Υγεία & ασφάλιση (ιδιωτική και μη)

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,498
Ελευσίνα
Μέχρι στιγμής θέματα δεν είχα ποτέ. Κάτι ψιλά την έβγαζα με τον Φίλο γιατρό της διπλανής πόρτας.
Το ρολόι όμως δείχνει πλέον σχεδόν 37 έτη, και σε συνδυασμό με κάτι γεγονότα στους γύρω μου με βάζουν σε σκέψεις.

Θες γιατρό ραντεβού με τον ΕΟΠΠΥ? αναμονή 1-2 μήνες και αν ζεις μέχρι τότε έχει καλώς. Μπαίνεις στη ηλεκτρονική λίστα και βλέπεις ότι δεν έχει καλύψει τα ραντεβού του ταμείου, όμως όταν καλείς έχει μόνο επί πληρωμή. Άντε βγάλε άκρη
Γενικά πληρώνεις μια ζωή ασφάλεια και παροχές στους γιατρούς για γνωμάτευση με το ζόρι.
Ενταξει μη το πλατιάσουμε με το γεγονός πόσο κοστίζει η επίσκεψη με η... χωρίς απόδειξη. Άλλη κουβέντα αυτή.

Να πάμε σε ιδιωτική ασφάλεια (επειδή περισσεύουν χρήματα εν μέσω κρίσης) πακέτα πολλά και διάφορα ούτε την υπομονή να ψάξω δεν έχω ούτε κι αν στην ουσία θα μου προσφέρουν κάτι έστω και μακροπρόθεσμα. Ίσως κάποια αξίζουν αλλά τα ψιλά γράμματα με τις εξαιρέσεις το ένα ή το άλλο τι γίνεται? πιανόμαστε στον ύπνο?

Υπάρχουν κι άλλες παροχές τσεκάπ, κάρτες υγείας από μεγάλα ιατρικά θεραπευτήρια κλπ γενικά πολλές επιλογές αλλά δουλεύουν όπως διαφημίζουν?

Θα με ενδιέφερε να μάθω πως το χειρίζεστε το θέμα ή κάποιες λύσεις που ακολουθεί κανείς και λειτουργούν, εμπειρίες γενικότερα.

ΥΣ αν υπάρχει ήδη ανάλογο θέμα που δε το είδα Please address me

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα,η ιδιωτική ασφάλεια είναι απαραίτητη.Φυσικά δεν είναι απαραίτητη για την ιδιωτική επίσκεψη των 10-20-30 ευρώ για συνταγογράφηση ή εξετάσεις.Είναι απαραίτητη για την περίπτωση που θα χρειαστείς εισαγωγή σε νοσοκομείο.Εκεί,αν τολμήσεις και πας σε ιδιωτικό,σε έχουν σκίσει.Το πρόγραμμά μου κοστίζει 90 ευρώ περίπου τον μήνα για δωμάτιο με 2 κρεβάτια και δωρεάν οι εξετάσεις/αμοιβή ιατρού σε επείγοντα περιστατικά και 1.500 ευρώ απαλλαγή.
Εσύ που είσαι 13 χρόνια μικρότερος λογικά το κόστος θα είναι λιγότερο.

για μένα είναι απαραίτητη μόνο αν έχεις προβλήματα υγείας συχνά πυκνά, αλλιώς τι να την κάνεις. Οι γύρω σου δεν έχουν σχέση με σένα. Αν δεν πατάς στους γιατρούς τσάμπα λεφτά.
Εξετάσεις αίματος κτλ συνταγές κτλ. εντάξει, δίνεις 10-20 ευρώ απ' την τσέπη σου.

Θα σου έλεγα να αρχίσεις άσκηση (πρόληψη) αν δεν το κάνεις ήδη και άσε τους γιατρούς και τις ασφάλειες για άλλους.

Άσκηση κάνω συστηματικά, χμμ ενδιαφέρον ακούγεται το πρόγραμμα αλλά όπως λέει και ο antonios αν δεν είσαι επιρρεπής πάει τσάμπα Δίλημμα.

μην κοιτάτε τι καλύπτει, αλλά τι ΔΕΝ καλύπτει, πριν αποφασίσετε

Re: Απάντηση: Υγεία & ασφάλιση (ιδιωτική και μη)

Άσκηση κάνω συστηματικά, χμμ ενδιαφέρον ακούγεται το πρόγραμμα αλλά όπως λέει και ο antonios αν δεν είσαι επιρρεπής πάει τσάμπα Δίλημμα.

