Υπάρχουν αθόρυβα καλοριφέρ ?

68 C -> Η ενδειξη στο καντραν του καυστηρα.
Το εκανε fine tuning με ενα μηχανημα μετρησης μονοξειδιων ο καυστηρατζης.
Δεν θελω να το αλλαξω.

Παντως, ακομα και στους 40 C (που το ειχα βαλει εγω παλιοτερα και εντελως
αυθαιρετα) τα "σφυρακια", απλα, ειχαν διαφορετικο beat. H ενταση ηταν ιδια.

Τι να πω, εγώ στο σπίτι που είμαι τώρα στους 67c και δεν κάνουν κιχ. Τα καλοριφέρ - πάνελ είναι airfel (τούρκικα από ότι είδα). Στο παλιότερο σπίτι που τα πάνελ δεν είχαν αυτό τα πλαστικάκια, είχα θόρυβο όπως τον περιγράφεις και μου είχε σπάσει τα νεύρα. Αυτός που έκανε την τοποθέτηση στο σπίτι που μένω τώρα μου είπε ότι αυτό πρέπει να έφταιγε. Δεν μήπως ο θόρυβος δεν είναι από τη συστολή - διαστολή του πάνελ αλλά της βάσης;

Δεν διάβασα το μυνημα ολόκληρο γιατί είναι μεγάλο, είχα και εγώ θέμα με συστολες διαστολής στο παλιό μου σπίτι.. Λοιπόν η έχεις πάνελ τουρκικά χαμηλής ποιότητας η ο υδραυλικός που σου έκανε την εγκατάσταση δεν σου έβαλε τα λαστιχάκια εκεί που πατάνε τα καλοριφέρ, στο σπίτι που είμαι τώρα έχω πάλι πάνελ αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό τσικ σου μιλάω ειλικρινά..

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξαναγραφω ...

τα πλαστικακια εχουν τοποθετηθει.
Τα ντιν-ντον προερχονται απο τις ψυκτρες, γιατι αμα πιεσω με το ιδιο μου το σωμα
το καλοριφερ προς τον τοιχο ... μετριαζεται ΠΟΛΥ ο θορυβος. Αρα καποιες κολλησεις
ερχονται μεταξυ τους ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ. Αυτο εικαζω ....

Για τον Γιαριμη ->
ΝΑΙ, ο θορυβος μετριαζεται πολυ με την πετσετα on top, αλλα το καλοριφερ δουλευει
περισσοτερο χρονο μεχρι να ζεστανει το δωματιο. Τον μετρητη θερμοκρασιας
τον εβαλα στον υπνοδωματιο (δεν βγαινει απο κει, πρεπει να ξηλωνω καλωδια απο
τοιχους για να το φερω στο χωλ) γιατι θεωρησα πριν 8 χρονια οτι θα μπορουσα
να κλεινω ολα τα αλλα καλοριφερ (για οικονομια) και το βραδυ, να δουλευω μονο
το καλοριφερ του υπνοδωματιου (με κλειστη πορτα). Αυτο αποδειχθηκε πολυ
φτωχη εκτιμηση γιατι 1) θα εσπαγα τις βανες πληρωσης απο το ανοιξε-κλεισε
2) η καυση θα υπερλειτουργουσε για ενα και μοναδικο καλοριφερ και
3) τα "σφυρακια" στο καλοριφερ υπνοδωματιου θα ηταν ακομα πιο ηχηρα.

Τοσα ηξερα (τοτε) .... τοσα εκανα. :nounder:

Από την παραπάνω σου περιγραφή, δηλαδή ότι μετριάζει πολύ ο θόρυβος όταν το πιέζεις με το σώμα σου το μυαλό μου πάει περισσότερο στις βάσεις...

