Υπάρχει τρόπος ένα bluray player να παίξει HD γραμμένο σε DVD;

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα Samsung 1500, καθώς και μερικά αρχεία HD demo στο PC. Υπάρχει τρόπος να τα παίξει το Σάμμυ από απλό DVD καθώς δεν έχω BD burner; Είναι μικρής διάρκειας, άρα δεν υπάρχει θέμα χωρητικότητας.

AVCHD DVD...

HD αρχεία γραμμένα σε DVD...

Αναγνωρίζεται απο την πλειοψηφία των blu-ray players...

Δες το quickmuxit...

Το quickmuxit είναι μόνο για mkv νομίζω; Έχω κάτι avi και .ts αρχεία HD.

To μόνο που δοκίμασα είναι με το tsmuxer να κάνω ένα αρχείο σε bluray format. Μου έβγαλε 2 φακέλους, έναν bdmv και έναν confirmation ή κάπως έτσι. Τους έγραψα σε ένα DVD αλλά το σαμμυ δεν αναγνώρισε τίποτα.
Επίσης έχω διαβάσει για πρόβλημα αναπαραγωγής AVCHD στο 1500.

Επομένως αυτό που θέλω είναι μια δοκιμασμένη λύση από κάποιον με τον ίδιο εξοπλισμό, αλλιώς αν κάψω 50 DVD αγοράζω καλύτερα ένα WD TV...

Δοκιμασε να φτιαξεις 1 με το tsmuxer αλλα προσεχε η αναλυση να ειναι 720×480 - 720×576 - 1280×720 - 1440×1080 - 1920×1080 και ο ηχος Dolby Digital (64 εως 640 kbit/s 1-5.1 καναλια ηχου) η LPCM (1-7.1 καναλια ηχου) ειναι τα στανταρ του AVCHD.Τους 2 φακέλους καντους iso με το imageburn και γραψτο σε DVD

Ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε κι εμένα τι ακριβώς είναι αυτό το νέο AVCHD.

1. Σε ποια players παίζει απροβλημάτιστα?
2. Μπορεί να παίξει σε απλά dvd players ή μονο σε blu-ray players?
3. Μπορώ να φτιάξω μεμονωμένα δισκάκια dvd single layer από mkv ή ts ή m2ts αρχεία με ενσωματωμένους ή όχι υπότιτλους?
4. Αν φτιάξω ένα avchd με παραπάνω από μια ταινίες με ενσωματωμένους(ή όχι) ελληνικούς υπότιτλους θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Εν ολίγης απ' ότι καταλάβατε έχω μπερδευτεί με το τι ακριβώς είναι αυτό το νέο avchd και τι δυνατότητες έχει σε σχέση με τα αρχεία mkv, m2ts, ts.

Υ.γ. Δείτε λίγο και το νέο tsmuxer 1.8.35a που έχουν πρόσθεση και την επιλογή avchd disk εκεί που έχει τις επιλογές demux, m2ts, ts... και υποστηρίζει υπερβολικά αρκετούς τύπους αρχείων(Εννοείτε τους mkv, m2ts, ts, evo...) και είναι αρκετά εύκολο στη λειτουργία του ακόμα και από έναν αρχάριο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά για την υπομονή και τις απαντήσεις σας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Υπάρχει τρόπος ένα bluray player να παίξει HD γραμμένο σε DVD;

Η απάντηση είναι απλή:
Πές ότι έχεις στην κατοχή σου ένα Blu-ray player ή ένα PS3 που μπορεί να παίξει BD disks, αλλά για να γράψεις εσύ ταινίες σε άδεια δισκάκια blue-ray πρέπει πρώτα να τα βρείς και μετά να τα πληρώσεις ακριβά, δεδομένου ότι κοστίζουν πανάκριβα. Τι κάνεις λοιπόν?
Παίρνεις άδεια δισκάκια DVD και σε αυτά γράφεις την HD ταινία σου. Φτιάχνεις δηλαδή AVCHD. Βάζεις λοιπόν το δισκάκι σου (DVD) στο Blu-ray player ή στο PS3 και απολαμβάνεις HD ταινία γραμμένη σε δισκάκι DVD.

Ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε κι εμένα τι ακριβώς είναι αυτό το νέο AVCHD.

1. Σε ποια players παίζει απροβλημάτιστα?

Σε αυτά που κάποιος το έχει δοκιμάσει lol !

2. Μπορεί να παίξει σε απλά dvd players ή μονο σε blu-ray players?
Μόνο σε blu-ray players.

3. Μπορώ να φτιάξω μεμονωμένα δισκάκια dvd single layer από mkv ή ts ή m2ts αρχεία με ενσωματωμένους ή όχι υπότιτλους?

Ναί.

4. Αν φτιάξω ένα avchd με παραπάνω από μια ταινίες με ενσωματωμένους(ή όχι) ελληνικούς υπότιτλους θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Δηλαδή σαν τί πρόβλημα? Αυτό γίνεται με τοMultiAVCHD. Δές εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38340

Δοκιμασε να φτιαξεις 1 με το tsmuxer αλλα προσεχε η αναλυση να ειναι 720×480 - 720×576 - 1280×720 - 1440×1080 - 1920×1080 και ο ηχος Dolby Digital (64 εως 640 kbit/s 1-5.1 καναλια ηχου) η LPCM (1-7.1 καναλια ηχου) ειναι τα στανταρ του AVCHD.Τους 2 φακέλους καντους iso με το imageburn και γραψτο σε DVD

εμενα μου βγαζει εναν φακελο(BDMV)με διαφορους υπο-φακελους και ενας απ`αυτους περιεχει 2 αρχεια με καταληξη mt2ts,παροτι ειχα επιλεξει AVCHD και σπλιτ..

τι εγινε?

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    5.8 KB · Views: 14
Last edited: