Yamamoto YS-500

Κορνες πιστευω, μπορουμε να παρουμε και αλλες, και οχι τις δικες του που ειναι ακριβες.
Αρκει να ............
Specifications for the SS-500 horn include a cut-off frequency of 500Hz and directivity of 70° horizontal, 30° vertical. The throat is 1" or 2.54cm in diameter and compatible with a TAD 2001, JBL 2425 or Altec tweeter unit. The throat adaptors for the tweeters of choice are cast in bronze and finished black galvanized. This horn's outer dimensions are 316 x 200 x 260mm WxHxD.

Εγω ειμαι μεσα.

Οι τετράγωνες φτιάχνονται σχετικά εύκολα.

Ενα καλούπι μεταλλικό και κόντρα πλακέ 4άρι σε 3-4 στρώσεις.

το συγκεκριμένο 15άρι το έχει βάλει σε OB και ο Troels Gravesen

http://www.troelsgravesen.dk/OB9.htm

απόσπασμα :

"What the Deltalite does on this baffle is making the music not only emotional, but also physical. Upright bass players will love the sound from these panels. Two 15" drivers hardly move driven even to very loud levels, i.e. distortion is as low as can be."

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως δινει, κατω αποκριση στα 35Ηζ, απο ενα μεγαφωνο με FS 42 και σε ΟΒ?

Για δειτε το λιγο, και πειτε μου την γνωμη σας.

Εύκολο: ακόμα κι αν χρειάζεται να στήσεις αυτί σε κατά τα άλλα νεκρική σιγή, για να ακούσεις κατιτίς από τα 35 Ηζ, θεωρείς ότι η απόκριση φτάνει μέχρι εκεί.

"usable frequency responce" το λέγανε παλιά, και εννοούσαν 10-15 db κάτω.

Το συγκεκριμένο θα είναι φλατ το πολύ μέχρι τους 90-100. Με τέτοιες διαστάσεις μπάφλας και - για ΟΒ- χαμηλό Qes, δεν γίνεται αλλιώς.

Κόρνα θα μπορούσε κανείς να χρησημοποιήσει π.χ. την 600άρα tractrix του StereoLab. Με περίπου 200 ευρώ το ζεύγος μαζί με τα μεταφορικά, είναι μια φτηνή δοκιμή.

Το κουτί είναι προφανώς πανεύκολο.
Δύσκολο θα είναι να βρεθεί το κατάλληλο ξύλο, μιας κι ο Ιάπωνας σίγουρα θα χρησιμοποιεί vintage κομμάτια οξιάς, κομμένα από τους πάγκους της φιλαρμονικής του Λονδίνου, όπου βρίσκονταν 100 και πλέον χρόνια :chinese:

Δηλαδη να υποθεσω οτι ενα 8ιντσο π.χ. Φοστεξ θα κατεβαινει πιο χαμηλα?

Παντως δυσκολο να πιστεψω οτι μπορει να κατεβαινει φλατ, μονο μεχρι τους 90-100.
Και ο Νελσονας ενα Eminence Beta 15'' εχει στο δικο του ΟΒ, με σχετικα χαμηλο Qes.

Παντως δυσκολο να πιστεψω οτι μπορει να κατεβαινει φλατ, μονο μεχρι τους 90-100.
Και ο Νελσονας ενα Eminence Beta 15'' εχει στο δικο του ΟΒ, με σχετικα χαμηλο Qes.

Δεν είναι θέμα 8", Fostex ή όχι. Είναι κύρια θέμα διαστάσεων της μπάφλας αλλά και χαρακτηριστικών του μεγαφώνου.

Και άντε δεν είναι 90 και είναι 80 -που δεν, αλλά λέμε-. Η συνολική αίσθηση ενέργειας είναι θέμα του χώρου αλλά και της σχεδίασης. Παράδειγμα, ένα σωστά στημένο πχ 60ΗΖ μπορεί να δώσει την εντύπωση πιο σωστού χαμηλού απ ότι ένα κακό 40ΗΖ.

