Απάντηση: Re: Υλοποίηση preamplifier PGA23xx
Οδηγός στησίματος του microcontroller
Βήμα 1ο: Παίρνουμε την πλακέτα από τον Δημήτρη (Δημητρακούδη, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια του), και αγοράζουμε το 1284p (της atmega, το οποίο πήρα από mouser με ~7e).
Για να το κολλήσω αγόρασα
αυτό το flux και για να το καθαρίσω μετά την κόλληση με
αυτό. Καλό είναι να έχετε και
solder wick σε περίπτωση που δεν πετύχει η κόλληση με την πρώτη φορά.
Όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί από το grobotronics ή από mouser. To video που τα εξηγεί όλα αυτά είναι
αυτό.
Εγώ κατάφερα να το κολλήσω με
αυτό το κολλητήρι που εμπεριέχει
αυτή τη μύτη.
Βήμα 2ο: Εγκατάσταση Bootloader από arduino uno στη πλακέτα του 1284p.
Συνδέουμε το arduino uno με την πλακέτα του microcontroller όπως φαίνεται στην εικόνα
Η όλη ιδέα για το bootloading είναι από
αυτό το site.
Πηγαίνετε στη σελίδα
https://github.com/nickgammon/arduino_sketches που σας λέει και πατάτε πάνω δεξιά για να κατεβάσετε το ZIP αρχείο.
Αφού το αποσυμπιέσετε πηγαίνετε στον φάκελο Atmega_Board_Programmer και ανοίγετε το sketch Atmega_Board_Programmer (έχω την έκδοση IDE 1.6.5).
Πρίν τρέξετε το sketch ανοίγετε Tools->Serial Monitor και θέτουμε baud 115200. Κατόπιν compile και uploanding. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει το είδος του
επεξεργαστή από μόνο του και πατάτε "G" για να κάνει bootloading. Αν όλα πήγαν καλά γράφει
Verifying ...
No errors found.
Writing fuses ...
LFuse = 0xFF
HFuse = 0xDE
EFuse = 0xFD
Lock byte = 0xEF
Done.
Type 'C' when ready to continue with another chip ...
Βήμα 3ο: Πραγραμματισμός του atmega 1284p
Κατεβάζουμε τον παρακάτω φάκελο
https://github.com/maniacbug/mighty-1284p και τον αποσυμπιέζουμε. Τον τοποθετούμε μέσα στο φάκελο hardware arduino π.χ.
C:\Program Files\Arduino\hardware (αν δεν δουλέψει αυτός πείτε μου να σας στείλω τον δικό μου φάκελο). Χρησιμοποιούμε κάποιο usb to RT232L converter, εγώ χρησιμοποίησα
αυτόν.
Εγκαθιστούμε τους drivers του. Συνδέουμε το pin RX-I του FTDI (USB converter) με το TXDO pin του atmega και το ΤΧ-Ο με το RXDO.
Επιλέγουμε στο IDE του arduino από τα Tools to σωστό Board (Atmega1284p 16MHz) και τη σωστό PORT ("COM3" για μένα). Ανοίγουμε το sketch που θέλουμε,
κάνουμε τις απαραίτητες συνδέσεις ( σας δίνω παρακάτω εικόνες για τα pins της πλακέτας ), πατάμε compile και κάνουμε upload. Προσοχή! με το που πατάμε upload
μόλις γράψει ο IDE από κάτω "uploading..." αμέσως πατάμε το reset της πλακέτας για περίπου 0.5-1sec και το αφήνουμε. Λογικά το έχετε ανεβάσει...
Την τελευταία εικόνα την βάζω για να βλέπετε ποιά pins του atmega αντιστοιχούν στα pin mode του arduino.
Καλή επιτυχία!