Yamaha V461 και HD

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Παιδιά ο συγκεκριμένος ενισχυτής υποστηρίζει τα καινούρια format ήχου True HD και DTS HD??

Θέλω να βλέπω Blu ray απ το PS3. Αν δεν υποστηρίζει τα συγκεκριμένα format τι σημαίνει? Δεν θα παίρνω πολυκάναλο ήχο απ το bluray disc?

Αν τα υποστηρίζει, η συνδεσμολογία είναι καλύτερα να γίνει με οπτική ή με hdmi?

anyone....???

Γενικά τι διαφορά έχει το DTS με το DTS HD???

Δεν θα μπορώ να απολαμβάνω κσλό ήχο με τα blu-ray αν δεν υποστηρίζει τα HD format ήχου ο ενισχυτής??

Δεν υποστηριζει.Θα βγαλει ομως "απλο" πολυκαναλο DD,DTS...
Πρεπει να πας σε κατηγορια ενισχυτων 800-900ε και ανω.

ΜΕΣΩ HDMI ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ LPCM ΗΧΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ (TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLUE RAY, ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ, ΕΧΟΥΝ).

Το PS3 έχει 2 hdmi outputs?
1 θα στείλω στον ενισχυτή και ένα στη ΤV?

Ή έχει μόνο ένα, το οποίο θα το στείλω στον ενισχυτή και μετά απ'τον ενισχυτή θα βγάλω hdmi για την TV?

Γενικά μ αυτή τη μέθοδο θα πάρω καλύτερο ήχο (και άλλο φορμάτ) απ'ότι με οπτική?

Και εγώ φίλε μου παρόμοιο συστηματάκι έχω "στήσει" (PS3, RXV461, Crystal Audio Plasma 5.1, Samsung 40'' FullHD) και μάλιστα πρόσφατα και για να πώ την αλήθεια είχα και παρόμοιες απορίες.

Θα σου πώ ότι έχω μάθει έως τώρα και οι πιο έμπειροι με διορθώνουν ή "εμπλουτίζουν" τα σχόλια μου με τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Το HDMI "μεταφέρει" ´τόσο ήχο όσο και εικόνα κατα συνέπεια συνδέεις με ένα καλώδιο το PS3 με τον ενισχυτή και με ακόμα ένα τον ενισχυτή με την τηλεόραση (ο ενισχυτής θα "στείλει" το οπτικό σήμα στην TV και το ακουστικό στα ηχεία).

Απο ότι έχω διαβάσει εδώ με το HDMI μπορείς να έχεις ακόμα καλύτερο ήχο απο ότι με τις έως τώρα ψηφιακές συνδέσεις. Παρ'όλ'αυτά εγώ έχω συνδέσει με την οπτική το PS3 με τον ενισχυτή γιατί προς το παρόν τις ταινιούλες μου τις βλέπω απο κλασικά DVD και ακούω σε κλασικό DTS που (μην τρελαθούμε κιόλας) είναι εξαιρετικό.

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα πως θα "ακούγεται" ένα BlueRay εάν στείλω και τον ήχο με το HDMI.
Τι λέτε οι έμπειροι? Θα έχει αισθητή διαφορά?

To ps3 έχει μόνο 1 HDMI,
για τον ήχο υπάρχει και οπτική έξοδος.

Last edited:
παιδια εχω και γω ps3 και rxv461, μπορω να παρω ηχο απο το hdmi χωρις να εχω οπτικη ινα? δηλ. αν συνδεσω το ps3με τον ενισχητη και απο αυτον παω στην τβ θα ακουσω ηχο απο τον ενισχητη?και αν ναι τι ρυθμισης θα πρεπει να κανω, τοσο στο PS3 οσο και στον ενισχητη.

