Yamaha RX-V779 vs Denon AVR-X2200

cantona

AVClub Enthusiast
8 September 2008
828
Λούτσα
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Μεθαύριο πιθανότατα θα δώσω τον pioneer lx-53 και είμαι ανάμεσα στους a/v του τίτλου.Με ενδιαφέρει το 4K και ιδιαίτερα το hdmi pass through των πηγών στην αναμονή του ενισχυτή.
Αμφιταλαντεύομαι,ο denon αν και υποστηρίζει τα νέα φορμά ήχου(για μελλοντική ίσως χρήση) διαβάζω πως ζεσταίνεται αρκετά,είχε κάποιο θέμα με hdmi handshake και δεν έχει pre outs,επίσης για τον yamaha δεν έχω πετύχει κάπου κάτι αρνητικό(ίσως γιατί είναι νεότερος; )
Από την άλλη το σύστημα ισοστάθμισης της audyssey το γνωρίζω και είχα μείνει ευχαριστημένος από τον onkyo 807 που είχα παλιότερα,για το ypao δεν έχω άποψη.Εξίσου ευχαριστημένος με την ισοστάθμιση τουλάχιστον στον χώρο μου,έχω μείνει και με τον pioneer και ίσως να έβαζα στο "παιχνίδι" γιαυτό αν και παλαιότερος,τον SC-1224 ο οποίος βέβαια ξεπερνάει το μπάτζετ των άλλων δυο. :chinscratch:

Re: Yamaha rx-v779 vs Denon avr-x2200

Αν θες Atmos ο yamaha RX-V779 δεν σου κανει και πρεπει αναγκαστικα να πας για τον RX-A850 κατα τα αλλα με το 4Κ δεν θα χεις καποιο θεμα. O Denon κανει ολα αυτα που θες (οσο για την ζεστη πραγματικα δεν νομιζω οτι θα χεις καποιο θεμα). Το Audyssey θεωρειται απο πολυ κοσμο καλυτερο απο το YPAO (το αντιστοιχο λογισμικο τις yamaha) παρολα αυτα και το YPAO κανει μια χαρα την δουλεια του.

Απάντηση: Yamaha rx-v779 vs Denon avr-x2200

To atmos δεν είναι πρώτο στις επιλογές,το να υπάρχει βέβαια δεν θα με πείραζε.Οπότε να δώσω 200+ διαφορά για τον 850 ουσιαστικά μόνο για τον atmos δεν μου κάθεται καλά,αφού ούτε dts-x θα πάρει.Ο ιδανικός θα ήτα ν ο RX-V1050 αλλά εκεί δεν μπορώ να φτάσω,έτσι αν είναι να ανέβω λίγο οικονομικά,θα ανέβαινα αν άξιζε για τον pioneer sc-1224.

Αν θες υποχρεωτικά τις εξόδους προενίσχυσης και το Audyssey ίσως θα πρεπε να κοιτάξεις τον http://www.skroutz.gr/s/7236006/Denon-AVR-X3200W.html αν βέβαια μπορείς να φτάσεις σ αυτό το μπάτζετ. Απ την άλλη αν μπορείς δώσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το χώρο σου, τα ηχεία σου, τις πηγές σου ώστε να μπορέσει ο κόσμος να βοηθήσει πιο στοχευμένα.

Τις εξόδους προενίσχυσης δεν πιστεύω πως θα τις χρησιμοποιήσω,τουλάχιστον με τους προηγούμενες ενισχυτές δεν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη(ίσως επειδή είχαν περισσότερα ρεύματα?),τώρα στα χαμηλότερα μοντέλα που κοιτάω δεν ξέρω πόσο θα μπορούσε να με "πειράξει".Ο χώρος θέασης είναι 25 τετραγωνικά,από ηχεία έχω klipsch rf-62,rc-62,rs-52 και από πηγές, oppo 93,p/h A-300 και νόβα/οτε.
Τον denon 3200 την έχω δει αλλά πιστεύω πως είναι μεγάλη οικονομική διαφορά από τον 2200 μόνο για την προενίσχυση κα λίγα βατ παρά πάνω,να ήταν ο 4200 που εκεί έχει και audyssey xt32 να το έβλεπα.Όμως κι εδώ είναι παρόμοια τα πράγματα με τον yamaha A1050,out of budget.

Με τα ηχεία που έχεις και το συγκεκριμένο χώρο δεν χρειάζεσαι καθόλου τις εξόδους προενίσχυσης απ τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν τελικοί, προσωπική μου άποψη καλύτερα θα ταίριαζε ο Denon ηχητικά, Yamaha με Klipsch θα σου δώσει μάλλον τσιριχτό αποτέλεσμα, ο 2200 μου φαντάζει ως η καλύτερη επιλογή.

