Yamaha - Teufel η όχι;

Τώρα τι να σου πω... Εδώ στα Βαλκάνια δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες για ακροάσεις. Και κινείσαι και σε οικονομικά σε κατηγορία που δεν πολυκατέχω. Σίγουρα πάντως χρειάζεσαι κάτι ευαίσθητο και εύκολο για να ανταπεξέλθει σωστά ένας ενισχυτής που να χωράει στο συνολικό budget σου. Δες και το λινκ που έχει παρατεθεί παραπάνω από άλλο συμφορουμίτη με αντίστοιχες με τις δικές σου ευαισθησίες.

με κολωνες υπαρχει περιπτωση να μη χρειαστω σαμπ η χρειαζεται σιγουρα για τις ταινιες?επισης ειναι πιο σωστο να ακουω μουσικη χωρις σαμπ η δε εχει σημασια?

σε μουσική, οι κολώνες βγάζουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ότι ο συνδυασμός sub και ηχείων βάσης. Τουλάχιστον στο budget που κινείσαι. Ο λόγος είναι η ομοιογένεια από τα χαμηλά προς τα ψηλά. Ένα τυπικό ηχείο βάσης άντε να μπορεί να κατέβει σοβαρά μέχρι τα 100 hz και αυτό όταν είναι τοποθετημένο σε βάση αναβάζοντας το κόστος. Οι χαμηλές συχνότητες μέχρι τα 60 (με το ζόρι) είναι παντοκατευθυντικές. Δεν ακούς από που έρχονται. Όμως το κρίσιμο σκαλί από τα 60 μέχρι τα 100 το ακούς μονοφωνικά από ένα sub τοποθετημένο συνήθως παράτερα αφού κάπου στο κέντρο μεταξύ των ηχείων θα υπάρχει μια τηλεόραση ή κάτι τέτοιο. Οπότε στερεοφωνία bye bye. Επίσης είναι δύσκολο το ταίριασμα των ηχείων βάσης με το sub σε χαρακτήρα αλλά και ταχύτητα. Αντίστοιχα, ένα δαπέδου θα κατεβαίνει χωρίς ιδιαίτερο υδρώτα στα 80hz με αξιοπρέπεια και στερεοφωνία. Δε θα έχεις το μπούγιο αλλά καλύτερη ποιότητα. Στο home cinema οι συχνότητες κάτω από 80 ή 60 (ανάλογα με το πόσο μπορεί να κατέβει σοβαρά το ηχείο δαπέδου και επιτρέπει και ο ενισχυτής από ρεύματα) θα σου λείψουν και θα λες τι καλά να είχα sub. Αλλά για το χώρο σου ούτως ή άλλως το ιδανικό θα ήταν να έχεις και κολώνες και sub.

παιδια ξερω οτι ρωταω λιγο οτι να ναι αλλα προσπαθω κ εγω με τις απαντησεις σας να καταλειξω καπου...το να παρω ενα σετ
http://www.teufel.de/heimkino/consono-35-5.1-set-p3087.html
κ αργοτερα να αλλαξω τα μπροστινα με δυο κολωνες (πχ heco victa 501, αληθεια ποια ειναι η αποψη σας για αυτα τα ηχεια?) πως το βλεπετε παιζει σαν ιδεα η ειναι λαθος?

Last edited:
καλό είναι πάντως η μπροστινή τριάδα να είναι της ίδιας μάρκας και ακόμα καλύτερα (βασικά το σωστό θα ήταν να είναι) της ίδιας σειράς. Ιδιαίτερα το πάντρεμα των heco με το συγκεκριμένο ηχείο (λόγω διαφοράς φιλοσοφίας - μεγέθους) δε θα το συνιστούσα. Κάνε μια στάση σε κάποιο μαγαζί (media markt Κωτσόβολο ή ότι σου είναι πιο εύκολο) για να ακούσεις πως παίζουν τα μικρά και πως τα μεγάλα ώστε να δεις τι αξίζει για σένα να κάνεις.Αν διατίθεσαι να κινηθείς σε budget το οποίο δε σηκώνει μεγάλα ηχεία δε χρειάζεται να το ζορίσεις. Αυτές οι αγορές πρέπει να δίνουν χαρά και όχι να δημιουργούν προβλήματα :D
Ούτως ή άλλως ότι και να πάρεις θα το ευχαριστηθείς. Και στην τελική ακόμα και τον πλέον ευκατάστατο και κολλημένο χαιφιντελά που έχει σκάσει πενήντα χιλιάρικα για το σύστημα του να τον ρωτήσεις θα σου πει πως υπάρχει κάπου κάτι που θέλει να αλλάξει.

