Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

Toyota Prius.
Προσφάτως Honda civic hybrid.

Ποια είναι η άποψή σας?

Ποια άλλα μοντέλα υπάρχουν στην Ελλάδα?

Τι πλεονεκτήματα έχουμε επιλέγοντας ένα τέτοιο, εκτός από την χαμηλή τους κατανάλωση?

Το Honda βγαίνει στα 21 χιλιάρικα, τιμή όχι χαμηλή, σαφώς χαμηλότερη όμως από το toyota prius.

Είναι δελεαστικό να έχεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο με νορμάλ επιδόσεις και κατανάλωση μικρότερη ενός seicento.

χμμμμμμ

Ειχαμε οδηγησει το Prius οταν καναμε ερευνα αγορας για αμαξι, ηταν φοβερη η ησυχια του αμαξιου οταν ηταν σταματημενο η οταν ρολαριζε με λιγα χιλιομετρα στην ασφαλτο. Το air condition του ηταν και αυτο συνδεδεμενο με το ηλεκτρικο συστημα ετσι δεν χρειαζοταν να ειναι ανοικτος ο κινητηρας οταν αυτο δουλευε. Απο επιταχυνσεις ηταν αρκετα καλο, η μεταβαση και στους δυο κινητητες δεν σε ξενιζε οπως ισως φανταζομασταν πριν το οδηγησουμε..
Δεν μας αρεσε ομως η αισθητικη του (πολυ γιαπωνεζικο γμτ μου) και το μικρο πορτμπαγκαζ (λογω μπαταριων στο πατωμα). Α ναι και η ορατοτητα πισω ηταν περιορισμενη. Το οτι εχει εγγυηση 7 χρονια δεν μου λεει και τιποτα μιας και σε υποχρεωνει για 7 χρονια να τα σκας στα εξουσιοδοτημενα..

Υπαρχει και το C4 hybrid το οποίο είναι πετρελαιοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα ... Επίσης περιμένουμε απο SAAB και VW , όπως και απο Renault ( γαλλικός ανταγωνισμός ) .... Η αλήθεια είναι ότι συμφέρει όταν κάνεις πολλά χιλιόμετρα;

Παιδιά θα βαρεθώ να το λέω κάντε υποκατηγορία για αυτοκίνητο!!!!!
Εχουμε πολλά απωθημένα όλοι μας!!!
Σίγουρα ένας - ένας όλοι οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε εναλλακτικές μορφές ενεργειας.
Ξέρω για το υβριδικό Ζαφίρα ( δεν έχει ακόμα στο Ελλάντα ), όπως και αρκετές προσπάθειες της Φορντ.

Απάντηση: Re: Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

santon said:
Ειχαμε οδηγησει το Prius οταν καναμε ερευνα αγορας για αμαξι, ηταν φοβερη η ησυχια του αμαξιου οταν ηταν σταματημενο η οταν ρολαριζε με λιγα χιλιομετρα στην ασφαλτο. Το air condition του ηταν και αυτο συνδεδεμενο με το ηλεκτρικο συστημα ετσι δεν χρειαζοταν να ειναι ανοικτος ο κινητηρας οταν αυτο δουλευε. Απο επιταχυνσεις ηταν αρκετα καλο, η μεταβαση και στους δυο κινητητες δεν σε ξενιζε οπως ισως φανταζομασταν πριν το οδηγησουμε..
Δεν μας αρεσε ομως η αισθητικη του (πολυ γιαπωνεζικο γμτ μου) και το μικρο πορτμπαγκαζ (λογω μπαταριων στο πατωμα). Α ναι και η ορατοτητα πισω ηταν περιορισμενη. Το οτι εχει εγγυηση 7 χρονια δεν μου λεει και τιποτα μιας και σε υποχρεωνει για 7 χρονια να τα σκας στα εξουσιοδοτημενα..

Σερ. παντως εδω απο Πριους εχει πειξει ο τοπος ...... :award:

εχουν κανει πολυ καλες πωλησεις και με πολλα θετικα στα τεστ !!
απο επιδοσεις λενε οτι ειναι αρκετα νευρικο για τετοιο αυτοκηνιτο !!!

απο οικονομια ........ ειναι προγευση απο το μελον !!! :award:

τωρα προσωπικα μου αρεσει η φατσα του και το πλαι ..... αν και δεν επιθυμω τοσο φουτουριστικο στυλ !

το Σιβικ δεν το εχω δει ακομα ....

Eki_65 said:
Παιδιά θα βαρεθώ να το λέω κάντε υποκατηγορία για αυτοκίνητο!!!!!
Εχουμε πολλά απωθημένα όλοι μας!!!
Σίγουρα ένας - ένας όλοι οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε εναλλακτικές μορφές ενεργειας.
Ξέρω για το υβριδικό Ζαφίρα ( δεν έχει ακόμα στο Ελλάντα ), όπως και αρκετές προσπάθειες της Φορντ.

ξέρουμε, μας το έχεις πει...

έχουμε έτοιμο και το διαχειριστή....
:award:

Παιδια καλως σας βρηκα ..
πρωτο ποστ μου στο φορουμ
και ειναι μια ιδεα που μου εσκασε σημερα...
καθως γυρναγα απο τη δουλεια..
και την θυμηθηκα βλεποντας το Thread αυτο στα νεα θεματα

Γιατι να μην κανει μια συμβαση το Κρατος με μια αυτοκινητοβιομηχανια σαν την ΤΟΥΟΤΑ
να αντικαταστησει ολα τα μπουρουχο-ταξι που κυκλοφορουν στους δρομους μας
με ησυχα και καθαρα αυτοκινητα σαν το Prius?

ας ερθουν κιολας να ανοιξουν ενα εργοστασιο εδω στο Ελλαδισταν
και να ειναι και Ελληνικης συναρμολογησης

και να επεκταθουν μετα...
και περιπολικα και ασθενοφορα
και και και.....

πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω καποιο μειονεκτημα σε ενα τετοιο εγχειρημα..
θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη σας
μιας και μοιαζει too good to be true...
κατι δεν υπολογιζω σωστα ισως?
(εκτος του οτι μιλαμε για το Ελληνικο κρατος)

Απάντηση: Re: Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

Κοπρίτης said:
Παιδια καλως σας βρηκα ..
πρωτο ποστ μου στο φορουμ
και ειναι μια ιδεα που μου εσκασε σημερα...
καθως γυρναγα απο τη δουλεια..
και την θυμηθηκα βλεποντας το Thread αυτο στα νεα θεματα

Γιατι να μην κανει μια συμβαση το Κρατος με μια αυτοκινητοβιομηχανια σαν την ΤΟΥΟΤΑ
να αντικαταστησει ολα τα μπουρουχο-ταξι που κυκλοφορουν στους δρομους μας
με ησυχα και καθαρα αυτοκινητα σαν το Prius?

ας ερθουν κιολας να ανοιξουν ενα εργοστασιο εδω στο Ελλαδισταν
και να ειναι και Ελληνικης συναρμολογησης

και να επεκταθουν μετα...
και περιπολικα και ασθενοφορα
και και και.....

πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω καποιο μειονεκτημα σε ενα τετοιο εγχειρημα..
θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη σας
μιας και μοιαζει too good to be true...
κατι δεν υπολογιζω σωστα ισως?
(εκτος του οτι μιλαμε για το Ελληνικο κρατος)

Η ιδεα σου ειναι πραγματοποιησιμη αλλα............

αλλα οχι σε χωρες οπως η Ελλαδα αραβικες χωρες .....αφρικανικες χωρες ...... Λατινοαμερικανικες χωρες .....
και Ασιατικες χωρες τυπου Πακισταν Βιετναμ κτλ,
οπου η διαφθορα και τα συμφεροντα τα ιδιωτικα υπερπηδουν το γενικο συμφερον και το καλο του τοπου !!!!!!

εδω σε αυτη τη χωρα δεν προκειται ουτε χαρτοβιομηχανια να στεριωσει ......
οχι να βγαζει και αυτοκινητα ......

οταν το κρατος βρισκεται μονιμα σε ρολο εισπρακτορα φορων και οχι σε ρολο επιδοτησης και προωθησης νεων ιδεων νεων Βιοτεχνιων και Βιομηχανιων ....
οταν για να ερθει μια ξενη Βιομηχανια στην Ελλαδα και αντιμετωπιζει την ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και πρεπει να πληρωσει αλλους τοσους μεσαζοντες ......

εεεεεε τοτε ΔΕΝ ερχεται !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ προκειται το Ελληνικο κρατος να πραξει κινησεις κοινης ωφελειας αφου δεν ΔΕΝ ειναι διατεθιμενο να ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ καποιους ..... και αυτοι οι Καποιοι ειτε λεγονται Εφοπλιστες ειτε Βιομηχανοι Πετρελαιδοιδων ειτε Μονοπωλια καυσιμων .... ειτε οποιοσδηποτε που εχει κερδος απο την πωληση καυσιμων ........

