Yamaha rxv 663 προβλήματα

mourgos

New member
2 July 2008
47
καλησπέρα,
παρέλαβα λοιπόν και εγω τον 663 από Technikdirect σε αντικατάσταση του rxv-620 o οποίος μας άφησε χρόνους μετά απο σχεδόν 7 χρόνια καθημερινής λειτουργίας.:bigcry:
Αφού τελείωσα με τις συνδέσεις πατάω όλος χαρά το κουμπί ,αλλά ήχος μηδέν!
Ο ενισχυτής με τις ενδείξεις του αναμένες αλλά από τα ηχεία τίποτα!
Μετά απο ώρες ψαξίματος/διαβάσματος manual/αποσυνδέσεων/επανασυνδέσεων και αφού έφτασα στο παραπέντε να τον πετάξω από το παράθυρο, τον έβαλα να κάνει αυτόματο setup και έδωσε σήμα στα ηχεία.
Όμως ακόμα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα:
Δέν αναγνωρίζει το σήμα στις οπτικές εισόδους του απο τον Dreambox 7000. Έχω τσεκάρει τα πάντα στις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης εισόδου (Αuto,assign) κ.λ.π. αλλά αρνείται να δει AC3 είσοδο απο την οπτική.:rifle:
Επίσης το καλώδιο είναι ΟΚ και ο 7000 έδινε κανονικότατα στον απελθόντα 640.
Σημειωτέον ότι μετά από ψάξιμο στο νετ είδα πάρα πολλά τέτοια προβλήματα με καινούριους ραδιοενισχυτές όλων των εταιρειών αλλά χωρίς κάποια λύση.
Σκέφτεται κάποιος κάτι περισσότερο πρίν τον πακετάρω?

Re: Απάντηση: Yamaha rxv 663 προβλήματα

Ερώτηση, υποστηρίζει ο ενισχυτής, AC3 σήματα από την οπτική ή μήπως
μόνο από την ομοαξονική?

Υποστηρίζει...

Δέν έχω άλλη συσκευή με οπτική έξοδο.
Θα προσπαθήσω να βρώ για δοκιμή αλλά ξαφνικά να τα έπαιξε και ο Dreambox είναι λίγο δύσκολο.
Παρεπιπτόντως το καλώδιο στέλνει φώς μέχρι τον 663.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.

Πάντως εγώ παίρνω κανονικά ήχο από την οπτική έξοδο της τηλεόρασης.

Έχεις επιλέξει τη σωστή πηγή στον ενισχυτή ;

Ναί, δυστυχώς καμία οπτική είσοδος δεν δουλεύει.

Παρατηρώ ότι απο τις χαραμάδες στην περιοχή των εισόδων ξεφεύγει αρκετό διάχυτο φώς ενώ στον προηγούμενο ενισχυτή δέν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Μου φαίνετε οτι έχω προβληματικό κομμάτι.

Μιάς και το συζητάμε για να έχω κανονική στάθμη ακρόασης (όχι δυνατά) η ένδειξη στάθμης είναι στό -15 db με ηχεία mirage omnisat nano.

Σε εσένα πόσο περίπου είναι?

Πάντως εγώ παίρνω κανονικά ήχο από την οπτική έξοδο της τηλεόρασης.

Από την τηλεόραση στέλνεις AC3 (Dolby Digital) ?
Είσαι σίγουρος ότι σου ανάβει τα 5.1 κανάλια και όχι μόνο 2 (L,R)?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Last edited:
Tελικά ,εφταιγαν τα καλώδια:argh:

Είχα δοκιμάσει δύο που είχα και δούλευαν προηγουμένως.
Πρίν τον πακετάρω δοκίμασα και ένα τρίτο καινούριο φτηνιάρικο και δούλεψε....

Είχα ειδοποιήσει και το Techikdirect οτι θα τον επιστρέψω.
Οφείλω να δηλώσω οτι οι τύποι ήταν άψογοι , μου έδωσαν ακριβείς οδηγίες για την επιστροφή καθώς και το πώς θα μου επιστρέψουν τα έξοδα της μεταφοράς,έκαναν απευθείας κράτηση γιά ένα καινούριο κομμάτι κ.λ.π.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Ωραίος. Καλό μαγαζί δηλαδη το td? προχωράω και εγώ για 663! Για πες μας εντυπώσεις

Re: Yamaha rxv 663 προβλήματα (solved)

Γιά τον 663 ή το Τd?

Γιά τον 663 μετά την δύσκολη αρχή που περιέγραψα πρίν όλα καλά.
Επειδή είχα τον αντιστοιχο παλαιότερο Yamaha περίμενα πως θα ήταν και δέν έπεσα έξω, δηλαδή:

+ πολύ καλή αποκωδικοποίηση όλων των format,
εντυπωσιακή surround εικόνα σε ταινίες,
αρκετή δύναμη και σταθερή απόδοση χωρίς να επιρεάζεται απο θερμοκρασία.

- άναρχα δομημένο menu, για να βρείς τις ρυθμίσεις που θέλεις πρέπει να έχεις το manual δίπλα, εγώ ακόμα εκνευρίζομαι και έχω Yamaha τα τελευταία 8 χρόνια.

Για το Τd χωρίς πολλά λόγια απλά άψογοι.:a0210:

Last edited:
Ενα παραπανω HDMI in να'χε ο ατοιμος... :violent-smiley-011:

ναι...ήμουν σε δίλημμα μεταξύ 661 (οπου έχει πέσει στα 390 ) και 663 μιας και δεν με ενδιαφέρουν τα hd formats, αλλά με την τιμή του 663 τώρα δεν είμαι πλέον! :D

Ρε παιδες, εαν η τιμη που εχει ηδη δω8ει απο ελληνικο καταστημα ισχυει, 440-460 δλδ, πιο το οφελος της παραγγελιας απο το TD? Με ενα refresh χ8ες το βραδυ ειδα οτι εριξαν τη τιμη και ημουν ετοιμος και εγω να πατησω confirm για την αγορα, αλλα ειπα να δωσω παρατα μιας μερας για να μιλησω με το ελληνικο καταστημα.(περι δια8εσιμοτητας)