Yamaha RX-V677 vs Denon AVR-X2100 vs Pioneer VSX-924

atsob

New member
19 November 2006
44
Πεύκη, Αθήνα
Ενδιαφέρομαι για έναν εκ των άνω ραδιοενισχυτή, με ενδιαφέρει τόσο για μουσική όσο και για ταινίες. Τα ηχεία που θα οδηγήσει ειναι τα B&W 2 x 602, CC3 & 2 x LM1 για χώρο περίπου 20τμ, αντικαθιστώντας ένα παλαιό Yamaha 592. Πηγές είναι τηλεόραση Samsung UE46F6500 (3D), Samsung BlueRay 3D, NAS μέσω DLNA και iPhone, Samsung galaxy tab & κινητά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις και τις συστάσεις σας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοώ τον Denon 2100...

Re: Yamaha 677 vs Denon 210 vs Pioneer 924

Άποψή μου προσωπική, κοιτάς πρώτα απ όλα τι θες από συνδεσιμότητα και ποιος σε καλύπτει για το παρόν αλλά και μελλοντικά, για παράδειγμα ο Denon κι ο Pioneer σου προσφέρουν 2 εξόδους hdmi για μελλοντική αγορά προτζέκτορα, ο Yamaha όχι. Ο Denon & Yamaha είναι πιο απλοί στο μενού τους ο Pioneer θέλει χρόνο να εξοικιωθείς, έχει πιο δύσκολο μενού και ρυθμίσεις που δεν ξέρεις τι κάνουν άμα όμως έχεις υπομονή και τον καταλάβεις μπορεί να σε ανταμείψει ηχητικά. Αποψή μου επίσης οι Yamaha υπερέχουν ελαφρώς σε μουσική, (υποκειμενικά δική μου άποψη) ό,τι μουσική μπορείς να πεις ότι ακούς με avr αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, τώρα για τα ηχεία που θα οδηγήσει ο καθένας απ αυτούς, λίγο δύσκολα τα b&w αν και βάσης αν κατάλαβα καλά ποια ακριβώς έχεις αλλά και πάλι έχεις μικρό χώρο οπότε λογικά δεν θα χεις πρόβλημα. Ηχητικά τώρα αυτό δεν μπορεί να σου πει κανείς γιατί θα είναι υποκειμενικό ακόμα κι αν έχει ακούσει και τους 3, να πάρεις παραμάσχαλα τα ηχεία σου και να το δοκιμάσεις αδύνατον οπότε σ αυτόν τον τομέα θα ρισκάρεις αν κι οι διαφορές είναι μικρές σ αυτή την κατηγορία. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι δικτυακά οι Pioneer έχουν κάποια προβλήματα αλλά δεν είμαι σίγουρος μη σε πάρω στο λαιμό μου, περίμενε κι άλλες απαντήσεις από τις εμπειρίες χρηστών πριν σχηματίσεις γνώμη και καταλήξεις, η υπομονή θα σε οδηγήσει στην τελική επιλογή.

Εάν πρόκειται να τον δουλέψεις δικτυακά με ethernet, τον 924. Εάν πρόκειται να τον δουλέψεις ασύρματα, τον 677. Εάν σε ενδιαφέρει το DSD streaming, τον 2100.

Πάρε τον 777 να ξεμπερδεύεις, να έχεις και τη δεύτερη έξοδο HDMI και pre-out για μελλοντική αναβάθμιση.

Συμφωνώ, αν το σηκώνει το μπάτζετ σου με τον 777 και τις pre-out που λέει ο Pleo θα μπορείς να συνδέσεις μελλοντικά 5κάναλο τελικό που θα σηκώνει και μεγαλύτερα ηχεία αν θες να αλλάξεις στο μέλλον και σίγουρα θα παίξουν καλύτερα και δεν θα ζορίζεις τον avr να ζεσταίνεται, μεγάλη υπόθεση.

