Υπάρχει τρόπος να μπλοκάρω το League of Legends?

Νομίζω τα "αστυνομικά" μέτρα δεν έχουν νόημα. Θα πρέπει να το συζητήσεις με τα παιδιά σου, αν δεν υπακούσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα (δε θα πρέπει να τους το απαγορέψεις τελείως αλλά να τους αφήνεις συγκεκριμένες ώρες/μέρες) τότε κατάσχεση του Η/Υ που έχουν.

Από κει και πέρα το opendns έχει αρκετές δυνατότητες για φιλτραρίσματα. Θα πρέπει να ρυθμίσεις το router σου να χρησιμοποιεί το opendns και φυσικά τα παιδιά σου δε θα πρέπει να είναι administrators στα pc τους γιατί διαφορετικά θα μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς.

Εχω περάσει αυτήν την φάση. Το αρχικό ερώτημα είναι, αν θέλει κανείς το παιδί να ξέρει, οτι "ο μπαμπάς μου την έκανε" ή όχι.

Πάντα υπάρχει τρόπος.
Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά με τις παλιοσυνδέσεις... Λίγο να μην προσέξεις αποσυνδέεται το router και κάνει κανένα 5άλεπτο να ξανασυνδεθεί.
Μέχρι τότε το lol σε έχει πετάξει.
Ε, αν συμβαίνει μία φορά κάθε μισή ώρα, προτιμάς να ασχοληθείς με κάτι άλλο τελικά. :p

Απάντηση: Re: Υπάρχει τρόπος να μπλοκάρω το League of Legends?

Να το κάνει πάνω μάχη. Θα φαει report ο χαρακτήρας ως afk bot κλπ και θα τον μπαναρουν.

Αυτό δλδ περιμένεις να το κάνω εγώ γιατι για να τους πω να το κάνουν εκείνοι,λίγο απίθανο ε;:flipout:

Οταν πεφτει το Internet την ωρα που κανεις μαχη ο χαρακτηρας σου φαινεται μεσα στο game παγωμενος και μεχρι να επιστρεψει στην βαση μπορει να πεθανει. Ειδικα αν ειναι η αρχη της μαχης το πρωτο kill (first blood) μπορει να ειναι καθοριστικο. Οποτε αν εσυ κανεις restart το router την ωρα που παιζει θα οδηγησει, περα απο τον εκνευρισμο του παιδιου σου, σε report απο τους αλλους παικτες και αν μαζεψει πολλα καποια στιγμη στο ban. Restart μπορεις να κανεις και απο το κινητο σου στο router μπαινοντας στο http interface του. Δεν θα παρει χαμπαρι...

Έχει να πέσει μίσος. ...
Ειναι εθιστικο. Ειδικα αν εχεις παρεα και μπαινετε μαζι για μαζι ως ομαδα και μιλατε και σχολιαζετε με skype παραλληλα , ειναι διασκεδαστικο. Ειχα κολλησει 1 χρονο και εγω. Εμπαινα μεχρι και στα κενα μου στην δουλεια για μια γρηγορη 20λεπτη μαχη... Την ωρα που επαιζα; Μην του μιλατε του παιδιου...
Εχω να παιζω online game πανω απο δυο χρονια και δηλωνω εθισμενος . Κοιμομουν και ξυπνουσα με το πως θα παιζω αυτα τα παιχνιδια.

Πες εσυ τον τροπο και ασε επανω μου την απαντηση στο ερωτημα.