Επιρρεπής σε τι ; Την ασφάλεια υγείας την κάνεις (αν την κάνεις) για το απρόοπτο. Διαχείριση ρισκου ειναι, στο πιο πολύτιμο αγαθό.
Υπάρχουν πολλά νοσήματα που μπορουν να μας προσβάλλουν ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάατασης, των οποιων η ίαση μπορει να αποδειχθεί εφιάλτης.

Από κει και πέρα ο καθένας υπολογίζει τα +/- και αποφασίζει..

Εμένα μου φαινεται τραγικό οτι πολλοι συνάνθωποι μας πληρώνουν ακόμα και τετραψήφια ποσά ετησιως για να ασφαλίσουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο, ενώ για την υγεία τους επιλέγουν να βασιζονται μονο στις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ (ή οπως αλλιως λεγεται)

Αν ειναι κάποιος επιρρεπής πιο εύκολα το σκέφτεται εννοώ. Φυσικά το απρόοπτο/απρόβλεπτο είναι αυτό που μας καίει γι αυτό κ προβληματίζομαι γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά και θέλω να προλάβω τυχόν καταστάσεις, κάνοντας μια έρευνα για το τι υπάρχει

Οσο αφορά τα αυτοκίνητα, είναι αναγκαίο κακό και υποχρεωτικό

Γνώμη μου είναι να κάνεις ιδιωτική ασφάλιση.

Είσαι πριν τα 40 και μπορείς να δεσμευτείς σε ένα καλό συμβόλαιο με καλές παροχές.

Μη περιμένεις να προκύψει κάτι για να ασχοληθείς.

Να κανεις! Δυστυχως πλεον τα συμβολαια ειναι ετησια και οχι ισοβια. Δηλαδη αν η εταιρεια δει οτι καποια συγκεκριμενα συμβολαια δεν την συμφερουν αλλαζει μετα απο 1 χρονο τους ορους. Οχι συγκεκριμενα για εσενα, αλλα για το συγκεκριμενο συμβολαιο που θα το εχει δωσει σε αλλους 10.000.

Εγω με την γυναικα μου προλαβαμε ισοβιο συμβολαιο. Η εταιρεια δεν εχει δικαιωμα τροποποιησης εκτος αν το ζητησω εγω. Πως εγινε η αποφαση για ιδιωτικη ασφαλιση; Το απροοπτο. Την επαθα και εμαθα.
Οταν εισαι στα πρωτα -αντα οι τιμες ειναι ευνοϊκότερες στα συμβολαια, ενω ατομα ανω των 60 δεν ασφαλίζονται.

Μετα απο δυο επεμβασεις ERCP , αιμοραγια και αφαιρεση χολης με κοστος σε ιδιωτικη κλινικη 6.500 , και την ιδια χρονια γυναικολογικο προβλημα με κοστος επεμβασης 1800 . Η ιδιωτικη ασφαλιση ηταν μονοδρομος. Για την δικη μου περιπτωση , σε νοσοκομειο θα επρεπε να μπω σε αναμονη για την χολη 1 μηνα και η ERCP ειναι πολυ ειδικευμενη επεμβαση και δεν την κανουν ολα τα νοσοκομεια. Δεν συζητάω για τις συνθηκες καθαριοτητας νοσοκομειου vs κλινικης. Οσο ημουν στην κλινικη στο διπλανο κρεβατι ηρθαν δυο ατομα. Ενας Γερμανος που επαθε εμφραγμα στο αεροδρομιο και εμεινε στο Ιπποκρατιο μια εβδομαδα και θυμήθηκε η γυναικα του οτι εχει ιδιωτικη ασφαλιση που το καλυπτε για κλινικη παντου , ηρθε απο το νοσοκομειο αφυδατωμενος και με μελανιες σε ολο του το σωμα! Σε δυο μερες εφυγε για Γερμανια. Και ο δευτερος ενας ηλικιωμενος που κοντεψε να χασει το ματι του στο νοσοκομειο, εφυγε την αλλη μερα το πρωι...

Αν ειχα ιδιωτικη ασφαλιση οταν τα επαθα ολα αυτα και εμεινα 5 μερες στην κλινικη θα ειχα πληρωσει 1000 , οσο ειναι η απαλλαγη μου για το συμβολαιο που εχω. Η σκεψη μου ειναι οτι ενα χιλιαρικο απο δω και απο κει θα βρεθει. 6.500 δεν τα ειχα και τα πληρωσαν οι γονεις μου και η αδερφη μου. Πλεον δεν τα εχουν ουτε αυτοι, οποτε η ιδιωτικη ηταν μονοδρομος . Καθε μερα ακουω για καρκινο σε νεους και εχασα το 2015 ξαφνικά δυο αγαπητα προσωπα μεσα σε 6 μηνες. Δεν ξερεις απο που θα σου ερθει.

