Υπάρχει/υπήρξε μονάδα διόρθωσης χρονοκαθυστέρησης σε σχέση με την απόσταση των ηχείων

Ας πούμε ότι έχει κάποιος μια συσκευή πολυκάναλου ήχου (π.χ. ένα SACD ή ένα DVD ή ένα BD player με πολυκάναλη αναλογική έξοδο), που δεν προσφέρει ή προσφέρει ελάχιστη δυνατότητα διόρθωσης χρονοκαθυστέρησης, αυτό που σε απλά λόγια περιγράφεται στα εγχειρίδια ως "δήλωση απόστασης ηχείου".

Ως γνωστόν η πλειονότητα των ολοκληρωμένων ενισχυτών ή προενισχυτών AV, ακόμα κι αν διαθέτουν πολυκάναλη αναλογική είσοδο, δεν προσφέρουν επεξεργασία τέτοιου είδους σε ότι συνδέεται πάνω σ' αυτήν.

Όπότε το ερώτημα αποκτά νόημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έχει ποτέ δει ή ακούσει κάποιος κάτι;

Καλημέρα.
-

Αν καταλαβα καλα ,
ενισχυτης Α/V που μπορεις να δηλωσεις speaker distance ή χρονοκαθυστερηση σε ms ?
επισης να διαθετουν multi channel in ?

Παναγιώτη, οι συσκευές με πολυκάναλες αναλογικές εξόδους και ειδικά της τελευταίας γενιάς (BD Player, Universal player...) προσφέρουν πλήρες και ικανοποιητικό bass management. Μπορείς να κάνεις άνετα τις διορθώσεις που περιγράφεις.

Παναγιώτη, πριν αγοράσω τον Onkyo για A/V που έχει κάποια ρυθμιστικά επάνω για ηχεία, χρησιμοποιούσα αυτό εδώ το εργαλείο:
http://www.symetrixaudio.com/index.php?Show=14&Show1=&Show2=257

Είναι μικρό αλλά θαυματουργό κουτάκι που έχει επάνω στην κυριολεξία παπάδες που δεν τα έχει κανένας εμπορικός A/V όσα χιλιάρικα κι αν κάνει. Δες ένα screenshot από το software σου κυκλώνω τα modules που περιλαμβάνει:

attachment.php

Και αυτό, για τον λόγο ότι είναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο, η μάρκα αυτή βγάζει στουντιακά προϊόντα με προσανατολισμό το ηχητικό αποτέλεσμα και όχι το αισθητικό. Γι αυτό και αν το δεις στην πράξη είναι ένα μικρό κουτάκι που δεν το πιάνει καθόλου το μάτι σου. Τα πάντα γίνονται μέσω software από pc.

Αν θες, κατέβασε το software του και δες τι παραμετροποιήσεις έχει. Το κακό βέβαια είναι δικάναλο και αν θες να τα κάνεις όλα αυτά τα κόλπα σε όλα τα ηχεία πρέπει να γεμίσεις κουτάκια. Εγώ το χρησιμοποιούσα μόνο για τα L,R

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    113.9 KB · Views: 84
Παναγιωτη εγω προσωπικα δεν εχω συναντησει τετοια συσκευη.

Ζητω συγνωμη για την πρωτη βιαστικη μου απαντηση. Τελικα η ηλικια εχει αρχισει να επηρεάζει την μνημη μου. Οταν ειχα τον Rotel εψαχνα για room correction μιας και ο προ ηταν εντελως γυμνος απο κατι τετοιο. Ειχα βρει τοτε ενα ROOM CORRECTION PROCESSOR της DIVA.

7904.jpg

Τα χαρακτηριστικα του:
* 8 Channels of Sound Processing
* Parametric & Graphic Equalization for Each Channel
* Digital Delays for Exact Speaker Alignment (Down to 1 Millisecond)
* Fully Compatible with Dolby Digital and DTS Surround Formats
* Adjustable Crossovers and Filters For Each Channel
* Dynamic Compression Circuits
* Limiter Settings
* Programmable Lip Synch Settings (Down to 1 Millisecond)
* 20 Customizable Memories
* Available with XLR Balanced or RCA Unbalanced Connections

Πιστευω οτι ουσιαστικα ψαχνεις κατι τετοιο. Δεν ξερω αν αυτο που προτεινει ο Τασος σε καλυπτει (το οποιο ειναι και δοκιμασμενο) αλλα αν οχι τοτε μπορεις να δει και αυτο.

Links κλπ.

Σας ευχαριστώ όλους σας.

Παναγιώτη, οι συσκευές με πολυκάναλες αναλογικές εξόδους και ειδικά της τελευταίας γενιάς (BD Player, Universal player...) προσφέρουν πλήρες και ικανοποιητικό bass management. Μπορείς να κάνεις άνετα τις διορθώσεις που περιγράφεις.

Κώστα, δεν διαφωνώ. Μιλάω για κάποιον που δεν έχει κάποιο από τα τελευταία players. Αλλά ακόμα και σήμερα, κάποια plaeyers έχουν περιορισμούς στην δήλωση απόστασης των ηχείων (π.χ. το κάνουν ανά ζευγάρι ή θεωρούν ένα ηχείο - το κεντρικό, συνήθως - ως σημείο ΜΗΔΕΝ, και με βάση αυτό προσφέρουν ρύθμιση των υπολοίπων ή είναι συνδυασμός αυτών κλπ.)

Πρέπει να σημειώσω ότι στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει ξεχωριστή εξωτερική συσκευή Bass Management (μάλλον, τόχω ξαναγράψει), την οποία έβγαζε η Outlaw Audio. Η συσκευή λέγοταν ICBM-1, και ήταν εξαιρετική. Ο λόγος ύπαρξής της ήταν ότι τότε οι πρώτες κυκλοφορούσες συσκευές DVD-Audio κα SACD δεν διέθεταν Bass Management, άρα η σύνδεσή τους στα υπάρχοντα συστήματα ήταν προβληματική.

Παρ´όλα αυτά, ακόμα και αυτή ΔΕΝ διέθετε κύκλωμα διόρθωσης χρονοκαθυστέρησης και η προτροπή της μαμάς εταιρείας ήταν να βάζει ο χρήστης τα ηχεία σε ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης.

Αυτή τη συσκευή την έχω και την χρησιμοποιούσα παλιά, αλλά τώρα είναι εκτός εποχής.

Παναγιώτη, πριν αγοράσω τον Onkyo για A/V που έχει κάποια ρυθμιστικά επάνω για ηχεία, χρησιμοποιούσα αυτό εδώ το εργαλείο:

http://www.symetrixaudio.com/index.php?Show=14&Show1=&Show2=257

Είναι μικρό αλλά θαυματουργό κουτάκι που έχει επάνω στην κυριολεξία παπάδες που δεν τα έχει κανένας εμπορικός A/V όσα χιλιάρικα κι αν κάνει. Δες ένα screenshot από το software σου κυκλώνω τα modules που περιλαμβάνει:

attachment.php

Και αυτό, για τον λόγο ότι είναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο, η μάρκα αυτή βγάζει στουντιακά προϊόντα με προσανατολισμό το ηχητικό αποτέλεσμα και όχι το αισθητικό. Γι αυτό και αν το δεις στην πράξη είναι ένα μικρό κουτάκι που δεν το πιάνει καθόλου το μάτι σου. Τα πάντα γίνονται μέσω software από pc.

Αν θες, κατέβασε το software του και δες τι παραμετροποιήσεις έχει. Το κακό βέβαια είναι δικάναλο και αν θες να τα κάνεις όλα αυτά τα κόλπα σε όλα τα ηχεία πρέπει να γεμίσεις κουτάκια. Εγώ το χρησιμοποιούσα μόνο για τα L,R

Τάσο, αυτό είναι όντως δικάναλο. Το θέμα είναι αν τρία ή τέσσερα τέτοια θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να κάνουν δουλειά.

Τιμή έχουμε;
Ποιός το δίνει;

Ζητω συγνωμη για την πρωτη βιαστικη μου απαντηση. Τελικα η ηλικια εχει αρχισει να επηρεάζει την μνημη μου. Οταν ειχα τον Rotel εψαχνα για room correction μιας και ο προ ηταν εντελως γυμνος απο κατι τετοιο. Ειχα βρει τοτε ενα ROOM CORRECTION PROCESSOR της DIVA.

7904.jpg

Τα χαρακτηριστικα του:
* 8 Channels of Sound Processing
* Parametric & Graphic Equalization for Each Channel
* Digital Delays for Exact Speaker Alignment (Down to 1 Millisecond)
* Fully Compatible with Dolby Digital and DTS Surround Formats
* Adjustable Crossovers and Filters For Each Channel
* Dynamic Compression Circuits
* Limiter Settings
* Programmable Lip Synch Settings (Down to 1 Millisecond)
* 20 Customizable Memories
* Available with XLR Balanced or RCA Unbalanced Connections

Πιστευω οτι ουσιαστικα ψαχνεις κατι τετοιο. Δεν ξερω αν αυτο που προτεινει ο Τασος σε καλυπτει (το οποιο ειναι και δοκιμασμενο) αλλα αν οχι τοτε μπορεις να δει και αυτο.

Αυτό, Βασίλη, μοιάζει με το ICBM-1 της Outlaw, αλλά το βλέπω πιο σοφιστικέ λίγο. Από ήχο δεν ξέρω τί κάνει (το ICBM-1 ήταν α-ψ-ε-γ-ά-δ-ι-α-σ-τ-ο, ο ήχος του απλά δεν υπήρχε, δηλ. η συσκευή έκανε ότι χρειαζόταν να γίνει για να πετύχεις καλό Bass Management, αλλά δεν εισήγαγε κανένα "χαρακτήρα" ή παραμόρφωση).

Για δώσε κανένα link.

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας.

Καλό βράδυ.
-

Απάντηση: Links κλπ.

Αυτό, Βασίλη, μοιάζει με το ICBM-1 της Outlaw, αλλά το βλέπω πιο σοφιστικέ λίγο. Από ήχο δεν ξέρω τί κάνει (το ICBM-1 ήταν α-ψ-ε-γ-ά-δ-ι-α-σ-τ-ο, ο ήχος του απλά δεν υπήρχε, δηλ. η συσκευή έκανε ότι χρειαζόταν να γίνει για να πετύχεις καλό Bass Management, αλλά δεν εισήγαγε κανένα "χαρακτήρα" ή παραμόρφωση).

Κατι ακομα που ξεχασα. Οταν το ειχα ψαξει λιγο ειχα βρει (δυστηχως δεν εχω κρατησει sites) πολυ κολακευτικα λογια για το εν λογο μηχανημα. Το ενδιαφερον ομως δεν ειχε προχωρησει λογο υψηλου κοστους.

εχω 2 παμπαλαιους πολυκαναλους ο ενας μαλιστα ειναι απο εποχης dolby prologic και εχουν (αν εχω καταλαβει σωστα) αυτα.
Στο μεν πρωτο μπορεις να δηλωσεις αποσταση σε ολα τα ηχεια ως 12 μετρα και λεει 1ms = 1 foot ενω ο prologic εχει δικο του κουμπι να προσθετεις ms delay εως 80ms αν θυμαμαι καλα

Απάντηση: Re: Υπάρχει/υπήρξε μονάδα διόρθωσης χρονοκαθυστέρησης σε σχέση με την απόστ

Based on Audyssey (αυτό βέβαια δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.....)

Μαλλον το δευτερο κατα τη γνωμη μου.

Τάσο, αυτό είναι όντως δικάναλο. Το θέμα είναι αν τρία ή τέσσερα τέτοια θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να κάνουν δουλειά.

Τιμή έχουμε;
Ποιός το δίνει;

Γιατί να μην συνεργαστούν; μια χαρά, αλλά θα γεμίσεις κουτάκια και καλώδια.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ για να δουλέψει άριστα, θέλει παραμετροποίηση από κάποιον με όργανο και ιδίως εμπειρία όπως γίνεται αντίστοιχα και στην εικόνα. Αν είναι να "παίξεις" με τ' αυτί θα ταλαιπωρηθείς και δεν θα βγάλεις άκρη.

Το φέρνει ο Ν.Ι. Λάϊος τηλ. 2108629513

Γιατί να μην συνεργαστούν; μια χαρά, αλλά θα γεμίσεις κουτάκια και καλώδια.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ για να δουλέψει άριστα, θέλει παραμετροποίηση από κάποιον με όργανο και ιδίως εμπειρία όπως γίνεται αντίστοιχα και στην εικόνα. Αν είναι να "παίξεις" με τ' αυτί θα ταλαιπωρηθείς και δεν θα βγάλεις άκρη.

Το φέρνει ο Ν.Ι. Λάϊος τηλ. 2108629513

Το σκεφτόμουν και εγω κάποια στιγμή αυτό το μηχάνημα, όμως η συνεργασία με περισσότερο απο ένα συν τα καλώδια με άγχωσε και τα παράτησα.

Παλιοί ενισχυτές

εχω 2 παμπαλαιους πολυκαναλους ο ενας μαλιστα ειναι απο εποχης dolby prologic και εχουν (αν εχω καταλαβει σωστα) αυτα.
Στο μεν πρωτο μπορεις να δηλωσεις αποσταση σε ολα τα ηχεια ως 12 μετρα και λεει 1ms = 1 foot ενω ο prologic εχει δικο του κουμπι να προσθετεις ms delay εως 80ms αν θυμαμαι καλα

Αυτό δεν είναι καινούργιο ούτε περίεργο. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιου είδους ρύθμιση κάνουν όλοι οι ενισχυτές ή οι προ AV, αλλά ΜΟΝΟ για πηγές των οποίων τα σήματα εισάγονται στον ενισχυτή μέσω ψηφιακής εισόδου.

Εδώ μιλάμε για αναλογική είσοδο μόνο.