Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος από την τηλεόραση του;

να δουμε τι θα μας πουν οταν θα θελουν να πουλησουν τις OLED π.χ,
καλα......θα γινει πανηγυρι παλι.

Και εγω φυσικος ειμαι ρε παιδια.

Το μαυρισμα δεν προκαλειται απο τις ακτινες Χ αλλα γενικοτερα απο την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπει μια CRT λογω υψηλου δυναμικου.

Προσεξτε οτι μιλαμε για λιγη ακτινοβολια Χ αλλα οχι για μηδενικη:

Cathode Ray Tubes, commonly referred to as CRTs, use high-voltage tubes to accelerate electrons and generate the traditional television image we have been used to over the years. In order to generate x rays, electrons have to reach high energies so you need both a high voltage and a high vacuum. In a CRT you have an electron beam accelerated by a high voltage in a high vacuum so it is clearly a potential source of x rays. These have been used in television receivers and computer displays. The surface of these displays is curved, although today there are "flat screen" CRT displays. A CRT display, whether curved or flat, still poses similar concerns regarding potential x-ray emissions. Lead and other heavy elements, added to the glass in making today's CRTs, absorb the x radiation so very little is emitted under any operating conditions.

http://hps.org/publicinformation/ate/q2488.html

Bεβαια οι CRT δεν εκπεμπουν μονο ακτινες X αλλα και αλλα ειδη ακτινοβολιων.

Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί όλα τα επαγγελματικά μόνιτορ είναι CRT και όχι LCD

Μηπως εννοεις οτι ηταν CRT?

Aπο οτι εχω διαβασει πλεον κυκλοφορουν επαγγελματικα μονιτορ LCD εδω και κανα δυο χρονια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος από την τηλεόραση του;

Aπο οτι εχω διαβασει πλεον κυκλοφορουν επαγγελματικα μονιτορ LCD εδω και κανα δυο χρονια.

να τα πουμε EIZO?

River, το link που έδωσες μετά λέει:

All television receivers, regardless of type, must meet a mandatory federal performance standard so any x-ray emissions, if they exist at all, must be at very low levels. The actual limit is stated as "shall not exceed 0.5 milliroentgens per hour at a distance of five (5) centimeters from any point on the external surface of the receiver . . ."

Οπότε, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι CRT εκπέμπουν ακτίνες Χ (if they exist at all). Και επιπλέον υπάρχει συγκεκριμένο όριο που είναι το ίδιο και μπροστά και πίσω από τις TV. Αυτό το any point δεν το γνώριζα. Άρα τελικά ούτε στο πίσω μέρος δεν εκπέμπουν τίποτα οι CRT.

Βεβαίως το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα είναι συνεχές και αν μιλάς για "λίγη ποσότητα" τότε ακόμη και οι απλές λάμπες φωτισμού εκπέμπουν "λίγες" ακτίνες Χ!

Επίσης η μπογιά δεν γίνεται να μαυρίσει από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία οποιουδήποτε τύπου. Βάλτην στο κενό και βάρα την :rifle: με ότι θες!

Η σκόνη και ο καπνός είναι που κάθονται και μαυρίζουν. Και η ακτινοβολία δεν κάνει τίποτα στον καπνό. Τα μαγνητικά πεδία και η ηλεκτροστατική έλξη είναι που τραβάνε το καπνό. Όμως ένας μαγνήτης δεν προκαλεί πρόβλημα στην υγεία.

Να πω την αλήθεια μέχρι τώρα και 'γω πίστευα ακαθόριστα ότι οι CRT "πειράζουν". Πρώτη φορά το σκέφτηκα, το έψαξα και τελικά πείστηκα ότι δεν πειράζουν!!! :grandpa:

Ναι αλλα στα ματια ειναι εξακριβωμενα πιο κουραστικες, ειδικα απο κοντινη αποσταση.

Επειδή πιο πάνω σας ανέφερα πόσο ευχαριστημένος είμαι γενικά από την "παλιά" 33άρα 100Hz CRT μου, τώρα σας παραθέτω τα σχόλια μου για την Philips 32PFL7962D/12 (LCD) που πήρε πριν μερικές μέρες ο πατέρας μου.

Αφού την σύνδεσα με το DVD recorder/player μέσω HDMI καλωδίου και ρύθμισα την έξοδο σε 720p, το βράδυ έβαλα τα Avia και DVD Essentials (Pal) και στρώθηκα στη δουλειά για να τη ρυθμίσω και να δω τι κάνει (και τι δεν κάνει).

Με τη βοήθεια των DVD και αφού απενεργοποίησα όλες τις ψηφιακές βλακείες (Dynamic Contrast+, Active Control, Noise Reduction κλπ) ρύθμισα το κόντραστ στο 70 λόγο αρκετά φωτεινού δωματίου την ημέρα (Σε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο θα την έβαζα πιο κάτω), τη φωτεινότητα στο 50, τον κορεσμό στο 62, την οξύτητα στο 2 και τη θερμοκρασία λευκού στο θερμό.

Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

Τα Συν:
-Πολύ καλό λευκό και κλίμακα του γκρι μέχρι το 20 IRE. Στο 10 IRE το γκρι μπλεδίζει και δεν έχω δει καμία LCD που να δείχνει σωστά το 10 IRE.
-Μηδενικό color decoder error. Με το Decoder Test στο DVD της Avia και τα 3 βασικά χρώματα είναι στο 0% και κανένα βασικό χρώμα δεν υπερτερεί των άλλων 2. Για αυτό το λόγο, έχει πολύ ωραία και σωστή χρωματική απόδοση. Άλλες LCD από άλλες (μεγάλες...) εταιρείες που έχω δει είχαν σοβαρές αποκλίσεις και σε αυτό βγάζω το καπέλο στη Philips.
-Πολύ καλή ανάλυση
-Εξαιρετική γεωμετρία

Τα πλην:
-Μετριότατο μαύρο (ανκαι η Philips μιλάει για 7500:1.....)
-Κάποια προβλήματα με θολώματα στην γρήγορη κίνηση (εδώ βελτιώνεται αρκετά με την ενεργοποίηση του Natural Motion).
-Κακό Gamma που βρίσκεται στο 1.8 και τη μετάβαση από το 0 IRE στο 10 IRE πολύ απότομη.
-Υπάρχει κάποια ενίσχυση των περιγραμμάτων (edge enhancement) που δεν φεύγει με τη μείωση του Sharpness. Ακόμη και με το Sharpness στο 0 και 1 που η εικόνα θολώνει και χάνει σε ευκρίνεια, η ενίσχυση των περιγραμμάτων φαίνεται.
-Περιορισμένη φωτεινότητα όταν ρυθμιστεί σωστά που στην ουσία απαγορεύει τη χρήση της σε φωτεινό δωμάτιο.

Γενικά έχει συμπαθητική εικόνα και πάρα πολύ ωραίο χρώμα (από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ σε LCD) για γενική χρήση, αλλά το κακό gamma, μέτριο μαύρο και χαμηλή φωτεινότητα περιορίζουν την απόλαυση όταν υπάρχουν σκοτεινές σκηνές.

Για να μην παρεξηγηθώ, ναι μου άρεσε, αλλά όχι τόσο ώστε να άλλαζα την CRT μου με αυτήν!

Οι κυριοι λογοι για να παρει καποιος LCD/πλασμα ειναι κατα την γνωμη μου:

1- Θεαση τηλεορασης και DVD σε μεγαλη οθονη (40"+) που οι CRT δεν μπορουν να προσφερουν
2- Ξεκουραση για τα ματια καθως δεν υπαρχει ακτινοβολια και flicker
3- Xρηση με κονσολες (360 + PS3) για ΗD gaming
4- Θεαση υλικου ΗD (Βlu Ray , HTCP κτλ)

Tωρα αν καποιος δεν εχει κονσολες και υλικο HD να δει , και δεν τον ενοχλουν στα ματια οι CRT τοτε καθεται με την παλια του τηλεοραση.