Bonus. Η γυναικα μου ειναι ασφαλισμενη στον ΟΑΕΕ. Περιμενουμε παιδι. Τι καλυπτει ο ΟΑΕΕ; επιδομα λοχειας 600 σε 4 μηνες και μειωση 1000 ασφαλιστικές εισφορες για ενα χρονο. Καμια σχεση αν εισαι στο δημοσιο ή μισθωτος στον ιδιωτικο με ΙΚΑ. Εκει μπορει να παρεις 2-3 χιλιαδες ευρω. Οποτε ακομη ενας μονοδρομος η ιδιωτικη ασφαλιση αν εισαι ΕΕ. Μας δινουν για το πρωτο παιδι 1400 και μετα απο καποια χρονια στο δευτερο 2.200

Να προτιμησεις επωνυμη εταιρεια , καλυτερα οχι ελληνικη.

Πλεον η ιδιωτική είναι απαραίτητη καθώς το σχέδιο απαξίωσης της δημόσια υγείας δουλεύει ρολόι, αλλα μην περιμένεις πως δεν θα πληρώνεις τίποτα σε περίπτωση νοσηλείας, πέρα απο τα ασφάλιστρα τα ποσοστά συμμετοχής έχουν μεγάλη σημασία και οι κλινικές μόλις δουν ότι έχεις ιδιωτική βάζουν καπελο παντου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νοσηλεύτικα 8 μέρες για μία απλή περίπτωση μονοπυρήνωσης και δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω, μου κάνουν 40 εξετάσεις ενώ ανέβαζα 4 πυρετούς την ημέρα, τελικό κόστος 8200 απο τα οποία μου ζήτησαν να πλήρωσα τα 820 (10%) αυτά με ομαδικό συμβόλαιο, Η συμμετοχή του ΙΚΑ 110 .

Αλλη περίπτωση της γυναίκας μου που για μια απλή περίπτωση αφαίρεσης λιπώματος πήγε 2200 στο Metropolitan, συμμετοχή ΙΚΑ 80 ...

Σημείωση ότι προβλήματα υγείας που θεωρούνται εκ γενετής + μάτια, δόντια, δεν καλύπτονται απο τις περισσότερες αν όχι όλες τις ασφαλιστικες.

Απάντηση: Re: Υγεία & ασφάλιση (ιδιωτική και μη)

Πλεον η ιδιωτική είναι απαραίτητη καθώς το σχέδιο απαξίωσης της δημόσια υγείας δουλεύει ρολόι, αλλα μην περιμένεις πως δεν θα πληρώνεις τίποτα σε περίπτωση νοσηλείας, πέρα απο τα ασφάλιστρα τα ποσοστά συμμετοχής έχουν μεγάλη σημασία και οι κλινικές μόλις δουν ότι έχεις ιδιωτική βάζουν καπελο παντου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νοσηλεύτικα 8 μέρες για μία απλή περίπτωση μονοπυρήνωσης και δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω, μου κάνουν 40 εξετάσεις ενώ ανέβαζα 4 πυρετούς την ημέρα, τελικό κόστος 8200 απο τα οποία μου ζήτησαν να πλήρωσα τα 820 (10%) αυτά με ομαδικό συμβόλαιο, Η συμμετοχή του ΙΚΑ 110 .

Αλλη περίπτωση της γυναίκας μου που για μια απλή περίπτωση αφαίρεσης λιπώματος πήγε 2200 στο Metropolitan, συμμετοχή ΙΚΑ 80 ...

Σημείωση ότι προβλήματα υγείας που θεωρούνται εκ γενετής + μάτια, δόντια, δεν καλύπτονται απο τις περισσότερες αν όχι όλες τις ασφαλιστικες.

Δηλαδή για να καταλάβω, δίχως την ιδιωτική, έστω στην πρώτη περίπτωση με εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και κάλυψη από το ταμείο (έστω ΙΚΑ) δε βγάζεις άκρη? πληρώνεις παραπάνω? περιμένεις αιώνια στα πανέμορφα και καθαρά δωμάτια (εφοσον υπαρχουν διαθέσιμα κρεββάτια)? πφφφφ

Περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις.
Στην ιδιωτική να καταλάβεις έκανα αξονικη και μαγνητικη σε 1 μερα.
Μην ρωτησεις ποσο καιρό θα πρέπει να περιμένεις σε δημόσιο νοσοκομείο για να κάνεις αξονικη/μαγνητικη θα σε πιάσει κατάθλιψη.