Απάντηση: Yamaha 677 vs Denon 210 vs Pioneer 924

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Το θέμα ειναι ότι ο 777 ανεβαίνει αρκετά... Επίσης, όσον αφορά μουσική, έχω διαβάσει κάτι κριτικές και ο Denon φαίνεται καλύτερος απο τον Yamaha, αν και προσωπικά με τον παλιό Yamaha ήμουν ευχαριστημένος μουσικά και επίσης η ισχύς του (75W) κάλυπτε τον χώρο μου, όποτε θεωρώ - ίσως λανθασμένα- ότι οι εν λόγω ενισχυτές δεν θα έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν αυτά τα ηχεία στο χώρο μου.

Προσωπικά δε στηρίζομαι ποτέ στις κριτικές των άλλων γιατί όπως σου είπα είναι υποκειμενικές. Απλά έχω μία υποψία ότι τα ηχεία σου θα ακουστούν καλύτερα με τον Yamaha χωρίς όμως να είμαι σίγουρος κι αυτό υποκειμενικό είναι. Στο θέμα οδήγησης ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στον μικρό είναι αλήθεια χώρο σου είναι γεγονός, ότι με τελικό θα παίζουν όμως καλύτερα κι αυτό θα είναι εμφανές κυρίως στη μουσική κι αυτό είναι γεγονός κι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αμα ξέρεις ότι δεν θα αλλάξεις χώρο ή ηχεία στο μέλλον οκ, απλά καλό είναι να έχεις όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι πριν την τελική σου απόφαση.

Το καλύτερο παιχνίδι σε ακουστικά πεδία με τον Yamaha θα το πάρεις, μακράν.

Ο 2100 καλύτερος σε μουσική από τον 677 ή τον 924, πολύ δύσκολο να το πιστέψω, ούτε τον 3100 δεν θα έβαζα ισάξιο. Αυτό όμως εξαρτάται από τα δικά σου κριτήρια και είναι υποκειμενικό, εγώ βρίσκω τους καινούργιους Denon αρκετά σκοτεινούς, αλλά και πάλι αυτό θα πρέπει να το δεις σε σχέση με τον χαρακτήρα των ηχείων που έχεις και πως θα ταιριάξει.

Το θέμα είναι, ότι μεταξύ τους είναι διαφορετικοί σε αυτά που προσφέρουν. Δηλαδή μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ότι ο Yamaha έχει πολλά και παραμετροποιήσιμα DSP, ότι στον 924 τα ηχεία μπορούν να είναι και ύψους και πλάτους μέσω των DSP, ότι ο 924 έχει καλή αυτόματη ισοστάθμιση, ότι ο 677 έχει πολύ καλό EQ κλπ.

Εκείνο που θα σου λείψει στον Denon, είναι εκείνο που μπορούν να κάνουν στη Marantz. Δηλαδή να μπορούν να πάρουν τον 2100 και να προσθέσουν ορισμένα κυκλώματα στα σωθικά του μηχανήματος και να είναι ένας εντελώς διαφορετικός ενισχυτής σε ήχο, με το ανάλογο τίμημα όμως στο ταμείο.

Υπάρχει και η λογική του minimal, ότι κάποια πράγματα ίσως δεν σου χρειαστούν ποτέ και έτσι να πας στον 2100, που εν προκειμένω έχει και καλύτερη διαχείριση bass management χειροκίνητα.

Άβυσσος. Εγώ τον Yamaha θα διάλεγα, αν είχε δεύτερη έξοδο HDMI. Δεν θα έχεις πρόβλημα οδήγησης με κανέναν από τους τρεις.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Προς τι το προτέρημα του 2ου HDMI του 777 έναντι του 677; Για σύνδεση πχ με προβολέα; Γιατί για αναβάθμιση μέσω pre-out δεν το βλέπω... Άλλα πλεονεκτήματα του 777 έναντι του 677;

Re: Απάντηση: Yamaha 677 vs Denon 210 vs Pioneer 924

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Προς τι το προτέρημα του 2ου HDMI του 777 έναντι του 677; Για σύνδεση πχ με προβολέα; Γιατί για αναβάθμιση μέσω pre-out δεν το βλέπω... Άλλα πλεονεκτήματα του 777 έναντι του 677;

Αυτό ακριβώς, αν στο μέλλον σου κάτσει εγκατάσταση προτζέκτορα τι θα κάνεις; Θα ψάχνεσαι για εξωτερικές συσκευές splitter που θα σου στοιχίσουν ένα σωρό λεφτά; Αλλα πλεονεκτήματα λογικά μια μικρή αύξηση της ισχύς έναντι του 677, άλλα δε μου ρχονται στο μυαλό, μπορείς να τα συγκρίνεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες ευκολίες υπέρ του 777 για να δικαιολογεί και την αυξημένη τιμή πέραν της 2ης θύρας.

Εκτός απο τις διάφορες που ήδη αναφέραμε, βρήκα ότι Multipoint YPAO (777) vs single point (677). Επίσης, δεν μου ειναι ξεκάθαρο αν ο 777 έχει Bluetooth ή υπάρχει συγκεκριμένο ΒΤ μοντέλο (777BT).

Το αμερικάνικο μοντέλο έχει bluetooth στον 777. Από την άλλη, μόνος από τους τρεις που έχει wi-fi direct είναι ο yamaha. Βέβαια αν χρησιμοποιείς bluetooth αισθάνεσαι μια έλλειψη, μέχρι να ανακαλύψεις ότι με το wi-fi direct έχεις περισσότερες επιλογές και πολύ καλύτερο ήχο σε σχέση με το bluetooth.

8 θέσεις μέτρησης έχει και ο 2100 με το Audysey MultEQ XT. O 924 έχει κι αυτός μία θέση μέτρησης (δεν θυμάμαι αν στον συγκεκριμένο υπάρχει η επέκταση σε άλλες δύο επιπλέον) αν και η αυτόματη ισοστάθμισή του είναι μακράν η καλύτερη.

Στον Yamaha και τον Pioneer το app είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι στον Denon. Σημαντικότατη βοήθεια στα πολλά DSP του Yamaha και στις πολλές επιλογές του Pioneer γενικότερα. Μια μικρή απογοήτευση που δεν θα μπορέσεις να δεις τις γραφικές παραστάσεις του MCACC στο Samsung. Είναι μόνο για apple.

Απ'οτι έμαθα ο 777 μας τελείωσε. Περιμένουν καινούργια μοντέλα απο Ιούνιο. Μου πρότειναν RX-A740 ή RX-V775... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

O 775 στοιχίζει 50 ευρώ περίπου παραπάνω απ τον 740 τουλάχιστον στο skroutz, αλλά έχει 2 hdmi, επίσης 7.2 pre out για σύνδεση μελλοντικά σε τελικό που δεν έχει ο 740 παρά μόνο 2 για το sub συν ότι στα χαρτιά φαίνεται ελαφρώς πιο δυνατός. Προσωπική άποψη η διαφορά στα λεφτά αξίζει για δύο συνδεσιμότητες που ποτέ δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι, φαντάσου να σου κάτσει ένας τελικός ή ένα προβόλι, κρίμα δεν είναι να χτυπάς το κεφάλι σου επειδή ήθελες να γλιτώσεις 50 ευρώ; Δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη σου, προς Θεού, απλά οφείλω να στο επισημάνω αν τελικά αποφάσισες για έναν απ τους δύο.

Δίκιο έχεις. Ο 740 ειναι ανώτερης ποιότητας αλλά με συνδέσεις αντίστοιχες του 677 ενώ / αλλά ο 775 ειναι μοντέλο του 2013 (και τον βρήκα φιλική τιμή περίπου 100 ευρώ φτηνότερο απο τον 740). Μάλλον θα πρέπει να περιμένω για τον 779, απο ότι διάβασα αναμένεται κατα τον Ιούνιο.

Οι Aventage παίζουν καλύτερα από τους RX-V δεν υπάρχει αμφιβολία. 0 840 είναι ο αντίστοιχος του 777. Αλλά αν έχεις αποφασίσει να περιμένεις, τότε περίμενε. Θα προσθέσουν στο HDMI 2.0 HDCP 2.2 και θα έχουν ενσωματωμένο bluetooth. Μήπως προσθέσουν και κανένα Atmos στα πιο μεγάλα της σειράς RX-V δεν ξέρω.