Υπάρχουν αθόρυβα καλοριφέρ ?

Απάντηση: Re: Υπάρχουν αθόρυβα καλοριφέρ ?

Αυτό με την ψύκτρα που βαράει είναι αμέσως μετά τον λέβητα και την άρπαξε πρώτο φαίνεται.

Ως τελικη λυση σκεφτηκα να παω να παρω ενα Buderus (τριστηλο) το οποιο ομως
τιμαται στα 200 ευρα (το ενα). Αυτο που με φρεναρε ειναι οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν με εξασφαλιζε
οτι θα ηταν αθορυβο (σχετικα αθορυβο, γιατι για μεταλλα μιλαμε). Δηλαδη, να δωσω 200 ευρα
(χωρια την φασαρια εγκαταστασης) για να χω το ιδιο προβλημα (σε 2 μηνες) ειναι αυτοκτονια.

Ρωτησα τον καυστηρατζη (πριν 5 χρονια) αν η συσκευασια μεσα σε χοντρα πλαστικα και χαρτονια
και αφρολεξ, εγγυαται οτι οι κολλησεις στις ψυκτρες θα μεινουν ως εχουν (απο το εργοστασιο).
"Μανο .... ξερεις πως τα πετανε οταν ερχονται απο την νταλικα ? .... σαν σκραπ σε μαντρα !"

Μετα απο αυτο ... μου κοπηκε ο βηχας ΚΑΙ για Buderus. Αυτο το πραγμα πρεπει να ερθει
απο το εργοστασιο, ολη την διαδρομη μεχρι το σπιτι, ως ..... αυγουλακια σε αυγουλιερα !
Αυτο .... απλα .... ειναι ορισμος ανεφικτου.

Μπορω να βαλω καλοριφερ με φετες ... εκει που τωρα εχω πανελ ?
Ακομα και αν ξηλωσω τις υπαρχουσες βασεις και βαλω καινουργιες.
Γινεται ?

Κάνε μια εύκολη δοκιμή .. φράξε το πάνω μέρος με μια πετσετα για να μειωθεί η κυκλοφορία αέρα και να μην κρυώνει εύκολα το σώμα ..

Αν το σώμα είναι σε εξωτερικό τοίχο χωρίς μόνωση φραξε και αυτή την διαφυγή

Κάνε μια εύκολη δοκιμή .. φράξε το πάνω μέρος με μια πετσετα για να μειωθεί η κυκλοφορία αέρα και να μην κρυώνει εύκολα το σώμα ..

Xμμμμ .... καλη ιδεα.

Ομως, αυτο σημαινει οτι θα καιει και περισσοτερη ωρα, σωστα ?

Να πω και εγώ μια πρόταση; Αφήνεις το θερμοστάτη ανοιχτό συνέχεια σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία ώστε να μην έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.

Μανο εισαι σιγουροs οτι ο Θορυβοs ειναι απο το πανελ και οχι απο τιs σωληνωσειs του κτιριου?
για εκει μου φαινεται το προβλημα. εσυ το ακουs στο πανελ

Αφήνεις το θερμοστάτη ανοιχτό συνέχεια σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία ώστε να μην έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.

Μπα ... δεν αλλαζει τιποτα. Ο κυκλος διαστολης/συστολης (ως θορυβος) ειναι ο ιδιος.

Μανο εισαι σιγουροs οτι ο Θορυβοs ειναι απο το πανελ και οχι απο τιs σωληνωσειs του κτιριου?
για εκει μου φαινεται το προβλημα. εσυ το ακουs στο πανελ

Nαι ... μεσα στο πανελ τα ακουω.

Ο θορυβος απο τις σωληνωσεις ειναι αλλος θορυβος.
Σχεδαν ανεπαισθητος. Ουτε καν θα το συζητουσαμε.

Όταν άρχισε το τσακ τσουκ έριξα μια ματιά για σώμα αλλά δεν άλλαξα κυρίως γιατί στο συγκεκριμένο σώμα οι σωλήνες έρχονται μέχρι την άκρη με χαλκό και μισό πόντο διαφορά να έχει το άλλο σώμα θα έχω πρόβλημα.

Τότε όμως βρήκα αυτό
https://stibetherm.gr/?act=viewProd&productId=2296
που μπορείς να παραλάβεις απευθείας από τη Σίνδο και οι τιμές είναι πολύ καλές. Μειώνεις έτσι τις φάσεις μπόουλινγκ αλλά και πάλι ποιος ξέρει?

Αν το σκεφθείς ποτέ μπορώ να σε πάω και να σε γυρίσω και αν σου πετύχει το πείραμα θα το ξανασκεφτώ και εγώ (στου κασίδη το κεφάλι που λένε...:flipout:)

Κάνε μια εύκολη δοκιμή .. φράξε το πάνω μέρος με μια πετσετα για να μειωθεί η κυκλοφορία αέρα και να μην κρυώνει εύκολα το σώμα .

Ηλια .... ακουγεται .... και παλι ! :nounder:

Βεβαια ... επειδη του κρεμασα μια μεγαλη πετσετα παραλιας .... ειναι πιο γλυκο το σφυρακι.

Θα το τεσταρω και το βραδυ (γιατι τωρα, οι περιβαλλοντες ηχοι υπερτερουν παντου)

Ηλια .... ακουγεται .... και παλι ! :nounder:

Βεβαια ... επειδη του κρεμασα μια μεγαλη πετσετα παραλιας .... ειναι πιο γλυκο το σφυρακι.

Θα το τεσταρω και το βραδυ (γιατι τωρα, οι περιβαλλοντες ηχοι υπερτερουν παντου)

Eχεις θυσαυρό στο σπίτι σου και δεν τό'χεις πάρει χαμπάρι...Οταν κλείσει το καλοριφέρ, βάλε να δεις κάποιο απο τα Conjurings ή το It... και πες μας την άλλη μέρα για την εμπειρία θέασης...

Μάνο ,να μιλήσεις με τον Βασίλη τον Χουρμουζιάδη ,να σου βρεί λύση .
Εχει κάτι ωραία πάνελ ....
Να το ήξερα θα σου έλεγα να ρθείς μαζί μας για να λυθεί το πρόβλημα σου .

Attachments

• fullsizeoutput_4c9.jpg
    fullsizeoutput_4c9.jpg
    293.6 KB · Views: 109
Πριν κοιμηθείς, κλείσε το καλοριφέρ και βάλε μια ηλεκτρική κουβέρτα πάνω από το στρώμα και κάτω από το κατωσέντονο.

Ζεσταίνει εξαιρετικά και κοστίζει ελάχιστα σε κατανάλωση ρεύματος.

Είχα για χρόνια, όταν ήμουν στη Χαλκιδική, το χειμώνα.

Μόνο πρόβλημα: αν σηκωθείς το βράδυ, το δάγκασες...

Τα πάνελ κάνουν θόρυβο από τα πλαϊνά καπάκια, το πάνω καπάκι, και στο σημείο όπου στηρίζονται στην βάση όπου είναι βιδωμένη στον τοίχο. Σε πολλά καλοριφέρ τύπου πάνελ, στις βάσεις έχει σε κάθε σημείο όπου κρέμεται το καλοριφέρ πλαστικούς μικρούς αποστάτες για να μην κάνει επαφή μέταλλο με μέταλλο. Στο παλιό σπίτι όπου έμενα είχα το ίδιο πρόβλημα και ότι και να δοκίμαζα ο θόρυβος υπήρχε έστω και λιγότερος. Στο σπίτι όπου μένω τώρα και κατά την ανακαίνιση ο εγκαταστάτης των καλοριφέρ όπου τα άφησε χωρίς να τα τοποθετήσει μέχρι να βάψουμε, μου είπε να προσέχω μην χάσω τα μικρά αυτά μαύρα πλαστικά γιατί θα έχω θόρυβο. Ε δεν τα έχασα και δεν κάνουν θόρυβο. Αν τα δικά σου δεν έχουν - βάλε!

Τα πλαινα καπακια (οπως εγραψα) τα εβγαλα παλιοτερα για να τεσταρω τον θορυβο.
ΚΑΜΙΑ διαφορα ! Το πανω καπακι δεν βλεπω (η δεν ξερω) πως ακριβως να το βγαλω.
Εχω την εντυπωση οτι δεν βγαινει αλλα μπορει και να πεφτω εξω. Οι αποστατες
(πλαστικα παρεμβυσματα) που ειδα και γνωριζω ειναι κατι μικρουλια ασπρα πλαστικα Π
οχι μεγαλυτερα απο 1 εκατοστο. Ειναι τοποθετημενα !