Φίλε αλλάζεις καλοριφέρ τότε δεν έχει σωτηρία έτσι που τα λες

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

υπαρχει περιπτωση να βγηκε ελαττωματικο το συγκεκριμενο σωμα? τι πιΘανοτητεs εχει κατι τετοιο?
να το αλλαζε και να ησυχαζε

Κοιταξτε,
νομιζα μεχρι προχθες, οτι υπηρχε καποιο μαγικο κολπο που καποιος ΓΝΩΣΤΗΣ απο σας
θα μου αποκαλυπτε και θα ελυνα το προβλημα μου (λεμε τωρα).

Αν ειναι για αλλαγες πανελ ... στο υπνοδωματιο βρισκεται ΗΔΗ το δευτερο σωμα (πανελ).
Στις ποσες αλλαγες (πανελ) σταματαμε ? Στις τρεις ? Στις τεσσερεις ? Στις δεκα ?
Γιαυτο ρωτησα ΑΝ ειναι σκοπιμο να εξετασω εν καιρω την λυση των παλιων καλοριφερ
με φετες. Με τις "απειρες" ψυκτρες των πανελς, ολο και καποια κολληση θα προκυψει
χαλαρη και ημιτελης. Δεν γινεται αλλιως. Ειναι εκ κατασκευης και σχεδιασης το προβλημα.

Μάνο τείνω προς την εκδοχη που έγραψε προηγουμένως συμφορουμίτης .. οτι το πρόβλημα ξεκινάει απο τις βάσεις ..

Κανονικά για να πάρουν τις συστολοδιαστολές πρέπει να έχουν λίγο αέρα να παίζουν αριστερά δεξιά + το να πατάνε στα πλαστικά Π .. αν όχι στρεσάρονται και μεταφέρουν και τοστρεσάρισμα στο πάνελ .
Τί μέγεθος πάνελ έχεις και σε τι απόσταση είναι οι βάσεις ?

Κανονικά οι "ψύκτρες" δεν πρέπει να κάνουν θόρυβο διότι και ελαστικότητα έχουν και λίγο πολύ δεν δέχονται φορτία αν υποθέσουμε οτι
και τα 3πάνελ θερμαίνονται-ψύχονται (αραδιαστέλλονται-συστέλλονται) σχεδόν ταυτόχρονα ..

Μπορείς να επεμβεις στις βάσεις ? .. να τις χαλαρώσεις ??

Στο προηγούμενο σπίτι είχα φέτες και έκαναν τακ-τακ .. στο καινούργιο έχω πάνελ και δεν κάνουν .. είχα τιτίζη εγκαταστάτη βέβαια στα Πάνελ .. αλλά μου έκανε και μια μαλακία .. μου έβαλε μικρότερα πάνελ απο αυτά που είχαμε πεί .. 50άρια δίστηλα αντί για 60ντάρια .. ίσως δεν κάνουν θόρυβο επειδή οι βάσεις έχουν μικρή απόσταση ..

Δοκίμασε με την πετσέτα να μονώσεις μόνο το κεντρικό μέρος ανάμεσα στις βάσεις .. όλο μπρός-πάνω και πίσω ..

Χρόνια Πολλά ..

Οτιδηποτε εχεις να κανει με βασεις πρεπει να φερω υδραυλικο.
Εγω, 80 κιλα καλοριφερ δεν μπορω να το σηκωσω (λογω δισκοκηλης).
Το να φωναξω υδραυλικο προυποθετει οτι πρεπει να βρω και αλλες δουλειες
για να τον φωναξω. Αν του πω "ελα να τσεκαρεις τις βασεις στηριξης"
θα με ρωτησει "τι εχουν ?". Τι θα του πω μετα ?

Χρονια Πολλα και σε σενα :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Υπάρχουν αθόρυβα καλοριφέρ ?

Κοιταξτε,
νομιζα μεχρι προχθες, οτι υπηρχε καποιο μαγικο κολπο που καποιος ΓΝΩΣΤΗΣ απο σας
θα μου αποκαλυπτε και θα ελυνα το προβλημα μου (λεμε τωρα).