Eξαρτάται απο την ηλικία και τον βαθμό εθισμού. Σε μικρή ηλικία μπορείς να επιβάλεις το pc να είναι ανοικτό 1 ή 2 αλλά συγκεκριμένες ώρες, με την προυπόθεση οτι είναι κάποιος στο σπίτι και επιβλέπει και είναι ανένδοτος στα καθημερινά 3ωρα επαναλαμβανόμενα παρακάλια ανα δίλεπτο. Σε μεγαλύτερη ηλικία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, παρα να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Δυστυχώς είναι οι ηλικίες τέτοιες που για ένα γινάτι το παιδί μπορεί να κάνει ζημιά στο μέλλον του "για να μάθεις εσύ"... Για μένα είναι πρακτικά, το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας σε σχέση με τα παιδιά.
Χρειάζεται συζήτηση με τα παιδιά - αλλά όχι την ώρα που παίζουν στο pc... :) Η καλύτερη ώρα για μένα, ήταν το βράδυ, την ώρα που πήγαιναν για ύπνο.

Ο έρωτας με ερωτα περνάει που λέει και ο λαϊκός βάρδος.
Γενικα ψάξε τι δραστηριότητα εκτός σπιτιού θα μπορούσε να τον συναρπάσει και υποστηριξε την με κάποια εγγραφή σε σχετικα μαθήματα κλπ. Καλλιτεχνική η αθλητική.

Το θεμα πιστευω δεν ειναι να του το κοψεις τελειως, ειναι να καταλαβει τις προτεραιοτητες του σαν παιδι να κανει πρωτα αυτα που πρεπει σωστα και θα εχει χρονο και για το παιχνιδι αν και νομιζω οτι καλο θα ηταν να επαιζε εξω απ το σπιτι (μπαλα, μπασκετ, ποδηλατο,κρυφτο κλπ), παρα μεσα και ειδικα σε pc η κονσολες...
Δεν ξερω αν πρεπει να το ριξεις και λιγο στο φιλοτιμο...

Αν θες να του το κοψεις τελειως υπαρχει μια λυση του να χαλασει το pc ξαφνικα (πτωση τασης ας πουμε) και να μην ανοιγει, με το να αλλαξεις θεση στο jumperακι της μητρικης (μετα θα παταει το power και δεν θα κανει κιχ το pc), βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ξερει το παιδι απο αυτα και το καταλαβει και για το αν χρησιμοποιει το pc και για σχολικους λογους...

Μεγάλο κάψιμο το lol.. ακόμα ένα δηλαδή που προστέθηκε στην λίστα με τα παιχνίδια που καίνε εγκεφάλους, καταστρέφουν σχέσεις κλπ
Φίλος μου, σχεδόν 40 χρονών ο οποίος πάντα έπαιζε παιχνίδια , με μικρό παιδάκι, έχει στην κυριολεξία τσουρουφλιστεί μ' αυτό το παιχνίδι.

Το καλύτερο είναι να βρείτε μια εναλλακτική δραστηριότητα, που να αρέσει σε όλη την οικογένεια, να είναι κοινωνική αλλά ταυτόχρονα να "ξύνει την φαγούρα" του gaming.
Καλως ήρθατε στα μοντέρνα επιτραπέζια παιχνίδια!

Μπορείτε να παίζετε όλοι μαζί, να ασχοληθεί με το βάψιμο μινιατούρων αν θέλει, να ασχοληθεί με παιχνίδια από απλά και γρήγορα μέχρι βαθειάς στρατηγικής και πολυπλοκότητας.
Βρες τί του αρέσεις εκτός από το LoL, και πάτε μαζί σε μια Κάισσα. Εξερευνήστε ίσως και το role playing. Πάντως μην έχεις απαίτηση να κλείσει το pc για να κάνει κάτι άλλο μόνος του ή να κοιτάει το ταβάνι. Τα παιδιά χρειάζονται εναλλακτικές.

Ξεκίνα εδώ : www.boardgamegeek.com

Βρε παιδιά τί είναι αυτά που λέτε, παιδί κοντά στην εφηβεία, να αφήσει διαδραστικά παιχνίδια όπως το LOL για να ασχοληθεί με βάψιμο μινιατούρων, card games κλπ, δεν υπάρχει περίπτωση.

