Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: Απάντηση: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

καλησπερα σε ολους.θα θελα και εγω με τη σειρα μου τα φωτα σας.σαν πρωτος ενυσχιτης πολυκαναλος που ειχα ηταν ο denon avr 2106 ο οποιος θυμαμαι με ειχε απογοητευσει σε συγκριση με την ιδια κατηγορια του yamaha δεν μπορω να θυμηθω μοντελο που ειχε παρει ενας φιλος. μετα απο τον ενυσχιτη της denon αγορασα και ειχα μεχρι πριν λιγο καιρο τον marantz sr 7002 αλλη κατηγορια βεβαια επαιξε με τα mission v63 ta b&w 602 kai 601 kai sub asw 300απλα φανταστικος. τωρα ειμαι σε διλημα για τον 771 η τον rx-a810 οι διαφορες που εντοπιζω ειναι τα 5 wat παραπανω του 810 και δε ξερω τι ακομα διαφορα υπαρχει που να δικαιολογει τα 20 ευρω παραπανω α δεν ξερω τι παιζει με την rs-232 και αν υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα και αξιζει τα παραπανω χρηματα. ο ενυσχιτης για αρχη θα οδηγησει τα mission v63 μονο και σιγα σιγα θα σκεφτω τι θα παιξει με τα υπολοιπα καναλια.αυτο που με ενδιφερει περισοτερο ειναι αν θα ειναι επαρκης σε ενα δωματιο των 20-30 τετραγωνικων περισοτερο σε ταινιες να μην ειναι αναγκαιο δηλαδη να τσιτωθει η ενταση του.ευχαριστω εκ των προτερω για καθε συμβουλη που θα φανει χρισημη στην τελικη επιλογη.διορθωση 200 ευρω παραπανω

Last edited:
Παιδιά, μόλις αγόρασα κ γω τον 771. Δεν έχω προλάβει ακόμα να τον δοκιμάσω για να πω εντυπώσεις.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με την εγγύηση που περιλαμβάνεται από τον Νάκα. Αναφέρει ότι πρέπει να αποσταλεί εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς στη διεύθυνση της αντιπροσωπείας, διαφορετικά θεωρείται άκυρη!!! Δεν απαιτείται πλέον μόνο η απόδειξη αγοράς για την ισχύ της εγγύησης? Εσείς τι κάνατε? Συμπληρώσατε κ στείλατε κανονικά το έντυπο εγγύησης?

Απάντηση: Re: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Να το στείλεις. Δεν είναι δα και ιδιαίτερος κόπος......

Καλορίζικος!

Το έστειλα καλού κακού, αχρείαστο να είναι...

Ευχαριστώ!

Να ρωτήσω τώρα κάτι που αφορά τον ενισχυτή... γιατί ακόμα δεν τον χρησιμοποίησα! Τον άνοιξα χθες για πρώτη φορά προκειμένου να αλλάξω την ρύθμιση για την αντίσταση των ηχείων από 8Ω σε 6Ω πριν τα συνδέσω, όπως έλεγε και το εγχειρίδιο χρήσης. Αφού τον έβγαλα από την πρίζα (τον ενισχυτή), συνέδεσα τα καλώδια και τα ηχεία. Πριν τον βάλω πάλι στη πρίζα έπιασα τις μπόρνες των ηχείων και με τίναζε ρεύμα (καθώς πατούσα ξυπόλητος στο πάτωμα κ έκανα γείωση) σχεδόν σαν να έβαζα το χέρι μου στη πρίζα! Εντάξει όχι τόσο έντονο, αλλά πάντως αρκετό ώστε να σε κάνει να παίρνεις το χέρι σου από πάνω τους. Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό, πάντως καλού κακού απέφυγα να δοκιμάσω να βάλω τον ενισχυτή στο ρεύμα και να τον ανοίξω, γιατί φοβήθηκα για πιθανές ανεπιθύμητες συνέπειες...

Μπορεί κάποιος να μου πει αν αυτό είναι φυσιολογικό? Δηλ να μην ανησυχώ και να βάλω κανονικά σε λειτουργία τον ενισχυτή ή μήπως τελικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτόν και πρέπει να συνεννοηθώ με το σέρβις?

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδια γιατι δε το γνωρίζω. Έχοντας αγοράσει 3d τηλέοραση και 3d player, ήρθε η ώρα να αναβαθμισω και τον ραδιοενισχυτή μου. Η Yamaha για εμένα ειναι μονόδρομος. Βλέποντας ομως τα μοντέλα και αυτό το 3d ready ήθελα να ρωτήσω το εξής: η εταιρεια γράφει οτι ειναι δυνατή η αναπαραγωγή μέσω αναβάθμισης. Η αναβάθμιση αυτή πως γίνεται; Στην κάνει η αντιπροσωπεία; Γιατί δεν έρχεται έξ αρχής με αυτή την ανάβαθμιση; Υπάρχουν και ραδιοενισχυτές οι οποίοι δεν είναι 3d ready?

