Υγρά καθαρισμού βελόνας

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,969
επαρχια
Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψουμε αν χρησιμοποιούμε υγρά καθαρισμού βελόνας (stylus cleaning fluid) ή όχι και τις εντυπώσεις μας. Επιπλέον κάποιες προτάσεις για το ποιό από αυτά θεωρούμε ως αποτελεσματικότερο.
Έχω χρησιμοποιήσει το Audio Technica AT 607 και το Elixir of sound της clearaudio. Καλά και τα δύο δεν έχω παράπονο.
Εσείς;

Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται υγρά, για τον καθαρισμό βελόνας διότι εν δυνάμει μπορούν να αποκολλήσουν το διαμάντι από το στέλεχος...

Εγώ χρησιμοποιώ παλμικό δονητή της Ortofon...

file-1.jpg

και το πυκνό βουρτσάκι της

OrtofonCarbonFibreSt2.jpg

χωρίς υγρό.

Re: Απάντηση: Υγρά καθαρισμού βελόνας

'Oποιος προτιμά υγρό καθαρισμού,παίρνει καθαρό οινόπνευμα και...καθάρισε

ΑΠ' ό,τι έχω διαβάσει το οινόπνευμα μόνο κακό κάνει γι' αυτό και οι κατασκευαστές υγρών καθαρισμού αναφέρουν ότι το προϊόν τους δεν περιέχει οινόπνευμα. Τώρα αν λένε πάντα την αλήθεια δεν ξέρω....

Κι εγώ έχω αυτό το βουρτσάκι της ortofon και το χρησιμοποιπώ κι αυτό.
Μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό το zerodust stylus tip cleaner ?

πολύ καλό!! και συνιστώμενο...

παιδιά μην βάζετε οινόπνευμα... διαλύει τις κόλλες που είναι κολλημένες οι βελόνες...

Το εχω και καθαριζει πολυ καλα την βελονα. Νομιζω ηταν η πρωτη φορα που δεν ειχε αυτη την τελευταια "τριχα - σκονιτσα" που δεν φευγει με τιποτε...

Απάντηση: Re: Υγρά καθαρισμού βελόνας

Δεν χρησιμοποιώ ούτε υγρά ούτε βουρτσάκι αλλά μόνο το zerodust. Είναι εύκολο στη χρήση,απόλυτα ασφαλές(κατεβάζεις το lift του βραχίονα και ακουμπά η βελόνα πάνω του δουλεύοντας μόνο με την ανάρτηση της), πολύ αποτελεσματικό και πλένεται με νεράκι και είναι μετά σαν καινούργιο.
Για μένα συστήνεται ανεπιφύλακτα :2thumb22sup:

Να ξέρετε όμως ότι δεν αφαιρεί στερεά κολλημένα επάνω στην βελόνα... γιαυτό και επικουρικά χρειάζεται και ένας παλμικός δονητής.

Χρησιμοποιω το nagaoka hi-clean 801 πολυ καιρο και ειμαι ευχαριστημενος χωρις προβληματα.
Εχω επισης και το ΑΤ-607 επισης πολυ καλο,αλλα και ενα παλμικο δονητη audio-technica (και ενα ortofon επισης που θελει λιγο κολλημα το ενα καλωδιο της μπαταριας)για τα πιο δυσκολα,αλλα σε συνδιασμο με ενα απο τα δυο υγρα που ανεφερα πιο πανω.
Καποιες ακαθαρσιες δεν βγαινουν χωρις υγρο.
Οι γομες που χρησιμοποιουνται σημερα στις βελονες ειναι πιο ανθεκτικες απο παλια,αλλα τουλαχιστον τα δυο υγρα που ανεφερα πιο πανω τα θεωρω ακινδυνα,περαν του οτι προερχονται απο κατασκευαστες βελονων,και ειναι στην αγορα για δεκαετιες.