Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Ψάχνω ένα υλικό σαν λάστιχο ή τσιμούχα, το οποίο θα βάλω ανάμεσα σε κρύσταλλο και μεταλλικές ράγες, για να μην κουνιέται το κρύσταλλο. Η ιδιαιτερότητα είναι πως επειδή είναι κρύσταλλο γύρω από τζάκι, θα αναπτύσονται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και φοβάμαι πως το λάστιχο θα λιώσει αν εφάπτεται συνεχώς πάνω στο κρύσταλλο.

Καμιά ιδέα;

Μια ιδεα:

Αν το πλατος (παχος?) που εχουν οι μεταλλικες ραγες στο επιτρεπουν, και μπορεις να τους ανοιξεις μια τρυπουλα (5 mm), υπαρχουν κατι βεντουζιτσες οι οποιες, απο την μια μπαινουν μεσα στην τρυπα (σφηνωτες) της ραγας, ενω η βεντουζα, κολλαει, αναποδα, στο κρυσταλλο.

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος.

Ψάχνω ένα υλικό σαν λάστιχο ή τσιμούχα, το οποίο θα βάλω ανάμεσα σε κρύσταλλο και μεταλλικές ράγες, για να μην κουνιέται το κρύσταλλο. Η ιδιαιτερότητα είναι πως επειδή είναι κρύσταλλο γύρω από τζάκι, θα αναπτύσονται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και φοβάμαι πως το λάστιχο θα λιώσει αν εφάπτεται συνεχώς πάνω στο κρύσταλλο.

Καμιά ιδέα;

Μια φωτο θα βοηθουσε περισσοτερο.

Παντως θα ελεγα , αν καταλαβα καλα για που προοριζετε, οτι οτι και να κανεις σε αυτο το στυλ θα σου βγει ασχημο.

Βαλε μια φωτο μπας και σκεφτουμαι τιποτα αλλο -bye-

Απάντηση: Re: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Μια ιδεα:

Αν το πλατος (παχος?) που εχουν οι μεταλλικες ραγες στο επιτρεπουν, και μπορεις να τους ανοιξεις μια τρυπουλα (5 mm), υπαρχουν κατι βεντουζιτσες οι οποιες, απο την μια μπαινουν μεσα στην τρυπα (σφηνωτες) της ραγας, ενω η βεντουζα, κολλαει, αναποδα, στο κρυσταλλο.

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος.

Το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία που θα αναπτύσσεται...

Όσο και να το σκέφτηκα, λύση δεν βρήκα...

μήπως να το κράταγες με πυρίμαχα γάντια φίλε Δώρε??:BDGBGDB55:

:ernaehrung004:-bye-

ξέρω εκ των προτέρων, λ@μ@κία είναι αυτό που είπα, μην βαράτε:slapface:

μήπως να το κράταγες με πυρίμαχα γάντια φίλε Δώρε??:BDGBGDB55:

:ernaehrung004:-bye-

ξέρω εκ των προτέρων, λ@μ@κία είναι αυτό που είπα, μην βαράτε:slapface:

Ευτυχως που το ειπες και δεν το εγραψες Δημητρη :flipout::flipout::flipout::flipout:

έλα οι κακίες αμέσως...:BDGBGDB55:

πάντως, έχει δίκιο ο Χρήστος, αν βάλεις μια φωτογραφία ίσως να καταλάβουμε καλύτερα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Αν καταλαβα καλα, κουνιετε το γυαλινο καλυμα του τζακιου, επανω στο σκελετο στηριξης του.......

Οι ράγες είναι μικρές και δεν γίνονται εύκολα τρύπες, ούτε όμως και θέλω να τρυπήσω για αισθητικούς λόγους. Επίσης, δεν μιλαώ για το πως θα το πιάνω αν θέλω να το βγάλω (αν και αυτό είναι ένα θέμα από μόνο του - πιστεύω πως θα βρω κάποια γάντια φίλε Δημήτρη!!!).

Σκεφτείτε 2 ράγες (πάνω-κάτω στο τζάκι) πάχους 7mm και τζάμι πάχους 4mm να γλυστράει ανάμεσα τους για να είναι σαν πλαινό τοίχωμα σε ένα τζάκι που έχει 3 πλευρές ανοιχτές. Θέλω κάτι σαν λάστιχο να το κρατάει να μην πολυκουνιέται.