Όταν πέσει η μίζα, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...
Μακάρι αν και το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει κάτι στο Ελλαδιστάν τουλάχιστον στην επόμενη δεκαετία. Εδώ ακόμα δεν έχουν αποδεκτεί ότι τα σημερινά diesel (προδιαγραφές euro 5) είναι καθαρότερα από τα βενζινοκίνητα...

Re: Απάντηση: Re: Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

Μπελλος Ευαγγελος said:
Η ιδεα σου ειναι πραγματοποιησιμη αλλα............

αλλα οχι σε χωρες οπως η Ελλαδα αραβικες χωρες .....αφρικανικες χωρες ...... Λατινοαμερικανικες χωρες .....
και Ασιατικες χωρες τυπου Πακισταν Βιετναμ κτλ,
οπου η διαφθορα και τα συμφεροντα τα ιδιωτικα υπερπηδουν το γενικο συμφερον και το καλο του τοπου !!!!!!

εδω σε αυτη τη χωρα δεν προκειται ουτε χαρτοβιομηχανια να στεριωσει ......
οχι να βγαζει και αυτοκινητα ......

οταν το κρατος βρισκεται μονιμα σε ρολο εισπρακτορα φορων και οχι σε ρολο επιδοτησης και προωθησης νεων ιδεων νεων Βιοτεχνιων και Βιομηχανιων ....
οταν για να ερθει μια ξενη Βιομηχανια στην Ελλαδα και αντιμετωπιζει την ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και πρεπει να πληρωσει αλλους τοσους μεσαζοντες ......

εεεεεε τοτε ΔΕΝ ερχεται !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ προκειται το Ελληνικο κρατος να πραξει κινησεις κοινης ωφελειας αφου δεν ΔΕΝ ειναι διατεθιμενο να ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ καποιους ..... και αυτοι οι Καποιοι ειτε λεγονται Εφοπλιστες ειτε Βιομηχανοι Πετρελαιδοιδων ειτε Μονοπωλια καυσιμων .... ειτε οποιοσδηποτε που εχει κερδος απο την πωληση καυσιμων ........

sad but true....
Μονο εαν αποφασισει καποιος απο τους μεγαλους αυτους να τα εισαγει
(οπως εγινε με τις ταμειακες στα ταξι>Κοκκαλης)
θα βλέπαμε κατι τετοιο...

κριμα...
γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο αδυνατω να εντοπισω αλλα μειονεκτηματα...

στα πλεονεκτήματα πέραν της κατανάλωσης είναι και η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατά την εισαγωγή τους και η απαλλαγή από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Eχω ένα κενό....
Ξέρει κανείς ποσο (χρόνια ή χιλιάδες χιλιόμετρα) αντέχουν οι μπαταρίες των σημερινών υβριδικών (πχ Prius - Civic) πριν να χρειάζονται αντικατάσταση και πόσο κοστίζει αυτή η αντικατάσταση ??

Καλή ερώτηση , έχω την εντύπωση πως είναι κοντά στις 300.000 χλμ , οπότε μάλλον δεν θα μας απασχολήσει ... Οποιος παίρνει καινούριο παίρνει ξανά καινούριο ....

Κακαλιός Στέργιος said:
Toyota Prius.
Προσφάτως Honda civic hybrid.

Ποια είναι η άποψή σας?

Nομίζω ότι αυτή η τεχνολογία είναι ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη. Eγώ προσωπικά δεδομένης της αύξησης τιμών πετρελαίου αλλά και της ευχάριστης επιλογής λιγότερης βλάβης προς το περιβάλλον σίγουρα θα χτύπαγα υβριδικό αν μου άρεσε και σαν μοντέλο.

Re: Απάντηση: Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
και το suv lexus .... παίζει

και το coupe το οποίο με την απαλλαγή γίνεται εξαιρετικά ελκυστικό συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό (λόγω κυβισμού - αν και παραμένει ακριβό)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα?

Θάνος Φούντας said:
και το coupe το οποίο με την απαλλαγή γίνεται εξαιρετικά ελκυστικό συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό (λόγω κυβισμού - αν και παραμένει ακριβό)

το εχει και ο Λεοναρντο δι καμπριο .... χεχεχε:flipout:

και ενας ακομα που δεν τον θυμαμαι .....

Γιαρίμης Ηλίας said:
Eχω ένα κενό....
Ξέρει κανείς ποσο (χρόνια ή χιλιάδες χιλιόμετρα) αντέχουν οι μπαταρίες των σημερινών υβριδικών (πχ Prius - Civic) πριν να χρειάζονται αντικατάσταση

H Toyota δινει 7 χρονια εγγυηση