ακριβως τις ιδιες αποριες ειχα.απο οτι εμαθα ο ενισχυτης δεν αποκοδικοποιει μονος του τα νεα φορμα ηχου.πρεπει να σταλουν αποκοδικοποιημενα απο την πηγη(στο πσ3 αυτο γινετε με hdmi?ας πει καποιος που ξερει)τελικα κατεληξα στο οτι για να ακουσεις τα νεα φορμα αν δε γινετε αυτο που ειπα πρεπει να δωσεις 800ε τουλαχιστον για τον rx v1800.παντως το συγκεκριμενο θεμα ειναι πολυ σοβαρο και πολλοι μελλοντικοι αγοραστες εχουν αποριες συνδεσιμολογιας συμβατοτητας για τα νεα φορμα ηχου και πιστευω π[ως πρεπει να ανοιχτει thread σχετικο και να μας "φωτισουν" οσοι ξερουν-bye-
Παιδιά ο συγκεκριμένος ενισχυτής υποστηρίζει τα καινούρια format ήχου True HD και DTS HD??

Θέλω να βλέπω Blu ray απ το PS3. Αν δεν υποστηρίζει τα συγκεκριμένα format τι σημαίνει? Δεν θα παίρνω πολυκάναλο ήχο απ το bluray disc?

Αν τα υποστηρίζει, η συνδεσμολογία είναι καλύτερα να γίνει με οπτική ή με hdmi?

Παιδιά αν ρίξετε μια ματιά στα "κόκκινα" θέματα υπάρχουν αρκετά άρθρα για αυτό το ζήτημα.
Εν συντομία, το DTS True HD, και DDHD, ούτως ή αλλιώς δεν υποστηρίζονται ακόμα από το PS3 για να σταλούν σε αποκωδικοποίηση (bitstream) στον ενισχυτή. Μελλοντικά κανείς δεν γνωρίζει, όμως, ακόμα και σήμερα ελάχιστες ταινίες έχουν αυτή την ποιότητα ήχου. Τώρα, για να ακούσεις διαφορά στον ήχο σε σχέση με το απλό DTS, ναι, θα ακούσεις , εάν έχεις αντίστοιχα "ακριβό" σύστημα.
Όσο αφορά τη συνδεσμολογία, η ποιο λογική είναι για σήμερα οπτικο για ήχο και HDMI απευθείας για εικόνα, σε σχέση τουλάχιστον με τον ενισχυτή που σε ενδιαφέρει. Σε περίπτωση που βάλεις blueray με DTSHD, θα επιλέξεις από το PS3 manual setup του ήχου, και θα ενεργοποιήσεις τα PCM output. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχεις δυνατότητα παρεμβολής και εφέ στον ήχο, αλλά θα παίρνεις ακριβώς την ίδια ποιότητα με το TrueHD εάν βέβαια το βρείς πουθενά.

-bye-γεια σου φιλε emperor οπως βλεπεις το πσ3 που πηρα υποστηριζει true hd ηχο.γιατι λες οτι δεν υποστηριζει για να σταλει για αποκωδικοποιηση?
δηλ. πως το υποστηριζει?
για να ακουσω τα νεα φορμα ηχου ποιον (το πιο φτηνο ) ενισχυτη προτεινεις?
δηλ. αν ενας ενισχυτης υποστηριζει lpcm με οπτικη μπορω να ακουσω και dolby true hd με οπτικη?η μονο lpcm ασυμπιεστο?
οσο αφορα τις ταινιες το spiderman 3 blu ray λεει πισω dolby true hd.
thx

Attachments

• PS3 DDTHD.jpg
    PS3 DDTHD.jpg
    89.5 KB · Views: 11
Και εγω απο τα λιγα που ξερω ειναι τα εξης. Τα νεα φορμα σιγα-σιγα εχουν ξεκινησει σε ταινιες οπως το spiderman3 που αναφερε καποιος (το εχω και εγω). Απο εκει και περα το ps3 υποστηριζει τα νεα αυτα φορματ. Νομιζω οτι μονο σε δισκακια Blue ray υπαρχουν. Απο εκει και περα χρειαζεσαι ενισχυτη που να τα υποστηριζει (π.χ. οnkyo 805,875 αυτους κοιταζω μεχρι στιγμης) και να τον συνδεσεις με το ps3 με hdmi 1.3.Και απο τον ενισχυτη να συνδεσεις παλι hdmi στον προβολεα-tv. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.