Last edited:

Δες και marantz ακόμα καλυτερα. Είναι ομόσταυλός με denon, αντίστοιχη ηχητική ταυτότητα αλλα πιο κιριλε σε εμφάνιση και καλυτερο ηχο. (Σε αντίστοιχης κατηγοριας προϊόντα εννοείται)

Τον Marantz κι εγώ σκεφτόμουνα να τον προτείνω αλλά ο αντίστοιχος με Denon θα έχει διαφορά 200-300 ευρώ επιπλέον, καλύτερα υλικά και στήσιμο σίγουρα θα έχουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα αλλά κοστίζει.

Απο την αλλη ο φίλος δίνει πιονερο σειρα lx. Πρεπει να το σκεφτεί σοβαρά μηπως καταληξει με downgrade στον ήχο

Απάντηση: Re: Yamaha rx-v779 vs Denon avr-x2200

Απο την αλλη ο φίλος δίνει πιονερο σειρα lx. Πρεπει να το σκεφτεί σοβαρά μηπως καταληξει με downgrade στον ήχο

Αυτό είναι που με τρώει ποιο πολύ από όλα!

Για Marantz ο αντίστοιχος που λέτε πρέπει να είναι ο SR-5010?

Τώρα που είδα τα specs είναι αστακός. Hdmi2, hdcp2.2, atmos spotify, preamp 7.2 διενισχυση front, πολυκάναλη αναλογική είσοδος τα παντα όλα και 2x100 με δυο κανάλια και παραμόρφωση 0.08 thd στα 8ω, airplay dlna1.5 bluetooth.
Πιο φορτωμένος απο το denon νομιζω είναι. Αλλα είναι και υπερπλήρης. Βέβαια για xt32 θέλεις τον 6010...

Ναι όντως δείχνει να τα έχει όλα...η πρόσοψη του είναι λίγο ιδιαίτερη.Εντάξει τελικά το xt32 ξεφεύγει σε τιμή σε όλες τις μάρκες οπότε το ξεχνάμε.
Το HDMI standby pass-through του που είναι βασικό θέλει να δω πως λειτουργεί,κατεβάζω μάνιουαλ για μελέτη.

O sr7007 μου πάντως έχει δυο επιλογές. Η μια είναι να δουλεύει παντα με μια συγκεκριμένη είσοδο και η αλλη είναι να δουλεύει με την τελευταια είσοδο που είχε την προηγούμενη φορά που ηταν αναμμένος. Έχω το server pc παντα σε passthrough καθώς αυτό είναι που χρησιμοποιεί και η σύζυγος. Ο ήχος παιζει κανονικά και απο τα ηχεία της τηλεορασης όταν κανει pass το σήμα.

@ panoramix με ποιες άλλες πηγές έχεις δουλέψει το pass through, έχεις οτε ή νοβα;
Ενώ άρχισα να ψήνομαι για τον 5010 ή σκεπτόμενος και την υπέρβαση για τον 6010,διάβασα πως για να έχεις on screen menu-info πρέπει να έχεις ενεργοποίηση το video processing. Αυτό πάλι τι κουλό είναι; Δεν φτάνει που έχει το φινιστρινι για οθόνη να μην βλέπεις και πληροφορίες στην οθόνη; ....

Από ότι βλέπω στo manual του denon που μοιράζεται πολλά κοινά με τον marantz,αλλά και στου yamaha,το on screen display υποστηρίζετε χωρίς να επεμβαίνει ο scaler του ενισχυτή.

Είπα να κάνω την υπέρβαση και να πάω στον yamaha rx-a1050 και δεν υπάρχει κομμάτι ούτε για δείγμα μέχρι τις 14/1 που θα παραλάβει ο αντιπρόσωπος.

Περιμένοντας να έρθει ο 1050 μελετάω λίγο το μάνιουαλ και διαβάζω για το presence και το atmos,θα ήθελα να τα δοκιμάσω.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα με τον lx για front height αυτά https://www.google.gr/search?q=sony...UIBigB#newwindow=1&tbm=isch&q=sony+ss-+ts+300 αλλά επειδή είναι στα 3 ohm σκεφτόμουν να μην τα βάλω αφού θα πρέπει να "δηλώσω" στα 6ωμ και κάτω όλα τα ηχεία αναγκαστικά,ενώ είναι στα 8.
Έχετε υπόψιν σας αντίστοιχα ηχεία σε μέγεθος(επειδή θα πάνε ψηλά) αλλά στα 8ωμ?