YBA Passion 100 η ATC SIA2-150

fotis

New member
14 January 2007
19
Ποιον απο τους δυο ολοκληρωμενους?

Ηχειο: Harbeth SHL5.
Mουσικη: Ελληνικο εντεχνο, Classic rock, Indie, World, Jazz
Σταθμες: 80% χαμηλη-μεση σταθμη ακροασης.
Χωρος: 20 τ.μ
Ζητουμενο: Διαφανεια, αμεσοτητα, λεπτομερεια, μελοδικοτητα και καλη οδηγηση (δηλαδη ολα).

Ευχαριστω εκ των προτερων για ολες τις αποψεις.

Φωτης

Με το συγκεκριμένο ηχείο ΥΒΑ.Εξ άλλου είναι απο τα ελάχιστα τρανζίστορ που παίζουν μουσική.

Re: Απάντηση: YBA Passion 100 η ATC SIA2-150

Με το συγκεκριμένο ηχείο ΥΒΑ.Εξ άλλου είναι απο τα ελάχιστα τρανζίστορ που παίζουν μουσική.

Μην το λες...
Προσωπικά άκουσα τον ATC και έπεσα από τα σύννεφα. Ο μοναδικός τρανζιστοράτος ως τώρα που με έκανε να σκεφτώ σοβαρά να βάλω τον Copland σε αγγελία...
Μουσικότατος, με απίστευτο νεύρο, διαφάνεια και οδήγηση!
Τα ATC τα πήγε αλλού... Για πρώτη φορά είδα το woofer τους να τερματίζει! :flipout:

Βέβαια..
1) Είναι φτιαγμένος να ματσάρει απίστευτα με τα συγκεκριμένα ηχεία
2) Είμαι κολλημένος με τη λάμπα... :(

Σετάκι με τα 40άρια έρχεται κάπου στα 4.500 και πατάει στο λαιμό σετ διπλάσιας αξίας...

2) Είμαι κολλημένος με τη λάμπα... :(

Για να μη παρεξηγιόμαστε, δεν παίζει σαν λάμπα, απλά αυτός είναι ο λόγος που δεν τον έχω σπίτι μου αυτή τη στιγμή... -bye-

+ 1000 !!!!!!!!

στους 2 αυτούς πολύ καλούς ενισχυτές θα προσέθετα και τον Leema Acoustics-Tucana, ο καλός Αγγλικός ήχος και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Συνδυάζει την διαφάνεια του ATC και τη μουσικότητα του YBA.

Αλλά επειδή γούστα είναι αυτά, μια ακρόαση είναι ότι καλύτερο ΙΜΗΟ.

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα αποψεις. Θα προτιμουσα να μην βαλουμε στην εξισωση κι αλλο ενισχυτη γιατι ετσι θα ειναι ακομη πιο δυσκολο να βγει καποιο συμπερασμα.

DIPIE μπορεις να αναπτυξεις λιγο περισσοτερο την απαντηση σου? Γιατι θεωρεις οτι το ματσαρισμα μεταξυ των δυο ειναι καλυτερο απο αυτο με τον ATC? Ποια χαρακτηριστικα του ΥΒΑ θεωρεις οτι ματσαρουν καλυτερα στο SHL5?

Ο ATC εχει κατηγορηθει για ψυχρος αλλα απ'οτι καταλαβαινω απο τον Τzιimisce δεν του φανηκε καθολου τετοιος (γιατι οχι αφου χρησιμοποιει MOSFET και ειναι πολωμενος σε Class A για τα πρωτα αρκετα Watt-λενε 100 αλλα μου φαινεται λιγο υπερβολικο) ενω ταυτοχρονα ειναι διαφανος και αναλυτικος με πολυ λεπτομερεια. Κι εχει και πλουσια τα "ελεη" (150 Watt) που τον κανουν πιο σιγουρη επιλογη.

