Re: Απάντηση: υλικό για γέμισμα τρυπών σε βακελίτη (κουτί παλιού ρδιοφώνου)
Πάντως έκανες πολύ καλή δουλειά στο κόλλημα αλλά κυρίως στο τζάμι. Αυτά τα αρχεία που έβαλες κάπου παραπάνω η αλλού δεν κατάφερα να τα δω- ανοίξω. Για πες που έκανες την εκτύπωση στο γυαλί; Παλαιότερα είχα και γω παρόμοιο πρόβλημα με το τζαμακι ενός ραδιόφωνου saba και είδα κ’ έπαθα να βρω κάποιον να μου το εκτυπώσει. Το δικό μου ήταν με άσπρα γράμματα και ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Τελικά κάποιος που έφτιαχνε πλακέτες μου το έκανε μεταξοτυπία
Η ανόρθωση που λες είναι γέφυρα solid state και δεν χρειάζεται τίποτα, ή παίζει ή δε παίζει. Η δικιά σου αφού λειτουργεί το ράδιο δεν έχει πρόβλημα..
Την εκτύπωση την έκανα στο κέντρο, στην οδό Αριστείδου (πλατεία Κλαυθμώνος), στη στοά, απέναντι από τη ΔΕΗ (περίπου), στο βάθος. Ψηφιακή εκτύπωση σε τζάμι. Πήγα το αρχείο σε cdr (coreldraw) σε φλασάκι. Αυτοί το θέλουν το αρχείο σε διανυσματική μορφή. Και το κομμάτι το τζάμι. Η εκτύπωση είναι καλή, κρατάει, δε φεύγει, σε pantone χρώματα. Τις γραμματοσειρές ας τις μετατρέψεις σε curve. Ή ας το έχεις σε δυο εκδοχές το αρχείο. Και σε curve και σε text... και θα φανεί στην οθόνη του τι συμφέρει καλύτερα.
θα μπορούσα να επέλεγα φτηνότερη λύση στο ίδιο μαγαζί... δηλαδή εκτύπωση του αρχείου σε διαφανές πλαστικό (διαφάνεια) - σε αυτοκόλλητη διαφάνεια. Άλλη φορά αυτό θα κάνω.
--------------------------------
Για να βοηθηθούν όλοι όσοι ασχοληθούν με την ίδια κατάσταση:
1. Για το καθάρισμα-ξεσκούριασμα-ξεβρώμισμα του σασί πήρα από το πράκτικερ αυτό το σπρέι w40.
2. Ο βακελίτης (το κουτί) τρίβεται με γυαλόχαρτο νούμερο 100 και γίνεται σαν καινούργιος. Αν από το κουτί έχεις βγάλει τα πάντα, το βάζεις κάτω από μια βρύση που στάζει, το τρίβεις και δεν έχεις και σκόνη! Και μετά με μπράσσο στιλβώνεται και λάμπει σα να βγήκε χτες από τη βιτρίνα.
3. Ύφασμα για την πρόσοψη πήρα από του Καρατζόγλου (υφάσματα επιπλώσεων - κοντά στην παλιά ΕΑΣΑ, Ηλιουπόλεως κι Εθνικής Αντίστασης, Δάφνη).
4. Για κολλήσεις του κουτιού του βακελίτη, όπου ήταν σπασμένο, πήρα μια εποξική κόλλα δύο υλικών μάρκας bisson από το praktiker. Έκανα και μερικές τρύπες στη βάση του κουτιού γύρω από το σπάσιμο, με το μπλακεντντέκερ και πέρασα αυτά τα πλαστικά που σφίγγουν μεταξύ τους με την κόντρα - δες τη φωτό - το άφησα 10-12 ώρες με πίεση κι έγινε "αθάνατη" η κόλληση!
5. Όπου χρειαζόταν γέμιση, έβαλα αυτόν τον εποξικό στόκο για γέμιση και κόλλα μαζί "αμπρο" (εδώ έκανα μάλλον ένα λάθος γιατί πήρα την άσπρη εκδοχή του κι όχι τη μαύρη) .
6. Για πίσω καπάκι, πήρα χάρμποτ (χάρντμποαρντ) από το πράκτικερ, και του έκανα τρύπες όπως με συμβούλεψε ένας φίλος εδώ μέσα (δεν ακολούθησα τη συμβουλή του για το ξύλο- κόντρα και από τη πίσω πλευρά του άλλαξα τα φώτα στο χάρμποτ!), θα το βάψω λίαν συντόμως με σπρέι σε καφέ χρώμα.
7. Για τζάμι-κλίμακα, έφτιαξα στο coreldraw την ίδια και την τύπωσα σε τζάμι με ψηφιακή εκτύπωση.
8. Έχω πάρει και στόκο παλίσανδρο καφετού χρώματος, και θα τον βάλω στο τελικό φινίρισμα του κουτιού, ιδιαίτερα στις ρωγμές του βακελίτη, που φαίνονται από μπροστά.
αυτά.. θα το αφήσω λίγο στην ησυχία του και θα ασχοληθώ τώρα με ένα rca 5q21 made in greece .
Μου είπαν να βάλω μεταξύ αντίστασης ροής (αυτή που κάνει τα 220v ->110v ) και υπόλοιπου του σασί, ένα κομμάτι αμίαντο. για αποφυγή υπερθέρμανσης (και φωτιάς). ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΜΙΑΝΤΟ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΤΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟ ΕΛΕΝΙΤ!!!!!!
Ακόμα... πόσο να υπολογίζω για ένα λουστράρισμα του κουτιού του; (20Χ35Χ20);
Αν το τρίψω και το βερνικώσω μόνος μου, κόβω κάτι σημαντικό από το κόστος του επιπλά ή διπλός κόπος;