Mωρέ καλά τα λες εσύ, αλλά από τη μία πλευρά στην οθόνη εξελίσεται μια μάχη με γραφικά, ήχο και συνολικά μπορεί και συμμετέχουν περισσότερα άτομα από όλες τις γωνιές του κόσμου. Γύρω από το τραπέζι προυποθέτει να υπάρχει παρέα διαθέσιμη που θα ξεβολευτεί και θα έρθει σπίτι σου για 2-3 ώρες. Δεν είμαι γονιός, αλλά ως παιδί προτιμούσα να μην παίζω με τους γονείς μου σε αυτές τις ηλικίες, ότι παιχνίδι και να ήταν.

Mωρέ καλά τα λες εσύ, αλλά από τη μία πλευρά στην οθόνη εξελίσεται μια μάχη με γραφικά, ήχο και συνολικά μπορεί και συμμετέχουν περισσότερα άτομα από όλες τις γωνιές του κόσμου. Γύρω από το τραπέζι προυποθέτει να υπάρχει παρέα διαθέσιμη που θα ξεβολευτεί και θα έρθει σπίτι σου για 2-3 ώρες. Δεν είμαι γονιός, αλλά ως παιδί προτιμούσα να μην παίζω με τους γονείς μου σε αυτές τις ηλικίες, ότι παιχνίδι και να ήταν.

Αυτό έχει να κάνει βασικά το πόσο κοντά είναι οι γονείς στο παιδί. Αλλά αυτά που λέτε για να κάνεις limited user παιδιά 16-17 ετών δεν γίνονται. Εάν δεν μπορεί να πειραματιστεί με τον υπολογιστή, να ψάξει/αλλάξει/πειράξει πράγματα, το πιθανότερο είναι απλά να ανοίγει ένα browser και να μπαίνει στα social networks, μέχρι εκεί. Φυσικά η καλύτερη λύση -στο όριο του δυνατού- είναι να πηγαίνετε όσο πιο συχνά βόλτες, εκδρομές, περιπάτους, να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολύ πιο ωραία πράγματα. Και όσον αφορά τον υπολογιστή, από την αρχή της εφηβείας, δείξτε τους πέντε πράγματα παραπάνω σε σχέση με τη χρήση του υπολογιστή και τις δυνατότητες του, θα βοηθηθούν αρκετά μέσω αυτού συν το γεγονός του ότι θα θεωρούν ανούσια τα social networks κλπ από ένα σημείο και έπειτα. What I would call a win win situation.

Δεν μπορεί να περιοριστεί τίποτα στα παιδιά. Ειδικά στις ηλικίες 12-16. Τα παιδιά θέλουν να ανήκουν στο κοπάδι και είναι καθαρά μιμητικά όντα. Δεν γίνεται όλη η παρέα να ποστάρει κάθε τέταρτο στο facebook και να παίζουν lol κι αυτός ή αυτή να περιορίζεται απο την απαγόρευση του γονιού. Καλώς ή κακώς, το facebook και το lol είναι η μισή κοινωνική ζωή των σημερινών παιδιών. Οποιαδήποτε απαγόρευση ή περιορισμός´ήταν κατ'αντιστοιχία, το "δεν θα βγείς έξω σήμερα" ή το "9 η ώρα θα είσαι εδώ" που ακούγαμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Και δεν καταπιάνομαι καθόλου με το οτι οι ηλικίες αυτές δεν βρίσκουν καμμία διασκέδαση σε οποιαδήποτε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία ψυχαγωγία που περιλαμβάνει μέσα και τους γονείς, παραμόνο αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. Εν τέλει, ας μην ξεχνάμε οτι εμείς τα βάλαμε εξ'αρχής σ'αυτό το λούκι γιατι είτε δεν μπορούσαμε να τα κρατάμε απασχολημένα με άλλο τρόπο όταν ήμασταν εμείς απασχολημένοι, είτε για να μην ζητάνε να βγούν στην πλατεία τότε που φοβόμασταν μην τους κλέψουν το νεφρό, είτε γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να είναι φρόνιμα...

Last edited: