Υγρασια σε δισκοθηκη.

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Μη με κραξετε που δε πολυαφορα μουσικη το thread αλλα που να το ανοιγα, στους φακους;;
Λοιπον λογω εορτων ανοιξα ενα παροπλισμενο υγραντηρα πουρων ο οποιος ειναι στην ιδια βιβλιοθηκη με τους δισκους μου. Αν και ειχα να σχοληθω πανω απο χρονο το υγρασιομετρο εδειχνε 76%. Ειναι ακρως αξιοπιστο (credo).
Το εβαλα χυμα στην βιβλιοθηκη και δειχνει 75%.
Ο λογος που φρικαρω ειναι διπλος:
1) Εκανα εργασιες με αλλαγη τοιχου στον συγκεκριμενο χωρο
και 2ον δεν εχω ιδεα τη σημαινει το 76%. Για πουρα ξερω οτι ειναι καλο :p αλλα ειναι φυσιολογικο για το σαλονι μου; Και το βασικοτερο:
Κινδυνευουν τα βινυλια σε αυτο το περιβαλλον;

p.s μεχρι περισυ το ιδιο υγρασιομετρο δε μετρουσε πανω απο 55 με 60% στο χωρο μου.

Βγάλτο στο μπαλκόνι και ξαναβάλτο μετά από ώρα μέσα Πάνο. Δες τη μέτρηση.

Ή άφησε το δωμάτιο ανοιχτό για κάποια ώρα. Πειραματίσου.

Πάντως όταν ανοίγω τον δικό μου υγραντήρα ,με 70 βαθμούς, την υγρασία την τρώω όλη στη μούρη. Μάλλον υψηλή μου φαίνεται για εσωτερικό χώρο.

24 βαθμους. Εχω φρικαρει με τους δισκους παντως. Αν ειναι να τους παω καπου αλλου (και μετα τα γυναικοπαιδα :p )

Βγάλτο στο μπαλκόνι και ξαναβάλτο μετά από ώρα μέσα Πάνο. Δες τη μέτρηση.

Ή άφησε το δωμάτιο ανοιχτό για κάποια ώρα. Πειραματίσου.

Πάντως όταν ανοίγω τον δικό μου υγραντήρα ,με 70 βαθμούς, την υγρασία την τρώω όλη στη μούρη. Μάλλον υψηλή μου φαίνεται για εσωτερικό χώρο.
Δημητρη μιλαμε ειχα 5-6 κομματια μεσα παρατημενα και περιμενα να ειναι ξερα για πεταμα και ειναι φρεσκοτατα.
Εβαλα εινα κωλο air condition που ρυθμιζει την υγρασια στο χωρο και δεν εχω ασχοληθει καθολου. Μηπως την κανει αυτο τη ζημια;;
Να υπενθυμισω οτι το θεμα αφορα τα βινυλια αλλα τωρα που το ξαναδιαβαζω παει για την καφε σουμπιτο :p

Απάντηση: Re: Υγρασια σε δισκοθηκη.

. Εχω φρικαρει με τους δισκους παντως. Αν ειναι να τους παω καπου αλλου (και μετα τα γυναικοπαιδα :p )

Kαλά ρέ όλη τήν συλλογή τών Beatles(450 κομμάτια απ´όσο ξέρω,μαζί μέ singles ,γιαπωνέζικες διπλές και τρίδιπλες επανεκδόσεις)εκεί πήγες καί τήν έβαλες??:rolleyes::rolleyes:

Θα παρω το φιλτατο Στελιο που ειναι και γειτονας να πεταχτει απο Χολαργο τουλαχιστον να σωσουμε τους Beatles. Εμαθα απο εγκυρη πηγη οτι και ο Chief ειναι προθυμος να πεταξει αυθημερον προκειμενου να σωσουμε κατι...