Το Φοστεξ ???? :grinning-smiley-043
Mην σου πω οτι και το μπιμπισι καταβαινει πιο χαμηλα :grinning-smiley-043

Οσο για τον Νελσον (Always respect απο μενα) δεν ειδα να πουλαει κανενα OB ηχειο. Πολυδρομα ηχεια πουλαει ο ανθρωπος. Τωρα, εαν εχει μερικες ντουζινες μεγαφωνα και κανει την πλακα του αυτο δε σημαινει κατι.

Το θεμα ειναι οτι ΚΑΙ οι ακουστικες εκτιμισεις αλλα ΚΑΙ η Θεωρια, (αν δεν διορθωσεις - διενισχυσεις και το κανεις παθητικα, οπως λεει ο γκουρου, με το ζορι στους 80 ακομα και το ΒΙΒ των 5 ιντσων του jimmaz θα εχει πιο πολυ μπασο:grinning-smiley-043) κλπ συγκλινουν στο ιδιο σημειο: OB και μπασο δεν συμβαδιζουν

Το Φοστεξ ???? :grinning-smiley-043
Mην σου πω οτι και το μπιμπισι καταβαινει πιο χαμηλα :grinning-smiley-043

Οσο για τον Νελσον (Always respect απο μενα) δεν ειδα να πουλαει κανενα OB ηχειο. Πολυδρομα ηχεια πουλαει ο ανθρωπος. Τωρα, εαν εχει μερικες ντουζινες μεγαφωνα και κανει την πλακα του αυτο δε σημαινει κατι.

Το θεμα ειναι οτι ΚΑΙ οι ακουστικες εκτιμισεις αλλα ΚΑΙ η Θεωρια, (αν δεν διορθωσεις - διενισχυσεις και το κανεις παθητικα, οπως λεει ο γκουρου, με το ζορι στους 80 ακομα και το ΒΙΒ των 5 ιντσων του jimmaz θα εχει πιο πολυ μπασο:grinning-smiley-043) κλπ συγκλινουν στο ιδιο σημειο: OB και μπασο δεν συμβαδιζουν

O Νelson πουλαει πολυδρομα, αλλα ακουει απο ΟΒ!

http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?t=148620&page=5

Μαλλον το αφηνουμε τοτε, και παμε γι´αλλα!!!

Attachments

• nelson's%20system.jpg
    nelson's%20system.jpg
    5.1 KB · Views: 38
θα στα πει ολα ο προεδρας, που το ειχε.

Και ποσο διαφορα να εχει του Χιραγκα, που ειναι και κλειστο απ´οτι ειδα, ή του Yamamoto, σε σχεσει με το Αλτεκ (BR) του μανωλη?

θα στα πει ολα ο προεδρας, που το ειχε.

Και ποσο διαφορα να εχει του Χιραγκα, που ειναι και κλειστο απ´οτι ειδα, ή του Yamamoto, σε σχεσει με το Αλτεκ (BR) του μανωλη?

Του Hiraga η καμπίνα, εαν θυμάμαι καλά, είναι MLTL ....

Ναι, ο Hiraga κάνειι κάποιο παιχνίδι με το reflex.

Το 604 είναι μεγάφωνο που διαμορφώνει χαρακτήρες : )

Παρόλ αυτά το έχω ξεπεράσει και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ξαναγυρίσω,
το κρατάω στην συλλογή μου και δεν νομίζω να το αποχωριστώ ποτέ.

2way project έχει ξεκινήσει και ο Ciuffoli με πρωταρικούς στόχους την υψηλή ευαισθησία, καλό χαμηλό και χαμηλό κόστος

15άρι κάτω σε καμπίνα Onken και 1'' σε trachorn (stereolab)

λεπτομέρειες μετρήσεις κλπ εδώ

http://www.audiodesignguide.com/HiEff/HiEff.html

το Onken calculator το έχει δουλέψει κανείς?? το πάλεψα λίγο αλλά κάπου ψιλοκόλλησα και το παράτησα