Yamaha YST-1100 το έχει αγοράσει κανείς?

sotiriadisc

Senior Member
23 February 2007
414

Πείτε μου σας παρακαλώ επειδή μαλλον θα πάω να το αγοράσω , το έχει κανείς? Είναι καλή αγορά για κάποιον που δεν μπορεί να περάσει πίσω ηχεία?

Επίσης μπορεί αντί για αυτό κάποιος να προτείνει σύστημα 2+1 ηχεία που να έχει την αίσθηση 5+1?

Φίλε Browser ο συνολικός χώρος είναι 35τμ(σαλόνι + τραπεζαρία) αλλα ο χώρος της tv(σαλόνι) είναι 20τμ . Παράθυρο έχει μόνο στιν μία πλευρά(μπαλκονόπορτα).

Εσύ το έχεις αγοράσει το σύστημα αυτό?

Το αγορασα και το εγκατεστησα σε καποιον φιλο μου.

Εχεις κανα σκαριφημα/κατοψη του χωρου σου ?

Πρεπει να υπαρχουν καποιοι τοιχοι / επιφανειες για "ανακλασεις"

Καλο μεν αλλα,θελει SUBWOOFER.Εχω ακουσει το μικρο το 800 και χωρις sub ειναι εντελως στεγνο,με sub μεταμορφωνετε....παντως καλη επιλογη αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα πισω ηχειων...

έφτιαξα ένα σχέδιο του χώρου

τι λέτε έχει τοίχους αρκετούς?

Attachments

• home.JPG
    home.JPG
    20.7 KB · Views: 27
Αν θελεις κατεβασε το μανουαλ του και ριξτου μια ματια για να καταλαβεις αυτο που σου λεω.

Θα βοηθησει !

Με βάση το σχέδιο που βλέπουμε και με δεδομένη τη θέση του ηχείου κάτω από την τηλεόραση, νομίζω ότι ΔΕΝ θα κάνεις δουλειά με το Yamaha, λόγω έλλειψης πλαϊνών τοίχων για τις απαραίτητες ανακλάσεις (από τη μία η μπαλκονόπορτα σίγουρα με κάποια κουρτίνα μπροστά και από την άλλη ο τοίχος της τραπεζαρίας ΠΟΛΥ μακριά στα 6,5 μέτρα). Άσε που και ο χώρος είναι μάλλον αρκετά μεγάλος.
Συμπερασματικά: γύρνα σε κάποια συμβατική λύση και βρες τρόπο να περάσεις πίσω ηχεία (π.χ. μια εύκολη λύση: υπάρχουν επίπεδα αυτοκόλλητα καλώδια που θα περάσεις περιμετρικά στη γωνία των τοίχων με το ταβάνι και πρακτικά εξαφανίζονται) . Είναι αρκετά τα λεφτά για να τα πετάξεις σε μια λύση που δεν θα δουλέψει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Yamaha YST-1100 το έχει αγοράσει κανείς?

Με βάση το σχέδιο που βλέπουμε και με δεδομένη τη θέση του ηχείου κάτω από την τηλεόραση, νομίζω ότι ΔΕΝ θα κάνεις δουλειά με το Yamaha, λόγω έλλειψης πλαϊνών τοίχων για τις απαραίτητες ανακλάσεις
Είναι αρκετά τα λεφτά για να τα πετάξεις σε μια λύση που δεν θα δουλέψει.

Συμφωνώ με τον φίλο. Είναι καλή λύση κάτω από ειδικές συνθήκες ή όταν δεν σε ενδιαφέρει και πολύ το αποτέλεσμα ακουστικά.

Eγω προσφατα και για τους ιδιους λογους (γυναικα και χωρου) εβαλα τα bose acoystimass 10 .
Πολυ μικρα και καλα ηχεια για home cinema και αρεσουν στην γυναικα μου.
Υπαρχει και το συστημα 3.2.1 της bose με καλα αποτελεσματα.
http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entertainment/home-cinema/dvd-systems/321_GS/index.jsp

Θα μπορούσε να γίνει η δουλειά με συμβατικά μπροστινά ηχεία και ένα κεντρικό; Επειδή και το yamaha στις αντανακλάσεις βασίζεται (οκ, και στα πολλά μεγάφωνα)