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδια γιατι δε το γνωρίζω. Έχοντας αγοράσει 3d τηλέοραση και 3d player, ήρθε η ώρα να αναβαθμισω και τον ραδιοενισχυτή μου. Η Yamaha για εμένα ειναι μονόδρομος. Βλέποντας ομως τα μοντέλα και αυτό το 3d ready ήθελα να ρωτήσω το εξής: η εταιρεια γράφει οτι ειναι δυνατή η αναπαραγωγή μέσω αναβάθμισης. Η αναβάθμιση αυτή πως γίνεται; Στην κάνει η αντιπροσωπεία; Γιατί δεν έρχεται έξ αρχής με αυτή την ανάβαθμιση; Υπάρχουν και ραδιοενισχυτές οι οποίοι δεν είναι 3d ready?
Για το 3d ready δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί επειδή δεν έχω 3d τηλεόραση. Δεν πιστεύω πάντως ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητα τρισδιάστατης αναπαραγωγής , αφού αυτό είναι δεδομένο από τα χαρακτηριστικά της συσκευής.
Τώρα, για την αναβάθμιση, όπως έχει προαναφερθεί, από τα παιδιά που το έχουν ψάξει, (διάβασε τα προηγούμενα ποστ) έτσι συνέβη και σε μένα, δηλαδή, συνέδεσα τον ενισχυτή με το router και βρήκε μόνος του ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση. Μάλιστα, νομίζω ότι έκανε και πιο λίγο χρόνο απ' αυτόν που αναφέρει για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Όλες οι σοβαρές εταιρίες, βελτιώνουν τα προϊόντα τους, γι αυτό και έχει νόημα η αναβάθμιση.

Ψάχνοντας κάτι, έπεσα πάνω στην πίσω όψη της Ιαπωνικής έκδοσης του RX-V771 και παρατηρώντας την διαφορά η οποία ενδεχομένως να είναι ασήμαντη για τους περισσότερους διερωτώμαι το εξής: Μόνο οι Ιάπωνες έχουν την ευχέρεια της επιλογής καλωδίου και ελέγχου της σωστής φάσης της τροφοδοσίας. Εμείς στην Ευρώπη πρέπει δηλαδή να πάμε στον A810 για να έχουμε τόσο απλά και βασικά πραγματάκια;

6497-albums682-picture20441.jpg

Ψάχνοντας κάτι, έπεσα πάνω στην πίσω όψη της Ιαπωνικής έκδοσης του RX-V771 και παρατηρώντας την διαφορά η οποία ενδεχομένως να είναι ασήμαντη για τους περισσότερους διερωτώμαι το εξής: Μόνο οι Ιάπωνες έχουν την ευχέρεια της επιλογής καλωδίου και ελέγχου της σωστής φάσης της τροφοδοσίας. Εμείς στην Ευρώπη πρέπει δηλαδή να πάμε στον A810 για να έχουμε τόσο απλά και βασικά πραγματάκια;

Και να τα πληρώσουμε αρκετά περισσότερο, νομίζω. Ιδίως γι αυτή την κατηγορία ενισχυτή.

Παιδια νεος εδω!Τελικα ειναι 3D ο ενισχυτης με HDMI 1.4(αν τα λεω καλα),να συνδεσεις το bluray 3D σου και να δεις 3D??

Παιδια νεος εδω!Τελικα ειναι 3D ο ενισχυτης με HDMI 1.4(αν τα λεω καλα),να συνδεσεις το bluray 3D σου και να δεις 3D??

Να το συνδέσεις και να τον απολαύσεις. Με γεια ! ! !

Πήρα τα roister ht 4000 και εκεί που με τον SONY STR-DE597 με ένταση από 0 έως 70 με τα SONY SA-VE 335 δεν ξεπερνούσα το 45 καθώς έπαιζαν αρκετά δυνατά , τώρα σε αυτή την ρύθμιση τα roister παίζουν αρκετά χαμηλότερα .
Επειδή δεν μου πολυαρέσει το να παίζει πολύ πάνω από την μέση της έντασής του ένας ενισχυτής σκέφτομαι να τον αλλάξω .

Παρακολουθώντας το θέμα λοιπόν και αφού με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος , πιστεύετε θα τα σηκώσει βάσει χαρακτηριστικών πιο άνετα από τον sony ?

ps : Φίλε samniotis βλέπω έχεις στην υπογραφή σου τα συγκεκριμένα ηχεία , θα με ενδιέφερε κάποιο σχόλιό σου .

Last edited:
Φίλε μου όντως δεν το είχα δεί το πόστ...
Εγώ τα roister τα δουλεύω με τον 671 σαν surround, μιάς και έχω άλλα για μπροστινά - πάντως σαν surround + sub μιά χαρά μου παίζουνε - για καθημερινή χρήση χωρίς πολύ ντάμπα ντούμπα στο -40 και για ταινίες με πολλά εφέ το πάω μέχρι -18, άντε -16

για καθημερινή χρήση χωρίς πολύ ντάμπα ντούμπα στο -40 και για ταινίες με πολλά εφέ το πάω μέχρι -18, άντε -16

Δεν μου το εξηγείς κάπως αυτό διότι και ο στερεοφωνικός kenwood και ο sony που έχω δεν έχουν - στην ένταση . Ξεκινάνε από το 1 και όσο ανεβάζω ανεβαίνει και η ένταση , ταινίες βλέπω στο 40 έως 45 .