Αν ειναι για αλλαγες πανελ ... στο υπνοδωματιο βρισκεται ΗΔΗ το δευτερο σωμα (πανελ).
Στις ποσες αλλαγες (πανελ) σταματαμε ? Στις τρεις ? Στις τεσσερεις ? Στις δεκα ?
Γιαυτο ρωτησα ΑΝ ειναι σκοπιμο να εξετασω εν καιρω την λυση των παλιων καλοριφερ
με φετες. Με τις "απειρες" ψυκτρες των πανελς, ολο και καποια κολληση θα προκυψει
χαλαρη και ημιτελης. Δεν γινεται αλλιως. Ειναι εκ κατασκευης και σχεδιασης το προβλημα.
Καλά περιμένεις από εδώ μέσα να σου δίναμε λύση? Μου θυμίζεις κάτι τύπους που μπαίνουν σε τεχνικά φορουμ για να ρωτήσουν κάτι ηλεκτρολογικό για να το κάνουν μόνοι τους με ότι συνεπάγεται αυτό...

Πάρε έναν επαγγελματία τεχνικό να το δει και να σου πει...

Eπειδη ο διαβολος κρυβεται στις λεπτομερειες ....

Οριστε το πανελ στο υπνοδωματιο (60 x 15 x 90) ....

Bedroom panel.jpg

οριστε το πλαστικο παρεμβυσμα (αποστατης, whatever) τοποθετημενο
αναμεσα στην ραγα και την εγκοπη αναρτησης με 3μισυ εκατοστα αποσταση
αναμεσα στο πανελ και τον τοιχο. Το ιδιο ισχυει και για τις υπολοιπες επαφες.

Plastic spacer in place.jpg

και μερικοι αποστατες καβαντζα (μου εμειναν απο το καλοριφερ που αλλαξα).

Spare plastic spacers.jpg

Sorry για την σεισμοπληκτη (θολη) φωτογραφιση.
Δεν φτανει που εχω την χειροτερη καμερουλα σε κινητο,
εχω και το χειροτερο τρεμουλο σε χερι. :nounder:

Μανο οπως σου εγραψα εχω παρομοια πανελ και δεν εχω ακούσει ποτέ τιποτα. Αυτό που παρατηρώ ειναι οι εντελώς διαφορετικές βάσεις ομως. Στην περίπτωσή μου υπάρχει διαφορετική βάση στήριξης με ενα ελατηριο (υποθέτω για να απορροφά τις συστολές-διαστολές? Υδραυλικος δεν ειμαι :) )

PU1itQuJPV6p3RYVbwZLGURpUjI-2RNjTIBz0KtqH77nRo2-TGbLEj6f1y10UB5Ura7eQYFPo1jWQRJEAw6Jlzs_3ipeMM7AufRS-7mrGzGKo8e9QcBuG9ZCeXKJP4v-pHjDhbRL8swpuDaGP7UX0-_Yj6b33N_9DTig4UswrsNyklX_OLGSJDTvEWEMX_1AWaFJ3cGWBGKE6PIDGltznUm3XwhhBaogSBNcVPcnoeFMa1Rs26heN3sNsWdTqZ89rhi2yttbfPzFcixaVaINxChqCViFQaUpjAnPTvoGv0tlJwGKjpUi8zgvo-ZV2AD4y9sqNWSqyx8IFwVWSr2pEByHAQzug69yrHIEP4mgjwMKYAyO3JuFrD0eIkBK9L7SmXULtkRN8frjqNvGzsbRTbpRwWC3OuE_MqdqkmVErPwkFmy1DLcxi2yYhvI7JQzmOufJ8lpootBj4iqMxQqvo0v-00H--4XBtJa4P5bYKCQGIfXdgLeHCUVIWkKexPZkJpzyOFE6llKTRx4Xx9gWrh2B6ZmOK77x6DMVWXKgirT0HBQ5dvmuFPvRAZH8z5e0t0Twl_5NuViLOosRhzlp6Qs8Y6wH9wm4tsNH40VJOUlJRzRE2q_IvUyN6ssF0QwzJTrP-U_ublO5wC9isRneBksmKw=w704-h938-no