Αλλωστε και οταν κυκλοφορησαν οι εγχρωμες CRT πολλοι ελεγαν οτι το χρωμα τους ενοχλουσε στα ματια και ειχαν μεινει με τις ασπρομαυρες.

Ενας αλλος λογος για να παραμεινει κανεις με τη CRT του Γιάννη, (αν εχει wide crt 32αρα π.χ.), είναι να έχει HD προβολέα, και να κανει απο εκει θεαση HD υλικού και παιχνιδιών, και στην CRT να βλεπει ΜΟΝΟ SD σημα τηλεοπτικό και DVD! :2thumb22sup:

Kαλα αυτοι που εχουν DILA και γραμοφωνο να εχουν σπιτι δεν πειραζει...:flipout:

-bye--bye--bye-

Κι ομως, μπορει να εχω DILA, αλλα θα ηθελα και μια LCD... Όπως βλεπεις απο την υπογραφή μου, ΕΚΤΟΣ απο Dila, ειχα σκοπο να παρω και την 46ZF355.... Αλλα λογω εκτακτου οικονομικου προβληματος, αποσυρθηκα απο το powerbuy σημερα το πρωί, και έτσι δεν ημουν τυχερος..... -bye-

Ο κυριοτερος λογος βεβαια θελω τηλεόραση ειναι ΚΑΘΑΡΑ οι ωρες χρησης της...... ΑΝ ο DILA ειχε 60000 ωρες χρησης, και μπορουσα να τον εχω ΟΛΗ μερα αναμενο, ΔΕ θα επαιρνα ποτε τηλεόραση.... Και αυτο γιατι με τη φωτεινοτητα που εχει (ακομα και με τα φωτα αναμμενα) ειναι σαν να βλεπεις σε μια plasma 100 '' !!! :grandpa:

(ΣΥΝ του οτι μπορεις να βλεπεις 100'' απο τα 4 μετρα και να ΜΗΝ σε κουραζει ΚΑΘΟΛΟΥ.... Κι αυτο γιατι στον προβολεα βλεπεις την ανακλαση του φωτος πανω στο πανι, και ΟΧΙ το ιδιο το φως όπως σε μια LCD.... Οι επιπεδες τηλεορασεις 46'' ακομα και απο τα 3,5 μετρα αποσταση μετα απο 2-3 ωρες χρησης αρχιζουν και κουραζουν... )

Last edited:
Μηπως εννοεις οτι ηταν CRT?

Να το εκφράσω διαφορετικά γιατί δεν έγινα αντιληπτός.
Ένας σκηνοθέτης προσέχει την ποιότητα της εικόνας από CRTή από LCDμόνιτορ?
Ένας γραφίστας εργάζεται σε CRTή σε LCDμόνιτορ?
:rifle:

Να το εκφράσω διαφορετικά γιατί δεν έγινα αντιληπτός.
Ένας σκηνοθέτης προσέχει την ποιότητα της εικόνας από CRTή από LCDμόνιτορ?
Ένας γραφίστας εργάζεται σε CRTή σε LCDμόνιτορ?

Ο εξοπλισμος των στουντιο σιγουρα θα μετραει και καποια χρονια.

Οταν αγορασουν καινουργιο εξοπλισμο οι "σωληνες" θα εκλειψουν.

Ο εξοπλισμος των στουντιο σιγουρα θα μετραει και καποια χρονια.

Οταν αγορασουν καινουργιο εξοπλισμο οι "σωληνες" θα εκλειψουν.

Μπα!
Στα ψηφιακά settingsμοστράρουν ακόμα οι CRT!!!!!!