Yamaha RX-V679 vs RX-V779

seiko

New member
24 December 2015
34
Αφού λοιπόν ήρθε σπίτι ο αδελφός μου και είδε το δικό μου setup, του μπήκε και εκείνου το μικρόβιο! Είδαμε λοιπόν διάφορα ηχεία, τείνει να καταλήξει και εκείνος στα Zensor (3,1 και vokal), με δεύτερη επιλογή τα Monitor Audio Bronze (2,1 και το αντίστοιχο κεντρικό). Για sub δεν έχουμε καταλήξει. Οι ενισχυτές που κοιτάμε είναι αυτοί που αναφέρονται στο τίτλο. Πέρα από τα pre - outs που έχει ο 779, υπερέχει σε τίποτα άλλο από τον 679? Αυτή η μικρή διαφορά στα watt παίζει ρόλο στην οδήγηση των Zensor? To ΥPAO του 779 (8 μετρήσεις) θα δώσει αισθητά καλύτερο αποτέλεσμα από τη μία μέτρηση που κάνει ο 679? Ρωτάω για την αυτόματη ισοστάθμιση γιατί τη χειροκίνητη δεν την κατέχουμε. Ο χώρος είναι ενιαίος 50 τμ, το σαλόνι που θα στηθεί είναι 25τμ. Χρήση σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες. Τα pre outs δεν τον ενδιαφέρουν γιατί με δύο μωρά στο σπίτι, μουσική δεν παίζει σε δυνατές εντάσεις. Αν υπάρχει βέβαια άλλη πρόταση για ενισχυτή (καινούργιο) σε αυτό το εύρος χρημάτων, καλοδεχούμενη.

Διαφορά στη δύναμη όντως δεν θα καταλάβεις, αλλά για (ούτε 100 διαφορά) αξίζει να πας στον 779.
Στην τελική δωσ' του τον δικό σου, βάλε την διαφορά και πάρε εσύ τον 779.

Συμφωνώ με Portioli. Eφόσον τα επιπρόσθετα preouts, phono in, 2η hdmi output και multi points measurement είναι αχρείαστα ο 779 δεν θα κάνει την διαφορά.

Re: Απάντηση: Yamaha RX-V679 vs RX-V779

Οκ παιδιά, ευχαριστώ. Απ' ότι καταλαβαίνω, η διαφορά σε δύναμη δεν είναι αξιοσημείωτη. Όσον αφορά την ισοστάθμιση? Είναι αισθητή η διαφορά του YPAO 779 με αυτή του 679? Multi point δηλαδή vs single point? Ή και εκεί μία απ' τα ίδια?

Όχι δεν είναι τα ίδια (απο εμπειρία ισοστάθμισης με άλλον yamaha, δεν ξέρω για τους καινούριους).
Απλά οι διαφορές θα φανούν περισσότερο καθημενος σε άλλη θέση ακρόασης.

Προσωπικά προτιμώ την ενός σημείου, αλλά με μικρές επεμβάσεις μου στο τέλος.

Φαντάζομαι ότι εννοείς καθήμενος σε άλλη θέση ακρόασης από την MLP. Οκ, κατανοητό.
Το κακό είναι ότι αυτές τις "μικρές επεμβάσεις" δεν έχουμε, όπως είπα και στο αρχικό μου μήνυμα.
Κάτι τελευταίο παιδιά. Υπάρχει λόγος να κοιτάξει προς Denon μεριά, π.χ. για τον 2200? (Atmos και DTS X δεν τον ενδιαφέρουν). Ρωτάω μήπως ταιριάζουν περισσότερο με τα Zensor.

Last edited:
Απο ένα σημείο και έπειτα είναι και θέμα γούστου. Πάντως στη χαμηλή κατηγορία τιμής οι Υamaha έχουν καλύτερο value for money, που απ'ότι καταλαβαίνω είναι και το ζητούμενο!

Σωστά φίλε μου. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!