μάλιστα, μου φάνηκε πως εκνευρίστηκε κιόλας.

Η συγκεκριμένη δικαιολογία που σου είπε είναι δυστυχώς ψέμα, πρώτον εφόσον είναι service της yamaha μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα κατεβάσει online, ακόμα και να μην ήταν επίσημο service, υπάρχουν για κατέβασμα δωρεάν από τον καθένα online. Σου επισυνάπτω το link με το service manual/ schematics. http://elektrotanya.com/yamaha_rx-v659.pdf/download.html

Έπρεπε να σε πάρει τηλέφωνο μέσα σε 2-3 εργάσιμες το πολύ για να σου πει τι βλάβη έχει και πόσο θα στοιχίσει η επισκευή ή έστω να του ρίξει μια ματιά εξωτερικά και να σου πει (το κλασικό) για να τον ανοίξω μόνο θέλω τόσα κτλ. Το σχεδιάγραμμα στείλε τού το εσύ να τον "διευκολύνεις"

Μία εβδομάδα αφότου άφησα το μηχάνημα στο σέρβις πήρα εγώ τηλέφωνο και αυτός μου αράδιασε τη μπαρούφα για το σχεδιάγραμμα κ.τ.λ. Τέσσερις μέρες αργότερα τον ξαναπαίρνω και μου λέει ότι κάτι αλλάξανε, έβαλε τον ενισχυτή και έπαιξε για 3 λεπτά και μετά έσβησε. Μου είπε ότι θα ψάξει να βρει τι φταίει, αλλά ενημέρωση σε μένα καμία. Μετά από δύο ημέρες τον ξαναπαίρνω και μου λέει ότι δεν έγινε προς το παρόν κάτι. Σήμερα που τον ξαναπήρα ενοχλήθηκε κιόλας. Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι αδιαφορούν μερικοί για τον πελάτη. Πάντως, για το άνοιγμα του ενισχυτή μού είπε εξ αρχής ότι δεν θέλει χρήματα, παρά την πολιτική της Yamaha.

Σ' ευχαριστώ για το link.

Δεν κάνει τίποτα Βλάση. Αν θες στείλε του συνημμένο το pdf από την σελίδα που σου ποσταρα σε ένα mail για να μην σου λέει τάχα ότι δεν βρίσκει το σχεδιάγραμμα τουλάχιστον.