Γενικα δεν εχω πολλα ακουσματα απο ηχεια που με εντυπωσιασαν παρα μονο απο κατι kef 15ετιας που επαιζαν με ενα kenwood επισης 15ετιας που ειχα ακουσει πριν χρονια βεβαια.ομως ξερω απο πριν οτι αν ακουσω ενα καλο ηχειο δαπεδου εστω κ καποιο οικονομικο θα κολλησω σε σχεση με καποιους δορυφορους...εχεις απολυτο δικιο σχετικα με την αγορα οτι πρεπει να δινει χαρα κ επειδη θελω να μου δωσει οσο το δυνατον μεγαλυτερη το σκαλιζω κ το ψαχνω:Banane0: αν η αγορα των ηχειων γινει τλκ απο ελλαδα κ μπουν δοσεις μπορω να ανεβω κ λιγο παραπανω 300~ενισχυτης κ 400~ηχεια
κ συνεχειζω με τις ερωτησεις μου...χαχα!δυο κολωνες κ δυο περιφερειακα μπορουν να σταθουν κ να παιξουν?

πρεπει κ αυτα να ειναι ιδιας μαρκας η δε εχει σημασια στα πισω ηχεια?τα πισω θα προτιμουσα να τα παρω μεταχειρισμενα γιαυτο ρωταω....επισης εχεις να μου προτεινεις καποια δαπεδου?

To ιδανικό είναι να έχεις όλη τη σειρά μιας εταιρίας. Το συνηθέστερο σκόντο γίνεται στα ηχεία surround. από προτάσεις θα σου πρότεινα να ακούσεις οτιδήποτε. Έχουν γίνει στο φόρουμ διάφορες σχετικές προτάσεις στον προυπολογισμό σου. Αν αναζητήσεις τα παλαιότερα ποστ στην κατηγορία θα βρεις αρκετές. Μην πολυντρέπεσαι να πας σε μαγαζί για ακρόαση. Δουλειά τους είναι.

οκ thanks θα ψαξω στο φορουμ...οχι βεβαια δε ντρεπομαι καθολου απλα ειμαι χαλκιδα,την αλλη εβδομαδα θα κατεβω σε κανα δυο μαγιαζια αθηνα να ακουσω μερικα ηχεια...απλα ηθελα να εχω μια ιδεα απο προτασεις πριν να μη παω τελειως στα τυφλα αλλα αφου υπαρχουν στο φορουμ οκ...

παιδια αναμεσα στους yamaha rxv-473,pioneer vsx-527 k onkyo TX-NR 414 (ο onkyo απο γερμανια ερχεται περιπου στα ιδια λεφτα) ξεχωριζει καποιος?

βρισκω στη γερμανια αρκετα φτηνα τα heco victa κ επειδη εχω κ φιλο να μου τα φερει το σκεφτομαι σοβαρα.ενδεικτικα βρισκω εκθεσιακα απαιχτα με 24 μηνες εγγυηση τα 301~120ευρω η τα 501~180,το 201~100,το 101~60 κ το 251~170 αξιζει πιστευετε το πακετο για τα λεφτα του? αρχικα σκεφτηκα να ξεκινησω με δυο μπροστινα κ το κεντρικο κ σιγα σιγα να το ολοκληρωσω...ποιο πιστευεται ειναι πιο σωστο για το χωρο μου το 301 η το 501?εχουν μεγαλη διαφορα στο ευρος συχνοτητων?

παιδια κατεληξα σε rx-473 και σε heco victa 301+101....για σαμπ δυστηχως πρπει να κανω λιγη υπομονη...βρισκω επισης για πισω τα heco victa 200 αρκετα φτηνα πιστευετε ειναι οκ η να παω στα 201?αναγκαστικα ομως τα πισω θα πρεπει να μπουν με βασεις ψηλα σχεδον στο ταβανι αυτο θα επηρεασει πολυ την συνολικη αποδοση?