Απο την αλλη τι ειναι αυτο που εχει ο ΥΒΑ που μπορει αιφνης να υπερκερασει ολα τα πιο πανω παρα το σημαντικα χαμηλοτερο power spec (και που ομολογω και εμενα με ελκυει σαν ιδεα). /Φ

Ο ATC εχει κατηγορηθει για ψυχρος αλλα απ'οτι καταλαβαινω απο τον Τzιimisce δεν του φανηκε καθολου τετοιος

Κοίτα...
Αν ήταν ψυχρός πίστεψέ με θα ήμουν ο πρώτος που θα το έλεγα μιας και έχω συνηθίσει να ακούω μουσική από λαμπάτο ενισχυτή.
Τώρα πως τον άκουσαν από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα θα σε γελάσω...
Εγώ τον άκουσα άστρωτο (ήταν εδώ μόλις μία εβδομάδα) και μόνο ψυχρός δεν είναι.
Για τα ηχεία σου δεν γνωρίζω το πως θα παίξει γιατί ο ενισχυτής είναι φτιαγμένος να οδηγεί τα ATC τα οποία σαν αντίσταση κατεβαίνουν μέχρι τα 6Ω. Οπότε δεν διπλασιάζει στα 4 (όπως "λένε" οι άλλοι ενισχυτές).
Για να είναι τα πρώτα 100 Watt σε τάξη Α δεν το νομίζω, τουλάχιστον δεν έψησε το έπιπλό μου όπως θα έκανε ένας τέτοιος ενισχυτής...
Από εκεί και πέρα μην ακούς τι λένε οι άλλοι αλλά μόνο τα αφτιά σου... -bye-

Ο ATC εχει κατηγορηθει για ψυχρος

Απλά δεν τον έχουνε ακούσει.Φαντάζονται πως είναι ψυχρός λόγω μονιτοράτης φιλοσοφίας της εταιρίας.Αλλά τελικά ούτε ο προηγούμενος ενισχυτής της ATC ήτανε ψυχρός που υπήρχε Ελλάδα.Μάλλον κανείς ποτέ δεν τον άκουσε λόγω τότε τιμής.. ;) ..Καλύτερα να κρίνεις και μόνος ένα μηχάνημα γιατί αλλιώς δεν βγάζεις άκρη..Για τα 40ρια άριστη επιλογή.Για άλλα ηχεία δεν γνωρίζω..

Για να ειναι 100 βαττ σε πραγματικη ταξη Α,θα πρεπει να ειναι μικρο αεροπλανοφορο,οσο για ζεστη θα εχει μπολικη.Οι κατασκευες σε πραγματικη ταξη Α σε αυτα τα βαττ ειναι ελαχιστες

Απάντηση: Re: YBA Passion 100 η ATC SIA2-150

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα αποψεις. Θα προτιμουσα να μην βαλουμε στην εξισωση κι αλλο ενισχυτη γιατι ετσι θα ειναι ακομη πιο δυσκολο να βγει καποιο συμπερασμα.

DIPIE μπορεις να αναπτυξεις λιγο περισσοτερο την απαντηση σου? Γιατι θεωρεις οτι το ματσαρισμα μεταξυ των δυο ειναι καλυτερο απο αυτο με τον ATC? Ποια χαρακτηριστικα του ΥΒΑ θεωρεις οτι ματσαρουν καλυτερα στο SHL5?

Ο ATC εχει κατηγορηθει για ψυχρος αλλα απ'οτι καταλαβαινω απο τον Τzιimisce δεν του φανηκε καθολου τετοιος (γιατι οχι αφου χρησιμοποιει MOSFET και ειναι πολωμενος σε Class A για τα πρωτα αρκετα Watt-λενε 100 αλλα μου φαινεται λιγο υπερβολικο) ενω ταυτοχρονα ειναι διαφανος και αναλυτικος με πολυ λεπτομερεια. Κι εχει και πλουσια τα "ελεη" (150 Watt) που τον κανουν πιο σιγουρη επιλογη.

Απο την αλλη τι ειναι αυτο που εχει ο ΥΒΑ που μπορει αιφνης να υπερκερασει ολα τα πιο πανω παρα το σημαντικα χαμηλοτερο power spec (και που ομολογω και εμενα με ελκυει σαν ιδεα). /Φ

Απλά γιατί τα έχω ακούσει μαζί...

Καταλαβαίνεις,ότι δεν μπορώ να συγκρίνω με κάτι που δεν έχω ακούσει.Ωστόσο τα πολλά watt δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο(εκτός άν εσύ τα χρειάζεσαι),ούτε πανάκεια.Συνήθως οι σχεδιάσεις με λίγα και "καλά" watt,έχουν άλλη μαγεία και για μένα τα μικρά ΥΒΑ είναι εξαιρετικά.