Έχεις την κατάλληλη υγρασία και για κρασιά. Τα βινύλια δεν παθαίνουν τίποτα, ίσως μόνο τα εξώφυλλα. Λ.Σ.
Αυτο ειναι αρκετα ανακουφιστικο. Αν και τα εξωφυλλα δε με αφηνουν αδιαφορο.
Τελευταιες μετρησεις:
Μπαλκονι 55%.
Εσωτερικο υγραντηρα 70%.
Σαλονι 73%.
Ειμαι και officially o Aquaman ...

Πάνο επειδή έχεις και πιο σημαντικά πράγματα στο σπίτι (έμψυχα) ρίξε μια ματιά στα links που παραθέτω και κάνε μια αυτοψία να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου...

1, 2, 3 ...

Βρεθηκε και ο ενοχος...
Μετα τη γεννηση της μικρης σταματησα να καπνιζω στο σπιτι με αποτελεσμα να μην ανοιγουμε καθε μερα το σπιτι (με το σκεπτικο οτι θα κρυωσει).
Με το που ανοιξα τα παραθυρα η υγρασια στο σαλονι πηγε στους 56...
Αρα αν το καλοσκεφτω το οτι επαψα να καπνιζω στο σπιτι πιο πολλα προβληματα δημιουργησε παρα ελυσε...
Κου,,,λα απειρια.

Re: Απάντηση: Re: Υγρασια σε δισκοθηκη.

Kαλά ρέ όλη τήν συλλογή τών Beatles(450 κομμάτια απ´όσο ξέρω,μαζί μέ singles ,γιαπωνέζικες διπλές και τρίδιπλες επανεκδόσεις)εκεί πήγες καί τήν έβαλες??:rolleyes::rolleyes:

:flipout::flipout::flipout:

Εκεί.Να σαπίσουν.Μπας και ησυχάσουμε...:grandpa:

Απάντηση: Re: Υγρασια σε δισκοθηκη.

Θα παρω το φιλτατο Στελιο που ειναι και γειτονας να πεταχτει απο Χολαργο τουλαχιστον να σωσουμε τους Beatles. Εμαθα απο εγκυρη πηγη οτι και ο Chief ειναι προθυμος να πεταξει αυθημερον προκειμενου να σωσουμε κατι...

Πανο αγορι μου μην ανυσηχεις καθολου
τα Μπητλικα που εχεις δεν καταλαβαινουν απο υγρασιες ειναι σαν τα περσικα χαλια οσο περνουν τα χρονια γινονται καλυτερα
οσο για τα αλλα μην κανεις ετσι ... μια φορα δεν τα εχεις ακουσει ?
εισαι ενταξει ...ολα καλα
και μην ακους τον Μανωλακο ειναι προβοκατορας :flipout:

-bye-

Βρεθηκε και ο ενοχος...
Μετα τη γεννηση της μικρης σταματησα να καπνιζω στο σπιτι με αποτελεσμα να μην ανοιγουμε καθε μερα το σπιτι (με το σκεπτικο οτι θα κρυωσει).

Δεν δικαιολογειται υγρασια 75% μονο απο τα κλειστα παραθυρα.
Εφ' οσον υπαρχει θερμανση, δεν επρεπε η υγρασια να ειναι πανω απο 55 το πολυ 60%.
Κυτα αυτο το air codition - υγραντηρα.

Last edited:
Πάνο το υγρόμετρο είναι ρυθμισμένο πρόσφατα; Στη θέση σου θα το ξαναρύθμιζα, με μια διαδικασία απλή, σαν αυτή που περιγράφεται εδώ:
http://cigars.about.com/od/humidors/qt/hygrometers.htm

Τώρα 75% σχετική υγρασία μέρες που 'ναι, δεν είναι και κάτι τραγικό, τουλάχιστον για εμάς που κατοικούμε στα νότια. Τόση (και λίγο παραπάνω) έχω τις τελευταίες μέρες στο χώρο μου. Και εγώ ανοίγω τα παράθυρα. Τη δισκοθήκη δεν την πειράζει. Θα πείραζε όμως αν είχες ηλεκτροστατικά ηχεία. Εγώ είτε ακούω σε χαμηλές στάθμες, είτε βάζω τον κλιμαστισμό στην αφύγρανση και τη ρίχνω γύρο στο 71%.