Στην περίπτωση μου πχ σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα με ποτίζαν κορτιζόνη και θα με έδιωχναν.

Το δημόσιο σύστημα είναι ανύπαρκτο, δουλεύει στον αυτόματα και υπάρχει μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι γιατροί νοσηλευτές είναι άνθρωποι με φιλότιμο που προσπαθουν να κάνουν την δουλειά κάτω απο τραγικές ςσυνθήκες.

Εισαι και Νικαώτης οπως κι εγω θα εχεις παέι στο Κρατικό θα τα έχεις δει, θλιβερά πράγματα.

Πάντως σε πρόσφατη ερώτηση σε ιδιωτική ασφαλιστική, για ασφάλιση υγείας, σε ηλικία πελάτη 30-35 ετών, ετήσιο κόστος 1500 ευρώ περίπου για πλήρες πακέτο κάλυψης.
125 το μήνα, δεν είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις παροχές του δημοσίου, αν μπορεί βέβαια να δίνει κάποιος αυτά τα χρήματα έτσι όπως μας έκαναν...

Φαντάζομαι αυτή η τιμή ισχύει για τελείως υγιή ασφαλιζόμενο με αποδεδειγμένο "καθαρό" ιστορικό (δηλαδή χωρίς εκ γενετής ασθένειες)...

προσθήκη επιπλέον βαρβάτου μηνιαίου λογαριασμού στους ήδη πολλούς και επαχθείς ακούγεται ανέκδοτο τη σήμερον ημέρα.
Υπάρχουν και κάτι άλλα που διαφημίζουν τα ραδιόφωνα: 4μελής οικογένεια 150 ευρώ το χρόνο.

Re: Απάντηση: Re: Υγεία & ασφάλιση (ιδιωτική και μη)

Δηλαδή για να καταλάβω, δίχως την ιδιωτική, έστω στην πρώτη περίπτωση με εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και κάλυψη από το ταμείο (έστω ΙΚΑ) δε βγάζεις άκρη? πληρώνεις παραπάνω? περιμένεις αιώνια στα πανέμορφα και καθαρά δωμάτια (εφοσον υπαρχουν διαθέσιμα κρεββάτια)? πφφφφ
Στο νοσοκομείο δεν πληρώνεις τιποτα. Απλα θα σου πουν οπως και εμενα και τον πατέρα μου, αναμονή για επέμβαση χολής 1 μηνα. Επισης ο εοππυ δεν αναγνωρίζει όλες τις εξετάσεις . Χρειαζόμουν Mrcp που στο εοππυ δεν καλύπτεται με κοστος 240 . Τωρα η ιδιωτική μου καλύπτει την εξέταση αν κανω εισαγωγή .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαντάζομαι αυτή η τιμή ισχύει για τελείως υγιή ασφαλιζόμενο με αποδεδειγμένο "καθαρό" ιστορικό (δηλαδή χωρίς εκ γενετής ασθένειες)...
τοσα δίνω τον μηνα για εμενα και την γυναίκα μου μαζί. Μετα απο αφαίρεση χολής και γυναικολογικού προβλήματος της γυναίκας μου. Στα ψιλά γράμματα η τιμη ασφάλισης δεν αλλάζει , αλλα σου λενε οτι τα προβλήματα που θα προκύψουν απο προβλημα που προϋπήρχε, δεν καλύπτεται ...

Ομορφιές λοιπόν!

@gPaska ναι έχω επισκεφτεί κατά καιρούς το κρατικό μας όπως κι άλλα δημόσια, αλλά ποτέ (ευτυχώς) δεν είχα εμπειρία ο ίδιος να το ζήσω.

Τελικά πρέπει να έχεις τύχη ή χρήμα βλέπω εγώ....

Nαι Σταύρο, για τέτοια περίπτωση μιλάμε, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα ψιλά γράμματα, ειδικά στην περίπτωση των γυναικών με εγκυμοσύνες κλπ, μιας και εκεί μπορεί κάποιος να την πατήσει, πχ να είναι ασφαλισμένος για διάστημα > 1 έτους προκειμένου να λάβει αποζημίωση κλπ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και πρωτοβαθμια περίθαλψη δηλ. γιατροί έξω και διαγνωστικές εξετάσεις

Και πιο χαμηλά βρίσκεις.
80 το μήνα βγαίνει σε εμένα μαζί με της γυναίκας 1500 απαλλαγη 500χιλιάρικα κάλυψη ανα περιστατικό.

Last edited: