υπάρχει lag εικόνας-ήχου;;;

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Παιδια, καλησπερα και πάλι. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει lag μεταξύ εικόνας σε tv που προέρχεται από dvi του pc και ήχου που βγαίνει από το pc??

Κάτι τέτοιο άκουσα και δυστυχώς ο χώρος για το test δεν είναι ακόμα έτοιμος για να δοκιμάσω οπότε δε θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων (η tv και το pc αυτή τη στιγμή είναι σε άλλους ορόφους και είμαστε ένα ματσο χάλια..)

Ναι, πολλές τηλεοράσεις έχουν προβλήματα με το lipsync που προέρχεται από άλλες πηγές λόγο της επεξεργασίας εικόνας που πραγματοποιούν εσωτερικά. Εάν έχεις AV ενισχυτή ενδιάμεσα, δες εάν έχει δυνατότητα για HDMI auto lipsync και αν φυσικά το υποστηρίζει η τηλεόραση. Αλλιώς θα πρέπει απο το PC να καθυστερήσεις τον ήχο για κάποια msec.

Ενδογενές στο PC lag δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι σημαντικό ώστε να φαίνεται / ακούγεται. Τουλάχιστον δεν έχω δει εγώ στα (πολλά) συστήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

Όταν υπάρχει lag δημιουργείται από το μέσο θέασης, π.χ. τηλεόρασης ή video processor. Γιαυτό και υπάρχει σχετική πρόβλεψη στις προδιαγραφές του HDMI 1.3 (και πάνω).

χμμμ....οταν λέτε σχετική πρόβλεψη στο hdmi 1,3 και πάνω;; Στις προδιαγραφές της τηλεόρασης; είναι κάτι ρυθμίσιμο αυτό ή κάτι που γίνεται αυτόματα μέσω της hdmi?

παρεπιπτόντως έχω τη samsung le40a656a..

Last edited:
γίνεται αυτόματα στα consumer devices.

Στην ουσία η τηλεόραση αναφέρει τον χρόνο που χρειάζεται να επεξεργαστεί την εικόνα στην πηγή και η πηγή φροντίζει να καθυστερεί τον ήχο.

Αυτό προϋποθέτει και οι δυο συσκευές να υποστηρίζουν HDMI 1.3 και το auto lip sync feature.

Στο PC δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, οπότε πρέπει χειροκίνητα να ρυθμίσεις το fddshow με καθυστέρηση στον ήχο.

Λοιπόν, θα έχω dvi>hdmi στην tv και στο pc (φυσικα) τα logitech z-5500. Με τις ταινιες δεν αγχωνομαι, θα ρυθμίσω το audio delay του bsplayer..

Με τα παιχνίδια όμως;;; Εδώ και ώρα τώρα ψάχνω κάποιο utility που να μπορείς να ρυθμίσεις audio delay...και δε βρίσκω!! Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάτι τέτοιο!! Ξέρει κανένας τίποτα;;;

Χρησιμοποίησε την VGA είσοδο, ή κάποια από τις HDMI που γράφει ότι ειναι και DVI ή PC input.

Συνήθως αυτες οι εισοδοι παρακπαμπτουν κάποια κυκλώματα και έχουν χαμηλό lag.

εχμ.. μηπως γνωρίζετε τι ακριβώς παρακάμπτουν;; Αυτό που μ'ενδιαφέρει κυρίως είναι να έχω τα χρώματα/brigthness/contrast της τηλεόρασης... τα 100hz κτλ δε με νοιάζουν...

αυτά θα τα έχεις... θα χάσεις όλα τα καλούδια τύπου frame interpolation/100hz/κτλ

sfortis, ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου παρεχεις... τωρα αν ξερεις να μου απαντησεις και στην επομενη θα εισαι... γατος! :)

στο επομενο λινκ είναι οι είσοδοι/έξοδοι της tv:

http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv/Samsung-LE40A656/rear-connections.jpg

δε μου λες, δηλαδή αν συνδέσω οπτικό καλώδιο στο pc in και συνδέσω τα ηχεία στο digital out θα είναι καλύτερα όσον αφορά το lag??

Επειδή κατέβασα το manual της TV σου για να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα πρέπει:

1. να συνδέσεις το PC σου από DVI στο HDMI IN 2
2. Θα πας στο EDIT INPUT NAMES και θα ονομάσεις το HDMI2 σε PC

έτσι το HDMI2 θα δουλέυει σε PC mode και θα έχεις πολύ μικρότερο lag..good luck

thanks φιλε μου... προκαταβολικα.. με το που τα συνδεσω ολα τελικα (εντος ολιγων ημερων ΕΛΠΙΖΩ) θα απαντησω στο thread σε περιπτωση που ενδιαφερει καποιον...

Λοιποοον,
για την περιπτωση που καποιος παρακολουθει το post, έχουμε και λέμε. Χτες, καθυστερημένα και μετα κόπων και βασάνων σύνδεσα το Pc με την tv και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

-ΌΧΙ, δεν υπάρχει lag μεταξύ εικόνας και ήχου στο σύστημά μου: core duo 6420/9800gtx με dvi>hdmi adaptor και καλώδιο hdmi και ήχο κανονικά από την έξοδο του ήχου του pc. Σύνδεσα στο 2ο HDMI Port της Samsung LE40A656 όπως υποδεικνύει το manual για σύνδεση για pc... είδα ταινίες, games (farcry 2, deadspace) χωρίς καθόλου lag - και είμαι και πολύ ψείρας και ιδιότροπος μ'αυτά.

-και ΑΝ κάποιος ενδιαφέρεται έχω επίσης ενα bluetooth dongle της MSI bluetooth 2 /EDR με το logitech medoaboard pro και το ποντίκι ms wireless laser 6000 με το δικο του rf adaptora και όλα λειτουργούν ΑΨΟΓΑ, laglessly και με άμεση απόκριση.

Αν κάποιος έχει άλλες τυχόν απορίες (και παρακολουθεί το θρεντ) ας ρωτήσει!

Καλησπερα.
Αγορασα την LG LH4000 και την συνεδεσα με το Western HD Media Player.
Εχω το εξής πρόβλημα. Οταν ο ήχος παίζει από το στερεοφωνικό (μέσω οπτικής ίνας) εικόνα και ήχος είναι συγχρονισμένα.
Όταν αφήσω την τηλεόραση να παίξει και τον ήχο τότε ο ήχος προηγείται της εικόνας (τόσο ώστε να νομίζω οτι βλέπω μεταφρασμένω βραζιλιάνικο). Το πρόβλημα υπάρχει είτε παίζω τον ήχο μέσω οπτικής ίνας στην TV είτε μέσω του HDMI.
Επίσης με το παλιό καλώδιο μου έκανε και διακοπές στην εικόνα.Εχθές αγόρασα ένα 1.3, φτηνό όμως-12Ε, και στην αρχή πάλι έκανε διακοπές. Σήμερα φαίνεται να έστρωσε....
Έχετε καμμια ιδέα, κυρίως για τον ήχο?