Έχω φωτογραφία του τζακιού πριν βάλω τις ράγες. Σκεφτήτε πως στα 2 πλαινά, έχω βάλει ράγες πάνω-κάτω και μπαίνουν κρύσταλλα συρταρωτά. Μπροστά έχω κλασικό (ας πούμε) κρύσταλλο με ποδαράκια

Attachments

• PA020011.jpg
    PA020011.jpg
    99.2 KB · Views: 28
Οι ράγες είναι μικρές και δεν γίνονται εύκολα τρύπες, ούτε όμως και θέλω να τρυπήσω για αισθητικούς λόγους. Επίσης, δεν μιλαώ για το πως θα το πιάνω αν θέλω να το βγάλω (αν και αυτό είναι ένα θέμα από μόνο του - πιστεύω πως θα βρω κάποια γάντια φίλε Δημήτρη!!!).

Γιαυτο παρε γαντακια , αυτα τα ασημενια , σαν αυτα που φορουν οι πυροσβεστες. Τετοια ειχα κι εγω και επιανα τα ξυλα με τα χερια. Ειναι λεπτα και ευχριστα , αρκει να μην κρατα πολυ ωρα το καυτο αντικειμενο γιατι καιγεσαι . Πιστευω θα σε βολεψουν.

Σκεφτείτε 2 ράγες (πάνω-κάτω στο τζάκι) πάχους 7mm και τζάμι πάχους 4mm να γλυστράει ανάμεσα τους για να είναι σαν πλαινό τοίχωμα σε ένα τζάκι που έχει 3 πλευρές ανοιχτές. Θέλω κάτι σαν λάστιχο να το κρατάει να μην πολυκουνιέται.

Προσπαθησε να βρεις καποιο τροπο να στερεωσεις συρματακι μεσα στις αυλακωσεις. Να εχεις στο νου σου οτι αυτο θα διασταλει . Μην βαλεις καποιο συρμα που ειναι ακριβως και σφηνωσει το τζαμι σου.

Δεν μπορεις να φτιαξεις ενα αυτοστηριζομενο κρυσταλλο (με δικα του ποδαρικα) και να στηριζεται στο πατωμα ?

Ποιο απλο μου φαινεται.

Απάντηση: Re: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Δεν μπορεις να φτιαξεις ενα αυτοστηριζομενο κρυσταλλο (με δικα του ποδαρικα) και να στηριζεται στο πατωμα ?

Ποιο απλο μου φαινεται.

Μα το εχει κανει λεει ο ανθρωπος και κουνιούνται !:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

No go. Οι θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει δουλειά είναι ο αμίαντος.

είθισται στα κρύσταλλα που έχουν τα τζάκια απο την "μάνα" τους να μπαίνει μια ειδική "τριχιά" η οποία και τα συγκρατεί αλλά είναι και πυρίμαχη..
όμως είναι πολύ χοντρή σε πάχος και δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει δουλειά.

μήπως να ρωτούσες κανα τζακά να σου δώσει πιο σίγουρη λύση?

Μία λύση ειναι να πάρεις μια φλάτζα για μοτέρ, υλικό που αντέχει σε θερμοκρασίες (όχι τόσο ψηλές όσο του ενεργού τζακιού) να κόψεις ανάλογα κομματάκια και να τα κολλήσεις στην απέξω πλευρά της ράγας ή και στην απο κάτω. Όχι στην απο μέσα που δέχεται την ζέστη των ξύλων, δεν θα αντέξει. Σε κάθε περίπτωση, τέστ και βλέπεις. Η φλάτζα έχει και ελαστικές ιδιότητες μερικώς. Πιστεύω οτι θα σου κάνει δουλίτσα.

Re: Απάντηση: Re: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Μα το εχει κανει λεει ο ανθρωπος και κουνιούνται !:grinning-smiley-043

Το καταλαβα, απλα εριξα μια ιδεα που ισως να τον ενδιαφερει

Είπαμε, πως το μπροστά κρύσταλλο έχει δικά του ποδαράκια.
Τα 2 πλαινά, μπαινο-βγαίνουν συρταρωτά και για "στυλ" αλλά και για ουσία, π.χ. κλείνω από μπροστά και δεξιά και ανοίγω το αριστερά πλαινό που βλέπει στην κουζίνα, ώστε να ζεσταίνομαι από εκεί.

Αν δεν υπήρχε το θέμα της ζέστης, θα έβαζα απλώς ένα κομμάτι λάστιχο κατα μήκος της κάθε ράγας και θα ήμουν ΟΚ. Η Ζέστη με προβληματίζει...

ή μπορείς να φτιάξεις κρύσταλλο ή σήτα η οποία θα πιάνει και τα πλαϊνά και θα είναι μονοκόμματη με την διαφορά οτι τα πλαϊνά μέρη της θα είναι σπαστά έτσι ώστε να δίνεις εσύ την κλίση που θέλεις ανάλογα με το κλείσιμο που επιθυμείς, επίσης με ποδαράκια