υπάρχει πρόβλημα...

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
καλή βδομάδα ! και κατευθείαν στο ψητό. αγοράζω κι εγώ όπως αρκετοί από σας φαντάζομαι japanese mini lp replicas κατευθείαν από τόκυο . υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω της ιστορίας με την ακτινοβολία που θα σας έκανε να σταματούσατε ? αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν Η ΜΟΝΗ περίπτωση (και ΑΝ αυτή υφίσταται) είναι να έχει επικαθήσει (ως σκόνη από βροχή π.χ.) στην επιφάνεια της ζελατίνας, οπότε με γάντι και πετώντας την τελευταία καθαρίσαμε, ή μήπως "διαποτίζει" και το υλικό (απίθανο μου φαίνεται), το οποίο φυσικά και κατασκευάστηκε ΠΡΙΝ το συμβάν. αν και απ' τα λίγα που θυμάμαι από τα φοιτητικά χρόνια είναι πως τα ραδιενεργά ιώδιο π.χ. ή καίσιο έχουν μικρό χρόνο ημίσειας ζωής...

μη μου πείτε για geiger και μετρήσεις προτιμώ να σταματήσω να αγοράζω από κει παρά να ανοίξω ...εργαστήριο μετρήσεων..

οι ιαπωνέζοι λένε πως το πρόβλημα είναι βόρεια και δεν αγγίζει το τόκυο, επίσης λένε πως το ταχυδρομείο του τόκυο θα είχε σταματήσει αν υπήρχε πρόβλημα..

δεν ξέρω τι να πιστέψω. τι λέτε εσείς?

neXTgen

ps στον τίτλο ξέχασα το ερωτηματικό . κανονικά είναι "υπάρχει πρόβλημα...?" :)

Last edited:
Αμφιβάλλω αν μπορείς να πάρεις αξιόπιστη απάντηση στο ερώτημα σου. Ο καθένας μας θα σου πει ότι νομίζει. Μόνο μετρήσεις θα μπορούσαν να στο απαντήσουν ή, αντίστοιχα περιστατικά που να έχουν δημοσιοποιηθεί.

Εγώ πάντως θα σταματούσα για ένα διάστημα τις αγορές, παρακολουθώντας την εξέλιξη των ειδήσεων. Εξάλλου η μεγάλη ζημιά έγινε τη δεύτερη μέρα μετά το τσουνάμι και ανακοίνωσαν το επίπεδο 7 μόλις την περασμένη εβδομάδα.

ήδη οι Γιαπωνέζοι sellers βγάζουν πανικόβλητοι αγγελίες στο ebay, τύπου "το εργοστάσιο -ή το κατάστημά μου- βρίσκεται στην περιοχή του Τόκυο, 200 χλμ μακρυά από την Φουκουσίμα" (sic).
δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τους εμπιστευθεί κανείς...

Λίγες μέρες μετά το σεισμό παράγγειλα ένα δισκάκι απο το CDJapan, αν και σπάνια αγοράζω CD, αποκλειστικά και μόνο σαν ελάχιστη συμπαράσταση στη δοκιμαζόμενη χώρα. Καθόλου δε με απασχόλησε το επίπεδο ραδιενέργειας που μπορεί να έχει ένα cd, χωρίς να είμαι φυσικός, είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν είναι κάπως αυξημένο με θέτει σε μικρότερο κίνδυνο από τα τσιγάρα που καπνίζουν οι συνάδελφοί μου στη δουλειά.

Λίγες μέρες μετά το σεισμό παράγγειλα ένα δισκάκι απο το CDJapan, αν και σπάνια αγοράζω CD, αποκλειστικά και μόνο σαν ελάχιστη συμπαράσταση στη δοκιμαζόμενη χώρα. Καθόλου δε με απασχόλησε το επίπεδο ραδιενέργειας που μπορεί να έχει ένα cd, χωρίς να είμαι φυσικός, είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν είναι κάπως αυξημένο με θέτει σε μικρότερο κίνδυνο από τα τσιγάρα που καπνίζουν οι συνάδελφοί μου στη δουλειά.
παρα πολυ σωστα..το να προσεχουμε ειναι λογικο και επιθυμητο.το να ειμαστε υποχονδριοι οχι..

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ said:

Συμφωνώ και θα το κάνω και εγώ!!!

το παρόν τόπικ άνοιξε στις 18/4

χριστός ανέστη!

μέχρι σήμερα 25/4 (μετά από μία εβδομάδα δηλαδή) και μέσα σε αυτή την εβδομάδα έχω παραγγείλει και φυσικά περιμένω πάνω από 10 δέματα... απλώς αποφεύγω τα σημεία ΔΙΠΛΑ στη φουκουσίμα.. έτσι είναι, ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος απλός ένα αρχικό άγχος που κι αυτό έφυγε.. (δεν χρειάζεται να είσαι φυσικός φαντάζομαι, μηχανικός είμαι προσωπικά, απλά στην αρχή αυτό το άγχος υπήρχε..)

τέλος για να δείτε κάποια χαρακτηριστικά αυτού του λαού που επλήγη διαβάστε δύο αράδες που έλαβα ως απάντηση όταν ρώτησα ιάπωνα που έχουμε δοσοληψίες για τις τιμές αποστολής με κούριερ -παρακαλώ, και ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

σαν ενθέτω αυτούσια την απάντησή του :

"Hello again,
I live in Miyagi.
Fukushima is next doore prefecture.
I receommend to buy the items from another japanese seller.
Thnak you,
eiki"