Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Απάντηση: Re: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Μία λύση ειναι να πάρεις μια φλάτζα για μοτέρ, υλικό που αντέχει σε θερμοκρασίες (όχι τόσο ψηλές όσο του ενεργού τζακιού) να κόψεις ανάλογα κομματάκια και να τα κολλήσεις στην απέξω πλευρά της ράγας ή και στην απο κάτω. Όχι στην απο μέσα που δέχεται την ζέστη των ξύλων, δεν θα αντέξει. Σε κάθε περίπτωση, τέστ και βλέπεις. Η φλάτζα έχει και ελαστικές ιδιότητες μερικώς. Πιστεύω οτι θα σου κάνει δουλίτσα.

Αυτό φαίνεται σαν καλή ιδέα Κυριάκο. Θα το κοιτάξω

Δε με λες? Αν καταλαβα καλα , αυτες οι ραγες ειναι κατι σαν π μεταλλικο που μεσα τους συρταρωνει το γυαλι. Επισης δεν ειναι και "παχιες".

Γιατι δεν τις "πατας" σε 3,4 σημεια με μια πενσουλα να κλεισουν οσο θες ???????

Μπορεις να κανεις μονο την πανω ετσι. Στην κατω ουτως η αλλως δεν κουνιεται το γυαλι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

No go. Οι θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει δουλειά είναι ο αμίαντος.

Ο αμίαντος δεν είναι επικίδνυνος στη χρήση και την επαφή;

Άλλο ένα είναι λάμα απο πριόνι μικρό, την στραβώνεις λίγο και φτιάχνεις ένα όμορφο δυνατό και πυρίμαχο έλασμα-ελατήριο που μπαίνει ανάμεσα στην ράγα και στο τζάμι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Ο αμίαντος δεν είναι επικίδνυνος στη χρήση και την επαφή;

O αμιαντος ειναι μια λυση για τετοιες θερμοκρασιες, αλλα ειναι και καρκινογονος. Κανει ευκολα χνουδια-σκονη και εισπνέεται πολυ ευκολα.

Δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι καλυτερο για σπιτι !

Δε με λες? Αν καταλαβα καλα , αυτες οι ραγες ειναι κατι σαν π μεταλλικο που μεσα τους συρταρωνει το γυαλι. Επισης δεν ειναι και "παχιες".

Γιατι δεν τις "πατας" σε 3,4 σημεια με μια πενσουλα να κλεισουν οσο θες ???????

Μπορεις να κανεις μονο την πανω ετσι. Στην κατω ουτως η αλλως δεν κουνιεται το γυαλι !

Καλά κατάλαβες, ακριβώς σαν ένα π μεταλλικό. Θα μπορούσα να τις πατήσω όντως (αν και λίγο δύσκολα) απλώς έτσι χάνω ένα κομμάτι της λειτουργικότητας που είναι το να μπορώ να βάλω-βγάλω τα πλαινά όποτε θέλω.

Καλά κατάλαβες, ακριβώς σαν ένα π μεταλλικό. Θα μπορούσα να τις πατήσω όντως (αν και λίγο δύσκολα) απλώς έτσι χάνω ένα κομμάτι της λειτουργικότητας που είναι το να μπορώ να βάλω-βγάλω τα πλαινά όποτε θέλω.

Οσο και να τα πατησεις δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαινουν . Πατα τα προσεκτικα οσο χρειαζεται ( χωρις το γυαλι μεσα ) και καθαρισες -bye-

Υπάρχουν ειδικές σιλικόνες γιά ψηλές θερμοκρασίες. Αλλά δεν έχω πρόχειρο κατάστημα να σου πω. Αν ψάξεις σε καταστήματα με καυστήρες επαγγελματικούς θα σου πουν. Επίσης και στη DUROSTCK μιά ερώτηση δε σε χαλάει.

Απάντηση: Re: Υλικό για σταθεροποίηση Κρυστάλλου

Υπάρχουν ειδικές σιλικόνες γιά ψηλές θερμοκρασίες. Αλλά δεν έχω πρόχειρο κατάστημα να σου πω. Αν ψάξεις σε καταστήματα με καυστήρες επαγγελματικούς θα σου πουν. Επίσης και στη DUROSTCK μιά ερώτηση δε σε χαλάει.

Δε θέλω σιλικόνη, γιατί δε θέλω κάτι μόνιμα κολλημένο. Θέλω να μπορώ να τα μετακινώ.

Δείτε και τις φωτογραφίες. Γενικά σας ευχαριστώ όλους. Θα δοκιμάσω μερικές ιδέες σας και θα σας πω.

Attachments

• P1010049 (Medium).JPG
    P1010049 (Medium).JPG
    76.4 KB · Views: 16
  • P1010050 (Medium).JPG
    P1010050 (Medium).JPG
    61.8 KB · Views: 15
  • P1010052 (Medium).JPG
    P1010052 (Medium).JPG
    69.9 KB · Views: 14
  • P1010053 (Medium).JPG
    P1010053 (Medium).JPG
    80.1 KB · Views: 15
Τελικά, για όποιον ενδιαφέρεται, έκανα 2 μικρές τρύπες (όπως είχε πει ο Ντίνος) από την εσωτερική πλευρά σε κάθε ράγα της οροφής μόνο και έβαλα από 2 βίδες, οι οποίες απλώς ακουμπούν και δεν πιέζουν το κρύσταλλο. Δείχνει μια χαρά. Θα δω πως θα τα πάει στην πορεία.

Σας ανεβάζω και φωτογραφία, η οποία δεν είναι καθόλου καλή, γιατί είναι από κινητό, αλλά ψιλοφαίνονται οι 2 βίδες.

Attachments

• tzaki_2.jpg
    tzaki_2.jpg
    75.7 KB · Views: 13
Μονο να προσεχεις οπως το συρταρωνεις γιατι θα χτυπαει το γυαλι στις βιδες.
Ειναι το ιδιο με αυτο που σου προτεινα απλα δεν ειχε αυτο το μειονεκτημα !!

Γιατί να χτυπάει στις βίδες; Ξεβιδώνω (σχεδόν τελείως - δεν εξέχουν καθόλου προς τα μέσα δηλαδή οι βίδες) και βγάζω. Όταν το βάλω πίσω, ξανασφίγγω. Το δοκίμασα καμιά 10αριά φορές και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δοκίμασα να σφίξω τις ράγες όπως έλεγες, αλλά δεν ήταν εύκολο και έτσι προτίμησα αυτό.