Υλοποίηση δίπολου ηχείου Linkwitz LX521.4 βήμα-βήμα

Τώρα πρέπει πάρω κάποιες αποφάσεις οπότε κάθε βοήθεια δεκτή.
Καταρχήν τι καλώδιο ηχείων να χρησιμοποιήσω? σκέφτομαι η σύνδεση στο μεγάφωνο να γίνει με φυσάκια και όχι κόληση. Θέλω το μήκος του καλωδίου να μην ξεπερνά τα 80εκ. Αυτό πιστεύω με την κατάλληλη τοποθέτηση του ενισχυτή να το καταφέρω. Τα φυσάκια παίζουν ρόλο? ακούγονται? υπάρχουν ποιότητες?

Βαγγέλη,τα καλώδια θα πηγαίνουν κατευθείαν στα ενισχυτικά,έτσι;
Ανεξαρτήτως του τι θα χρησιμοποιήσεις πάντως,πρέπει να βρεις κι ένα τρόπο να τα έχεις σταθερά στο κουτί,να μην υποφέρουν οι όποιες επαφές,σε περίπτωση τραβήγματος πχ.
Και ειδικά τα φυσάκια που λασκάρουν με το παραμικρό.

Ναι Σωκράτη θα κάνω κάτι σαν δακτυλιδι, απλά πρέπει πρώτα να εξασφαλίσω τις αποστάσεις. Υπήρξε και η ιδέα με ηλεκτρολογική κλέμα, αλλά θα είναι η τελευταία λύση γιατί θέλω να αποφύγω τις επαφές.

Έχεις ηχείο ΜΤΖ του Μανώλη και θα βάλεις μόνο φυσάκια? :)

ΙΜΟ, καλά κριμπαριστά φυσάκια (τα γνωστά στα μαγαζιά) και κόλληση αυτών στους ακροδέκτες των μεγαφώνων για καλύτερη επαφή...

Απάντηση: Re: Υλοποίηση δίπολου ηχείου Linkwitz LX521.4 βήμα-βήμα

ΙΜΟ, καλά κριμπαριστά φυσάκια (τα γνωστά στα μαγαζιά) και κόλληση αυτών στους ακροδέκτες των μεγαφώνων για καλύτερη επαφή...

Σταύρο,αν είναι να τα κολλήσει γιατί να βάλει και φυσάκια (+1 επαφή,αυτή του κριμπαρίσματος );
Κόλλημα το γυμνό καλώδιο και τέλος αν είναι έτσι.

Ηταν έτοιμο να σταλεί μαζί με το προηγούμενο μήνυμα, αλλά η διακοπή του ιντερνετ δεν το επέτρεψε.

Σκέφτομαι λοι[όν για το Belden 5000UE.
http://www.bluejeanscable.com/store/speaker/index.htm
είναι ένα 12gauge καλώδιο, με πολύ καλά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Είναι γυμνός χαλκός, αθωράκιστο με μονωτικό απο πολυπροπυλένιο και εξωτερικό jacket απο PVC, συνθετικό πλαστικό, το γνωστό της Belden.
Τα ηλεκτρικά του χαρακτηριστικά
Σύνθετη αντίσταση 0,15mh/ft
DCR 1,6Ohm/1.000ft
Χωρητικότητα 24pf/ft
http://www.markertek.com/Attachments/Specifications/Belden/BL-5000UE-1000-Specifications.pdf

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σταύρο την ξέρω καλά την τακτική του μανώλη και έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά μέχρι να μονιμοποιηθούν, αφου θα βγουν για να βαφούν τα ξύλα, τυχόν απρόβλεπτα, θα δημιουργηθρί προβλημα με το κόλλα-ξεκόλλα.

Πρώτα θα έχει εξασφαλίσει καλή μηχανική σύσφιξη... :)

Γιατί,με το κόλλημα δεν την εξασφαλίζει;Και καλύτερη μάλιστα.
Αλλά αν πρόκειται για βάλε-βγάλε,πάσο,εννοείται...

Τσουκ Σωκ. Δεν είναι το ίδιο...

Η τέλεια μέθοδος συγκόλλησης είναι τρίψιμο επιφανειών, μηχανική σύσφιξη και συγκόλληση με ισχυρό κολλητήρι.

Τσουκ Σωκ. Δεν είναι το ίδιο...

Η τέλεια μέθοδος συγκόλλησης είναι τρίψιμο επιφανειών, μηχανική σύσφιξη και συγκόλληση με ισχυρό κολλητήρι.

Αν είναι μετρημένο πάω πάσο,με το καλάι δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ.Αλλά μιλάμε για πολύ ισχυρό κολλητήρι,έτσι;

Για τις δικές μου γαιδουρομπόρνες και τεσσάρι καλώδιο έβαλα το 100άρι της δουλειάς με την σκανδάλη,το κλασικό.
Αφού δεν έλιωσαν κι οι ίδιες...:flipout:

Ποιό UcD module να χρησιμοποιήσω? το UcD180 ή το UcD400? αν δεν υπάρχει ζήτημα καταστροφής του μεγαφώνου από την περισσότερη δύναμη τόσο το καλύτερο για να έχουν περισσότερη δύναμη για να εχω και ικανοποιητικό headroom. Και ποιό τροφοδοτικό αντίστοιχα να βάλω ώστε τα UcD να αποδίδουν τα μέγιστα?

O Linkwitz βλέπω βάζει κάτι ενισχυτές των 60W. Έχεις καταλάβει με τι κριτήρια τους έχει επιλέξει; Είναι επειδή δεν χρειάζεται παραπάνω ισχύ; Επειδή δεν σηκώνουν τα μεγάφωνα παραπάνω;

Από ότι είδα στα specs των woofer πάντως αναφέρει 250 watt long term και 500 watt short term handling.
Και τα μισά να είναι αλήθεια σηκώνει.