Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Κοίτα εκεί! Δεν το ήξερα πως υπήρχε CRT με HDMI + 1080!!!
Το manual αναγράφει ημερομηνία έκδοσης (του manual) 31/07/2009.
Δεν ξέρω αν είναι από τροποποίηση, γιατί η ημερομηνία είναι πολύ φρέσκια!

Πότε πρωτοκυκλοφόρησε η τηλεόραση?

και βεβαια υπαρχουν εγω εχω μια philips 32 ara και δεν την αλλαζω με τιποτααααα απο το 2007 την εχω

Εγώ που έχω από το 2005 την 29PT9417, θα την αντικαταστήσω σύντομα.
Δεν έχω παράπονο, πολύ καλή εικόνα, πολύ καλός ήχος, δουλεύει έως τώρα τέλεια!
Θα την κρατούσα αλλά υπάρχει το "μικρόβιο" της τεχνολογίας και θέλω κάτι νέο.
Θα δω τι θα την κάνω... δεν θέλω να την δώσω!!! :bigcry:

...στον μπλέ κάδο δίπλα στο σπίτι σου :laugh:
Αααααααα!!!!!!!!!!!! :bigcry::bigcry::bigcry:

Γιατί να την πετάξω, επειδή είναι λίιιιιιιιγο... παλιά?!!!!!!!! :jester:
broken_television.jpg

μπορώ να σας προτείνω διάφορες λύσεις για να αξιοποιήσετε τις παλιές σας CRT.

1. ενυδρείο

hu0soi.jpg

2. Καλάθι αχρήστων

340x_9ee394b193becaa9126d5031c90ffbd3.jpg

3. Σπίτι για την γατούλα σας

catmonitor.jpg

4. Σπίτι για το χαμστεράκι σας

crt-monitor-cage.jpg

Και το σεμέν πετσετάκι-που βγαλε τα μάτια της να κεντήσει η γιαγιά-που θα το τοποθετήσετε αγνώμονες.....

Εχω την Sony 29c3e black trinitron 100hz ακομα και σημερα διπλα στην panasonic 50v10e ειναι κατι διαφορετικο τουλαχιστον για τα......ελληνικα δεδομενα τηλεοπτικο σημα degia ps3 xbox360 και τα αναλογικα καναλια πιστεψτε το εξης ναι -!!!!!! Προτιμω την sony crt η panasonic ναι ειναι αριστη στα δορυφορικα και βιντεκονσολες hd ειναι κορφη στα αλλα απλα ειναι υποτιμηση να παιζει τετοιο μηχανακι.
Επιτρεψτε μου να γραψω το εξης φανταστειτε να εχεις στην κινηση της πολης(αναλογικο σημα digea) ενα σπορ αυτοκινητο πολυτελειας (panasonic) που θα τρεξεις?????

Last edited:
Ελα ντε... Σε τετοιες συζητησεις, εχω παντα την απορια πως γινεται οι CRTακηδες να συγκρινουν ανομοιες διαστασεις. Αν μπορουσε καποιος να βρει CRT 40" ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εμενε και τοσο ικανοποιημενος απο την αποδοση της, εστω και στο αναλογικο τηλεοπτικο σημα. Για να μην μιλησω για συγκριση με βαση ψηφιακα σηματα, εστω και standard definition

Από ότι θυμάμαι, μόνο η Lowe είχε βγάλει μία CRT 16/9 40". Είναι στα όρια της δυνατότητας κατασκευής του καθοδικού σωλήνα, λόγω vacum. Εγώ πάντως έχω μία Hitachi 36FN910 16/9, η οποία παίζει πολύ καλύτερα τηλεοπτικό σήμα ή DVD από οποιαδήποτε plasma έχω δει μέχρι στιγμής. Σημειωτέον ότι έχω για scaler τον Lumagen Radiance, οπότε το scaling σε DVD είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει από την υπάρχουσα τεχνολογία. Και πάλι δεν μπορώ να ευχαριστηθώ DVD στην Plasma. (Panasonic 50PZ80). Αλλα και στην προηγούμενη plasma που είχα (Panasonic 42PA30), που είχε ανάλυση 640Χ480, πάλι η CRT έπαιζε καλύτερα DVD και τηλεοπτικό σήμα.

Aπό τις (πραγματικές) 33,7" όμως έως τις 50", υπάρχει ένας υπερδιπλασιασμός της επιφάνειας που το έρμο το PAL καλείται να καλύψει (3181cm2 έναντι 6873cm2), ενώ συγκρίνουμε και μία κορυφαία CRT με μία μέση Plasma. ;)

Eγώ πάντως τα ευχαριστιέμαι τα DVD κατά πολύ περισσότερο στην 42U10 απ' ό,τι στην 29άρα Sony FD Trinitron που αντικατέστησε... :D

Oι μεγαλύτεροι καθόδικοί που κατασκευάστηκαν ποτέ, ήταν οι 42άρηδες των Mitsubishi και Sony (πραγματική διαγώνιος ~39,5"), αλλά και οι δύο αποτέλεσαν niche προϊόντα, με πολύ μικρό αριθμό πωλήσεων κι αυτός, εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Για τηλεοπτικό σήμα οι κορυφαίες CRT απλά δεν έχουν αντίπαλο.(Μπορεί να υστερούν σε μέγεθος αλλά σε ποιότητα αφήνουν πίσω τους άλλους με διαφορά)
Για παιχνίδια LCD τηλεοράσεις.
Για ταινίες και μέγεθος μετά τους βιντεοπροβολείς το χάος. . .

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Για τηλεοπτικό σήμα οι κορυφαίες CRT απλά δεν έχουν αντίπαλο.(Μπορεί να υστερούν σε μέγεθος αλλά σε ποιότητα αφήνουν πίσω τους άλλους με διαφορά)
Για παιχνίδια LCD τηλεοράσεις.
Για ταινίες και μέγεθος μετά τους βιντεοπροβολείς το χάος. . .

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μόνο που αυτό οφείλεται στο ότι τα κανάλια εκπέμπουν σε αναλογία 4:3 πλήν ΣΚΑΙ και ψηφιακών της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να δένουν καλύτερα τουλάχιστον με τις 21 και 29 ιντσών CRT. Αν στο μέλλον αυτό αλλάξει σε 16:9 θα κερδιθεί και αυτή η μάχη απ'τις LCD.

Ή στα HD σήματα...εκεί οι lcd,plasma δεν έχουν αντίπαλο.Επίσης οι crt έχουν τις ενοχλητικές ''αντανακλάσεις'' πράγμα που εκλείπει στις plasma Και έχει εκλείψει τελείως στις lcd.

Πιστεύω εις έναν καθοδικό, σωλήνα, απεικόνισης,

ποιητή φωτονικής εκπομπής, ορατής τε και αοράτης...

:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μόνο που αυτό οφείλεται στο ότι τα κανάλια εκπέμπουν σε αναλογία 4:3 πλήν ΣΚΑΙ και ψηφιακών της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να δένουν καλύτερα τουλάχιστον με τις 21 και 29 ιντσών CRT. Αν στο μέλλον αυτό αλλάξει σε 16:9 θα κερδιθεί και αυτή η μάχη απ'τις LCD.

Δεν αναφέρομαι στο κάδρο γιατί και η philips matchline που έχω Οταν το υλικό είναι 16:9 όπως στο Σκαι και στις αθλητικές μεταδόσεις της ΝΕΤ κανει κατακορυφη συμπιεση για να το προβαλλει.
Αναφέρομαι σε τρισδιαστατη αισθηση ,μαυρο χρωμα, ευκρίνεια.
Όταν μιλάω αναφέρομαι πάντα στις κορυφαίες CRT ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Εξακολουθώ να μοιράζω προσκλήσεις σε όποιον θέλει να δει από κοντά.-bye-