Ο 771, είναι ένα τίμιο μηχάνημα για τα χρήματα που ζητάει. Σε εμένα, αντικατέστησε έναν αρκετά πιο δυνατό μοντέλο τον RX-V1500 της ίδιας εταιρίας, αλλά και πάλι οι δυνατότητες οδήγησης των ηχείων μου, λαμβάνοντας υπ όψιν βέβαια ότι τα Klipsh που έχω είναι αρκετά εύκολα ηχεία, είναι πέρα για πέρα αρκετές. Μιλάμε για ένα χώρο περίπου 30τ.μ. όπου η στάθμη έντασης είτε μουσική είτε ταινίες, σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει τα - 15db και μάλιστα βράδυ. Η διαβάθμιση είναι από -80db (mute) έως +16,5db.
Παρ' όλα αυτά, μην παίρνεις υπ όψιν τις ενδείξεις των volume σαν μέτρο σύγκρισης, γιατί κάθε εταιρία, έχει τον δικό της τρόπο να βαθμολογεί την ένταση.
Απ' ότι βλέπω και τα roister ht 4000 είναι αρκετά ευαίσθητα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Μια ερώτηση ακόμη βρε παιδιά , αυτή την στιγμή το wdtv live βλέπει τον acer 7530 και κλειδώνει σε λάθος ανάλυση , λόγω ίσως ασυμβατότητας firmware του acer με του wdtv , οπότε αφού ανοίξω και τα δύο αλλάζω χειροκίνητα την ανάλυση στο wdtv κάθε φορά .

Στην περίπτωση που μεσολαβήσει ο yamaha φαντάζομαι θα κλειδώσει το wdtv στα 1080 . Μετά αν ο acer και ο 771 δεν συνεργαστούν όπως συμβαίνει και τώρα , μπορώ να ρυθμίσω στον 771 χειροκίνητα την ανάλυση ?

Επίσης είμαι στο τσακ να τον παραγγείλω αλλά το μόνο κατάστημα στο σκρουτζ που τον έχει σε απόθεμα , έχει σχολιαστεί πως μπορεί να πακετάρει demo μηχάνημα και να το δώσει σαν καινούριο . Τον έχει δει κανενός το μάτι σε αξιόπιστο γνωστό του κατάστημα ώστε να μπορέσω να τον παραγγείλω ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Yamaha RX-V771 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

το ΥΡΑΟ και σε μένα μου είχε ρυθμίσει πολύ χαμηλά το sub, και είχε δηλώσει όλα τα άλλα σαν large... οπότε πείραξα και εγώ τις ρυθμίσεις μετά. Το ράδιο ούτε κρύο ούτε ζέστη. Σε 771 αυτά...

περίεργες ερωτήσεις έχω...

το 5.1 είναι στημένο έτσι ώστε να βλέπω στον προβολέα... ομως μπήκε τηλεόραση ακριβώς απέναντι από εκεί που προβάλει το προβόλι, ουσιαστικά πίσω από την πλάτη μου. Μπορεί με κάποιον τρόπο να χρησιμοποιήσω έστω μόνο τα 2 back ηχεία (και το sub στην καλύτερη) σαν σύστημα 2.1 όταν βλέπω στην τηλεόραση? Φυσικά μέσω κάποιας ρύθμισης του ενισχυτή (αν δεν έγινε κατανοητό, να το εξηγήσω καλύτερα...)

για πείτε και πως μπορώ να βλέπω εικόνα π.χ. από τον υπολογιστή, αλλά ήχο να ακούω από το ράδιο του... αν γίνεται φυσικά

Απ' ό,τι βλέπω έχει zone2. Κατά πάσα πιθανότητα αντί να συνδέσεις στις μπόρνες surround back το 6ο και το 7ο ηχείο, μπορείς να το συνδέσεις στις δίπλα που λένε zone2 και να έχεις ήχο 2.0 ανεξάρτητο από το 5.1

Μόνο τσέκαρε το manual γιατί συνήθως το zone2 ισχύει για πηγές αναλογικά συνδεμένες επάνω στους AVR. Αυτό σημαίνει πως το PC σου πρέπει να συνδεθεί αναλογικά επάνω στον Yamaha αν θες να δουλέψεις τη δεύτερη ζώνη.

τα δύο back (του 5.1) θέλω να χρησιμοποιήσω, δεν έχω άλλα ηχεία... Ουτε μπορώ να αλλάζω τις συνδέσεις (δεν έχω ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος του ενισχυτή). Γι'αυτό και λέω ότι είναι κάπως περίεργο αυτό που θέλω, καθότι επιλεκτικά (αν γινόταν φυσικά), με την ΤιΒί να έχω ουσιαστικά διαφορετικό σετάπ ήχου...

Last edited: