Υπάρχει ΑVR που να MHN κάνει ADC conversion?

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Με αφορμή συζήτηση σε άλλο νήμα αναρρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος AVR (προενισχυτής ή και ολοκληρωμάνος) που να επεξεργάζεται τα αναλογικά σήματα που δέχεται στην είσοδό του (δηλαδή να τα προενισχύει) χωρίς να τα μετατρέπει προηγουμένως σε ψηφιακά.

Audio.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η επεξεργασία σημάτων video. Τα στέλνω σε ένα HDMI switch 4x2 και από κεί στον προβολέα και TV.

Το ποτενσιόμετρο που αυξάνει την ένταση σε 7-κάναλους δεν είναι ψηφιακό;

Η ερώρησή μου ξεκίνησε από εδώ όπου καταλαβαίνω ότι οι AVR δεν είναι το ίδιο καλοί με τους δικάναλους λόγω της ψηφιακής επεξεργασίας... Αν όμως τους βάλεις σε direct mode τότε δεν στέλνουν το σήμα στον τελικό χωρίς καμμιά επεξεργασία και κυρίως χωρίς AD και DA μετατροπές;

Το ποτενσιόμετρο που αυξάνει την ένταση σε 7-κάναλους δεν είναι ψηφιακό;

Η ερώρησή μου ξεκίνησε από εδώ όπου καταλαβαίνω ότι οι AVR δεν είναι το ίδιο καλοί με τους δικάναλους λόγω της ψηφιακής επεξεργασίας... Αν όμως τους βάλεις σε direct mode τότε δεν στέλνουν το σήμα στον τελικό χωρίς καμμιά επεξεργασία και κυρίως χωρίς AD και DA μετατροπές;

To σωστότερο θα ήταν ότι "οι AVR δεν είναι το ίδιο καλοί με τους δικάναλους λόγω και της ψηφιακής επεξεργασίας"

Το και το πρόσθεσα εγώ...

Η Denon έχει δυο modes : direct & pure direct. Στο direct υπάρχει κάποιο είδος επεξεργασίας, ενώ στο pure direct όχι. Βλέπεις η κάθε εταιρεία έχει τα δικά της κόλπα...

Το θέμα για μένα είναι αν γίνεται ή όχι AD & DA μετατροπή...

Το ποτενσιόμετρο που ρυθμίζει την ένταση σε 7-κάναλους είναι ψηφιακό ή έχει 7 μεταβλητές αντιστάσεις;