υπαρχει LCD πανελ,χωρις Clouding&backlight bleed

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,151
ΑΘΗΝΑ
ενας φιλος επιμενει στην αγορα lcd πανελ,παρα την αρνητικη δικη μου αποψη,με αφορμη το σοβαρο-κατ`εμε τουλαχιστον-"προβλημα" Clouding& backlight bleed που εμφανιζουν τα Lcd πανελ.

εγω οσες εχω αντικρυσει-δυστηχως-το εμφανιζουν(ελαφρα ή εντονα).

υπαρχει καποια "εγγυημενη" προταση?

Η 46W4000 που εχω εχει σχεδον μηδενικο clouding.

Λεω σχεδον μηδενικο για με σβηστα τα φωτα και τερμα το backlight υπο γωνια 30-40 μοιρες φαινεται ελαχιστο clouding. Σε κανονικες συνθηκες θεασης εννοειται οτι δεν φαινεται τιποτα.

Παντως μην τα παραλεμε , υπαρχουν LCD χωρις bleeding (η τουλαχιστον με ελαχιστο εως μηδαμινο) , απλως τυχαινει αναλογα με την μαρκα και την παρτιδα παραγωγης.

Με την ιδια λογικη ο φιλος σου δεν επρεπε να αγορασει ουτε πλασμα λογω buzzing.-bye-

Εννοείται πως η κάθε είδους ανομοιογένεια αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα, απλά ο Δημήτρης μίλησε για "εγγυημένη" πρόταση και μόνο το LED backlight μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

Δεν νομιζω οτι το LED εξ ορισμου καταργει το clouding αφου το τελευταιο οφειλεται στην κατασκευη του πανελ και οχι στον τυπο του φωτισμου.

Παντως (πισω στο θεμα μας) θα προτεινα και την Z4500 που εχει ενα νεο τυπο πανελ S-PVA με μικροτερη γωνια θεασης αλλα βελτιωμενο χρωματικα και κατασκευαστικα (δηλαδη χωρις καθολου clouding)...

Sony probably needed to use a slightly different LCD panel for a problem-free implementation of its 200Hz Motionflow system, and various characteristics of the screen certainly gave this away. Even out-of-the-box, we immediately noticed less clouding and backlight bleed on the Sony KDL40Z4500 HDTV than on the W4000 or W4500 series. The Sony KDL40Z4500’s edge in screen uniformity was also maintained off-axis, though it must be pointed out that its contrast and colour washed out slightly earlier than the W4000 and W4500 when viewed from an angle.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z4500-20081124136.htm

Γιάννη αν έχεις link για τηλεοράσεις με LED Backlight και ανομοιογένεια ευχαρίστως να αναθεωρήσω, αλλά εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι σχετικό. Ο Χρήστος που διαβάζει όλα τα αντίστοιχα θέματα στα ξένα φόρα μπορεί να μας ενημερώσει.

Δεν νομιζω οτι το LED εξ ορισμου καταργει το clouding αφου το τελευταιο οφειλεται στην κατασκευη του πανελ και οχι στον τυπο του φωτισμου.

Παντως (πισω στο θεμα μας) θα προτεινα και την Z4500 που εχει ενα νεο τυπο πανελ S-PVA με μικροτερη γωνια θεασης αλλα βελτιωμενο χρωματικα και κατασκευαστικα (δηλαδη χωρις καθολου clouding)...

Sony probably needed to use a slightly different LCD panel for a problem-free implementation of its 200Hz Motionflow system, and various characteristics of the screen certainly gave this away. Even out-of-the-box, we immediately noticed less clouding and backlight bleed on the Sony KDL40Z4500 HDTV than on the W4000 or W4500 series. The Sony KDL40Z4500ʼs edge in screen uniformity was also maintained off-axis, though it must be pointed out that its contrast and colour washed out slightly earlier than the W4000 and W4500 when viewed from an angle.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z4500-20081124136.htm

το διαβασα κι`εγω πριν λιγο και μαλιστα για το ιδιο θεμα αναφερει σχεδον τα ιδια και για την 786.

η σειρα Z της sony,ειναι λιγο "τσιμπημενη" και τον βγαζει εkτος μπατζετ.

θα τον στειλω να τις δει και ας αποφασισει ο ιδιος...-bye-

Last edited:
Γιάννη αν έχεις link για τηλεοράσεις με LED Backlight και ανομοιογένεια ευχαρίστως να αναθεωρήσω, αλλά εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι σχετικό. Ο Χρήστος που διαβάζει όλα τα αντίστοιχα θέματα στα ξένα φόρα μπορεί να μας ενημερώσει.

αυτα ειναι τ`αποτελεσματα βαση του αξιοπιστου σαιτ hdtv.
απ`οτι καταλαβα το φαινομενο καλυπτεται μετα απο ενα σωστο καλιμπραρισμα,θεμα ομως φαινεται οτι υπαρχει ακομα και στις led.

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    75.6 KB · Views: 25

Απαντησε ο Δημητρης για εμενα.

Απλως το clouding δεν γινεται ορατο γιατι κανοντας το τεστ για clouding με σβηστα φωτα και μαυρη οθονη , σβηνουν τα LED και δεν φαινεται τιποτα αρα ουτε το clouding.-bye-